הפורום הזה

גלבטרון

New member
אתה מצחיק

אם הייתי ביולוג המתמחה ביונקים הייתי יכול לתת לך תשובה מפורטת ומנומקת להפליא. מה לעשות שאני לא ביולוג. יש פורום מצויין בתפוז, פורום אבולוציה, בו יש יותר סיכויים שתקבל את התשובות שאתה מחפש או יותר טוב, תציג את השאלה לאדם אשר מלומד ובקי בנושא, נניח פרופסור ואז תקבל תשובות יותר מדוייקות. כאדם שלמד את הנושא לא מעט (אבל בהחלט לא מספיק כדי לדעת מתי כל שינוי נעשה) אני יכול לומר לך כי תורת האבלוציה מספקת הסבר המלווה בראיות לרבבות של יצורים חיים וגם לאלו שכבר נכחדו. אתה הבאת תגובה מגוחכת של אדם בטענה שזו "מפריכה" את האבולוציה, מכיוון שאת הנושא שעליו דיבר הכותב אני מכיר, הגבתי והפרכתי את כל הטענות שלו - כפי שאתה יכול לראות מדברי הקודמים. השאלות שלך נקודתיות ודרושות ידע נירחב יותר. זה שאינני יודע את תשובתם לא אומר ש"האבולציה שקר" אלא זה אומר שאני לא יודע את התשובות. הדבר דומה אילו אני הייתי שואל אותך על איך פועל עיקרון המילטון או עיקרון הארגומנט? זה שלא תדע לא אומר שהעיקרות הם שטויות אלא פשוט שאתה לא יודע אותם. מה שאני כן יכול לומר לך על הנושא הוא קדלקמן: "It is believed that the mammary gland is a transformed sweat gland, more closely related to Apocrine sweat glands[citation needed]. There are many theories of how they evolved, but since they do not fossilize well, supporting such theories presents a major difficulty for the researcher. One theory proposes that mammary glands evolved from glands that were used to keep the eggs of early mammals moist" התנאים כדי שבעל חיים יתאבן הם מאוד ספציפים, בלעדיים כל היצור שמת עם הזמן נרקב ומתפורר. זו הסיבה שאנו לא מוצאים כל שני וחמישי מאובנים/שלדים של בני אדם שחיו כאן במהלך אלפי השנים (שלא לדבר על מיליוני השנים) האחרונות.. מה שאני כן יכול לומר לך שהתיאוריה הבריאתנית (=סיפור הבריאה) מלא בחורים ומחוסר ראיות ולכן פחות אמינה מתורת האבולוציה אשר מלווה בהרבה מאוד ראיות, החל משלדים, מאובנים, ממצאים גאולוגים, גנטים וכו'). כך למשל את הדוגמא הבאה: אם אלוהים הוא ישות כל יכולה וכל יודעת, ישות מושלמת שאיננה עושה טעויות, מדוע אם כך הוא יצר בעלי חיים שנכחדו? מדוע בעלי חיים התפתחו עם הזמן וממשיכים להתפתח? מדוע אלוהים התחרט על כך שהוא הרג את בעלי החיים החפים מפשע במבול? הרי ישות מושלמת לא צריכה לטעות? ובטח שלא להתחרט?

גלבטרון

New member
ומצאתי בשבילך מאמר נחמד על מה ששאלת

http://links.jstor.org/sici?sici=0006-3568%28196906%2919%3A6%3C519%3ATOAEOM%3E2.0.CO%3B2-L&size=LARGE&origin=JSTOR-enlargePage ממליץ שתקרא, דיי מעניין האמת נ.ב. תקרא את כך הדף לא רק את המאמר ( ;

../images/Emo9.gifכל השאלות שהצגת בסוף..

הינן פילוסופיות ולא מדעיות.תיקח את הטענות הבריאתניות ואת הטענות האבולוציניסטיות....וראה מי משכנע יותר...

גלבטרון

New member
הן כלל וכלל לא פילוסופיות

שתי השאלות הראשונות אינן פילוסופיות כלל האחרות כן, אבל הן נובעות מהנחת היסוד שלך. אני הצגתי את נקודת המבט של הבריאתנים: 1) האמונה שליקום יש יוצר והוא יצר את החיים על פני האדמה. 2) שהיוצר יצר את החיים על פני האדמה כפי שכתוב בתורה. 3) שתהליך התפתחותי מקרי נוגד את הרעיון של יוצר/מתכנן ועל כן לא נכון. כאשר אתה בא ושואל חוקר אבולוציוני ומבקש להסביר תופעה התפתחותית, למשל, מדוע הדגים (או יצורי ים קדומים) החלו לפתח גפיים ולחיות על היבשה? לחוקר יש תשובה המבוססת על מחקרים שנעשו בתחום הבילוגיה וכן מאובנים שנמצאו או ע"י חקר העיניין וניסיון להסביר את התופעה ע"י המידע שנמצא בידינו היום. כאשר אחד עוסק במדע, משמע שאותו אחד יכול לחקור נושא מסויים על מנת לנסות להבין אותו טוב יותר. אם אתה מניח שיוצר היקום הוא ישות עליונה ומושלמת שאיננה טועה, כפי שהבריאתנים עושים וכי הוא יצר את כל היצורים החיים על פני האדמה עליך להסביר מדוע אותם בעלי החיים התפתחו אם השנים? מדוע חלק מבעלי החיים נכחדו (מהיותם לא מתאימים לסביבתם)? ואם אתה מניח כי היוצר גרם להכחדתם וגרם להם לא להיות מתאימים לסביבתם אז אליך להסביר למה הוא יצר אותם מלכתחילה ולא נעזר ביצורים שהוא יצר שדומים לאלו שנכחדו ושרדו? למה שהיוצר יצור יצורים חיים במקומות שאף אדם לא יכול לראות בכלל? למה שהיוצר ישקיע ליצור סוגים שונים של אותה ציפור באיים שונים הקרובים זה לזה בעוד שהוא ייצר סוג אחד של ציפור אשר חיה על פני יבשת שלמה? בריאתנות לא יכולה לענות על השאלות האלה אך תורת האבולוציה כן. עכשיו אני מזמין אותך להסיק מי משכנע יותר ו-/או לנסות לענות על הבעיות באמונה הבריאתנית.

שוב...הטיעונים הם פילוסופים...

הצג לי "ראיה" אחת לאבולוציה....ואראה לך איך היא "ראיה" פילוסופית.

פשוט!....../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif

האבולוציה טוענת ,כי הליכים אקראים הביאו ליצירת עולמנו,הכולל בין השאר שעונים נניח.=הליך אקראי הוביל ליצירת שעון. אבל זה לא יתכן.הליך אקראי אינו יכול ליצור שעון בהדרגה!....חוקי הטבע אינם מסוגלים לכך.....

גלבטרון

New member
תגיד אתה באמת מטומטם או שאתה משחק אותה?

שעון לא נוצר כחלק מתהליך אבולוציוני!!! שעון איננו אורגניזם חי ולכן לא יכול להיווצר באופן טבעי!!!! ה"טיעון" שלך כל כך מטומטם שהוריד לי נקודת IQ כאשר קראתי אותו. תעשה לכולנו טובה גדולה ותפסיק לדבר שטויות ולדון על נושא שאתה כלל לא מבין בו דבר. ותפסיק לשמוע הרצאות של אמנון יצחק שמשם כנראה הבאת את הדוגמא המטומטמת הזו. ביקשת שתציג לי ראיה בעד בריאתנות ולא עשית זאת. ביקשתי שתסביר תופעות טבע שנוגדות את האמונה בבריאה אך לך אין מענה ולכו מתעלם.

"תגיד אתה באמת מטומטם"?...../images/Emo6.gif

לא, אני רק משחק אותה,יש לך שאלה יותר קשה?...שעון אינו חלק מתהליך האבולוציוני?..מה אתה שח?..השעון נוצר על ידי האדם שנוצר בתהליך אבלוציוני!.......השעון הוא תוצר לוואי של הליך אקראי ,נקודה!.....האם אתה מסכים עם המשפט-"הליך אקראי הוביל בהדרגה ליצירת מחשב"....כן או לא?....אם תאמר לי שלא,אז אתה מתעלם ממה שהתרחש באבולוציה.אם תאמר לי שכן...אז תסביר לי כיצד הליך אקראי יכול ליצור בהדרגה מחשב.אני סקרן לשמוע.....

הרזבם

New member
אתה טועה פינוקי

אדם ומחשב הם דברים שונים. אדם בנה מחשב. איך אתה מניח מכאן שמישהו חיב היה לבנות את האדם?

גלבטרון

New member
עכשיו אני יודע אתה באמת מטומטם

השעון הוא לא תוצר לוואי של הליך אקראי! ואיננו קשור כלל לתהילך האבולוציוני של החיים על פני כדה"א! דברים אורגנים התפתחו בהדרגה במשך מיליוני שנים. בני אדם, יצור שנוצר בתהליך התפתחותי, החלו להשתמש יותר בראשם על מנת ליצור דברים (עקב היותם חסרי כל הגנה פיזיולוגית כדי להתמודד נגד טורפים), הם מצאו את האש והשתמשו בה לטובתם, הם השתמשו באבנים מחודדות שמצאו כדי ליצור נשק וכאשר אלה נשברו הם החלו להתנסות בשבירת אבנים עד שמצאו את סוג האבן הנכון וצורת הזריקה הנכונה על מנת ליצור מחדש את האבנים המודדות שלהם הם היו זקוקים. אם הזמן הטכנולוגיה האנושית התפתחה ואיפשרה ליצור דברים יותר מורכבים. במקרה של המצאת השעון הדבר נעשה כדי לנצל באופן יעיל יותר את התקופה המוארת ביום. בהתחלה בני אדם מדדו את השעה ע"י תנועת השמש, מה שהוביל ליצרת שעוני השמש. בהמשך הזמן נמדד ע"י חול ו-/או מים ובכך ניסו להבין זמן ע"י כמות ורק מאות שנים מאוחר יותר לאחר השתכללות הטכנולוגיה האנושית נוצר השעון המודרני המכיל גביש קוורץ' ומנגנוני מנופים, קפיצים וגלגלי שיניים. השעון נוצר כי בני אדם רצו דרך למדוד את הזמן, לשלוט בזמן כדי שהם יוכלו לנהל את חיים באופן יעיל יותר, עבור טקסים דתיים וכו'. השעון לא נוצר סתם כי לבני האדם היה משעמם או כי הוא היה צריך שעון כדי לשרוד. השעון נוצר כי בעזרת טכלונוגיה שבני האדם יצרו על מנת לישרוד נוצר להם זמן פנוי שאותו יכלו לנצל על מנת ללמוד ולהתקדם. זה שאדם נוצר בתהליך אבולוציוני של מיליוני שנים לא אומר שהשעון נוצר בתהליך זה וכך כנ"ל למחשב. אני מציע לך ולנתן7 להפסיק לשמוע/ללכת למחזיר בתשובה שמכניס לכם את השטויות המטומטמות האלה לראש ותתחילו ללמוד את הנושא אם אתם באמת רוצים להבין אותו ותאמים לי לא קשה במיוחד ללמוד את זה. טכנולגיה והתפתחותה היא דבר אחד והתפתחות אורגניזם חי זה דבר אחר לחלוטין! ואגב, לא אתה ולא נתן7 הבאתם ולו הוכחה הקטנה ביותר לנכונות אמונתם בבריאתנות, תמיד שאתם נשאלים להסביר אותה כנגד המצב הקיים אתם או שלא מגיבים כלל או שפותחים שירשור חדש ומדלגים נושא. אני עניתי על השאלות שלכם בהצלחה יתרה אם יורשה לי לומר ואתם לא עניתם על אף שאלה אחת! והדבר הנ"ל והשאלות חסרות כל ידע (אפילו הבסיסי ביותר!) רק מלמדות שאין אתם מבינים כלל את אמונתם אלא רק חוזרים על הבלים ששמעתם ממקור אחר ושמעולם לא טרחתם באמת לחקור את אמונתם אלא כמו כבשים אתם הולכים רק כי ככה מישהו אמר לכם.

natan7

New member
אחי

מה זה הדיבור הזה? מה זה "אתה באמת מטומטם? פינוקי דן איתך בנעימות תדון איתו גם כך. אם הוא מנצח בשיחה אין זה אומר שצריך לנסות לפגוע כי מי שפוגע בעצמו פגוע. וזה חבל. לא זה הנקודה של הדיון. ובכלל אנחנו כולנו אנשים מתורבים. מי שאומר "מטומטם" סתם זה מאד חבל. הרי אני מניח שאתה לא בן 12 ומטה

גלבטרון

New member
"מנצח" הצחקתי אותי + הגבתי לפינוקי בהמשך

אילו היית טורח וקורא את כל התגובות היית רואה זאת. שנית, עד כה כל טענה שלך ושל פינוקי הפרחתי אבל אתם לא הצגתם אפילו ראיה אחת לאמיתות הבריאתנות שבה אתם מאמינים. לא ענית על אף אחד מהשאלות ששאלתי אותך בעוד שאני עניתי על כל השאלות שלך. מה זה אומר עליך? מציע שתקרא את התגובות שלי לפינוקי ותיישם אותם על עצמך.

גלבטרון

New member
ודרך אגב, "מטומטם" זו לא קללה

אלא מילה הקיימת בשפה כדי לתאר דבר מסויים. והתגובה של "פינוקי" מתאימה לכל הקריטריונים ועל כן נעשה בה שימוש.

גלבטרון

New member
ל"פינוקי הכלבלב"

אין בכוונתי לפגוע בך ישירות. אני מאמין שכל אדם זכאי לדעתו ואמונותיו כל עוד אין הוא מנסה לכפות אותם על אחרים. כאשר אתה, למעשה כל אדם, שנוטל חלק בדיון, לדעתי, חייב הוא להכיר את הנושא הנדון (לא חייב בצורה פרופסורית אבל לפחות בסיסית) וכמובן שכחלק מדיון עליו להביא עדויות לגבי מדוע הוא חושב שדעתו נכונה ולעלות סוגיות מדוע הצדדים האחרים בדיון לא נכונים. מדבריך נלמד כי מעולם לא למדת על אבולוציה, אינך מבין את העקרון שמאחוריה וכיצד היא פועלת. אם אתה מעוניין ללמוד אז אדרבא תשאל על כל דבר שאותו אתה לא מבין, תחפש תשובות והסברים ואבל מדבריך נראה כי לא רק שאינך עושה זאת אתה גם לא מעוניין. אתה חוזר על דברים של מישהו אחר מבלי שבדקת אותם וכתוצאה הדבר משליך עליך וגורם לך להראות טיפש וחבל שכך. אני באמת ממליץ לך שלא דון בנושאים שאותם אתה לא מכיר ו-/או מבין ותתמקד בדיונים בהם אתה כן בקי הנושא הנדון לפחות עד שתלמד עליהם.

גלבטרון...מה שתגיד....../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

איך נפלו גיבורים.....אגב...אמרת-"השעון אינו תוצר לוואי של הליך אקראי"...אז הוא תוצר ישיר של הליך אקראי?...

למעלה