הפחתת משקל

big99

New member
הפחתת משקל

חבר ורוכב מנוסה שאני די מחזיק ממנו אמר לי שכל ק"ג אחד שמצליחים להפחית ממשקל הגוף או האופניים שווה בתנאים מסויימים ל 7 ק"ג פחות.
לאחרונה הצלחתי להשיל 6 ק"ג בקבוצת הרזיה (מקווה שהמגמה תמשיך למרות המונדיאל והשלכותיו) , האם ניתן לומר שהשלתי 42 ק"ג מהמשא הכללי ?

nightjar

New member
בוואדי, אבל רק בתנאים מסויימים

למעשה עוד כמה קילו ותוכל לרחף (בתנאים מסויימים)

nightjar

New member
בתנאים מסויימים

השתכלו לי האותיות

steiff

New member
הפחתת משקל

ראיתי לא מעט ״מחשבונים״ שמנסים להראות קשר בין הפחתת המאמץ כתוצאה מהפחתה במשקל האופניים יחסית להפחתה במשקל הרוכב או המשא שעל גבו. איכשהוא לא באמת הצלחתי להתחבר אליהם. זה מאד תלוי גם בסגנון הרכיבה. יש ז׳אנרים בהם משקל האופניים לא כל כך משמעותי. בירידות למשל, יותר משקל = יותר אנרגיה פוטנציאלית. בעליות בדיוק להיפך: פחות משקל = פחות עמל.
לעומת זה יש מחשבון יותר פשוט שמראה את הקורלציה בין הפחתת משקל האופניים להפחתת היתרה בבנק.

big99

New member
מהדאחקות אני מבין שמדובר באגדה אורבנית ?

נשאר רק להנות מהשינוי ..

The Pinky P

New member
תוריד משקל בשביל עצמך.

כל משקל שתוריד יסייע לך ברכיבה ( ואני לא מדבר על לשדרג את הכידון לקרבון בשביל להוריד 20 גרם)

תמיד מצחיק אותי לראות רוכבים פנאטים לגבי משקל האופניים שלהם שבתאכלס הם סוחבים על עצמם משקל עודף של שתי ספרות,
זה בדיחה.

כל הכבוד על השינוי!

steiff

New member
אורבנית או שטח או כביש...

לא יודע עד כמה היא אורבנית. יש גם אגדות על כך שכל קילו שאתה מוריד מהאופניים שווה לשני קילו שאתה מוריד במשקל, ולפי זה הפחתת שלושה קילו במשקל האופניים. אתה יכול עכשיו למכור אותם במחיר גבוה מאד ליבבן משקל. עסק לא רע.
ההגדרה הנכונה היא לא ״אגדות״ אלא ״חוקי אצבע״. והם נכונים עבור סיטואציות מאד מסויימות.

מעשית ירידה במשקל מסייעת לרוכב וטובה לבריאות באופן כללי, וחישובי-קיצין מהסוג שאנחנו עורכים בשרשור הזה לא מעלים ולא מורידים מתועלתה. אני בטוח שאתה מרגיש טוב יותר ברכיבות ומצליח לטפס בקלות רבה יותר, ובטח החור שהתפנה בחגורה גם עושה מצב רוח טוב יותר ותחושת סיפוק. שלושה, שישה או ארבעים ושניים קילו? זה באמת משנה? כדי לדעת מה המספר הנכון עבורך נסה לקחת על הגב משקולת של שישה קילו, וארבעים ושנים קילו, ונסה גם לשים על האופניים משקולת של שלושה קילו ולצאת לרכיבה בלי מטען על הגב, ותחליט איזה מהמצבים מזכיר לך את התקופה של לפני הדיאטה. יש לי תחושה עמומה שלא תצליח להגיע למסקנה ברורה למעט זה שארבעים ושניים קילו זה בטח לא...

AdiX

New member
משקל וקלוריות

ככל שהאופניים כבדים יותר אתה שורף יותר קלוריות לקילומטר (באותה המהירות)
מכאן יוצא שאופניים כבדים זה יתרון כשאתה בדיאטה.

הדבר היחידי המתחבר לי למספרים שכתבת הוא

שכששורפים 7000 קלוריות על ידי מאמץ גופני או דפציט בדיאטה או שניהם ביחד
שורפים 1 קילו של שומן ומשקל מהגוף.

כל הכבוד לך על ה6 ק"ג שהורדת ממשקל גופך.

big99

New member
תודה תודה

למעשה השלתי את אותם 6 ק"ג כבר בשנה שעברה תוך חודש בודד, חשבתי שפצחתי את השיטה ונפרדתי לשלום מהקבוצה ו- העליתי את אותו משקל תוך חודש...
חזרתי לקבוצה שוב מלווה באשתי אשר סוחבת עודף משקל קל והפעם אנו מתכוונים להתמיד. קל יותר כשזה נעשה בזוג כי כל הבית נכנס למשטר בריא יותר : לחם מלא, פחות ממתקים וחטיפים. יותר פירות וירקות וכו' אי אפשר לתאר את השינוי

מרגיש את ההבדל בעיקר בעליות קשות, פתאום אני מצליח להצמד לרוכבים המובילים ואף לעבור אותם מידי פעם ולעיתים ישנו אף חסרון קל בזה שאני מתחפר בדרדרת ומרגיש קל מידי במקומות בהם הרגשתי בעבר יותר כבד ומחובר לקרקע
על ההבדל בטיפוס (קיר טיפוס) אין צורך להוסיף , שיפור משמעותי ביותר

oferbic

New member
תוריד לחץ אויר בצמיגים

קודם כל כי ככה פחות תפרפר בדרדרת, וגם בגלל שיש קורלציה בין המשקל ללחץ האויר הנדרש.

למעלה