הפורטוגלים

שבלוז

New member
הפורטוגלים

כמובן איחרתי הגעתי במקום למרכז עינב למקום אחר בהתחלה
משהו בעזריאלי אבל התאוששתי ובסוף מצאתי. מרכז עינב זה מקום מעולה רק הקטע של החנייה שם מעצבן. ההופעה עצמה בשלב שהגעתי היתה מתיחות שהשתחררה רק לאחר כמה קטעים. נוצר מצב שככל שהדקות נקפו ההופעה השתפרה ללא היכר והגיעה לשיא בקטעים האחרונים כשכל הלהקה עבדה חזק. הפורטוגלים הם פרפקציוניסטים, אצל עופר פורטוגלי נראה כי אין חוכמות, הכל מסודר, אין שום דבר שמבוצע כלאחר יד, ואולי מכאן הגיעה המתיחות בשלבים הראשונים של ההופעה. לעומתו איריס פורטוגלי הפגינה פאן מאוד בלוזי, המלאנכוליות ממנה היא הגיעה הפתיעה אותי, זה עמד בניגוד לקליפ החדש של ההרכב שם היתה קריצה יותר פופית. בקליפ אפשר לראות את הכשרון של ההרכב, אבל במציאות התגלה עד כמה, הברומטר הריגשי של איריס פורטוגלי היה עצום בהשפעה על המוזיקה והיו רגעים מרגשים מוזיקלית. להאזין לשירה שלה זה תענוג בפני עצמו. עופר פורטוגלי הוא בעל מגע קסם בקלידים והעיבודים שלו הם מהטובים ביותר למוזיקה ישראלית ששמעתי. אם לא היה את הפורטוגלים היה צריך להמציא אותם, כי אין בישראל כאלו שיכולים לתזמר הרכבים לחומר שכזה ברמת ליטוש ומקצועיות שכזאת. הפורטוגלים לצד דניאל זמיר הם אמני הג'אז החשובים בישראל כיום, המוזיקה שלהם בניגוד לאמנים אחרים תורמת גם לעתיד הג'אז הישראלי ולא סתם לעתיד הג'אז. במידה מסויימת השיא של הפורטוגלים הוא דווקא כשהם משחררים את הלחץ. ההרכב נהנה מתמיכה של חלילן צד משובח ובעל לקסיקון עשיר וצליל שמתאים מאוד למוזיקה, ומבאס תומך. הפורטוגלים מתאימים לחומר שהם עוסקים בו והמופע היה טוב יותר מהקליפ.

שבלוז

New member
כמעט שכחתי

הערה לכמה בודדים בקהל, לא צריך להתלהב בקריאות התפעלות מכל סולו, זה מוריד מהערך של הקטעים הבאמת אנטנסיביים.

seafox

New member
../images/Emo13.gif

כיף לקרוא הכתיבה גם עושה את שלה.אתה מעביר את החוויה במלואה. מזל שלא רשמת תווים עוד הייתי שומע את המוזיקה

pinprick

New member
החויה שלי

לצערי גם אני פספסתי קצת מההתחלה (תחבורה ציבורית..מוצ"ש...). לגבי המקום- מרכז עינב בהחלט מקום טוב. אולם לא מאוד גדול, ונותן תחושה אינטימית יחד עם "מכובדות" כזו של אולמות כאלה. שמעתי מאמצע הקטע הראשון ובמשך כל ההופעה חיכיתי שהסערה הזו תחזור, והיא אכן חזרה בקטעים האינסטרומנטלים מאוחר יותר. אני מאוד מסכימה עם שבלוז- ההופעה הלכה והשתפרה והיה איזשהו שחרור. יכולת להרגיש את זה במוזיקהשהפכה להיות יותר "מבולגנת" וחופשיה, וגם בתנועות הגוף של הנגנים. ההופעה היתה מאוד מגונת ולדעתי היו בה 3 סוגי קטעים: - שירים ישראלים בעיבוד ג'אז- העיבוד היה שונה משיר לשיר והשתדל שלא ליפול אל תבניות ג'אז מוכרות מדי. יצויין במיוחד "מערבה מכאן" שנוגן יותר מהר מהמקור (איך אפשר???). הם ניגנו גם את "הפרח בגני" ואת "גשם". - הסוג השני הוא קטעי ג'אז יותר ג'אזיים ואינסטרומנטליים- בלטו לטובה הקטעים הברזילאים-ואני ממש מצטערת שאני לא מצליחה לזכור שמות..(שבלוז?מישהו?)גם ההדרן היה ברזילאי והיווה סיום שגורם לחיוך שהיה לך בהופעה להישאר עוד שעות אח"כ (גם כשאתה מחפש איך מגיעים באוטובוסים הביתה באמצע הלילה). -הסוג השלישי הם שירים עם מילים של איריס ועופר. בדר"כ איריס כתבה את המילים. לדעתי כן יש בהם המון פופ (מי יותר מי פחות) והיו שירים שממש התאימו (לדעתי- וחבל שלא שואלים אותי) גם לפלייליסט של פופ (אההמ...גלגלצ..אההמ).אחד מקסים במיוחד היה "אופק חדש" ששמעתי עכשיו את הדגימה שלו מהאתר בלופים כדי להיזכר עוד קצת באופטימיות הבהירה שהשיר הזה מביא איתו. באופן כללי- איך אפשר גם לשיר בקול משתנה,מעניין, ש"מספר סיפור" וגם לתופף?בו זמנית?זה היה בהחלט מרשים. אם כי- הקטעים ה"סוערים" היו לרוב ללא מילים ואז גם התופים עשו יותר. היה קטע של סולו תופים של איריס שהיה כ"כ מרתק שלקח לי כמה שניות לשים לב שזה סולו תופים. ושכל המוזיקה הזו היא אדם אחד. מאוד אהבתי שהיו קטעים שבהם כל כלי ניגן (תופים,פסנתר,קונטרה בס ו חליל) בעצמה וב"מלאות" כזו- כאילו הוא מנגן סולו. זה יצר את הסערה הזו שהזכרתי קודם, והיתה לי תחושה ש"אני לא מספיקה לשמוע הכל". וזו תחושה נפלאה, שרק עושה חשק לשמוע שוב ושוב. הערה קטנה- 4/5 מזכיר כ"כ את ששת וקצת אחרת ותוספת החליל של אילן סאלם רק עשתה את זה דומה ומושלם יותר. מבחינתי זו מחמאה ענקית.(בדיסק זה מוקלט עםן טרומבון ובלי חליל). ההופעה יצרה בי סקרנות ענקית להכיר את מי שהם בהחלט ג'אז מוביל. אני לא מכירה מספיק את המצב בארץ, אבל אני יודעת שחויתי היום מספיק כדי להתאהב. תודה רבה גם לפורטוגלים וגם לseafox על המשחק והכרטיסים. נהניתי מ-א-ו-ד.

שבלוז

New member
פינפריק אני לא זוכר את שמות הקטעים

מצטער אבל אני תמיד מבלבל בין שמות של קטעים שונים.

יפתח מ

New member
החוויה שלי.

*עליי להזהיר מראש שאני לא מייטיב לכתוב כמו שני קודמיי* כמו שאמרתם כאן, המקום מאוד יפה, בהחלט נותן אווירה נעימה ומרגיעה- ובהחלט- החנייה זה סיוט. ראשית אומר שנהניתי ואולי חשוב מכך למדתי המון מההופעה הזו. אילן סאלם החלילן פשוט ריתק אותי, כל סולו, כל פראזה, כל צליל נבחרים בקפידה, נמצאים במקום, פרייזינג מושלם, סאונד מדהים, דינמיקה, הכל. הבסיסט- אשר אינני זוכר את שמו בעל הרגשה ריתמית ומוסיקלית מצויינת. ציינתי לעצמי בזמן המופע שהוא מנגן כל כך "קטן" וכל כך "גדול" בו זמנית. איריס פורטוגלי- זמרת מדהימה, מצליחה באמת לרגש בשירה שלה, היה איזה שלב מסויים שאפילו הצלחתי להשוות אותה לבילי הולידיי. בתור מתופפת היא מאוד עיצבנה אותי. היה משהו מאוד נוקשה בתיפוף שלה, משהו חסר "פיל". עופר- פסנתן מצויין, פרייזינג, ספייסיות כשצריך, "חפירה" כשצריך, מאוד נהניתי לשמוע אותו. סה"כ ההרכב נשמע מהוקצע מאוד, מסוגנן מאוד, נקי מאוד. תודה רבה למנהל הפורום ולפורטוגלים.

הדברים הטובים ביותר הם בחינם ../images/Emo13.gif

לי אישית לא הייתה בעיה להגיע ברגל , מן הסיבה הפשוטה שאני גרה בדיזינגוף. אהבתי בעיקר את הקטעים הווקאלים. קולה העשיר של איריס , ביחד עם העיבודים המרשימים , הוא לדעתי הנכס החשוב ביותר של ההרכב. הפן הברזיאלי לדעתי מוציא את הטוב ביותר מן ההרכב, מבעד לעניים עצומות הייתי ממש יכולה לדמיין את פלורה פורים שרה מולי ואנטוניו קרלוס ג'ובים מלהטט על הפסנתר. אני רוצה גם להדגיש את גדולתו של אילן סאלם , הבנאדם כוכב עליון. מעבר להיותו המורה היחיד ברימון שבאמת יודע מה זה ג'אז, אילן גם הייטיב לנגן עם נגנים מפורסמים במידה זו או אחרת , כמו יוני רכטר , אחינועם ניני ויהודית רביץ, מה שלא מפריע לו להשתעשע עם אמני אוונגרד , כמו להקת סימפוזיון. באמת מדובר בפנומן צנוע, אולי אף צנוע מדי. רב תודות כמובן למנהל הפורום היקר על הכרטיסים .

seafox

New member
../images/Emo13.gif

אני שמח שכולכם נהניתם,חבל שגם אני לא יכולתי להגיע.הייתי מגיע באיחור קצת יותר אופנתי מכם
ולאלה שלא יודעים על מה מדובר, מתומצת,נערך חידון כאשר הפרסים הם כרטיסים זוגיים למופע של הפורטוגלים הלא מתומצת. נתראה בפעם הבאה יוני

למעלה