הפורום הזה

תפקיד התוספתן אינו ידוע...

אגב..כמדומני שבעבר ,היה נהוג באיזור מסויים לכרות את התוספתן,עד אשר הפסיקו זאת(מעניין למה)...... את רואה לוסי...אצלך שערות ותוספתן הם "ראיות"לאבולוציה....זה נשמע לך בקורתי?
. האם כל מה שנראה כלא-שמיש ,הינו באמת כזה?האם אין זו שחצנות?הידעת?ה"דנא זבל" נחשב על ידי המדענים כלא שמיש... עד לאחרונה ,שגילו כי כנראה יש לו תפקיד חשוב במנגנוני הבקרה.גם אם נכרות אותו ולא יקרה לנו כלום,אין זה אומר כלום. ניתן גם לחתוך יד או ציפורן או שן....ועדיין לתפקד באופן נורמלי.

איננו יודעים...עדיין....

איזה תפקיד, היה לתוספתן באבולוציה?מדוע התפשט על כלל האוכלוסיה?עיכול צמחים?

Lucy Wiggin

New member
לפי המקור הזה

http://www.livescience.com/animals/top10_vestigial_organs-1.html התוספתן עוזר בעיכול צמחים בבעלי חוליות שהדיאטה שלהם מורכבת בעיקר מצמחים. אצלנו, לעומת זאת, הוא לא ממלא תפקיד בעיכול. ביולוגים מאמינים שהוא שריד מאב קדמון.

../images/Emo8.gif"ביולוגים מאמינים"....אני מאמין.....

כי הוא שריד של בורא קדמון(שימי
,כי תמיד הם משתמשים במילים אמונה או סברה)...אגב....מדוע הוא לא התנוון,אם אין לו שימוש?(כמו הזנב כביכול)..

Lucy Wiggin

New member
הם משתמשים במילים האלה

כי אף אחד לא יכול לדעת בוודאות. יש סבירות גבוהה.

גלבטרון

New member
בקיצור אתה מתחמק

לתוספתן אין שום תפקיד לפי סיפור הבריאה התנ"כי, אין שום סיבה שהוא יהיה קיים. אך מה אתה עושה? מתעלם כמובן. עוצם עיניים - ומדוע? כי הדבר סותר את אמונתך. אבל זה שתעצום עיניים לא יעלים את העובדה הזו.

MOOLKI

New member
גם העובדה

שרק בגלל שאין אנו מודעים ברגע זה לתפקידו של התוספתן, לא אומר שאין לו תפקיד. תחום הרפואה עוד מתפתח.

גלבטרון

New member
אנו אולי לא יודעים הכל על גוף האדם...

למשל איך בדיוק כל תא במוח עובד, אבל אנו יודעים איך עובד הלב ואיך עובדים הכבד, כליות, ראיות וכו' כנ"ל התוספתן (שלא ממש עושה דבר משמעותי). תגובתך מראה שוב במקום לבחון את אמונתך השגויה אתה מנסה לסובב את העיניין ותוקף כי זה מה שעושה אדם שאינו יודע את התשובה ואינו מוכן להודות בטעותו עושה.

MOOLKI

New member
איך הגענו לאמונתי?

" ואינו מוכן להודות בטעותו " מה?מי?למה? אני טעיתי? במה? בכך שאמרתי שזה לא נכון לומר שהתוספתן מיותר רק כי איננו יודעים עדיין מה תפקידו? עד לפני זמן קצר, סברנו כי רוב רובו של הדנא הוא "זבל". אט אט מגלים כי פחות ופחות דנא הוא באמת "זבל". חוץ מזה, אמונתי לא שגויה.

הרזבם

New member
אני לא רוצה להיות קטנוני

אבל אתה מתכוון לyour wish is my command לא?

Lucy Wiggin

New member
כמו שאני רואה את זה

באת לפורום וקיווית שתמצא את הקהל הרגיל שלך - חילונים שכבר נוטים לדת, שמקבלים כאמת לאמיתה את כל הצהרותיך. אלא, שהפורום הזה כבר ראה, ועוד יראה, הרבה מחבת"ים, ויודע מה הם מנסים למכור. כשהבנת את זה, נכנסת לפאניקה והתחלת לירות לכל הכיוונים (תקיפה של העולם החילוני, טענות שהאבולוציה הופרכה, הבאת דברים מפי 'חתן פרס נובל' שאינו כזה...). אם אני צודקת, השלב הבא יהיה שתעזוב עם זנבך (או לפחות עצם הזנב, שריד להתפתחותך האבולוציונית) בין רגליך, כמו אלו שקדמו לך.

natan7

New member
חח הא?

מה לך ולמילים שכתבת? אני לא באתי לפה על מנת לרגז אנשים (כפי שאת חושבת מסיבה מעניינת) חחח יהודי לא עוזב יהודי

נתן...בינינו...(אל תספר לה שאני אמרתי לך)../images/Emo8.gif

תשאל אותה......איזה לחץ השרדותי היה בניוון הזנב לדעתה..עד כדי כך , שהניוון התפשט על כלל אוכלוסיית העולם.

למעלה