אההמממ... איך מסבירים?
אז הנה בעדינות מידע שאספתי. אני מצטטת מנענע: "ברתולין (ברטולין) כן, ככה כותבים את זה. ברתולין, ולא ברטולין, מסתבר. ובכלל מדובר בבלוטות ולא בחומר עצמו. רק מה, עכשיו עשיתי תחקיר קטן, כדי לשלוח את כל מחפשי ה"ברטולין" (המון חיפושים בגוגל בזמן האחרון. מעניין למה) למקור, שילמדו משהו. ונתקלתי במשהו מאד מטריד... באתר הישראלי InfoMed (חביב מאד), ההגדרה היא כדלקמן: לועזית: Bartholin's glands בלוטות קטנות הממוקמות באזור הערווה. תפקידן באשה אינו ידוע. בחיות הן מפרישות נוזל בעל ריח עז המעיד על ייחום. לעיתים צינורית הבלוטה נסתמת ונוצרת ציסטה.
לעומת זאת, באתרי רפואה באנגלית, מופיעה ההגדרה הבאה: The Bartholin's gland is a tiny organ on each of the labia (vaginal lips), near the opening of the vagina. They make a small amount of fluid that lubricates the vaginal lip הלווווווווווו? מה זה "תפקידן באישה אינו ידוע"? מה לא ברור כאן? ומה זה הרמיזה הזו לחיות? אין גבול לחוצפה הישראלית. אז עכשיו כולם מבינים מה זה ברתולין?" [סוף ציטוט] הבנת? אני נתקלתי בביטוי הרפואי הזה לראשונה בפורום לסביות ישראליות, ואז גיליתי שהוא בשימוש נרחב יומיומי ללא אלטרנטיבות עממיות. יש לי הכרות אישית עם הנוזל המופרש (כבר אמרתי לך לא לקרוא את זה בשעת האוכל?
) כבר שנים רבות ביותר, אבל מה, בחיים לא שמעתי משהי משתמשת בשם הזה מחוץ לספרות הרפואית. זה נראה לי אתגר לא קטן ללסביות מתחילות: כתבי משפט מחרמן שמכיל את המילה ברתולין ואמרי אותו בקול סקסי. היא ישר נעשית סטרייטית. כשמשווים את המילה המזוויעה הזאת למילים מקבילות בשימוש נפוץ באנגלית: cream או juice למשל, זה פשוט מעורר פלצות. אני מחכה ליום שמשהי תאמר לי: I just love your mammary glands. או Your fallopian tubes make me go weak at the knees. אין הבדל בעיני. נו, אז כבר הצלחתי להבריח את כל הגברים מהפורום?