הפורום.....

שירז**

New member
הפורום.....

הפורום שלנו קיים כבר שנה וחודשיים כמעט. היו לו ירידות והיו עליות . היה בו שמחה , והיה בו עצב. למעשה חברים הוא הצליח להכיל בו מכל הכיוונים .היו דיונים עיניינים כמה פעמים . וחלק מהחברים ניכנסו להצהיר על ההתמכרות שלהם . וחלק מהם על תהליך הגמילה שהם רצו ועשו. היו אף שניכנסו לקבל יעוץ מחברי הפורום . איך אתם מרגישים עם המקום עכישו לאחר שנה שהוא פעיל?. מה הייתם רוצים לשפר?.... ומה אתם מתכוונים לעשות בנידון?.. תחשבו על הפורום כעל משהו שאתם מנהלים אותו, אחראים עליו. מה לדעתם היה גורם למקום להשתנות קצת?.... האם אתם חושבים שזה שהוא קיים זה יכול להתנהל מעצמו?..מספיק שהוא מופיע ברשימת הפורומים של תפוז? תזכרו רק שניהול מקום מסוג כזה הוא רוב רובו ע"י חברי הפורום . ומבקרים למינהים . המקום זורם לפי מה שניכתב כאן . ולא תמיד ע"י מנהל הפורום. מקווה שכולכם תחשבו קצת ותענו על השאלות.... כאן . מי שבעד שינוי ידע לעשות את הדבר הנכון .

e-magine

New member
זה מזכיר לי את הדשא בגינה שלי ../images/Emo6.gif

אני מדבר על המצב של הפורום. פעם העסקנו איזה גנן וכל הזמן היה לנו וויקוח לגבי המצב של איזו קרחת דשא, הוא אמר שאני לא משקה מספיק והתעקש לדחוף לי איזה מחשב השקיה מאד יקר, אני כל הזמן השקתי ולא הייתי מרוצה, כי הדשא באותו אזור נראה מת לגמרי. אישתי אמרה שלצערה הגנן כנראה מאמין בתחיית המתים ושלהשקות דבר מת לא מחזיר אותו לחיים. ככה גם בפורום, זה שמצטערים אם ייסגר ומצהירים פעם אחת שנפעל שהפורום לא ייסגר זה לא מספיק. רק הבאת תחנים חדשים וגולשים חדשים יכולה לגרום לפורום לחיות ולפרוח.

שירז**

New member
אוקיי תכנים יש...

גולשים זה בעיה. כי איאפשר לחייב אנשים להשתתף, לקרוא ולהביא דיון עיניני ניסיתי לעשות כאן משהו ולא ראיתי שום הענות אפילו מגולש אחד כאן . אתמול ישבתי לעשות חושבים . ואני חושבת שדווקא לא התכנים זה הבעיה כמו להכניס לכאן חברים . היתה לי מטרה לשאלות שהעלתי כאן לבדוק משהו . אבל לא אוכל ללמוד כלום מאחר ולא קיבלתי אפילו שום הענות אחת ולו יחס כל שהוא. אותי אישית זה לא מעליב שלא התייחסו לשאלות שהעלתי אבל זה בהחלט הראה לי תמונה אחרת לגבי היחס של החברים לפורום. אז אולי באמת נוח לכולם ששם הפורום "התמכרות לאינטרנט"..יופיע ברשימת תפוז?.. מה עם שייווק?.......הפורום? חשבת על זה?

e-magine

New member
שווק

הפורום הוא ב
זאת מערכת הפורומים הכי גדולה שיש בעברית שאין לה אח ורע, זה כבר הרבה יוטר גדול ממה שהיה היואל בימיו הגדולים, יש כאן 30,000 הודעות ביממה, כשהתחלתי ב
היו בערך 8,000 הודעות לימממה והפורום ישר התחיל לרוץ, באותם ימים השתתפתי בשיחה עם מנהלי פורומים על שווק, היו כאלה שאמרו שהם עושים שווק אגרסיבי, מסתובבים כל יום בפורומים ובצ´אטים ומושכים אנשים, אחד אמר שהוא נלחם על כל גולש, אני בזמנו עשיתי גם כמה מבצעים כאלה, היום אני לא מוכן לזה, לדעתי לא הצדיקו את עצמם, כלומר הם משכו לרוב מטרידים ולא כאלה שיכלו להפוך לחברים בפורום. אין פורומים מתחרים שמהם אני יכול "למשוך" גולשים, אני לפעמים עוקב אחרי התנהגותם של גולשים מסויימים בכל מיני פורומים, כאלה שאני אוהב את כתיבתם, כדי לראות אם יש דפוסים של מכורים, אז כמו שאתם יודעים, לא חסרים מכורים, חלק גדול מהם בצ´אטים, אני לא רואה הצדקה לבזבז זמן בשביל למשוך אנשים לכאן, אני כתבתי את זה גם בפורום שירז, אני בטוח שאת זוכרת, שההשקפה שלי היא שאני מוכן לתמוך ולעזור לכל אחד שנכנס לפורום, אך לא לצאת החוצה ולהציע לאנשים עזרה ותמיכה.

שירז**

New member
שיווק?......ומה זה בעצם?

אוקיי אני שותפה לדיעה שלך שלא צריך לרדוף אחרי אנשים להגיע לכאן . הפורום או כל מקום אחר מופיע ברשימת הפורמים של תפוז אני בטוחה שיש המון אנשים שניכנסים ולא מגיבים אפילו. אני בעצמי לא הייתי מוכנה לריב על כל גולש, לא בעבר ולא בהווה. אני מדברת על שיווק אחר. כמו לפרסם את הפורום בכל מיני אתרים אחרים ולא דווקא בתפוז למרות שיש כאן 30,000 הודעות יומיות ובכל זאת למרות כמות ההודעות המקום לא הצליח להכניס לתוכו גולשים אחרים . למה? לא נחפש כרגע למה . אבל אפשר לעשות משהו אחר שיווק אחר. ובאמת להגיע לאן שצריך להגיע, אני לא אומרת שזה יצליח אבל אפשר לנסות, כי אם לא ננסה לא נדע, מה שלא נעשה כאן זה לצאת החוצה כמו שאמרת ולנסות לשכנע גולשים להכנס הרי מבצע כזה יכשל מראש,אם אתה שואל למה?.. תשובה פשוטה כי גולש שניכנס לכאן בגלל ששיכנעו אותו שהוא אולי מכור או שחושב שהוא מכור. לא ישרוד בפורום זמן ממושך, לא יהיה שותף במלואו כאן . אלה גולשים ששורדים לתקופה קצרה בכל מיני מקומות ויש בודדים אולי שניתפסים ברשת (פורום) הבעיה אי . שפורום מעין זה אינו יכול לתפוס גולש לתווך ארוך אלה להגיע להיות נוכח, לשפוך את ליבו ואולי לחשוב "אני מכור או לא מכור"....זאת השאלה ?(שקספייר) ובעצם משם להמשיך הלאה בניגוד לפורמים אחרים ששם המצב קצת שונה. כאן זו המראה, התמונה, המציאותית שגולש ניתקל ברגע שהוא מצהיר על עצמו שהוא מכור. עכישו מה שנותר לי לשאול אותך אי. סיפרת את סיפור הדשא שלך. אני אומרת לך שמקומות מתים אומנם אבל אפשר להנשים עד התעוררות השאלה אן לתת לחולה למות?... או בכל זאת להביא סיכויים שישרוד? מה אתה אומר?.. לגווע או לחיות בכל מצב?

עלה לי בראש רעיון! ../images/Emo62.gif

שיישמע אולי קצת מוזר ואולי גם קצת תלוש מהמציאות העכשווית של הפורום, אבל בכל זאת ולמרות שההצעה כבר עלתה כאן בזמנו אציע אותה שוב, אולי זה מה שיעזור. אז ככה: אני בטוחה שגם אם אנשים לא כותבים כפי שכתבו בעבר, הם בטח נכנסים לכאן מידי פעם. אולי חוששים יותר מבעבר להחשף באינטרנט (בכל זאת התמכרות זה דבר שבדרך כלל קשה להודות בו וקשה עוד יותר לחשוף את הסיבות להתמכרות). יכול להיות גם שאנשים חוששים שהכתיבה בפורום תגביר את ההתמכרות (אני חושבת שקל להתמכר לפורום מהסוג הזה למשל). וחוץ מזה חסר כמובן גיבוש לדעתי. אז מה דעתכם על... מפגש פורום? כן, אני יודעת שאני לא הראשונה שמעלה את ההצעה. אבל בכל זאת, גם אם ההצעה לא עברה בפעמים קודמות, אולי כדאי לשקול את זה. לקבוע יום, שעה ומקום שיתאימו לרוב המשתתפים, לצאת מהמסך ומהמקלדת ולתת לעצמנו הזדמנות להכיר יותר מקרוב (תרתי משמע) את אותם אנשים שאנחנו מכירים מעבר למסכים. עצם המפגש, יכול להיות חוויה מלכדת שאחריה בטח יהיו תכנים ונושאים לכתיבה ואולי זה אפילו יעודד הצטרפות של גולשים אחרים. אני מדברת מתוך נסיון. בפורום אחר שאני כותבת בו, היו מספר מפגשים שבעקבותיהם הקבוצה התגבשה, עברנו גם ליותר שיחות בצ´ט וגם הפורום התחיל לרוץ כי היתה תחושה של היכרות. לא יודעת איך להסביר את זה. אבל אני חושבת שמפגש פורום זה דבר נהדר, שיכול לתרום הרבה לפעילות הפורום עצמו. אז מה דעתכם?

שירז**

New member
מפגש..

את מעלה עיניין אחר לגמרי , וזה אולי יכול להיות נחמד. תגידי לי את נטע. מי יגיע למפגש?... שלושה איש?. אולי גם . אין בעיה לארגן מפגש אבל בד"כ עושים את זה שיש גרעין קבוע של חברים כאן . כרגע אני לא רואה גם את הגרעין הזה. את חושבת שזה יכול לעניין אחרים ? בואי נבדוק את זה. נבקש מאימאג´ין להעלות בסקר כאן לגבי מפגש של חברי הפורום. ואולי חלקם יתאמצו אלה שבאמת רוצים וישרשרו כאן הודעת חיובית? ניראה אז מי באמת רוצה את זה ומי לא. וחוץ מזה גם אם יודיעו שבאים לא תמיד הם מגיעים . נסי לחשוב על משהו רלוונטי יותר,שיכול להיות קליל ומושך יותר ממפגש. תזכרי שמכורים לא אוהבים כל כך להחשף .מניסיון חלקם לא אוהבים להצהיר בפומבי על הבעיה שלהם , והרי מי שמגיע למפגש כזה צריך להיות שותף למשהו שהפורום הזה משקף לא?. או שאולי מעניין יותר לראות את הפרצופים מאחורי השמות...?

תתפלאי..

שוב, אני כותבת את הדברים מתוך נסיון. בפורום אחר שבו אני כותבת הצעתי את הרעיון של המפגש גם כן בתקופה שכמעט אף אחד לא כתב בו וימים שלמים לא היתה תזוזה בעמודי הפורום, כל יום העמוד של הפורום נראה בדיוק כמו היום שלפניו. כשהעליתי את הרעיון של המפגש, אני עצמי הופתעתי מההיענות הרבה. הייתי כל כך בהלם שלא ידעתי איך "לאכול" את זה, וכבר שבוע אחר כך היה לנו מפגש מאוד יפה במרכז הארץ, מקום שהיה נגיש כמעט לכל חברי הפורום. גם אני אז חששתי שחלק מהאנשים שאמרו שיגיעו, לא יבואו בסוף. (מדובר בפורום רגיש לא פחות ואולי אפילו יותר מהפורום הזה) ובסוף הופתעתי לראות שלא רק שכל אלה שאמרו שיגיעו הגיעו, אלא הגיעו גם אנשים שלא שרשרו תגובה אבל קראו על המפגש והחליטו להצטרף. נכון שכל קבוצה היא משהו אחר לגמרי (הן באינטרנט והן בחיים האמיתיים) אבל אני בדעה של לא לפסול משהו לפני שמנסים.

שירז**

New member
אוקיי נטע בואי נראה

לגבי המפגש מה דעתם של חברי הפורום , תראי בעצמך שבנתיים רובם שומרים על זכות שתיקה. מה זה מלמד אותך? ומה זה מלמד אותנו בכלל. יש כאן מנהל שגם אמור להתערב הרבה מההחלטות נופלות בידיו. יש כאן עיניין אחר גם של תכנים , מעורבות, שבירת זכות השתיקה, לגרום לאלה שנימצאים בתקן של קוראים בלבד להגיע גם אלהים , ולשרשר דברים אחרים שיכולים לגרום לזעזוע מסויים , שיגרום להם להפתח, להכנס לכאן לצעוק "אנו כאן ".. אני יודעים ומבינים ואולי בכל זאת בוחרים על זכות שתיקה. אבל יודעים שהם כאן , יודעים שהם מזדהים. תראי נטע, לפעמים זה יכול לקחת חודשים על מנת לגרום לאיזה גולש סמוי להפתח כאן , חלק מהזמן הזה הולך על בדיקת המקום אם הם מרגישים מספיק בטוחים בעצמם על מנת להכניס איזה שהוא הודעה כאן , וזה היה לנו כאן כבר וזה נעלם כמו שזה הגיע. אבל יודעים שהם קיימים והם בנימצא. אני בטוחה שהם דווקא יכולים לעזור להכניס עיניין, ואלה הקבועים נטע כבר אמרו יותר מדי במשך הזמן ולפעמים זה ממלא אותך מלשתף, עד שמגיע עוד גולש חדש והדיונים עולים שוב לאיור. אותם השאלות אבל תמיד בצורה שונה, תמיד עינייני יותר . יש כל כך הרבה סוגי גולשים , סוגי הודעות שחייבים ללמוד דרכם איך להגיע לשאר האנשים וזה אפשרי אפשרי. אני אישית עדיין לא פסלתי שום דבר אם לא ננסה לא נדע לעולם!

amiak

New member
shiraz---- i´m very sorry that

i didn´t respond. i didn´t want to just write something, so i started thinking about your question, how to bring this forum back to life, but than everything got crazy here. so i´m back now. i think everyone´s aware of the problems with the forum. people are hardly here anymore, i also was not around the past few months. this forum IS IMPORTANT! it made me realize i´m not a weirdo or a freak. and i think it helped many more people understand the causes for their addiction. it´s all thanks to this community. this very supportive community. we´ve got great people here, now all that´s left is to get the surfers to respond to the things that they read. E-magine. i don´t agree with u!!! the forum is NOT dead. it´s just sleepy. to wake it up it´s possible to open a new Eshkol for tips about reducing hours of surf, other activities and other things keeping away from the computer. i know it´s not a cure, but fighting the simptums isn´t too bad. i´m very sorry this "letter" is in english, but i´m not in the country. i´d love to see responses. amia (lifeless bratt(

שירז**

New member
היי amiak ../images/Emo24.gif

כמה טוב לראותך שוב כאן , קודם כל זה בסדר שזה באנגלית למזלי עדיין לא שכחתי את השפה. ולשאר החברים שמתקשים להבין יבינו קצת מההודעה שלי כאן . קודם כל אני כמוך גם חושבת שהפורום הזה חשוב. כי אחרת לא היינו מתאמצים להחיות אותו, לעומת תפוז למשל שעדיין חושב שהמקום עושה את העבודה כמו שצריך לפחות זה מה שהבנתי מההודעה של אימאג´ין כאן . הפורום הזה עדיין לא מת, כי עוד הוא מופיע ברשימת הפורומים של תפוז. והוא בהחלט פתוח לכלל הגולשים כאן. איאפשר לגרום לאף אחד לכתוב בכוח זה גם לא מציאותי. נכון הפורום רק נירדם לתקופה ארוכה מהרגיל ואם לא נשגיח עליו הוא יפסיק לחיות, לכן אנו כאן , את כאן אני כאן , ומקווה שעוד חלק מהגולשים יתנו יד להזרים את המקום שוב. השאלות שהעלתי כאן בא ממקום של למידה דרכם אוכל ללמוד מה בדיוק מצפים הגולשים מהפורום הזה. וממנהל הפורום עצמו, עד כמה אפשר להכניס לכאן תכנים?... איך ומתי.. ? כל אלה דברים שצריך לעבוד עלהים אני חושבת שאי עבד עלהים מהתחלה . הזרים את המקום, הכניס תכנים והביא גולשים מה שניקרא" שיווק"... למרות שיש כל כך הרבה שיטות אחרות שאפשר לנסות. לא מספיק עדיין להגיד שהפורום חשוב , כמו כל דבר אחר גם כאן צריך להשקיע וחלק ממהשקעה כאן צריכה להגיע דווקא מהחברים כאן . לא בכוח, אלה בצורה אחרת של איכפתיות, שותפות, חלוקה, והבנה בראש ובראשונה. לכן amiak המקום ישן כמו שאמרת ועדיין נושם . אבל תדעי שאם לא יעשה שום התערבות כאן הוא ימות לבסוף. וזה חבל מאוד, כי זה המקום היחיד שקם שצועק "אני מכור"...שתומך, שמבין , ונותן כלים במגבלות שלו כמובן, כמו שאת יודעת בעצמך אין לנו מטה קסמים כאן , אלה אנשים מסוג אחר שיש להם יכולת אחרת לתמוך, להקשיב, ולהבין דרך הכתיבה את הבעיה, לחוש את הגולש עצמו , ובאמת להכנס לתוך המילים ולראות את הצעקה החרישית שלו הכל הכל דרך מילים. אני כאן ונישארת כאן . אשתדל להיות פעילה יותר על מנת לנסות להרים את המקום לדרך המלך. ובנתיים תשמרי על עצמך ותודה על ההודעה שלך. את קמת וזעקת אולי בעקבותייך יגיעו אחרים להביע את דעתם על הניכתב כאן .

soulbird

New member
אוי אני כאן מזמן לא הייתי

מה אני אגיד המצב לא משהו ההתמכרות הולכת ומחריפה. אני מסתובבת מפורום לפורום סתם ללא מטרה. ככה כל היום. על לימודים בכלל אין על מה לדבר כל פעם אני אומרת לעצמי העכשיו אני מפחיתה בגלישה כי מספיק זה מוגזם. אבל לא מצליחה. כאבי ראש , כאבי עיניים , כאבי מפרקים (כאבים רגילים לגלישה מרובה) יאוש מוחלט

soulbird

New member
אומרים שצריך לשמור על פרופורציות

אבל עצלי זה כבר מזמן עבר את הגבול
מזניחה את הכל רק כדי להסניף קצת נת

בוקרטוב סולי בירד אז אם אתה כל כך

מכורה למה לא נכנסת לפה לקבל תמיכה ולדבר על זה? כשמישהו מפסיק להיכנס לפה חושבים שהוא הקטין את ההתמכרות ולא להיפך... האם בכלל חשוב לך שפורום התמיכה הזה יתקיים?

soulbird

New member
מאדאם

לא יודעת אני לא ממש במצב טוב לצערי אין לי תשובה למה לא נכנסת לפה אין תרוץ ואין תשובה.

lady_anne

New member
גם אני חשבתי על זה, וכמו soulbird

גם לי אין תשובה. אני נכנסת לפורום באופן די תדיר ומשום מה אין לי מה לומר. אולי בגלל שדברים לא ממש השתנו לאחרונה, ואולי בגלל שלא השתנו מספיק לדעתי ואין מה לחדש. אם זה עוזר במשהו, אז גם אני מאמינה שהפורום הזה חשוב ויש לשמור על קיומו, אבל אין לי מושג איך עושים כזה דבר. אולי מדובר בתנועת מטוטלת שחוויתי גם בפורום שלי - בחורף הוא היה רדום ועצל ועכשיו הוא פעיל ותוסס. אולי עכשיו קיץ ולאנשים אין כח להתעסק בדברים האלה. בכל אופן אני עדיין כאן בבחינת נוכח-נפקד.

למעלה