הפחתת נטל מס

yonile25

New member
הפחתת נטל מס

שלום לכולם,
אני עובד בתור שכיר בחברה למסחר בבורסה, החלטתי להתפטר מהחברה השבוע, משכורתי שולמה לפי רווחים שצברתי מהמסחר וכל העלויות היו עליי (כל ההפרשות לפנסיה כולל פיצויים,ביטוח לאומי מעביד וכד').

כיום נצבר לרשותי סכום די גדול שאותו אני מעוניין למשוך ממקום העבודה.
אני יודע שאם אמשוך את הסכום הזה כמשכורת מס הכנסה ייקח לי מעל 40% מהכנסתי, האם ישנה אפשרות אחרת אשר אשלם בה פחות מס כגון פתיחת חברה בע"מ/עוסק מורשה או כל דרך אחרת ?

אני מתחיל לעבוד בתחילת החודש במקום עבודה חדש באותה מתכונת כמעט רק ששם כן יש לי אפשרות לפתיחת חברה בע"מ/ע.מ ובכך להוציא חשבוניות כל חודש להבדיל ממקום העבודה שעבדתי בו.
תודה מראש

קוביאשי

New member
מהתיאור שנתת קשה להבין אותך

אםקיבלת את הרווחים כמשכורת, הרי לא נותרו רווחים אחרים לקבל. ואם לא משכת את כל הרווחים שלך כשכר אולי אתה יכול לקבל חלק מהם כפיצויים ולבקש לפרוס אותם על פני כמה שנים. לחילופין לקבל הכנסות כפיצויים ולבקש לדחות את קבלת הפיצויים בפועל כך שלא תצטרך לשלם עכשיו מס אלא אצל המעביד האחרון. האם החברה שעבדת בה מוכנה לקבל מימך חשבונית מס בגין הרווחים שמגיעים לך , אז אולי תקים חברת ארנק ....

yonile25

New member
היי קובי

אם לא הובנתי נכון אז אסביר זאת כך, נשאר לי בחברה סכום מאוד גדול של רווחים צבורים שאותם לא משכתי כלל.
לגבי הנקודה שהעלית על הפיצויים אבדוק זאת מול המעסיק (למרות שאני לא בטוח שהוא יסכים לכך).
החברה תהיה מוכנה לקבל חשבונית מס אך רק בתחילת שנת 2016, אשמח להסבר עד כמה זה יכול לעזור לי .

תשובה

במידה ואכן מדובר בסכומים גבוהים,הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רואה חשבון.
תלוי בהכנסה, תלוי בהוצאות שהיו לך.
ואם אתה מוציא חשבונית , אתה צריך להיות עוסק/חברה ויש צורך לבחון מהי צורת ההתאגדות הטובה עבורך.
בהצלחה.

למעלה