הפחד לשנות

neophile

New member
הפחד לשנות

הפחד הכי גדול שעמד בפני לפני כישוף הוא הפחד לשנות במצבו האקטיבי או משינוי במצבו הפסיבי. הפחד לשנות נובע בד"כ מתסיכול , נסיונות עבר כושלים הפחד משינוי נובע ממשהו עמוק יותר...ולא מוגדר כל מקום שיש בו תסכול , אפשר לשנות הפחד משינוי הוא מה שעומד בדרך אהבה היא הניגוד לפחד משינוי אבל באותו זמן אהבה היא המקום שקשורים בו הכי הרבה תיסכולים ולכן בשביל ליצור שינוי בחיי הבנתי שעלי להגדיר את הרצון שלי ומהצד השני את הניגוד שנמצא בתוכו. נניח אני רוצים כסף? מהיכן זה נובע? (סביר להניח ממקום בתוכי שיש לו סטנדרטים גבוהים לגבי מה שמגיע לי, הוא נראה טוב ונחמד...) מה מנע בעדי עד כה לבצע את השינוי? (אותו חלק "טוב" ו"נחמד" כי הרי מרגע שהשינוי התרחש הוא לא יראה כלכך טוב ) הבנתי שבשביל לבצע את השינוי , דרושה התכווננות מסויימת מצדי, שינוי פנימי כי אם אמשיך להתייחס לאותו חלק מגביל בתוכי כטוב , זה רק ישמר את המצב אז הבנתי שאני צריך "לעבוד" על עצמי אני אתייחס לאותו חלק מגביל טוב למרות שאני מודע לחולשות שלו אני ינטרל תיסכול עם אהבה מה שיאפשר לי לבחון באמת את הפחד לשנות ואת הפחד משינוי לשנות משהו ביחס בינהם רק במצב הזה האור מגדיר את הצל במצבים של תסכול או פחד הצל מגדיר את האור ובמצב של אהבה שלא מנוטבת פנימה אי אפשר להבחין בכלל בין אור לצל...בטח ובטח במצבים של שנאה\תיעוב עצמי ששום אהבה לא מנוטבת פנימה ואז הכל חשוך בפנים. לכן התייחסו לאנשים שמתעבים\שונאים את עצמם בחמלה שלא יהיה לכם ספק הם יעלו בכם את אותם חלקים אם תתייחסו אליהם בחמלה זה יהיה ניצחון האור על הצל שלכם כבדו אותם על בחירתם וכך תכבדו את בחירתכם. כבדו את המתים באסון בארה"ב, על בחירתם .

אם אני יתייחס לאויבים שלי בחמלה

אז הם ידרכו עליי.אני לא בטוח שחמלה זה תכונה שצריך להפגין כלפי אויב.ואם אני טועה אני רוצה לדעת איפה החמלה יוצרת אפקט דומינו חיובי כשמדובר באויב.

neophile

New member
הכל הוא חלק

דיברתי על להפגין חמלה כלפי אדם שמפגין שנאה כלפי עצמו אומרים תראה לי את החברים שלך ואני יראה לך מי אתה...נפתח את זה הלאה תראה לי מי האויבים שלך ואני יראה לך מי אתה אם אתה אדם חמל האויבים שלך יהיו לא חמלים אם אתה לא אדם חמל האויבים שלך לא יהיו חמלים בהכרח... חמלה אמיתית היא כאשר אתה מבין שהכל הוא חלק גם אתה וגם האויבים שלך.

Ender W

New member
יש אנשים "חמלים" שאויביהם "חמלים"

גם הם. מאיפה בדיוק אתה מביא את ההצהרות האלה? כן הכל הוא חלק. זאת הגדרה. חלק ממה? על זה אין לאף אחד תשובה ממש טובה.

Ender W

New member
"כבדו את המתים באסון בארה"ב, על

בחירתם" (סוף ציטוט) קראתי עד לכאן וחשבתי שסתם כתבת קישקושים של ניו-איג' שאפשר למצא בכל מקום. אור, חושך, אהבה, חמלה... אבל אז הגעתי למשפט הזה והוא הצליח להרגיז אותי מאוד. בתור אחד שזוכר בדיוק מה הוא עשה ב 11/9 (המשרד שלי היה 500 מטר מהתאומים) בתור אחד ששכל חבר בצבא בתור אחד שנתקל בעוד כמה מקרי מוות מיותרים... הקישקוש הזה של "בחירתם" בקשר למוות של קורבנות אסון הוא פגיעה וזלזול בזכר הקורבנות. אני מניח שלתפיסתך, השלב הבא הוא "לכבד את קורבנות האונס, על בחירתם" נכון? כלומר, אם מישהו יאנוס את אמא שלך אז זאת פשוט היתה בחירה שלה שכולנו צריכים לכבד?

Tatu4Taty

New member
../images/Emo45.gif

לא הכל הוא בחירה מודעת. זה נכון שגם הם יכלו לברוח (אבל מי יודע עד איפה) משם ולהישאר אפילו בלי המינימום שיש (או שאין) להם עכשיו, אבל לומר שזו "בחירה" זה באמת זלזול. אף אדם לא יבחר כזה דבר בצורה מודעת ורצונית.

neophile

New member
אחד השלבים הבאים

"אני מניח שלתפיסתך, השלב הבא הוא "לכבד את קורבנות האונס, על בחירתם" נכון? כלומר, אם מישהו יאנוס את אמא שלך אז זאת פשוט היתה בחירה שלה שכולנו צריכים לכבד?" זאת תהייה טרגדיה שכללה אלמנט של בחירה שים לב לשימוש שלי בהטיות זמן "תהייה" ו "כללה" היה בזה בחירה, לא בארוע עצמו אלה בשרשרת ארועים המודע שלנו מתרחק מהמקומות האלה...זה מעבר ללהדחיק זה הפחד משינוי מוות הוא שינוי , אי אפשר לדעת אם זה בחירה מודעת או לא...זה חלק מהגבלות העולם. אבל מה שכן אפשר לעשות הוא לשנות את המעגלים הפנימיים של יחסי מתקיף-קורבן. מעגלים שנבנים מילדות ובעיקר מגילגולים קודמים ,אפילו מישהו שאתם מאוד אוהבים היום...יכול להיות שרצחתם אותו ו\או שהוא רצח אותכם כמה פעמים... אבל כל עוד לא נשנה את המעגלים הפנימיים של יחסי מתקיף-קורבן ישאר הפחד משינוי ולא נקבל גישה למידע חדש, לאור חדש החוויה האנושית תחזור על עצמה...שוב ושוב ושוב בטווח הארוך מה זה משנה? אימפריות עולות...איפריות יורדות פעם פחדנו ממפלצות...אחרכך מהשטן ממלאכים שנפלו משדים ממלחמות עולם מנשק גרעיני וחוצנים אנחנו לא צריכים אלים חדשים, אלה להכיר באלוהים שאנחנו אלה אם אנחנו שוב רוצים לחזור לזמנים המאושרים(blissful) של פחד ממפלצות לפחוד מהצל של עצמנו.... אני לא אומר שאתה חייב לכבד בחירה שכזאת אתה לא חייב שום דבר , הבחירה שלך לעשות מה שאתה רוצה איתה. מה שכן אני ממליץ על זה בתור דרך להתמודד עם המעגל של מתקיף-קורבן אם אתם באמת רוצים להשיג גנוסיס. אף אחד לא אמר שזה קל או לא דורש כוח רצון אנחנו מדברים כאן על הפחד העמוק ביותר שהמודע שלנו מסרב לחלוטין להיות מודע אליו ,להיות קרוב אליו אי אפשר להחליט טוב עכשיו אני יהיה מודע לזה! זאת הטעייה עצמית זה דורש התחייבות לתהליך שלא בהכרח תראו "פירות" שלו בעולם החיצוני שבו אתם תלמדו את כל הדרכים שאתם משקרים לעצמכם, ואת הדרכים שאתם מדחיקים ואתם תהיו מודעים להדחקה ! בד"כ כשבן מדחיק הוא נמצא בדיסונאנס(בילבול עצמי) במטרה להשיג גנוסיס אסור לכם להדחיק את ההדחקה עצמה אם קראתם 1984 זה בדיוק מה שאורוול מדבר עליו שם , להדחיק את ההדחקה ,דו חושב הוא קרא לזה. זאת דוגמא קלאסית לתכונה אנושית שמשתלטת אנרגטית על תכונות אחרות טפילות עצמית שזה גם הרבה פעמים היחס בין הגוף הפיסי לנשמה והסיבה לצבירת קארמה שהיא מבחינתי סוג של תסכול נשמתי . האם הנשמה בוחרת להיות מתוסכלת? על כך אני לא יכול לענות כל אחת והאמת שלה.

ToryMaster

New member
סליחה?

אז מה שאתה אומר, זה שכשמישהי חווה תקיפה מינית או אונס, זו בחירה שלה?

neophile

New member
תיסבוכים נשמתיים

לפי פרויד הלידה היא האמא של החוויות הטראומטיות מה שאני אומר שכשמישהו חווה לידה זאת בחירה שלו. הבחירה שלה היא להשתנות, לפעמים אונס זה הערוץ הצר שדרכו השינוי יכול להתרחש אתם רואים אותי מדבר על נשמה...אור ואהבה המסר שאני מנסה להעביר לכם הוא שהשנשמה גם קצת מתוסבכת...בגוף הפיסי יש לנו אפשרות להפתר מתסבוכים נשמתיים...הידועים גם בתור "קארמה".

ToryMaster

New member
אז אתה אומר לי

כשאני עברתי תקיפה מינית, בעצם ביקשתי את זה ובחרתי את זה?

neophile

New member
זה לא עניין לפורום

לא, אני לא אומר "לך" לאני שלך כי את אולי מרגישה פגועה מכדי לקבל את זה ולמען האמת אני לא חושב שזה עניין לדיון בפורום בגלל האופי האישי של זה.

ToryMaster

New member
אתה העלית א תזה

תתמודד עם זה עכשיו. ואם הייתי אומרת שקרוב משפחה שלי נספה באסון הזה, גם אז היית מתחמק מתשובה? תכבד אותי על ה"בחירה" שלי, תענה לי.

neophile

New member
אני מכבד אותך

בפורום אני יכול להעביר לך מלים בלבד , לא רגשות את בחרת להתגלגל בתור בת אדם , זה לא אומר שידעת הכל מראש זה הכיף...הסיכון וזה גם העצב והכאב.

ToryMaster

New member
אל תתחמק לי במלים גדולות

אתה אומר שהנשמה שלי [כן, ניקח אותי כדוגמה] בחרה להתגלגל לתוך הגוף שלי, ובחרה להעביר אותו תקיפה מינית. נכון או לא נכון? בלי לנפח.

neophile

New member
אני לא איש דת

אסור לי להגיד לך אני לא רוצה להגיד לך אני לא איש דת , עבר הזמן שבני אדם היו צריכים מישהו שיהיה הצינור לנעלה מהם. אם אני יאמר אני רק יחזק את המעגל הזה של הדת

ToryMaster

New member
שאלתי על האמת?

נהיר וברור לי שהאמת שלי תגיע רק מעצמי, היה בטוח. אני רוצה לדעת מה אתה חושב.

חוסר דיוק קטן

יש בידיך טעות בנוגע לפירוש של קארמה. קארמה היא לא "תסבוכים נשמתיים". קארמה היא חוק הפעולה או בשפה יום יומית יותר (ועם קצת מטריקס): חוק הפעולה והתגובה במילים אחרות: כשאתה עושה דבר X נובעות ממנו תוצאות כלשהן שהאופי שלהן נובע מX לכן אין זה הגיוני כי נשמה תבחר להיאנס סתם ככה ווגם לא מחייב שזה שמישהי נאנסת זוהי תוצאה של הקארמה. להגיד שכל מי שנאנסת אשמה בזה זו הכללה נוראית כן יכול להיות מצב שבו מישהי יצרה קארמה שמקשרת אותה לאונס אבל סתם מעשים רעים או סיפורים על גילגולים קודמים לא יוצרים קארמה כזו קארמה דורשת פעולה "נגררת" שתבוא כתוצאה של הפעולה המבוצעת

דבר נוסף שרציתי לומר

הוא שבתור אחד שלמד על הקארמה אני מאד לא מסכים עם הגישה של: קארמה כזו, ואין מה לעשות. יש על זה משל: יושב אדם ליד הנהר ולידו כלבי שקשרים לעמוד. והאדם לוקח כלב כלב וכורת לו את הזנב. הכלבים בוכים ומיללים והאדם עצמו יושב ובוכה. עובר לידו נער ושואל אותו: "למה אתה עושה את זה?" והאיש עונה לו: "אני עצמי סובל מזה אבל אין מה לעשות הקארמה שלי כזו" הגישה של קארמה כזו וכל דבר שקורה הוא בעצם מרצון היא אחת הגישות הכי חסרות אחריות שאפשר לבחור להסתכלות על העולם. בגישה כזו אתה לא רק מצדיק כל דבר שקורה אלה גם מוותר מראש על האפשרות לתקן משהו. אני גם מאמין שיש דברים שלא ניתן למנוע מהם לקרות אבל זה לא אומר שצריך להגיד: "הוא\היא בחרו את זה". בטבע שורדים הכי טוב יצורים חברתיים ובראש שרשרת האבולוציה נמצאים בעלי חיים החיים בלהקות. הסיבה לכך היא שיש דברים בעולם שאיתם אין האדם מסוגל להתמודד לבדו וגם כאשר אתה מפנה עורף למישהו שאתה כלל לא מכיר ולא מרגיש אליו שום הזדהות אתה עדיין פוגע בסופו של דבר בעצמך כי יום יבוא ולא ישארו אנשים בריאים יוכלו לעזור לך. הגישה שהצגת הורסת את האחווה הבסיסית בין בני אדם ואת ההזדהות. עלינו לזכור שאם אנחנו (המין האנושי) לא נעצב את העולם שלנו כפי שאנחנו רוצים לחיות בו אז יש יצורים אחרים בעולם שישמחו להרים את הכפפה ולעצב אותו בדרכם. אבל אחרי זה אל לנו להלין על איך העולם נראה כפי שאמרתי כבר, יש דברים שלא ניתן למנוע, ויש אפילו דברים שפשוט נועדו לקרות, זה לא אומר שהאדם בחר אותם ובטח שלא אומר שצריך להתייחס לזה באדישות. אני אומנם לא יכול למנוע מדברים מסויימים לקרות אבל אני כן משתדל לתקן את הנזק הנגרם כתוצאה מחלק מהדברים האלה ולעזור לאנשים שנפגעו מהם. אילו על כל דבר היינו אומרים: "זו הקארמה שלו והוא בחר אותה" אז הציביליזציה שלנו מזמן היתה הופכת למזבלה (אוי כנראה שזה כבר קרה
) חתול הצ'שייר, שאומנם למד קארמה אבל לא תומח בגישה ההפקרה

למעלה