הפחד משתלט עליי

הפחד משתלט עליי../images/Emo5.gif

אני בת 22. אני מרגישה שלמרות גילי הצעיר אין לי רזומה טוב בשומדבר בחיים; לא בבחירת לימודים ולא בעבודה ולא בכישורים חברתיים (יש לי רק 5 חברים שאת רובם אני בקושי רואה). בשנה שעברה למדתי והפסקתי את הלימודים באמצע. אני כבר כמעט שנה מחפשת עבודה ומגיעה לראיונות ולא מסכימים לקבל אותי. היה לי גם בעיה רפואית שגרה לי לסבול הרבה מאוד זמן מכאבי בטן תכופים. והיו עבודות שהגעתי אליהם ואני סירבתי כי פחדתי שהלחץ בעבודה ישפיע על הבריאות שלי. שבוע שעבר מno where צלצל אליי מישהו שהוא בוס של איזה בית קפה קטן ליד הבית שלי. הבוס קבע איתי פגישה והגעתי. עשינו ראיון ממש קצר ואחריי מס' דק' הוא הסכים לקבל אותי לעבודה למרות שאין לי בכלל ניסיון במלצרות. שמחתי. אבל מאז עברו כמה ימים והתחלתי לחשוב עם עצמי שאני לא באמת רוצה למלצר ושהסכמתי לעבודה הזו בפזיזות יתר כי אני נושאת לעבוד. זה יישמע מטופש אבל אני מפחדת מאנשים, מפחדת מלקוחות. כל עבודה כזאת מרתיע אותי מאוד ואם מדובר עם להתעסק בחישובי כספים (אפילו החישובים הפשוטים ביותר - יש לי דיסקלקוליה) אני נרתעת. אני לא נורמלית לדעתי. אחרת כבר ממזמן הייתי קופצת על כל עבודה ולא רואה אור יום. אבל אני לא קופצת על כל עבודה וכל עבודה מפחידה אותי. צלצלתי אל הבוס היום ועשיתי איתו שיחה קצרה בטלפון ושאלתי אותו אם אני יכולה לעבוד במטבח במקום למלצר? אז הוא התפלא ושאל: "מה קרה ששינית את דעתך? אין לי בעיה להעסיק אותך במטבח אבל זה עבודה הרבה יותר קשה ממלצרות". וקבעתי איתו שאני אלך מחר בבוקר כדי לראות מה הם עושים ואם אני רוצה את העבודה הזו. זו לא עצלנות. זה פחד בלבד! אין לי בעיה לעבוד קשה כדי שאני אחסוך כסף. הבעיה שלי זה "לשרת" אנשים. בגלל שיש לי ניסיון רע בכל מיני עבודות עם שירות לקוחות אני מפחדת לעבוד בזה. אני רוצה להגדיל את המעגל החברתי שלי, ושיהיו לי יותר חברים לצאת ולדבר איתם, אך אני מפחדת לעשות את הצעד וזה לעבוד במקום חדש ולשרת לקוחות. ואני ממש לא רוצה וגם מפחדת ללכת מחר לבית הקפה הזה. אני יודעת בוודאות שיש לי בעיה פסיכולוגית אחרת כמו כל בנאדם "נורמלי" הייתי הולכת לשם מבלי לחשוב על זה יותר מידיי. אך אני מרגישה שאני שונה, ושהפחד משתלט עליי וגורם לי לפחד לעשות דברים "נורמלים". אני צריכה עזרה, אני לא יכולה להמשיך לפחד ככה מלעבוד בכל מיני עבודות

גרא.

New member
מיכלוש האדומה,כשהפחד משתלט,ומשבש את כל חייך,

פונים לטיפול פסיכולוגי,ועושים מה שנהוג לעשות במצבים כאלה.את יכולה לפנות לקופ"ח שלך בבקשה לקבל טיפול אצל פסיכולוג שבהסדר,שמשמעותו,השתתפות הקופה בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח במשך 30-60 שעות טיפול.הטיפול חשוב לך במיוחד על רקע העובדה שאינך מסוגלת כלל לתפקד,לעבוד או ללמוד.וזה מצב בלתי נסבל עבורך המחייב שינוי.

טופלתי השנה באמצעות פסיכולוג

והרגשתי שהטיפול עצמו לא עזר. השיחות עזרו לפרוק דברים שעל הלב ושהצטברו בבטן במשך זמן רב. אך השיחות עצמם לא עזרו ולא הרגשתי שינויי משמעותי בכלל. הלכתי אל הפסיכולוג במשך כ4 חודשים ואפילו כשהרגשתי שאין שינוי במצבי, המשכתי ללכת אליו בכל זאת רק כדי לפרוק דברים מהלב. ואז החלטתי שאני מפסיקה מבלי להודיע לו כי כמובן שהוא היה משכנע אותי להמשיך. אך אם הטיפול לא עוזר, חבל על ה160 שקל האלה. כי זה עדיין כסף, וכסף לא צומח על העצים
מה לעשות במצב כזה שטיפול אצל פסיכולוג לא עוזר, אבל זה מה שאמור לעזור? כדורים אין מצב שאני אקח כי גם ככה יש לי בעיה רפואית עם כאבי בטן ואני לא רוצה עוד צרות נוספות שיהיו כתוצאה משימוש של כדורים.

גרא.

New member
מיכלוש האדומה,איזה טיפול עברת? שיחות נפש? או

משהוא אחר?

זה היה טיפול

שרק עשינו שיחות כל הזמן על אירועים שקרו לי בהווה ועל אירועים שקרו לי בעבר. אפילו הפסיכולוג הזמין את ההורים שלי כדי שנעשה שיחה משולשלת. אבל זה לא קשור לנושא עכשיו. אני מרגישה שונה, גם ככה תמיד התייחסו אליי במשפחה. הילדה הקטנה שיש לה ליקוי למידה, מפונקת, תלותית בהורים וכדומה וכדומה... האחים הגדולים שלי לעומת זאת הם "המוצלחים"; הצליחו להכיר הרבה חברים בחיים, היה להם אחלה של שירות צבאי, חסכו כסף ועשו טיול אחרי צבא, חזרו ועשו תואר והקימו משפחה. אצלי לעומת זאת הכל משתבש והכל לא הולך חלק "לפי הספר". ועכשיו כמעט עברה שנה ואני רוצה לנסות לסדר את החיים שלי שתהייה לי איזה שהי שיגרה מסוימת של עבודה/לימודים. ושאני לא אתחיל משהו ואז אעזוב אותו ואז אתחיל משהו חדש. ואפילו שאני מגיעה להתחלה אז אני כלכך פוחדת - כמו למשל העבודה בבית הקפה שהציעו לי והסכמתי אבל עכשיו אני דיי מתחרטת על זה. ואני יודעת שאם אני לא אעבוד שם אז אני אמצא את עצמי שוב פעם מובטלת לתקופה ששוב פעם לא תהייה מוגדרת. והנה שוב פעם משהו חדש משתבש... והאמא של החבר החליטה לנסות לסכסך ביני לבינו רק כי אני לא יציבה (לא לומדת ולא עובדת) ושבעקבות זה אני אפגע בעתיד של הבן שלה!!!! בקיצור החיים שלי ממש לא הולכים בקו ישר ואני לא יודעת גם איך להגיע לקו הזה כי אני פשוט מפחדת.

גרא.

New member
מיכלוש האדומה,בלא להתערב בשיקוליו

של הפסיכולוג שעבד איתך.לא תמיד טיפול שיחתי,כלומר פסיכוטראפיה מתאים להתמודדות עם פחדים.יש גישות טיפוליות אחרות כמו טיפול קוגנטיבי התנהגותי,NLP ו-EFT .יתכן שעלייך לשקול לחפש פסיכולוג אחר שיוכל לטפל אחרת בפחדים שלך.

למעלה