הפטר/הסדר

roni10012

New member
הפטר/הסדר

שלום אני בתהליך פשיטת רגל כבר 5 שנים סך החובות המאושרים הם 105.000 שח שולם דיבידנד של 20% מתוכם 100%בדין קדימה לאחרונה לקחתי עורך דין כדי שיגיע לי להסדר ולסיים את זה אני רוצה לשלם את כול ה105.000שח ולסיים אבל עכשיו אני שמעתי שהנאמן מתנגד ורוצה אולי ריבית והצמדה אני צריך עצה מה לעשות ואם אפשר המלצה על עורך דין הכי טוב בתחום (לא משנה הכסף) רצוי שמכיר באזור חיפה מכוון שהתיק הוא שם תודה

תשובה

אם הנאמן מתנגד הדבר בהחלט יכול ליצור בעיה, וזאת למרות שבאופן עקרוני באפשרותך להגיש הצעת הסדר לנושים ואם תהיה הסכמה של הנושים אז ההצעה אמורה לעבור. הנאמן יוכל אולי לנסות להשפיע על הנושים שלא להסכים להצעה שלך ולהתעקש לקבל גם הפרשי ריבית והצמדה או חלק מהם, או לשכנע את ביהמ"ש שלא לאשר את ההצעה.

roni10012

New member
הפטר

זאת אומרת שאין לי מה לעשות והאם יש דרך לפנות לבית המשפט ולעקוף את הנאמן? או לחילופין לבקש להחליף אותו?

תשובה

בית משפט לא מחליף נאמן כל כך מהר... בטח שלא מהסיבה שמנית כאן. הנאמן יכול לחוות את דעתו/להמליץ אבל מי שמחליט ומכריע בסופו של דבר הוא בית המשפט. כנראה שהנאמן סבור כי הצעתך צריכה להיות גבוהה יותר, אם מנסיבות התיק ו/או אם כי הוא סבור שביכולתך להציע יותר... הדרך שלו למקסם את הצעתך הינה בהשתת ריבית.

למעלה