הפחד הוא רגע..?

הפחד הוא רגע..?

בעקבות שיחה מעמיקה בנושא עם.. איזה מישהי
.. ובעקבות פחדים מסוימים שמסתובבים עמוק בבטן כבר די הרבה זמן. סליחה שאני מעלה את זה, אבל תגידו, נראה לכם שאביתר יפסיק להופיע פעם? עם כמה שזה נראה לי לא הגיוני שיקרה כזה דבר, בשנים האחרונות יוצא לי לחשוב על זה שאולי יום אחד הפער הזה - בין הבמה והאורות ומחיאות הכפיים לבין הכנות והתמימות והאמת שהוא מחפש - יהיה גדול מכפי שהוא יסכים לשאת. שהוא ירגיש שההופעות וכל העסק הזה יותר מרחיקים אותו מעצמו מאשר מקרבים. שהשאלות שהוא שואל את עצמו על הקשר בין המוזיקה והיצירה לבין.. עבודת ה', כפי שעלו והתעוררו בין השאר במפגשים של "הרצון לדייק במילים", יגיעו למסקנות הלא רצויות. הלא רצויות מבחינתי. האם יש בזה אנוכיות מסוימת? ברור. כי אני רוצה שהוא ימשיך להופיע. ואני גם רוצה שהוא בעצמו ירצה להמשיך להופיע, כי אחרת מה הטעם. ואני מפחדת גם על זה. כמו שפעם בהופעות עם אמיר, לפני "מחיאות כפיים" אביתר היה מספר על החבר שלו ששאל אותו "כמה אתם עולים?", ואז הוא שאל בחזרה - "עם הלב או בלי הלב?.."..... אני מפחדת שאולי מהבלבול והצורך להמשיך להופיע בכל זאת - זה יהיה כבר בלי הלב. מישהו הבין אותי בכלל?

SnapDragon

New member
ישר ולעניין ?

כן. גם זה יבוא. וככל שאני מרשה לעצמי לחשוב על זה...נראה לי שיהיה בסדר. אחרי שהעצוב והחבל יתרגל לנו. עם כמה שלא חושבים על זה כרגע... בבחינת - זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר. (ולהפסיק לגמרי לא נראה לי. אני בהחלט צופה הופעות אורח וכאלה, בימים ההם בזמן ההוא). מבינה ומזדהה עם האנוכיות שבדבר, עם הרצון שימשיך ובעיקר הרצון שירצה להמשיך. ותודה על האיזכור המעניין. עדיף לב אחד בלב שלך, בזכרונות או סתם בדיסק שמסתובב לו במערכת, מאשר טייס אוטומטי על הבמה. אבל אני לא מאמינה שזה יגיע לזה. בכלל לא. שום דבר לא לתמיד (תרתי משמע). ויהיה בסדר. ישאר לנו, לך, הרבה. לתמיד.
.

shoham95

New member
יצא לי לחשוב על זה

יכול להיות שזה יבוא, למרות שלא נראה לי בקרוב. ויש בזה אנוכיות כמובן- אבל זה טבעי. כלומר, לא נראה לי שיש מישהו שרוצה שאביתר יפסיק להופיע. (אני מתכוונת, אנשים שרוצים ללכת להופעות שלו, כמובן.) גם אני רוצה שאביתר ימשיך להופיע, אבל באמת, אני רוצה שהוא יופיע כי הוא רוצה, עם הלב- כמו שאמרת. אחרת באמת אין טעם.. זה אמנם קצת אנוכי אבל זה טבעי. אין מה לעשות. בכל זאת, נראה לי שזה לא יקרה בקרוב. אבל יכול להיות שאני סתם משלה את עצמי...

מה, עכשיו???

מילא בתקופת "עומד על נייר"-"כה ציפיתי", אבל עכשיו? כשהוא מחובר ליצירה שלו יותר מאי פעם? (מישהו קרא בכלל את המאמר ההוא של אביתר עם הרב אלדר?) לא. לא בקרוב.אביתר יפסיק להופיע כשהוא יהיה יותר מדי זקן בשביל לשיר. וגם זה לא בטוח.

לכל אחד יש תקופה כזאת ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אני חושבת שזה דיי מובן מאליו. יש תקופות פוריות יותר, כמו אחרי צאת דיסקים- שבתקופה הזאת הוא אמן יותר מושמע, יותר מופיע, יותר על במה. יש יותר הופעות ויותר ביקוש. הקהל בא בריצה לכל הופעה שתהיה, מחכה רק להקשיב לו ולהרגיש יותר קרוב. אבל אח"כ יש תקופה שלאט לאט נעלמים מהבמה, כבר לא מוציאים אלבומים, משהו נגמר. אמן ממצה את עצמו באיזשהו שלב, וזה דבר שמגיע לכל אמן, וגם לגדולים ביותר. ע"ע עם להקת משינה, התפרקו, חזרו, הוציאו אלבום, שבו להופיע. זה שלב בחיים שקורה לכולם, וזה גם יגיע לאביתר. אולי לא עכשיו, אבל זה משהו שצריך להכין את עצמנו אליו. אמן צריך להופיע לא בשביל קהל, אלא קודם כל בשביל עצמו. ראו את אריק איינשטיין, שכבר שנים לא הופיע על הבמה. מסתגר בבית. פתחו בשבילו קבוצות בפייסבוק, מתחננים בשבילו שיחזור להופיע. הבנאדם לא מופיע. להוציא אותו מהבית בכוח? איזו אמת תהיה בהופעות שלו אם הוא לא רוצה בכך? אי אפשר להכריח, אפילו אם הרצון גדול, והרצון ענק. אי אפשר לדמיין שאמן שכ"כ אוהבים מפסיק ואין אותו יותר. אבל המוזיקה נשארת תמיד, וצריך לפחות לזכור את זה.

הזכרת לי משהו

אהוד בנאי סיפר פעם על הופעה של לאונרד כהן בירושלים, תחילת שנות השבעים, אחרי שלושה שירים אמר כהן: "כתוב בקבלה שמי שלא יכול לעוף עדיף לו שישאר על הקרקע. אני מפסיק את ההופעה, כספכם יוחזר." אבל אף אחד לא היה מוכן לקבל את הקביעה הזאת ולבסוף לא נותר אלא לחזור לבמה עם כל הנגנים וזמרות הליווי "ובפנים מתוחות של מי שעומד מול בית דין של מעלה, מבלי לדבר מילה אחת, שר ברצף במשך שעתיים וחצי, שהסתיימו בבכי גדול, שלו, של הנגנים, של זמרות הליווי ושל הקהל כולו". (הקטע הזה מועתק במלואו מהבלוג של עמיחי חסון) ומה נסגר עם הכלב? רעות עוד תתבע אותך על זכויות יוצרים
(לאן היא נעלמה זאתי, אגב?)

אוי, זאת חתימה ישנה ../images/Emo6.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אני אוטומטית כותבת את זה! ואני בכלל אוהבת חתולים

למעלה