הפחתת שעות עבודה

מצב
הנושא נעול.

golemir

New member
הפחתת שעות עבודה

הפחתת שעות עבודה
אני עובד במשרד ממשלתי. המעביד שלי נאלץ להפחית את שעות העבודה היומיות שלי מ9:30 שעות ל- 7 שעות בהוראת ועדה רפואית (עקב אירוע רפואי שעברתי). האם מותר למעביד לקזז את השעתיים וחצי ביום שהפחית לי מימי המחלה שלי?

הפחתת שעות עבודה

הפחתת שעות עבודה
אני עובד במשרד ממשלתי. המעביד שלי נאלץ להפחית את שעות העבודה היומיות שלי מ9:30 שעות ל- 7 שעות בהוראת ועדה רפואית (עקב אירוע רפואי שעברתי). האם מותר למעביד לקזז את השעתיים וחצי ביום שהפחית לי מימי המחלה שלי?
הפחתת שעות עבודה
שכר מקבלים בגין עבודה בפועל החלופה היא הפחתת השכר. לכן עדיף לשלם ימי מחלה בהנחה שיש לך מספיק ימי מחלה שעומדשים לרשותך שתהיה בריא

שיר ורד

New member
לפי הבנתי את החוק, לא

הפחתת שעות עבודה
לפי הבנתי את החוק, לא
סעיף 3(א) לחוק קובע: "א) קבע רופא על-פי ממצאים רפואיים שמחמת מגבלות רפואיות אין העובד מסוגל, בפרק זמן מסויים, לבצע עבודה מסוג פלוני או בתנאים מסויימים, וכתוצאה מכך העובד אינו מסוגל לבצע עבודתו אלא באופן חלקי, והמעביד הציע לו עבודה מתאימה אחרת, מלאה או חלקית, באותו מקום עבודה - לא יהיה העובד זכאי לדמי מחלה, אך שכרו בעבודה שהוצעה לו לא יפחת מהשכר שהיה מקבל אילו המשיך בעבודתו הקודמת כשהוא מחושב לפי הרכיבים לדמי מחלה כאמור בסעיף 6" סעיף זה קובע מפורשות, שבמקרה של מתן עבודה חלופית העובד לא יקבל ימי מחלה (ולכן אסור לנכות לו מיתרת ימי המחלה בגינם) , אך ימשיך לקבל את השכר הרגיל (לא כולל כל מיני תוספות כמו שעות נוספות, בונוסים וכדומה שאינם מופיעים בסעיף 6 לחוק). כדאי לזכור שלמעביד זכות לא להציע לעובד עבודה חלופית ולשלם לו דמי מחלה, עד ניצול מלא של יתרת ימי המחלה של העובד, ולכן לא רצוי להגיש תביעה כנגד המעסיק כל עוד נמשך המצב הרפואי הנ"ל , אלא רק בסיומו, או כאשר "יגמרו" ימי המחלה והמעסיק יתחיל להפחית מהשכר בפועל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה