הפחתתי את הזלילות

פורמה

New member
הפחתתי את הזלילות

בצורה משמעותית ואני הולכת הרבה ברגל (כבר חודש שלם!!!), הבטן כבר לא מרגישה שהיא הולכת להתפוצץ אבל... הורדתי בקושי קילו בחודש הזה.... ...-הכיצד?! קודם כל אני אסירת תודה על כך שגל העליה במשקל נעצר (...לבנתיים....) אבל מה הקטע?? אני אמורה להסתפק בזה?

חני חן

New member
הי פורמה

התגעגעתי!!!. נעלמת בסערה האחרונה. איזה כיף לך אני כבר הרבה זמן מתכננת ללכת אבל... בקשר להורדה במשקל קראתי פעם שניקוטין מזרז את חילופי החומרים בגוף. יכול להיות שיש קשר לזה לבין האטה בהורדה במשקל. מה פתאום להסתפק בזה בחיים לא!!!

פורמה

New member
אני לא יודעת אם יש לי בעייה

בחילוף החומרים <יש לי "חום" לפחות פעם ביום אם לא יותר>, זה פשוט מרגיש לי כאילו השומן לא רוצה להיפרד. יכול להיות שהוא נפרד לאט משאפשר להבחין. אוףףף שיסתלק לו כבר

רוני יי

New member
חני

אני לא יוגע מאיפה ההמצאה הזו שניקוטין עוזר לחילוף החומרים... אולי בגיל צעיר זה עובד אין לי מוג... אבל בחודשיםם של הגמילה הורדתי 2.5 ק"ג, גם בזכות העובדה שלא שלא אכלתי שום סוכרים, וכן תחליפים של סוכרזית, ולא פחמימות (לחמים ופסטות) אכלתי רק 3 ארוחות ביום ושום דבר ביניהן, חוץ מקפה ותה( המים החמים נותנים לי ואני מאמין לכול אחד, את הרגשת השובע, ואולי גם לפורמה זה הרעיון רוני לא מעשן ויהי מה

גלים1111

New member
פורמוש

לרדת קילו בחודש זה בסדר גמור! תדעי שאם יורדים לאט, יש פחות סיכוי להעלות הכל בחזרה (עם ריבית). ואת בדרך טובה. חייבים סבלנות. גם אני ירדתי לאט במשקל, וזה הכי בריא. ככה הגוף מתרגל למשקל החדש ומתאזן בהדרגה. דרך אגב, כדאי לעבור לריצה. חצי שעה ריצה יותר אפקטיבית משעה הליכה. אני כבר מצליחה לרוץ 40 דקות רצוף. ולגבי תזונה- ממליצה לך להתייעץ עם תזונאי/ת. בדיוק אתמול הייתה לי פגישה שניה עם תזונאי ספורט והוא לימד אותי המון דברים חדשים. בעיקר טריקים איך להימנע מרעב מוגזם בשעות הלילה (זו החולשה שלי...). איך את עם אלכוהול? שמתי לב שלאחרונה בא לי לשתות כל לילה. אני מנסה להפחית עכשיו. ביי ותמשיכי כך ולא להתייאש!

פורמה

New member
מממ...

יש לי בעייה עם ריצה. אני לא אוהבת לטלטל את כל האיברים הפנימיים שלי. כל החיים שלי שנאתי ריצה. שחיה זה אחלה. הליכה מהירה זה מעולה. תזונאית זה משהו שרציתי ללכת אליו אבל אני אעשה את זה רק אם אני רואה שאני לא חוזרת מעצמי אל המסלול הנורמאלי. לגבי אלכוהול, אני שונאאאאת ממש. פעם כשהייתי בצבא שתיתי אלכוהול בכמויות. אפילו וודקה נקיה כשזה היה האלכוהול היחיד בסביבה. מאז עבר לי. אני שונאת את העירפול הזה של האלכוהול, זה ממש מרדים ומקלקל. חוצמיזה אני מספיק מסטולית גם ככה. להוסיף לזה זה מסוכן! עזבי אותך מאלכוהול! זה לא קטע בשביל כל לילה, וחוצמיזה שגם לזה מתמכרים. וחוצמיזה חוצמיזה, זה סופר משמין. לא חבל??

פורמה

ברחה לי הודעה ריקה
בכל אופן , גם אני עליתי במשקל אבל לי אין עם זה בעייה כי רזיתי מאוד בשנה שלפני הפסקת העישון, אולם ההליכה והשחייה עוזרות מאוד לפרוק את המתחים של הצורך בסיגרע, ירידה איטית במשקל היא איזון של צרכי הגוף ביחס להפסקת העישון ועל כן זו ירידה מאוזנת ובטוחה, אל דאגה, בסוף הכל מתאזן. כבר חמישה חודשים ושבוע בלי...

גלים1111

New member
אז את גם לא רוקדת, ומשתוללת???

אחחחח... איך שאני אוהבת לטלטל את האיברים הפנימיים שלי...

זולו60

New member
הי פורמה

לא אוכל להסביר לך בצורה מקצועית למה בתחילה יורדים מעט ואחר כך הקצב קצת גדל. רק אומר לך מניסיוני בעבר - תמיד בהתחלה קצב ההורדה במשקל הוא איטי אבל אחרי שנים שלושה קילוגרם - אם ממשיכים בהליכות ובשינוי שעשינו בתזונה אז ממשיכים לרדת. עד שעומדים על המשקל הרצוי מינוס פלוס אחר כך העבודה הקשה היא להשאר במשקל הרצוי. הדבר דומה מאוד לגמילה מעישון. כי הכל זה ענין של אורח חיים. ולהתמיד באורח חיים חדש קשה עד שאורח חיים זה כבר לא חדש..... על כל פנים תני לעצמך תפיחה על הכתף. משהו כבר השגת, בהצלחה בהמשך. גם אני זקוקה להתחיל לעשות משהו בעניין המשקל ובכלל שיפור הכושר. כי עד עתה הגמילה מסיגריות הוציאה לי את כל המיץ. עובדת על עצמי ומאמינה שאו טו טו אתחיל לעשות משהו בנידון. א. המזג האוויר הולך ומשתפר. ב. מקווה מאוד להרגיש טוב יותר בקרוב ללא הניקוטין בינתיים עדיין משתמשת באוכל ובמתוקים כתחליף ומזה מקווה להגמל בהקדם. יהיה טוב.....

פורמה

New member
מזג אוויר נפלא ../images/Emo42.gif

הזלילות המשמינות בקלות יכולות להחליף את עצמן בנשנושים קלילים ומשקאות מרעננים כמו מיץ תפוזים, סלט גזר, תפוחים, נשנושי ירקות ו.... שוקולד כמובן. אי אפשר בלי שוקולד. אגב, אני אוכלת כ-300 קלוריות שוקולד ביום, וכל שאר הדברים יחסית קלילים. כך תמיד עשיתי עוד לפני שהפסקתי לעשן. בחורף אכלתי יותר פחממות מאשר בקיץ פסטות, לחמים, תפו"א). יכול להיות פעם ב... איזה יום שחיטותי כזה כמו בטיולים, אירועים וכו,, אבל אין עם זה שום בעייה, כי כמו שלא מורידים כלום מיום אחד של צום, לא משמינים מיום אחד שחיטותי. החכמה היא בשיגרה. בקיצור, תתחילי לבנות לך הרגלי אכילה הגיוניים (עזבי אותך מדיאטות) ותראי שלאט לאט הכל יבוא על מקומו בשלום. הגוף ירגיש הרבה יותר שמח. אגב, כשהפסקתי עם הזלילות החשיבה היתה - להרגע. לתת לפה לנוח ולהרגיש את הטוב שבזה. זה עוזר גם לזלולות וגם לעישון בו בזמן. המטרה שלי לא היתה "להפסיק לזלול" או "להפסיק לעשן" אלא להרגיע. גם את הפה וגם את עצמי. פשוט שאלתי את עצמי מה הקטע הזה של הזלילות, ומצאתי שני דברים: האחד הוא האובססיה לפעולה כלשהי ש "חסרה" עקב הפסקת פעולת העישון, אותה אובססיה לפעולה, היא משהו שממנו בעצם ניסינו להגמל... לא? והשניה והעיקרית היא שהסתתרתי מאחורי התירוץ של: "נו טוב, הפסקתי לעשן ויש לי את הזכות המלאה לזלול בלי חשבון". כשקלטתי את שני הדברים האלה החלטתי שאני עושה תפנית בצורת החשיבה. כך היה אצלי. מקווה שיעזור... שווה לנסות. קחי את עצמך בידיים ותתחילי בהקדם. קודם כל בצורת החשיבה על אובססיית הפעולה, ומשם תמשיכי אל הדרך הטובה. תכתבי איך הולך. לי היה אתמול יום של זלילות, גם טיול, גם ארוחת ערב משפחתית אצל סבתא, וגם יומולדת עם עוגהההה חבל"ז. אבל זה עובר בשלום בתוך שגרה הגיונית. אני לא צריכה לצום היום בגלל אתמול. השיגרה היא בסדר גמור. ויש בה מקום לסטיות נדירות.

זולו60

New member
אני קוראת

את דבריךומתרשמת כאילו הכל הולך אצלך באיזי, בתרגיע. איזה כיף לך ונראה מה קורה באמת עם המשקל שלך חודש מהיום. אני היום יצאתי לטיול כדי להתחיל להזיז את אברי רק שעשיתי את זה קצר וחבל. לא יודעת למה אבל אצלי רב השבתות מוקדשות לזלילה כמובן מבלי להתכוון לכך. כמו שאמרתי רוצה להרגיש יותר בטוח עם הפרידה מהסיגריה. האמת שהיום רציתי ללכת יותר אבל הרוח עצבנה אותי אני מאוד רגישה למזג האוויר טוב אין לי היום בשורות טובות מקווה מאוד שיהיו לי בעתיד הקרוב. ולך כל הכבוד מצדיעה לך ואת בהחלט צודקת הכל עניין של צורת חשיבה.

פורמה

New member
רגע רגע

שלא יהיו אי הבנות! זה ממש לא קל ובשביל לשנות את צורת החשיבה צריך זמן של "הבשלה", דיאלוגים והקשבה עצמית וגם הרבה שכנוע עצמי, וכל זה תהליך לא קל. עובדה שבזמנו היתה לי נפילה. שום דבר לא קל, ורוב הדברים שאני כותבת כאן בפורום לאנשים, הם בראש ובראשונה לעצמי. הדברים שאני כותבת הם מתוך התהליך עצמו. לוקח זמן לשנות דרך חיים וצורת חשיבה. אבל אני משוכנעת שרק כך זה יעבוד. שום דבר אצלי עדיין לא באיזי, אבל זה הכיוון שאני עובדת עליו, ובנתיים עושה רושם שזה מתבשל טוב כי אני כבר רואה תוצאות.

למעלה