הפיגוע בחיפה

Zack DA

New member
הפיגוע בחיפה ../images/Emo16.gif

נסעתי לביתי מבי"ס - ובדיוק ראיתי שני אמבולנסים מאחורי. תוך כדי מעבר לנתיב ימין הפעלתי רדיו והחשש קבל צורה ומציאות: היה פיגוע. כל שנותר לי הוא לאחל החלמה מלאה לפצועים ושלוות נפש לבני משפחותיהם. יהי זכר ההרוגים בפיגוע ברוך. צחי

להעניש, לא לנקום.

להעניש את המפגעים, ולעצור את הבאים אחריהם, אבל לא לנקום. אם נשתמש בנקמות, לא נהיה טובים יותר מהחמאס.

זה בדיוק ההבדל

נקמה זה למשל להרוג את בני משפחתו של המחבל, לאחר שהוא כבר ביצע את זממו והוא כבר לא מסכן אותנו יותר. "סיכול ממוקד" הוא חיסולו של מי שיש לנו מידע שהוא עומד לפגוע בנו.

כםי שכתבתי כבר אתמול

א. צה"ל לא פגע ב-11 האנשים הנ"ל. זאת היתה "תאונת עבודה" של פצצה שהוטמנה בחנות סמוכה להתקהלות ה"אנשים" הנ"ל. אם אני צריך לבחור בין להאמין למפקד בשטח ולתוצאות ועדת החקירה של צה"ל, לבין להאמין לדווחי האוייב הערבי בשעת מלחמה על קיומנו, נחש לאן אני נוטה? ב. הגיע הזמן, אבל באמת, שנפסיק להטריד את עצמנו במידת המוסריות של כוחות הביטחון שלנו, כוחות ביטחון שהם פי מאה יותר מוסריים מכל צבא אחר בעולם כולו, ובודאי ובודאי מן האויב שלנו. אסור שנטריד את עצמנו בהתחבטויות עמוקות שכאלה, משום שנמצא את עצמנו "ישנים עם הדגים" בקרוב מאוד אם נמשיך בדרך זו. כל מדינה אחרת בעולם, במיוחד ארה"ב ומדינות מערב ארופה (!), היתה טובחת מאות אלפי פלשתינים אזרחים תוך הפצצה מאסיבית מהאויר בלי להניד עפעף (מה עוד ששאר העולם היה מקבל זאת בהבנה מלאה). הגיע הזמן לשים סוף לרגשי הנחיתות הגלותיים ולנצח את האויב שקם עלינו להשמידנו! חבל רק שעלינו להילחם באויב וגם להדוף את המשת"פים שלו מהשמאל הקיצוני תוך כדי...

תחליט:

מ "א" נובע שאנחנו מוסריים. מ "ב" נובע שאנחנו לא מוסריים אבל זה בסדר שזה כך. לגבי ארה"ב ואירופה, אתה צודק, אלא שהם הרבה יותר חזקים מאיתנו, ולכן הם יכולים לעשות מה שהם רוצים - אם אנחנו נפעל כמוהם, אנחנו עלולים לגרום למלחמה אזורית, ואז יהרגו לנו הרבה יותר חיילים ואזרחים. ולסיכום, כרגע אין כאן שום מלחמה קיומית. אף צבא משמעותי לא מנסה לתקוף אותנו, וזו רק מלחמת גרילה. לא נעים, אבל לא יכול לגרום לחיסולנו.

כםי שכתבתי כבר אתמול

א. צה"ל לא פגע ב-11 האנשים הנ"ל. זאת היתה "תאונת עבודה" של פצצה שהוטמנה בחנות סמוכה להתקהלות ה"אנשים" הנ"ל. אם אני צריך לבחור בין להאמין למפקד בשטח ולתוצאות ועדת החקירה של צה"ל, לבין להאמין לדווחי האוייב הערבי בשעת מלחמה על קיומנו, נחש לאן אני נוטה? ב. הגיע הזמן, אבל באמת, שנפסיק להטריד את עצמנו במידת המוסריות של כוחות הביטחון שלנו, כוחות ביטחון שהם פי מאה יותר מוסריים מכל צבא אחר בעולם כולו, ובודאי ובודאי מן האויב שלנו. אסור שנטריד את עצמנו בהתחבטויות עמוקות שכאלה, משום שנמצא את עצמנו "ישנים עם הדגים" בקרוב מאוד אם נמשיך בדרך זו. כל מדינה אחרת בעולם, במיוחד ארה"ב ומדינות מערב ארופה (!), היתה טובחת מאות אלפי פלשתינים אזרחים תוך הפצצה מאסיבית מהאויר בלי להניד עפעף (מה עוד ששאר העולם היה מקבל זאת בהבנה מלאה). הגיע הזמן לשים סוף לרגשי הנחיתות הגלותיים ולנצח את האויב שקם עלינו להשמידנו! חבל רק שעלינו להילחם באויב וגם להדוף את המשת"פים שלו מהשמאל הקיצוני תוך כדי...

Zack DA

New member
אבל הריסת ביתו היא בגדר הרתעה

כך למשל אפשר לפגוע גם אחרי שבצע את זממו.

או שכן או שלא.

מצד אחד, יכול להיות שזה יגרום למשפחות המחבלים להסגיר את המחבלים לפני שהם יוצאים לבצע את זממם, כדי להגן על הבתים שלהן. מצד שני, זה גורם לכך שעוד עשרות אנשים יגיעו למצב של יאוש שיגדיל את הסיכוי שהם יהיו מוכנים להתאבד בעצמם. חבל שאין בעיתונות הישראלית תחקיר שמתאר את המחבלים, מבחינת לאיזה אחוז מהם נהרס בית לפני שיצאו לפיגוע, לאיזה אחוז מהם יש קרובי משפחה שנהרגו / נפצעו מידי צה"ל.

Zack DA

New member
זו הרתעה

דבר אחד בטוח: הפיגועים פחתו מאוד מאז שממשלת שרון הביאה מדיניות חדשה שכללה בין השאר את העשייה הזו.

אתה יכול להביא נתונים מדוייקים?

סחטיין על מהירות התגובה
ממשלת שרון פועלת מאז מרצ 2001. ממתי לטענתך התחילה מדיניות חדשה, כמה פיגועים ונסיונות פיגועים היו לפניה בממוצע בחודש וכמה לאחר מכן?

Zack DA

New member
אנסה למצוא מידע מדויק

שים לב למשל, שעד הפיגוע בחיפה היו חודשיים בלי פיגועים. מאז מבצע חומת מגן, אין ספק שהביטחון עלה.

אתה בטוח?

או שאולי היו הרבה נסיונות לפיגועים שצה"ל הצליח לסכל? ובכל מקרה, גם לאחר מבצע חומת מגן, מספר הפיגועים עדין גדול יותר מבתקופת כל ראשי הממשלה שלפני שרון. האם תוכל למצוא נתונים לגבי מספר נסיונות הפיגועים (אלו שהצליחו ואלו שנכשלו) ביחס לפעולות שצה"ל ביצע (פעם ראשונה שהוטל סגר על השטחים, פעם ראשונה שהפגיזו עם מטוסים, פעם ראשונה שהרגו פלשתינאים חמושים ואזרחים פלשתינאים לא חמושים מאז תחילת האינתיפדה, פעם ראשונה מאז שהתחילו בהתנקשויות, פעם ראשונה מאז שכשבו ערים פלשתינאיות, וכו'...)

Zack DA

New member
אין לי מידע מדויק

אני שואב את הידע מנאומיהם של אנשי צה"ל ופוליטיקאים. אך זו הייתה הפואנטה שלי: שמסוכלים פיגועים רבים. אין זה אומר שהטרור הפסיק כטרור: אלא שאנו מצליחים יותר בדיכויו.

Zack DA

New member
אכן כך.

צה"ל הוא האמין ביותר. ממה אתה שואב את נתוניך ? מהתשקורת ? תעשה לי טובה

למעלה