הפחד מהמוות

adamfbs

New member
הפחד מהמוות

טוב, מעניין אותי לשמוע כמה דעות לגבי הנושא. אני מדבר על פחד יום-יומי, נסיעה משוגעת עם חבר במהירות 160 קמ"ש, עלייה על אוטובוס שאולי יהיה האחרון, מפגש מסוכן עם בחור עם סכין וכ'ו. אשמח מאד לשמוע דעות לגבי מה יחסכם לפחד מהמוות והכל (מלבד החוזר על עצמו: "אני שלם עם עצמי, אני לא מפחד מהמוות, אני מקבל אותו..." כיוון שיש בזה סתירה כרגע (אשמח להגיד מה היא אם מישהו יתחיל במשפטים הללו). אישית אני אוהב את תחושת הפחד וחוסר השליטה, כמו סחיפה בזרם שאם היה רגוע אז הייתי משתעמם, אני אוהב אתגרים, כן. אבל אם אני יושב עם עצמי באמת ויורד לעומק האנושי שלי אני חייב להודות שלמרות שאם אמות לא ארגיש חרטה עדיין תהייה עצבות מסויימת. לא עצבות, יותר כמו התנשאות. כאילו אני מתנשא לחשוב שבאמת אני מעל המוות. זהו, לעכשיו.

DradefulDad

New member
../images/Emo121.gif

נושא חשוב ולא חשוב מאוד... עד לפני כמה חודשים יכלתי לקום מהמיטה עם לחץ דם גבוה רק מהמחשבה על המוות גם במשך ימים רצופים. כמעט טבעתי פעמיים-שלוש וזה רק גרם לי לצאת לקורס צלילה להרגיע את הפחד הזה (מה שלא עזר וכמעט טבעתי פעמיים שוב). אז בקיצור אנשים עושים דברים מטופשים בגלל המוות (הזכרת כמה) והאמת הדבר שאולי הכי כדאי לעשות זה לדעת/להפנים שאף פעם לא יהיה לנו מושג לגביו. (גם אם נאמין בגלגול נשמות או גן עדן וכו')

kung fu

New member
יש בי פחדים שקשורים יותר

לפגיעה פיסית / סבל וייסורים, ולא למוות עצמו.

.m

New member
death is just another concept of

living... אנשים מפחדים מהמוות משום שאינם יודעים מה יקרה להם. בעצם זה הפחד מה"לא נודע", פשוט כי כל דבר הוא בגדר השערה (יש חיים אחרי המוות? גן עדן? גהינום?). מוות הוא לא דבר רע בעיני, ואינני מוצאת סיבה לחשוש מפניו. באופן אישי כאב וחוסר אונים מפחידים אותי הרבה יותר.
mai (נו, מתי יהיה חורף?)

charlila

New member
דון חואן מייעץ להשתמש במוות כיועץ

כלומר: לשאוב מקרבת המוות את העצמה הנחוצה להשתחרר מכל הקשרים שיש לך בעולם הזה, לנייד את האנרגייה שלך ולאסוף את כולה לצורך קרב אחרון. בשבטי השרף יש נוהל שכאשר יצור מוקף - כלומר: מצוי במצב ללא מוצא שבו צפוי לו הגרוע ממוות (מוות הוא המלך תקין בהתפתחות) (מה גרוע ממוות? שעבוד, כזה שהמוות אינו משחרר ממנו) - הוא עולה על גבעה ורוקד את ריקוד המוות. באמצעות הריקוד, הוא קורא למוות או לשינוי. בניידו את כל עצמתו, בכך שהוא משליך את חייו מנגד, הוא מעצים למירב את סיכויי השינוי. בחמש או שש השנים שעד לפני שנתיים עליתי לגבעה כל קיץ. זה סיפור של להתרוצץ כמה ימים בשטח, בצום חמור יותר או פחות (כדי להזיז קצת assamblage point) (לרוב אני צמה כמו ברמדן - אוכלת בלילה) ריקוד המוות הוא האחד שלא לימדתי ולא אלמד - מסוכן מדי. כשאתה קורא למוות, הוא בא, ויילך אחריך עד שימצא הזדמנות לנסות לקחת אותך. אני עצמי מקפידה לשכוח אותו מעלייה לעלייה (כי די לחשוב על הריקוד באקראי, לדמיין אותו, כדי לקרוא למוות) וכשהיה עלי להדריך מישהו לקראת עלייה לגבעה, לימדתי אותו ריקוד אחר, שייתן לו קצה חוט לקבל בעצמו את ריקוד המוות בבוא השעה.(הוא עלה לגבעה, וירד, וקיבל משמרת של להתרוצץ בעולם במקומי, וחזר בעור-שיניו. לא יודעת אם כבר חזר לעצמו.) סיפרתי כאן פעם על אחד השינויים -בפעם ההיא לא עליתי לגבעה לפי כל הכללים, אלא רק צמתי, כדי לא להרעיב את בתי שעדיין ינקה - והשינוי בא בקרב חלימה, אחד הקשים שהיו לי, שבו נלחמתי כחתול עם שְׁרֶץ, מלך טפיל, כששמעתי קול אומר במבטא אמריקאי "ועכשיו, בחזרה למציאות היומיומית האפורה", תהיתי מי זה, וזיהיתי את מי שהיה אז בן זוגי (שהיה מתחרע עם המבטא הזה ביום-יום.) פרצתי בצחוק, ויצאתי מן החלום. זה כשיש זמן להתרָבֵּן; חויתי גם סכנה שגרמה לי לנטוש את מכנסי שנתפסו בדלת המכונית ונקרעו ולרוץ בכל כוחי. מסוכן מאוד לחיות בסטריליות,ללא מגע עם סכנה; זה מְקָרְבֵּן.

charlila

New member
ואיך עושה עכבר? ופולקסווגן?

1. מוס מוס מוס! (כך היה אומר SonOfLilit המופלא כשהיה קטן, כנראה פירוש מוטעה של "עכבר עכבר נוס נוס נוס.") 2. מף מף מף או משהו כזה (במקסיקו התגלגלה לידי ילדי מפית רקומה עם חתול שמפיו יוצא בלון "מיאו", כלב שמפיו בלון "וף וף", פרה עם "מו"... וחיפושית פולקסווגן עם "מף מף מף!"

למעלה