הפחתת מזונות

ניראה לי שגם אם יקלו עליך

אז ייקלו בכמה מאות שקלים וגם אם ייקלו באלף ש"ח, עדיין אי אפשר לפרנס בית עם שתי תינוקות שתחי' בכבוד מהכנסה של 3.500 ש"ח, תאלץ בכל מקרה למצוא פרנסה עם הכנסה גבוהה יותר או שזוגתך תעזור לך בפרנסה - אבל זה כבר עניינכם. אולי בכל מקרה עדיף שתחפשו אלטרנטיבות להכנסה נוספת רק לאחר שתסיימו עם עניין ההקטנה בבית משפט. בכל מקרה - המון בהצלחה.

קוני 6

לכאורה, על פי המידע שמסרת עד כה, וזאת מבלי להיכנס לשאלה האם גרושתך משלמת משכנתא או לא (במידה וכן גם התשובה צריכה להשתנות בהתאם), במידה ואתה משלם רק בעבור המזונות (וללא חלק המדור, הרי שלידת ילד נוסף הינה שינוי נסיבות שבדרך כלל מצדיק את הקטנת המזונות במקרים מסויימים, מה גם שהצבעתם על כוונה להפחית את המזונות בשלב מאוחר יותר. אם היית אומר שאתה משלם 2000 ש"ח למזונות ילדיך (2) והשארת דירה, הרי שסיכויי הקטנת המזונות במקרה זה לא היו לטובתך. יחד עם זאת, לא הייתי מציעה לך לגשת לתביעת ההקטנה לבד וללא ליווי משפטי מתאים. בהצלחה

נ.ב.

אין באמור בתשובתי זו משום ייעוץ משפטי מחייב וזאת במין היתר משום שאין את המידע הרלוונטי שבעניינך מולי. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד בעניינים אלו.

נראה שהצגת את התמונה בצורה

"קצת" לא "יפה" ואני משתמש בלשון עדינה. אם אתנתק מדרך הביטוי, אז ככה: 1. אני לא עו"ד וגם היעוץ שתקבל פה הוא מאוד לא רלוונטי כיוון שלא תציג תמונה מלאה וברורה. 2. עד כמה שאני יודע ניתן לשנות מזונות רק במצבים של שינוי נסיבות מהותי. בעקרון העובדה שיש לך עוד שתי נפשות לממן נופלת על שינוי מהותי. עדיין אין זה אומר שבית המשפט יתחשב בזה. תמיד יכול השופט לטעון שיכולת לחשוב לפני שעשית עוד שני ילדים... לי נראה שאפשר להציג תמונה שתתקבל ע"י בית המשפט אבל אתה חייב לקחת עו"ד טוב. בכל מקרה ההגיון אומר שאם יש לך 4 ילדים, הגיוני שכולם יקבלו פחות או יותר את אותם התנאים. הכי חשוב: זכור שיש לך 4 ילדים וכולם שווים! הבנות החדשות לא שוות יותר כיוון שהן מקסימות וזוגתך החדשה מדהימה. שיהיה לך המון בהצלה.

לא חושב שאתה צודק

אם כי גם לדעתי לפי המשכורת שהוא ציין שהוא מרוויח - הוא משלם הרבה. לדעתי מה שאתה שוכח, זו העובדה שאת שני ילדיו הראשונים גרושתו מגדלת לבד ולכן הוא "מפצה" אותה על כך כלכלית (לא הכי הוגן אבל זה החוק).

במקרה הנדון הוא "מפצה" 6 נפשות...

האמת שאין לי מושג איך חיים ככה? משכורת של 5700 פחות 3000 ש"ח מזונות+ הוצאות חריגות. שתי בנות חדשות, בת זוג שאינה עובדת... אם זו תמונה אמיתית, מאמין שיתחשבו בו, קצת לפחות.
מקווה לפחות בשביל ארבעת ילדיו.

2500 ש"ח למשפחה החדשה לא נותנות

לו הרבה אופטימיות אלא אם הידועה בציבור שלו פונה להבטחת הכנסה ומקבלת עוד 2800 (שני ילדים) אז הוא מגרד את ה -5000 וזה כבר סביר יותר

שאלה -

היא תהיה זכאית לכזו תוספת כשהיא גרה עם גבר באותו בית? למיטב ידיעתי השלמת הכנסה כיום היא עד לסכום הרבה יותר נמוך כ3200 ש"ח, אבל אני לא בטוחה.

לגביי השלמת הכנסה יכול להיות שכן

צריך לבדוק כי אני לא לא יודע אבל מבחינת הבטחת הכנסה אסור שיהיה עוד גבר באותו בית כי אז ישללו לאשה את הבטחת ההכנסה בכל מקרה כל הנאמר טעון בדיקה

t o t a l

New member
תגיד

אם אתה לא מסוגל לפרנס את שני ילדך מנישואיך הקודמים, למה עשית עוד שניים? ראבקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

אדמiנית

New member
תגיד

אתה השתגעת לשאול כאן שאלה כזו בלי לחבוש
אגב, אני חושבת בדיוק כמוך

t o t a l

New member
מותק

על הזין של טוטאל כולם. וחוץ מזה.... למה מה אמרתי שמצריך קסדה? ונניח שכן.... כבר מספיק פעמים במקום הזה נתנו לי בראש ובחלק מהמקרים גם צדקו. יש כאלו שלומדים רק מכאפות.

שלי 9

New member
למרות הבוטות המסויימת נאלצת להסכים

עם דבריו של טוטל, על מנת להביא לעולם ילדים ולגדלם, נדרשת גם מסוגלות כלכלית, מעבר לרגשית ולשכלית שהן ברורות מאליהן.

ילוטייל

New member
רק שזה מכוון שלני הצדדים. גם לאשה.

שיויון זכויות אז בכל הדברים. לפני כמה ימים היתה כאן אחת ש'התגעגעה' לימי הנישואין ש'הוא ' יביא כסף והיא תלך לבתי קפה. אז בואו נכנסי כאן קצת פרופורציות. כל עוד הכסף זורם לחשבונה - אני הייתי בודק כל דבר.

t o t a l

New member
אם יורשה לי להוסיף

מי שמביא ילד לעולם מבלי שמסוגל לפרנסו כראוי ועל חשבון רווחתם של הילדים שהוא כבר הביא לעולם, אין לו לא מסוגלות שכלית ולא מסוגלות רגשית. הוא סתם אידיוט. ומה יש לך מהבוטות שלי נחמה?

L o v e M e1

New member
טוטאל למה לרדת על בן אדם שאתה לא

יודע עליו ועל ההתנהגות שלו דבר? הכותרת של השירשור הזה היא הפחתת מזונות, לא כתוב אין לי כסף לשלם, לא כתוב לא רוצה לשלם, לא כתוב אני מעדיף את הבנות הקטנות על הגדולות, כתוב הפחתת מזונות. הפחתת מזונות מתקיימת כשיש שינוי מהותי במצב הכנסותיו של אדם, וחובת ההוכחה עליו. למה לשפוט מישהו שהקים משפחה חדשה רק בגלל שכבר יש לו משפחה קודמת? אם בית משפט יאשר לו להפחית מזונות וזה יוכל לאפשר לכולם לחיות לא פחות טוב ? האם אחד כזה צריך לגזור על עצמו הכרות אך ורק עם מישהי עם ילדים משלה או מישהי שתתחייב מראש לא להביא ילדים? היכולת לפרנס נכונה לתקופת הווה ועל סמך התקופה הזאת מביאים ילדים ואם המצב יהיה רע עתידית מחזירים אותם ל...של האמא שלהם?

t o t a l

New member
בהחלט

אני סבור שמי שלא מסוגל לפרנס 4 ילדים, לא צריך לעשות 4 ילדים. [גם במחיר של לוותר על קשר עם רווקה]. אני סבור שמי שעושה ילדי בלי להיות מסוגל לפרנס אותו כהלכה הוא רשע ואידיוט.

ואני חושבת

נורא קל לזרוק מילים כאשר לא ידוע בדיוק מה המצב לאשורו.. חושבת שהיה אפשר לתת תשובה לעיניין במקום לרדת על בן אדם שאף אחד כאן לא מכיר..לא אותו ולא את המצב המדוייק.. היה אפשר לתמוך בתשובות לעיניין.

למעלה