הפטר מותנה

tamir1201

New member
הפטר מותנה

לפי מה שהבנתי אם אני מגיע להפטר מותנה והסדר תשלומים אז ההגבלות מתבטלות רק עם סיום כל התשלומים (האם מדוייק?).

האם אני בכל זאת יכול להגיע להסכמה עם כל הנושים שההגבלות יבוטלו קודם (+ ערבויות) ובמידה שלא אעמוד בתשלומים הן יוסרו או בכל קונסטלציה דומה?

girl on mars

New member
זו לא החלטה של הנושים

אם יש לך בעיה עם הגבלה מסויימת, אתה יכול לפנות בבקשה מסודרת לבית המשפט ולכונס הרשמי ולבקש השעייה של ההגבלה לתקופת זמן מסויימת (ולרוב מבקשים ערבויות בכל אופן).

הסיבה שההגבלות לא מוסרות בתקופת ההתניה היא כי בשלב הזה אתה עדיין בהליך פשיטת רגל - ולכן עדיין חלות עליך המגבלות. רק לאחר קבלת ההפטר, נגמר ההליך ומוסרות ההגבלות.

הנושים בדר"כ לא מעורבים בהליכים שקשורים להגבלות, שכן הם לא אלה שמטילים אותן, אלא בית המשפט (במסגרת צו הכינוס).

tamir1201

New member
את עונה את הברור מאליו..

נדמה לי שאמור להיות לך ברור שאני לא מעוניין לחשוף כאן הכל... אין תשובה טובה לא חייבים לענות..

אני מעוניין להשתחרר מכל הגבלות הפש"ר ובעיקר מכך שיש כונס על הנכסים שלי (בלי להיכנס בכלל לשאלה אם יש לי או אין לי ומהם הנכסים).

האם אני יכול להגיע להסכמה עם הנושים או עם הכנ"ר או עם הנאמן או עם כל אדם אחר לכך שאני אשלם X בשביל לקבל הפטר מותנה שיסיר גם את ההגבלות שלי ולאחר ההסרת ההגבלות אשלם Y ב5 תשלומים ? בכפוף לערבויות או שהסנקציה לאי-התשלום יכולה להיות חזרה להליכי הפש"ר?

מה מונע ממני בכלל לעשות זאת?

במידה שלא מה כן ניתן לעשות בקונסטלציה דומה?

girl on mars

New member
אני לא ביקשתי שתחשוף מידע כלשהו

ולא ברור איך הדבר השתמע מתשובתי. אשמח לדעת היכן בתשובה שלי ביקשתי שתמסור פרטים נוספים בנוגע לעניינך, או שאלתי האם יש או אין לך נכסים או אפילו העלתי תהיה באשר לשאלה האם יש או אין לך נכסים והאם ביכולתך או שלא ביכולתך לשלם סכום כזה או אחר.

התשובה לשאלתך ניתנה - לא, אין אפשרות להסיר את המגבלות, שכן המגבלות מוטלות במסגרת ההליך וכל עוד לא שילמת את מלוא תנאי ההפטר, אתה עדיין בהליך ועל כן המגבלות עדיין מוטלות עליך.

הגוף היחיד שבסמכותו לשחרר אותך מהמגבלות שלך הוא בית המשפט. בתי המשפט לא נותנים הפטר בטרם מולאו תנאי ההפטר, וזה מה שהלכה למעשה מונע ממך מלעשות כן, בתשובה לשאלתך.

הפטר מותנה, בהגדרה, הוא בסה"כ התחייבות של המערכת שלאחר תשלום מלוא הסכום המבוקש (ו/או עשיית פעולות מסויימות), ינתן לך הפטר חלוט מחובותיך. זהו מסלול שכל כולו מצוי בתוך הליכי הפש"ר.

אני מניחה (ואין כאן איזשהו ניסיון להתערב בהליך שלך באופן אישי), שאפשר לצאת מההליך לחלוטין ולהגיע להסדר עם הנושים שתשלם להם את החובות מחוץ להליך (לאחר ביטול צו הפש"ר), אבל כמובן שבמצב כזה אתה חשוף להליכי הוצל"פ מצדם.

tamir1201

New member
תודה. ולעורכי הדין המנהלים..

את מה שאמרה הנערה גם אני לצערי מכיר. וברור שאי אפשר לצאת לגמרי מההליך כי אני מעוניין בהפטר שיחול גם על אלה שלא הגישו תביעת חוב.

האם ישנו פתרון אחר או עצה אחרת?

(אני למשל חשבתי להציע הסדר לפיו X שקלים יועברו לכל הנושים, כשההפטר יחול על כל הנושים האלה (ויתר הנושים שלא הגישו תביעות חוב) חוץ מנושה אחד שלו ישולמו ה-Y שקלים לאחר קבלת ההפטר - כמובן לקבל את הסכמת כל הנושים ובשקיפות מלאה)

מצטרף לכל מילה שאמרה הנערה...

שהיא אגב בעלת ידע נרחב בפשיטת רגל ונתנה לך תשובות מקיפות.

הפטר מותנה כשמו כן הוא מותנה - המגבלות מוסרות וניתן הפטר חלוט רק לאחר עמידה בתנאים!

בהליך פשיטת רגל כל הנושים הרגילים שווים ואמורים לקבל X ולא אחד יקבל X והשני Y, אלא אם מדובר בנושה בדין קדימה - או אז הוא יקבל Y -

דהיינו, 100% בדין קדימה ומה שבדין רגיל יהיה X.

מקווה שניתן מענה לשאלתך.

בהצלחה!

פשיטת רגל - הפטר מותנה

תמיר שלום,

אתה צודק, הפטר מותנה כשמו כן הוא, ההפטר ניתן רק לאחר שהחייב השלים את כל התנאים שנקבעו בהחלטת ההפטר המותנה וביצע את התשלומים.

עם זאת ובמידה וקיים אצל החייב צורך דחוף, מטעמיי פרנסה או אחרים להסרת הגבלה ספציפית ניתן לבקש זאת מבית המשפט ובית המשפט יהיה רשאי, בתנאים מיוחדים שייקבעו ובמידה וימצא לנכון, להסיר את ההגבלה. כמובן שאם החייב לא יעמוד בתנאיי ההפטר יחזרו כל ההגבלות.

זה גם תלוי בסוג ההגבלה שאתה מבקש להסיר, אם מדובר בהגבלה מהותית כגון איסור על פושט רגל לעסוק בעריכת דין סביר להניח שבית המשפט לא ייעתר לבקשה. אם מדובר בהגבלה על חופש התנועה כגון יציאה לחו"ל יתכן שתוך המצאת ערבויות מתאימות יאשר זאת בית המשפט.

אמיר דניאל 050-5919502

למעלה