"הפורנוגרפיה של"

meidadc

New member
"הפורנוגרפיה של"

בזמן האחרון יוצא לי הרבה לשמוע את הביטוי "הפורנוגרפיה של".
למשל הסרטונים המזוויעים מדאע"ש מכונים "הפורנוגרפיה של האכזריות"
או התערוכה של הגופות מכונה על ידי בנט כ"פורנוגרפיה של המוות"

לדעתי מדובר בביטוי מבזה ומה שמסיט את תשומת הלב מה"פורנוגרפיה של הפורנוגרפיה", כלומר הפורנוגרפיה של הזנות. הסרטונים של דאע"ש הם מזעזעים והתערוכה אולי דוחה. אבל הם לא פורנוגרפיה

לדעתי הכוונה בביטוי היא הצגה מציצנית ומבזה עד כלות של תופעה

הראויה לכבוד ויראה והצטנעות - המוות, עובדה מדהימה וראשית בחיינו, או לזעזוע מוסרי גדול - אכזריות, כמו של דאעש.
לכן איני רואה פסול בביטוי המכנה "פורנוגרפיה" את הטיפול המסוים בתופעות האלה. בעצם להיפך, אני רואה העצמת הסלידה מן הפורנוגרפיה בשימוש המרחיב הזה להבעת בחילה.

לעומת זאת השימוש התכוף והקשקשני של אנשי ציבור גברים במילה

"זנות", "ירידה לזנות" - כל דבר הפסול במידה כלשהי בעיניהם הוא "ירידה לזנות" בפיהם - בכך אני רואה פגיעה בכבוד האשה.

מעמקים39

New member
השימוש במילה זנות מנמיכה את העוסקות בזנות

זה ההבדל. השימוש במילה פורנוגרפיה מנמיכה את צרכני הזנות ונצלני הנשים. אתה מבין? כשאתה אומר על מישהו ״בן זונה״ אתה יורד על הזונה. כשאתה מכנה משהו פורנוגרפיה, אתה יורד על מי שאחראי לתופעה שאותה אתה מתעב.

meidadc

New member
אני לא מבין

אם המוזיאון מציג את תערוכת הגופות, ואני מכנה את זה פורנוגרפיה - אז אני מחזק את המאבק נגד פורנוגרפיה
אבל אם המוזיאון מציג את התערוכה ואני מכנה את זה "ירידה לזנות" - אז אני מחליש את המאבק נגד הזנות?

מעמקים39

New member
אנשים משתמשים במילה ״ זונה״ כמילת גנאי, קללה

לכן כשאתה אומר ״ירידה לזנות״, אתה מעליב את הזונות. זה כמו לקלל ״יא אוטיסט״- פגיעה באוטיסטים. לעומת זאת, המילה ״פורנוגרפיה״פוגעת בצרכני הזנות.

מעמקים39

New member
לאחר שקראתי דברייך

הבנתי שאת צודקת (גם) בעניין זה. להשתמש במילה פורנוגרפיה בהקשר של סלידה ממשהו זה דבר מצויין.

מעמקים39

New member
הנה אתה.
איזה כיף שאתה כאן. איזה כיף

למעלה