הפחד מהיער

הפחד מהיער

אנכנו קבוצת חברים שמתחזקים בענין של הנעור בלילה. אבל נתקלנו בבעיה שזה הפחד והיראה לכנס לעובי היער. מה שכן שאם אנחנו נכנסים ביחד אין לנו את הבעיה הזו. אבל זה לא נראה לנו שזה מה שרבנו רצה באמת. מה עושים?? תודה מראש.

רבנו זצ"ל אמר:

"אילו היה לי בן הייתי שולח אותו ליער וכו'..." "ואלו שרגילים בהתבודדות הם בטוחים מכל צר ואויב ומשטין כי הם מסתירים עצמם בצל כנפיו יתברך תמיד"! וידוע ששלוחי מצווה אינם נזוקים ובפרט מי שעושה התבודדות שהיא כולה דבקות בקודשא בריך הוא... ועוד: "ראוי לאיש הישראלי שיהיה ליבו נמשך להשם יתברך שאפילו שהוא בין אנשים יתעורר בכל פעם להשם יתברך בקדושה גדולה ובהתעוררות נמרץ...", אני ממליצה עיצה שלי שתכנסו ביחד כולכם ליער וכל אחד יתפוס פינה ותקבעו אחרי שעה להפגש באותו מקום.... עוד על התבודדות בלילה: "בלילה אז עיקר הזמן של התבודדות לפרש שיחתו לפני השם יתברך ולשפוך ליבו כמים נוכח פני השם ולחפש הרוח הטוב הינו הנקודות הטובות שיש בו עדיין ולבררם מתוך הרוח הרעה ועל ידי זה יזכה להכניע הכוח המדמה שמשם כל התאוות.ועל ידי זה יזכה לזכרון לזכור תמיד בעלמא דאתי ולחשוב בכל עת על תכליתו וסופו האחרון לעולם הבא עד שיזכה לשוב אליו יתברך" יהי רצון שזנכה לקיים באמת הנעור בלילה

ב ר ז ל

New member
לאן הגעתם

בת מחזקת בן ללכת להתבודד וממתי בנות צריכות לזכות לקים "הנעור בלילה".

האמת

האמת שדיברנו על הענין הזה וזה לא כ`כ פשוט כמו שאתה אומר. כי ברור שגם אשה צריכה להתבודד. השאלה איך. כמובן שלא כמו גבר, אבל בכל זאת...

ואמר.....

"מקטן ועד גדול אי אפשר ליהיות איש הישראלי כי אם ע"י התבודדות" וודאי שנשים לא חייבות להתבודד ביער אבל להתבודד על כל איש חובה רבנו אומר שהאדם צריך לקבל כל השפעתו והצטרכותו רק ע"י תפילה ועל כל הדברים הן דבר גדול הן דבר קטן יתפלל להשם יתברך .... ועוד,,,מובא בהשתפכות הנפש שהאמהות נתעקרו רק משום שהקב"ה מתאווה לתפילותם של ישראל... ובוודאי שהעצות של רבנו מועילות לכל אדם באשר הוא כל שכן התבודדות שזה היסוד העיקרי בברסלב.. ועוד...אם אישה חייבת בתפילה אחת ביום שזה דרבנן כל שכן בתפילה אישית=התבודדות שזה דאורייתא ועוד ועוד... התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל"

ועוד...רבנו כתב...

טוב לעבוד את השם יתברך בין העשבים והאילנות..... נשים,אם יש להם מקום שקט ליהיות בו מקום עם עשבים מה טוב למרות שאין לה חובה אבל מה טוב העיקר זה הצניעות כי כל כבודה בת מלך -פנימה... אבל אם יש מקום ללא אנשים מה טוב שתשיח ליבה להשם יתברך.. וכל אחת תנהג כפי שורש נשמתה...

ועוד בעניין התבודדות לנשים:

"וכן כל האמהות הקדושות עסקו בתפילה ותחנונים ואמרו במדרש:למה נתעקרו האמהות?בשביל שהקב"ה מתאווה לתפילתם... "לכל אחד ואחד יש הנהגות מיוחדות שצריך לנהוג כפי שצריך לתקן מה שפגם וכפי שורש נשמתו אבל התבודדות ולשפוך שיחתו לפני השם יתברך בכל יום ובלשון שמדברים בו זה הנהגה כללית שמחוייב בזה כל אחד מישראל בכל יום כל ימי חייו ..." (מתוך השתפכות נפש)

תפילה ותחנונים=התבודדות

אתה חושב שהתבודדות זה אומר ללכת ליער=טעות. התבודדות זה לדבר עם ה' יתברך וללכת ליער זה תוספת להתבודד יותר ביישוב דעת ולעבוד את ה' יתברך בין השדות והאילנות.

ב ר ז ל

New member
לא נכון

אולי הם מאותה משפחה אבל בהחלט הם שתי ענינים שונים. ועובדה שרבי נתן בליקוטי עצות עשה סעיף התבדדות וסעיף תפילה וזה עושה את שניהם לא אותו דבר

תקשיב,אים אתה רומז שנשים לא חייבות

בהתבודדות אתה טועה ושאני אומרת התבודדות אני מתכוונת לשיחה עים ה' בשפה שלו שזה כל אחד מישראל חייב!

ב ר ז ל

New member
שיחה עם השם כולם צריכים

אני כנראה לא מסביר את עצמי טוב אני ינסה שוב לדעתי האישית "עבודת השם" לא שייך אצל אישה.

עכשו באמת שלא הסברתה את עצמך

כי ברור שאצל כל אדם שיך עבודת ה` רק בצורה שונה. אשה ששולחת את בעלה להתפלל ובזמן הזה מטפלת בילדים כבר זה עבודת ה`.

ב ר ז ל

New member
עבודת השם

לא שייך לנשים. ציטוט "אשה ששולחת את בעלה להתפלל ובזמן הזה מטפלת בילדים" אשה לא צריכה לשלוח אף אחד לשום מקום אם אישה זוכה אז היא לא עושה מניעות לבעלה להתפלל. ואם לאותה אישה עובדת השם תהיה ירידה אז בעלה לא יתפלל כי היא לא תשלח אותו. אני רואה שתי סוגים של דתים סוג הראשון אישה עובדת השם ובעל שפוט ומסכן הסוג השני בעל עובד השם ואישה צדקנית שלא יודעת מה זה עבודת השם בכלל אבל כול היום היא שם "בעבודת השם"

עבודת האשה

ברזל אחי חזק ואמץ.רק אני רוצה להזכיר לך שיש גם סוג שלישי של דתיים והוא :בעל צדיק שעובד השם ושלא משגיח על המניעות שעושה לו אשתו `הצדקת`.

ב ר ז ל

New member
פתח ליקוטי עצות

ותראה שרבי נתן עשה סעיף תפילה וסעיף התבדדות זה לא חידוש שלי זה חידוש שלו

למעלה