מזג אוויר נפלא ../images/Emo42.gif
הזלילות המשמינות בקלות יכולות להחליף את עצמן בנשנושים קלילים ומשקאות מרעננים כמו מיץ תפוזים, סלט גזר, תפוחים, נשנושי ירקות ו.... שוקולד כמובן. אי אפשר בלי שוקולד. אגב, אני אוכלת כ-300 קלוריות שוקולד ביום, וכל שאר הדברים יחסית קלילים. כך תמיד עשיתי עוד לפני שהפסקתי לעשן. בחורף אכלתי יותר פחממות מאשר בקיץ פסטות, לחמים, תפו"א). יכול להיות פעם ב... איזה יום שחיטותי כזה כמו בטיולים, אירועים וכו,, אבל אין עם זה שום בעייה, כי כמו שלא מורידים כלום מיום אחד של צום, לא משמינים מיום אחד שחיטותי. החכמה היא בשיגרה. בקיצור, תתחילי לבנות לך הרגלי אכילה הגיוניים (עזבי אותך מדיאטות) ותראי שלאט לאט הכל יבוא על מקומו בשלום. הגוף ירגיש הרבה יותר שמח. אגב, כשהפסקתי עם הזלילות החשיבה היתה - להרגע. לתת לפה לנוח ולהרגיש את הטוב שבזה. זה עוזר גם לזלולות וגם לעישון בו בזמן. המטרה שלי לא היתה "להפסיק לזלול" או "להפסיק לעשן" אלא להרגיע. גם את הפה וגם את עצמי. פשוט שאלתי את עצמי מה הקטע הזה של הזלילות, ומצאתי שני דברים: האחד הוא האובססיה לפעולה כלשהי ש "חסרה" עקב הפסקת פעולת העישון, אותה אובססיה לפעולה, היא משהו שממנו בעצם ניסינו להגמל... לא? והשניה והעיקרית היא שהסתתרתי מאחורי התירוץ של: "נו טוב, הפסקתי לעשן ויש לי את הזכות המלאה לזלול בלי חשבון". כשקלטתי את שני הדברים האלה החלטתי שאני עושה תפנית בצורת החשיבה. כך היה אצלי. מקווה שיעזור... שווה לנסות. קחי את עצמך בידיים ותתחילי בהקדם. קודם כל בצורת החשיבה על אובססיית הפעולה, ומשם תמשיכי אל הדרך הטובה. תכתבי איך הולך. לי היה אתמול יום של זלילות, גם טיול, גם ארוחת ערב משפחתית אצל סבתא, וגם יומולדת עם עוגהההה חבל"ז. אבל זה עובר בשלום בתוך שגרה הגיונית. אני לא צריכה לצום היום בגלל אתמול. השיגרה היא בסדר גמור. ויש בה מקום לסטיות נדירות.