הפטר

דקל נור

New member
הפטר

בשעה טובה קיבלנו הפטר !!!!!
לקח קצת זמן אבל בסוף הוא הגיע.
תודה רבה לעו"ד אסף איל על העזרה והתמיכה ,הפורום הזה הוא כלי חשוב,
ועוזר מאד.

מזל טוב!

הלוואי עליי... למרות שנראה לי שעליי המציאו את השיר "Never gonna' get it..."
כמה זמן היית בהליך בסה"כ?
הסתייעת בעו"ד/בסיוע משפטי (הלשכה לסיוע משפטי/שכר מצווה)?

דקל נור

New member
אין שום יאוש

הייתי בתהליך כ 4שנים
אם הייתי חכם הייתי לוקח עו"ד טוב בתחילת ההליך ואז זה היה יותר קצר מן הסתם אבל לא היתה לי אפשרות מבחינה כלכלית
הסיוע הגדול היה מרעייתי שתחיה וכמובן הפורום הנ"ל ומנהלו !!!!!

אבל בישורת האחרונה לקחתי עו"ד שחסך לי הרבה כאבי ראש וכסף .
מומלץ מאד להתאמץ ולקחת עו"ד מהתחום שכן התשלום לעו"ד מתקזז בסופו של דבר עם חוסר הידע של הפושט

מסכים, אבל...

מסכים איתך במאת האחוזים שהדרך לצאת מזה היא בפש"ר (הפטר) וצריך לקחת עו"ד מתמחה ששווה כל שקל. זה פשוט מרגיש לי כמו לופ - אם בהגדרה הכנ"ר מצפה ממני לשלם בהכנסה הפנויה שלי (כשהייתה כזו. עכשיו אין הכנסה, לא כל שכן פנויה) החזר לנושים, איך אני אמור לחסוך, שלא נאמר לשלם, עבור שכ"ט עו"ד?
ובניגוד אליך, אני כבר 5.5 שנים ועדיין בכינוס נכסים. כשנכנסתי להליך, יוצגתי באמצעות עו"ד של הלשכה לסיוע משפטי, אבל בגלל שהרווחתי "מעל המותר" לא זכיתי להמשך הייצוג ולטיפול בהליך (כשמנגד, מן הסתם, לא היה לי מאז ועד היום כסף לממן עו"ד בעצמי) - עוד אחד מהאוקסימורונים שאני כל הזמן נתקל בהם כחייב. אולי אני צריך להתעודד - בקצב הזה אני עוד עשוי למצוא את עצמי זכאי שוב לסיוע משפטי, אם וככל שסיוע זה אופטימלי.

דקל נור

New member
אני יותר ממבין אותך

אבל אתן לך דוגמה שחוויתי על בשרי בתחילת ההליך
פניתי לכנ"ר בת"א על מנת להתחיל את ההליך מילאתי 3 עותקים בכתב יד ושלחתי
לאחר שבועיים החזירו לי את הטפסים כי צריך 6 העתקים צילמתי עוד שלושה ושלחתי שוב
עוד פעם חזרו הטפסים ועליהם פתק !!!! נא למלא את הטפסים בהדפסה !!!!
הוצאתי טפסים חדשים הדפסתי כמו שביקשו ושלחתי שוב
צילצלו אליי לבוא לשלם את האגרה אמרתי תשלחי בדואר אשלם במקום מגוריי (אילת) לא לא אמרה אתה גם ככה צריך לבוא לפה בכדי להגיש את הטפסים בבית המשפט . אמרתי בסדר
אני מגיע לאחר שלושה ימים לוקח את שובר האגרה פונה אלי ממש במקרה אחת הבנות שם ואומרת לי "הכתובת שמופיעה פה היא באילת ??" אני אומר לה נכון שם אני גר ."אאאהההה אז אתה בכלל לא שייך למחוז תל אביב אתה צריך להגיש בבאר שבע מה לא ידעת ??"" אני עונה בצעקות "לא בשיעור הזה הייתי חולה לא ידעתי "מגיע בטחון מעיף אותך החוצה .
כל הסגה הזו נמשכה כ 3 חודשים ופקודות המאסר לא מפסיקות להגיע.בתקופה הזו שילמתי כ 7500 ש"ח פקודות מאסר .
וזה היה החלק הקל בסיפור שלי ,יש עוד דברים הרבה יותר חמורים במיוחד בסוף ההליך
לאחר החלטת שופטת שאמרה "אם זו התמונה שעולה מהתיק ואכן אתה משלם בזמן ואחוז הנשייה כה נמוך תוכיח לי ששלחת הודעת צו כינוס לכל הנושים ואני נותנת לך הפטר מיידי " קם המנהל המיוחד אומר לה שיש אצלו במשרד את כל האישורים לכך שאני הודעתי לכולם והוא יעביר את זה לבית המשפט.בא שופט אחר ואישר לנושה מסוים להגיש תביעת חוב לאחר 3 שנים שאני בתהליך !!!! נשמע הזוי ??
קבלו אישור שופט לאחר שהנאמן דחה פעמיים את תביעת החוב שלהם בטענה שעבר זמן מועד הגשה !!!
אני בכלל לא ידעתי על כך !!! לא טרחו לעדכן אותי בכלל .כל העינין נודע לי לאחר חודש של וויכוח עם כנ"ר ב"ש כמה עלי לשלם בכדי לסגור את התיק כמו שהשופטת אמרה ??? אומרת לי הכ"ר "איזה לשלם יש פה תביעת חוב על 220 אלף ש"ח
אתה לא יכול לסגור "
בשלב הזה פניתי לעו"ד שרק עד שהגענו לדיון הבנתי איזה פראייר הייתי לאורך כל התהליך
סגר לי את כל הסיפור ב 40 דקות !!!!!
סגרנו מחיר נתתי לא 1000 ש"ח על החשבון ביציאה מבית המשפט הוא אומר לי עזוב את היתרה תהיה לי בריא !!!
לא רוצה לחשוב אפילו מה היה קורה אם הייתי מגיע לבית המשפט לבד
מצטער על האורך אנשים
כשיש בעיה ברכב נוסעים למוסך לא ??
שילמתי כל חודש כמו שעון מלאתי את הדוחות החודשיים על השקל (רעייתי)
עשיתי כל מה שביקשו ממני
השופטת רצתה לחבק אותי כשבאתי בפעם הראשונה

וואו, אני בשוק מלשמוע את זה

ואגב, ממש לא הארכת בדברים.
מה אני אגיד לך? מזה אני יכול רק להסיק שכל תחושת הבטן שלי לגבי איך שהמערכת או ההליך הזה מתנהלים צודקת.
כנראה שלא לחינם אני בוחר להיות "מתחת לרדאר" עד שאמצא את הכסף לממן לי עו"ד כמו שצריך להליך הזה.
אחרת פשוט בלתי אפשרי - ולא משנה כמה אתה בקיא, כמה אתה יודע את התורה, כמה אתם חכם, מבין, רהוט ומיטיב להתבטא בשפה המשפטית. הם יודעים לדבר רק עם שכמותם.
אתה יודע איזה הזוי זה כשנגמרים לי שוברי התשלום החודשיים ואי-אפשר להגיע אליהם לקבל שוברים חדשים? "רק בדואר שולחים" הם עונים, אבל גם את זה הם לא עושים. ואז הם גם לא עונים בטל' (יש מערכת לניתוב שיחות שתמיד, אבל תמיד, מנתקת אותך) ולא בדוא"ל. איזה הזוי זה שחייב - שבהגדרה אין לו שקל - צריך להחזיק פקס או להוציא כסף על דואר רשום רק כדי לקבל את אמצעי התשלום היחיד שהם קבעו ע"מ לשלם את החוב! היית חושב שזה אינטרס שלהם שלפחות בקטע הזה המערכת תהיה משומנת ותתקתק כמו שעון - חלילה...
מה אני אגיד לך? אני באמת מאחל לך בהצלחה. אולי תוכל לשלוח לי בהודעה פרטית את פרטי העו"ד שלך.
אני פשוט נמנע, בהגדרה, מלתקשר איתם עד שאין לי מה להציע להם כדי לסגור את התיק - בין אם זה כסף ובין אם זה ייצוג הולם. שבוי בכלוב של זהב (עלק...) כבר יותר מ-5 שנים.
ואגב, היקף החובות שלי דומה לשלך והוא בכל מקרה נמוך פי כמה, לשם השוואה, מגובה המשכנתא שהישראלי הממוצע סוחב על גבו.

דקל נור

New member
לא יכולתי להגדיר זאת טוב ממך

מערכת שחייבים לדבר איתה באותה שפה !!!!!
מניסיוני הקצר הדבר היחיד שכן יש לו משקל בכל הסיפור
הוא היושר שלך וההתמדה בתשלומים והדוחות ,מעבר לזה שום דבר לא מעניין את הכנ"ר ,נאמן ,בית המשפט
ואני חייב לציין שנפלתי בנאמן טוב (ביחס למה ששמעתי מאחרים).
כמו שכבר אמרתי קודם צריך לדבר איתם באותה שפה כי ככה זה עובד פשוט ביותר
אתה מקבל מכתב שלוקח לך כמה ימים להבין אותו בעוד שעורך דין יודע כבר מה לענות ואיך להגיש ואת כל הסרט
נוסף על כך ברגע שיש עו"ד בתמונה ההתיחסות אליך משתנה פלאים
בכל דיוני העירעור של הנושה(ביקש להגיש תביעת חוב באיחור) לא טרחו לעדכן אותי בכלל ,
כשנכנס עורך הדין לתמונה כבר היו הזמנות לדיון,בקשות שהתקבלו ,החלטות שופט קבלנו כל מכתב כמו שעון
גם אני נפלתי פעם אחת עם השוברים שלא הגיעו ,ולאחר שהגיעו טענתי שלא הגיעו קיבלתי סט נוסף
שהיה שמור אצלי למקרה שישכחו אותי שוב !!!!!!"בתחבולות תעשה לך מלחמה " אמר פעם מישהו

בהצלחה ידידי

תודה רבה

אני יוצא מחוזק למקרא הדברים שלך.
אני מקווה שיהיה לך הצלחה בדרך החדשה שנפתחה לך - מגיע לך

פשיטת רגל - יציאה לדף חדש בחיים

דקל שלום,

ברכות לקבלת ההפטר ויציאה לחיים חדשים!

ספר לחבריך כי אין צורך להיטחן עד דק משך שנים בהליכי הוצל"פ קשים וניתן לצאת מן החובות בהליך
פשיטת הרגל.

הצלחה בחיים החדשים. : - )

אמיר דניאל 050-5919502

למעלה