הפורנו והאובססיה

rupio007

New member
הפורנו והאובססיה

למה אנשים כל כך אוהבים לראות אנשים זרים עושים סקס בתנוחות וצורות משונות. אני אישית מוצא את זה לא מעניין. הידעתם כי יש מצב של התמכרות לפורנו..... ראו הוזהרתם....

ciccio

New member
ככה זה...

אני לא מכור, אבל לפעמים זה מגרה. יש לי שאלה יותר נוקבת והרת גורל, למה אנשים נהנים כל כך מלחם קימל? זה כל כך מגעיל!

White Dragon

New member
מסכימה לחלוטין

כשהייתי קטנה הייתי קוראת לקימל "ציפורני חתול", כי זה מה שזה נראה לי כמו, וככה כולם במשפחה התחילו לקרוא לזה. כשהגעתי לאוסטרליה קניתי איזה לחם שהיה בו ציפורני חתול, ורציתי לדעת איך קוראים לזה באנגלית בשביל הפעם הבאה - שאוכל לשאול. אבל לא ידעתי איך קוראים לזה בעברית ולכן לא יכולתי לחפש במילון - כי אין "ציפורני חתול" במילון... בסוף התקשרתי לאמא שלי בשביל לשאול אותה איך קוראים לאיכסה הזה. אותו הדבר קרה לי עם "פרסה" - LEEK - הכרתי רק את השם הערבי ולא העברי, וכמה דברים אחרים.

ciccio

New member
כרישה

עוד איכס....למרות שאני חייב להסתייג, יש פשטידות כרישה שהן משהו משהו...

een ogenblik

New member
כאן כבר חלוקות דעתינו

אולי בגלל שהאיש שלי יודע להכין מטעמים, ולך לא הזדמן לטעום מהם. הודיה שישנן פשטידות כרישה מוצלחות היא צעד בכיוון הנכון.

ciccio

New member
אכן

אבל, וזו שבירה בכל מוסכמות הטבע, לפחות שלי, שסבתא שלי הכינה מין קציצות כרישה או משהו בסגנון זה היה משהו שלא יכולתי להתקרב אליו וזה יצר לי אנטי לכל החיים, עד ששותפה שלי הכריחה אותי לטעום מפשטידות הכרישה הצרפתיות שלה... אכן מתכון מוצלח... אם האיש (שלך, שלי מקרה באמת אבוד....לראות אותו חותך עגבנייה ובא לך לבכות) יצליח לגרום לי לחבב גם פירות מיובשים, ואני מתכוון מהסוג ששמים באינגליש קייק... קליפות הדרים מסוכרות וחיו"צב אז באמת הוא איש גדול כי זה מההההה זה מגעיל

een ogenblik

New member
אה, אבל אני לא סובלת אינגליש קייק

והאיש לא אוהב לאפות, אז לא נכנסים אלינו הביתה דברים כאלו. חוץ מצימוקים, אותם אנחנו בכלל אוכלים בפני עצמם, ללא קשר לעוגות.

ro99

New member
אוח, אנגליש קייק... ../images/Emo4.gif

מוסד ישראלי טיפוסי. עוגת אבקתית ופרות מיובשים. תמיד תהיתי מדוע זה נקרא אנגליש קייק (איזה סטייל! לא "עוגה אנגלית"!). אין כזה דבר מחוץ לארץ הקודש. ובטח לא באנגליה!

itay82

New member
cake anglaise

Well... I actually think that this time it's not the Israelis' fault. The term "cake english" or " cake anglaise" (please, heavy French accent on both... especially on the words English and cake, and no, there's no problem with the word order), is a very well known one in France. It's the same idea as the well hated English cake, but just with really expensive materials. When I went to England for two weeks last year, my ex wanted me to get him (and his parents) a cake anglaise. Unfortunately I couldn't convince him it wasn't an invention of her royal highness. At the end I found a thing called "cake anglaise" at the French baker on Portman square (next to Baker st.).. It made it all very simple, since the ex and his parents managed to read the inscriptions on it.

ciccio

New member
ופה יש משהו אחר

שנקרא ZUPPA INGLESE שבתרגום מילולי זה מרק אנגלי, עיקרון אני מכיר את זה רק כגלידה אבל זה מובא מאיזשהו סוג של עוגה, אבל לא זו שאנחנו מכירים מהארץ... לא יצא לי לפענח מה יש שם, אבל כגלידה זה די טעים את הקליפות המיובשות המגעילות הם משתמשים פה בעוגה הטיפוסית של חג מולד שעכשיו כל הסופרים מלאים בה PANETONE,השכילו לעשות גם לאנשים כמו את אותה העוגה בלי האיכסות אלא רק צימוקים, ובכלל עכשיו יש שיכלולים, עם נוטלה,עם קרם, לימון והטעים במיוחד בלי כלום, נקרא PANDORO (מין מכת חמאה כזו שחונקת אבל מה טעימה...)

itay82

New member
Oh... Xmas cakes!

Yes yes... here you see Stollen and Lebkuchen everywhere (Stollen is the typical East German Xmas cake, with nuts and raisins and sometimes marzipas, and Lebkuchen are a bit like small honey-cookies) But then again, I do miss the French and the Swedish Xmas junk. In France they have the buche - a cake that looks like a radioactive tree-trunk with a lot of cute sweets inside. In Sweden... well... how can you pass a Xmas without Johanssons frästelse (which isn't a desert, but still) and pepparkakor??

ro99

New member
אם אני לא טועה

Zuppa Inglese הוא האח האיטלקי של Creme Anglaise שזה פשוט Custard... איך אני אסביר מה זה קסטרד למי שלא יודע? זה עשוי מחלב, חלמונים, וניל וסוכר (ולפעמים גם מעבים את זה קצת יותר עם קורנפלאור). זה רוטב לקינוחים, בסיס לדברים אחרים. זה בעצם בסיס לגלידה קלאסי, לא רק באנגליה: גלידה וניל זה בעצם קסטרד מוקפא. אם זה עשוי טוב מחומרי בסיס איכותיים (כלומר וניל אמיתי ולא כימיקלי), זה ממש טעים! פאנטונה זה באמת מזכיר קצת את האינגליש קייק הארור, אבל ללא ההלם הכימיקלי שזכור לי מהארץ. ומפנטונה, בראנדי, פרות וקצת קסטרד, אפשר לעשות Trifle אנגלי מהמם!

odedee

New member
לא בדיוק

Zuppa Inglese זה לא סתם custard (שזה, דרך אגב, רפרפת בעברית) אלא זו עוגת ספוג מלאה רום ו-custard, בתוספת כל מיני דברים טובים כמו פירות מסוכרים וכאלה. גלידת zuppa inglese האיטלקית היא אחד הטעמים האהובים עלי...

ro99

New member
רפרפת! ../images/Emo23.gif

וואו, איזו מילה מדליקה! גם שאר הפלאים שמוזכרים בהודעות אחרות לא מוכרים לי בשמם העברי. אני קולטת שהיתה לי ילדות עשוקה... את רוב הדברים הבסיסיים שקשורים במטבח ובאוכל למדתי מאמא שלי (כן, כן: היא היתה אשת קריירה וגם אבא שלי בישל, אבל בכל זאת), כך שזה רק באנגלית. לפעמים נדמה לי שכמו בסרט (ששכחתי עכשיו את שמו: על זה שכל החיים שלו זה אופרת סבון בסטודיו ענק והוא לא יודע על זה) בעצם לא גדלתי בארץ, אלא ההורים שלי הקרינו מין backdrop משכנע ושכרו extras לצעוק ולדחוף ולנהוג כמו מטורפים כל פעם שיצאתי החוצה.

ciccio

New member
המופע של טרומן

רפרפת מילה מדליקה?... רפרפת זה לא פודינג? או שזה חביצה או משהו, יש בעברית כמה מילים באמת מוזרות, ולמה לקרוא למאכלים בשמות של מחלות?

ro99

New member
אני יודעת שאתה בן

אז לכן סליחה מראש, אבל אין מילה יותר מגעילה בשימוש בארץ הקודש מברטולין (זה משהו שהומואים לא מכירים
). אני יודעת שזאת מילה שבאה במקורה ממונח רפואי, אבל למה צריך לקחת דבר כל כך קסום ולתת לזה שם של תרופה נגד שיעול? מגעיל!!! בזמני זה לא היה קיים. ובאף ארץ אחרת אין שימוש במילה כל כך קלינית. איחס! אם לכל אחד ואחת יש את ה-turn off שבל יעבור, אפילו הכוסית הכי גדולה בעולם ברגע שהיא מזכירה את המילה ברטולין היא עפה אצלי מהמיטה דרך החלון. ראו, בנות ישראל הכשרות - הוזהרתן! ולהומואים היותר רגישים ביניכם: סליחה שאני מזכירה דבר כזה בשירשור על custard ושאר בישולים!

ciccio

New member
מי גילה לך?

שיש לי בולבול... אהמ... בורות, מה זה ברטולין? עוד משהו, יש מחלה שנקראת צפדינה וזה קשור למחסור בויטמין מסויים, נפוץ היה אצל יורדי ים שלא אכלו ירקות טריים... למה יש לה שם של דמות מרחוב שומשום???

ro99

New member
אההמממ... איך מסבירים?

אז הנה בעדינות מידע שאספתי. אני מצטטת מנענע: "ברתולין (ברטולין) כן, ככה כותבים את זה. ברתולין, ולא ברטולין, מסתבר. ובכלל מדובר בבלוטות ולא בחומר עצמו. רק מה, עכשיו עשיתי תחקיר קטן, כדי לשלוח את כל מחפשי ה"ברטולין" (המון חיפושים בגוגל בזמן האחרון. מעניין למה) למקור, שילמדו משהו. ונתקלתי במשהו מאד מטריד... באתר הישראלי InfoMed (חביב מאד), ההגדרה היא כדלקמן: לועזית: Bartholin's glands בלוטות קטנות הממוקמות באזור הערווה. תפקידן באשה אינו ידוע. בחיות הן מפרישות נוזל בעל ריח עז המעיד על ייחום. לעיתים צינורית הבלוטה נסתמת ונוצרת ציסטה.
לעומת זאת, באתרי רפואה באנגלית, מופיעה ההגדרה הבאה: The Bartholin's gland is a tiny organ on each of the labia (vaginal lips), near the opening of the vagina. They make a small amount of fluid that lubricates the vaginal lip הלווווווווווו? מה זה "תפקידן באישה אינו ידוע"? מה לא ברור כאן? ומה זה הרמיזה הזו לחיות? אין גבול לחוצפה הישראלית. אז עכשיו כולם מבינים מה זה ברתולין?" [סוף ציטוט] הבנת? אני נתקלתי בביטוי הרפואי הזה לראשונה בפורום לסביות ישראליות, ואז גיליתי שהוא בשימוש נרחב יומיומי ללא אלטרנטיבות עממיות. יש לי הכרות אישית עם הנוזל המופרש (כבר אמרתי לך לא לקרוא את זה בשעת האוכל?
) כבר שנים רבות ביותר, אבל מה, בחיים לא שמעתי משהי משתמשת בשם הזה מחוץ לספרות הרפואית. זה נראה לי אתגר לא קטן ללסביות מתחילות: כתבי משפט מחרמן שמכיל את המילה ברתולין ואמרי אותו בקול סקסי. היא ישר נעשית סטרייטית. כשמשווים את המילה המזוויעה הזאת למילים מקבילות בשימוש נפוץ באנגלית: cream או juice למשל, זה פשוט מעורר פלצות. אני מחכה ליום שמשהי תאמר לי: I just love your mammary glands. או Your fallopian tubes make me go weak at the knees. אין הבדל בעיני. נו, אז כבר הצלחתי להבריח את כל הגברים מהפורום?

למעלה