הפחד מהיער

ב ר ז ל

New member
לא קראתי כזאת שיחה

אבל מה הבעיה אין שום סתירה ממה שאני יודע הנשים מצוות על צניעות על כבוד הבעל על גידול הילדים אישה חסידה זאת אישה שמחמירה על עצמה בדברים הללו לדוגמא: ההלכה מתירה ללכת אם פאה נוכרית אישה חסידה תשים כסוי ראש ההלכה מתירה ללכת אם חולצה פלונית אישה חסידה תשים עליה "של" גם בקיץ. ועל זאת הדרך

פראזניק

New member
../images/Emo26.gif

גם לנשים יש מצווה להתבודד, כבר דיברו על זה פעם בפורום, אם יש לך כח, תבדוק במדור "שרשורים מעניינים" בקישורי הפורום. רבינו אכן אמר, וזה מובא בשיש"ק, שרצונו שתהיינה אף הנשים חסידות. ומצד שני, ברור לחלוטין שאשה צריכה להתבודד בבית וכדו' ולא לצאת לשדה, משום צניעות.

ב ר ז ל

New member
לדבר עם השם כולם צריכים

תחילת שיחתנו היתה על התורה "נעור בלילה" ששם רבנו מדבר מהתבדדות בלילה במקום שלא עוברים אנשים ביום וכו.. שפשוט לי ששום עצה משם אינה לנשים אלא אך ורק לגברים. ולא הבנתי מה מובא בשיש"ק שנשים צריכות להתבודד או להיות חסידות

פראזניק

New member
שני עניינים שונים

התבודדות והתבודדות בלילה ע"פ תורה נ"ב. התבודדות היא התבודדות בכל מקום, כמבואר בפירוש בשיחות רביה"ק. וההתבודדות המעולה ביותר (וכו') היא בנקודת חצות, מחוץ לישוב, וזה אכן לא שייך לנשים. והשיחה בשיש"ק היא: "מדוע לא תעשו את נשותיכם לחסידות?"

ב ר ז ל

New member
"מדוע לא תעשו את נשותיכם לחסידות?"

אני לא רואה קשר להתבדדות אבל לא משנה. התבדדות לנשים לא נראה לי תפילה ותחנונים כן אבל זה אני וכול אחד ינהיג את ביתו כרצנו ורגע מה אם רוקות הן לא צריכות להיות חסידות

פראזניק

New member
שוב: שני עניינים

הזכירו כאן את השיחה הזו, וכתבת, כמדומני, שאינך זוכר שיחה כזו. הזכרתי אותה, בלי קשר לשאלה שמדברים עליה. וכמובן, שכוונת רבינו היתה בכלל, על הנשים, ולא רק על הנשואות. ובלי קשר לזה: התבודדות היא חובה גם על הנשים, אולם לא מחוץ לישוב. התבודדות אפשר לעשות גם כשמטפלים בילדים או בבית. זו אותה התבודדות בדיוק כמו מחוץ לישוב. ועבור מי שלקח על עצמו את עול הבית, אם יפקיר אותו ויצא להתבודד חוץ בישוב, דומני שיהיה זה פגם ולא מעלה. הניעור בלילה אינו התבודדות עצמה, כי אם תוספת ומעלה וחשיבות מעבר להתבודדות עצמה, שהיא בשיא הפשטות "שיחה בינו לבין קונו כמו שמדברים עם חבר", כמו שאמר רביה"ק.

ב ר ז ל

New member
לשון רבנו היא קצת אחרת

הוא אומר שעיקר התבדדות היא בלילה במקום מיוחד חוץ לישוב וכו.. ולא מה שאתה אומר תוספת קודשה אלא "עיקר" וזה שונה לגמרי ואם אתה רוצה ציטוטים רק תגיד ואני יביא

פראזניק

New member
תביא,

אבל לא מתורה נ"ב, שם רבינו מדבר על ענין אחר, ולא על התבודדות בפני עצמה. ההגדרה של התבודדות היא פשוטה מאד, והיא מופיעה בכל השיחות בהם דיבר רבינו על התבודדות: "טוב מאד לשפוך את הלב לפני הבורא, כמו שמדברים עם חבר". זו השיחה הראשונה שאמר רבינו לרבי נתן בענין התבודדות. וכל שאר השיחות בענין התבודדות אינן מזכירות חוץ לישוב או חצות לילה, מלבד תורה נ"ב, שבה מדבר רבינו על הדרך להיכלל במחויב המציאות וכו'.

ב ר ז ל

New member
מה זה חוץ ?

גם רוב השיחות לא מזכירות איפה. וגם איפה שכן רבנו אומר שהעיקר ביער.

תודה. אבל!

זה מה שעשינו עד היום ואנחנו לא מרגישים בזה שלמים. וסבא הקדוש מספר איך שרבי ישראל קורדונר היה לוקח את הנעלים בידים אפילו בחורף והי`ה יוצא מביתו בלילה כדי שלא ישמעו וידעו שהוא הולך ליער.

ב ר ז ל

New member
אולי יש פה חסידי ברסלב

שיגדו לך שאין שום בעיה ללכת בחבורה להתבודד, ואחרי זה כול אחד תפוס פינה וכו... לפי דעתי האישית זאת לא התבודדות אני לא יודע אם זה טוב הוא רע אבל בטח זה לא התבדודות ו10 פעמים בטח שלא זוכים לקים את התורה "נעור בלילה". ועכשיו לענין הפחד וזאת רק דעתי האישית אולי כול פעם תתקדם קצת לעובי היער אד שנזכה לשבר את כול הפחדים. ולפחד רק מהשם יתברך. רבנו מדבר מענין יראות נפולות בתורה קנ"ד

חזק ואמץ

דברים חזקים כברזל. אחי האמת שזה מה שאנכנו משתדלים לעשות עכשו אבל יש לכל אחד מאיתנו הרבה מניעות על זה. וגם שכבר זוכים כבר להכנס ליער אז יש בראש את כל היראות הנפולות שלא נותנים לנו לדבר באמת עם ה` ואין ישוב הדעת.

ב ר ז ל

New member
רק אז מדברים באמת אם השם

לא שיושבים בבית אם כוס קולה ואולי סגירה למי שמעשן ומחשב דלוק והספה נוחה וכו... אז לא נותנים לנו (תאוות עולם הזה) לדבר באמת אם השם ואין ישוב הדעת.

ממש תודה

אתה ממש צודק וצריכים גם על זה להתפלל שנזכה לזה. אגב צריך לכתוב "עם" השם. ולא אם השם

ציטוט ממסילת ישרים על התבודדות

ויקר מן הכל הוא ההתבודדות כי כמו שמסיר מעיניו עניני העולם, כן מעביר חמדתם מלבו. וכבר הזכיר דוד המלך ע"ה בשבח ההתבודדות ואמר (תהלים נ"ה): "מ יתן לי אבר כיונה וגו' הנה ארחיק נדוד אלין במדבר סלה", והנביאים אליהו ואלישע מצאנו היותם מיחדים מקומם על ההרים מפני התבודדותם, והחכמים החסידים הראשונים ז"ל הלכו בעקבותיהם, כי מצאו להם זה האמצעי היותר מוכן לקנות שלמות הפרישות, למען אשר לא יביאום הבלי חבריהם לההביל גם הם כמותם.

../images/Emo168.gifנגונים ותפלת ראש-השנה

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו " איי, הנגונים של ראש-השנה, "וידע כל פעול כי אתה פעלתו, צדיקים יראו וישמחו, וישרים יעלזו, וחסידים ברנה יגילו..." אוי מה שזה היה, היה נגונים כאלה של ראש-השנה, נגונים כאלה... זה היה יכול להחיות מתים. כל השנה היו חיים מהנגונים של ראש-השנה. כל מי שהיה צריך להחיות את עצמו - היה מתחיל לנגן נגונים של ראש-השנה. אנחנו התפללנו אצל רבי שמעון בר-יוחי, ואחר התפלה עבר זמן ואני כבר אכלתי, ואחר הסעודה ירדתי לציון רבי שמעון. והוא, רבי ישראל קרדונר, עמד לבד ברבי שמעון... הוא היה עומד ברעדה כזו, ביראה, בדבקות כזה, בשמחה כזה, הוא רצה לראות תכף את זה - "וידע כל פעול כי אתה פעלתו". כל העולם לא ידעו איפה רבי ישראל, אני הרגשתי שהוא נמצא למטה בבית-כנסת, אז הלכתי לשמע, לראות מה יש שמה. אני באתי וראיתי שהוא לא יכול לזוז הלאה, "וידע כל פעול כי אתה פעלתו". איי, הוא אמר אלה הדבורים, הוא טען עם השם יתברך, "מתי יהיה זה 'וידע כל פעול כי אתה פעלתו'?" היה רועד כל כלו וגם כל הבנין רעד, "וידע כל פעול כי אתה פעלתו". בציון של רבי שמעון הוא לא היה נכנס עם נעלים. היה בחרף, בקר, כשהיה קר כזה.. בלי נעלים, כמו בקדש הקדשים. והוא היה בוכה.. אני לא יכול לתאר. יכולים לחשב שזה שקר, אי אפשר דבר כזה, איפה יש לגוף כל-כך דמעות, כל-כך קול, איך ! אבל אני ראיתי שבכל פעם היה יותר חזק הבכי, הדמעות. אדרבא, היה מתגבר. זה היה בחורף, קר מאד, והוא במקום שעמד, וכשהוא גמר הוא הלך מהציון, יצא.. כמו שפותחים דלת של תנור, בית-מרחץ. היה יוצא חם מהציון. והציון היה רטב מהדמעות, ועל הציון היה כמו נחל, כמו ששופכים מים ! ואני עומד שם, "איך זוכים לזה, אני רוצה גם-כן לבכות, אני רוצה גם-כן. מאיפה לוקחים את זה.." ראש-השנה של רבי ישראל, משיח היה בעולם הזה אם לא היו מתלוצצים ומבזים את ברסלב. הוא היה דואג תמיד על ישראל. תמיד היה לו צער על ישראל, "איפה, איפה עם ישראל, איפה התורה, איפה !" איך אנחנו יכולים לנוח, לאכל ולישן בצער בצרות כאלה של עם ישראל ? והיום הוא מנהיג ישראל ! לוקחים כל הכסף וכל הכבוד וכל הגדלה של ברסלב, ואני - אני המנהיג ! יש הרבה מנהיגים אבל זה לא ברסלב, ברסלב יש מעט. אבל זה טוב, "טוב מעט לצדיק" ! אוי, צריך ללכת לכל השקרנים שידעו מה זה. המתנגדים בראש-השנה היה להם בזיון, הם באו לזרוק אבנים, אז הם שמעו את התפלות שלנו בראש-השנה והנגונים והזמירות, אז הלכו בלי אבנים. נפל עליהם פחד... " (ישראל סבא נ נח נחמ נחמן מאומן, ספור ההתקרבות)

שלא לפל ../images/Emo3.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו
" הוא צריך לבקש איזה אדם ירא שמים וילמדו יחד, ומה שלא יודע - ישאל. כל מה שהוא לא יודע - שואלים. לפעמים ענין זה, לפעמים ענין אחר - שואלים. שישמע לרבנו ויקים, מה שיודע יקים, יאמין ויקים. להתחזק, לא לפל ולא להניח עצמו לפל חס-ושלום. לא לפל בשום אפן. שלא יתיאש, שלא יפל. שלא יפל ולא יבוש משום אדם, רק מהשם יתברך בעצמו. להתפלל אליו בכל יום ויום, לדבר אליו כמו שאנחנו מדברים. להתפלל לשם ולהאמין בשם באמת, ולא להסתכל על כל העולם שאין להם תורה ואין להם מצוות. להתפלל לשם: "אבא רחמני, אתה רחמן, רחם עלי והאר עלי הדרך הטוב איך לשמר התורה והמצוות". זה העקר, אם לא זה - אין חיים, אין עולם כלל. להתפלל להשם יתברך כמו שיכול, ולדבר כמו שאנחנו מדברים ולספר לו הכל, להתפלל לפניו שיתן לו שכל להתגבר ולעסק בתורה תפלה ו'לקוטי תפלות', כן. אמונה ובטחון. בטחון בשם, "אשרי אדם בוטח בך", לבטח בשם ולבקש אותו על כל דבר תמיד, אז נזכה לכל טוב... אם אתה תמשיך באמת בעבודת השם, השם יתברך יעזר לך ויתן לך מתנות טובות. כן, השם יתברך יעזר לו, העקר הוא הרצון ולא לפל, זה העקר - שלא יתיאש ולא, רק יתחדש תמיד, יתחיל מחדש. שיתקרב להשם יתברך באמת, בכל כחו, שיתגבר בגבורה גדולה. תתפלל לשם יום. יהיה לו הכל, כל הישועות. שלא יפל, יש כבר ברוך השם רבנו הקדוש בעולם, יש כבר תפלות כאלו בעולם ו'לקוטי מוהר"ן' כזה בעולם, ותורה כזה, תפלה כזה.. 'לקוטי תפלות'. 'לקוטי תפלות' האלו - שיקנה, וגם-כן 'לקוטי הלכות', 'לקוטי עצות' ו'משיבת נפש', 'השתפכות הנפש', אלו הספרים שגלה רבנו, הם תקונים רפואות וישועות לכל אחד - איך שהוא, איך שעבר עליו. הוא נותן לנו תקונים לכל דבר לכל ימי חיינו, לנו ולזרענו ולכל אדם. הוא מתקן ומחדש - רבנו הקדוש ! הוא צריך לקרא המעשיות, מה שזה המעשיות.. מעשיות כאלה שזה כל החיות של כל העולם, של כך ישראל. מעשיות כאלו.. אין מעשיות כאלו ! ברוך השם, הוא צריך לשמח מאד ולהודיע גם להבנים שיש רבי נחמן מברסלב בעולם. אני מברך אותך שתזכה להתגבר על כל המכשולים, על כל הדברים שהם מרחקים מן האמת. שתזכה להתקרב להשם יתברך באמת. שתזכה לתשובה שלמה, לכל טוב, השם יתברך יתן לו כל המתנות וכל הישועות במהרה. " סיפורי צדיקים, מלא דיבורים המחיים את הנפש...במחיר הקרן... ישראל סבא נ נח נחמ נחמן מאומן "אני מקדיש את כל חיי רק חעבודת השם..."

אשרך אחי.

המאור הקטן אתה ממש גדול. אתה לא יודע איך שחיזקתה אותנו. תמשיך כך חזק ואמץ בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן

אשרך אחי.

המאור הקטן אתה ממש גדול. אתה לא יודע איך שחיזקתה אותנו. תמשיך כך חזק ואמץ בעבודתך

למעלה