הפורום הזה משעשע באמת.

מחשבות

New member
הפורום הזה משעשע באמת.

כל פעם מתגלה חילוני גמור בדעותיו כדתי מתון, וחרדי מתגלה כחילוני מסוג כלשהו. זה סולד מזה וזה סולד מדבר אחר. חבר´ה, הדבר החביב עליכם הוא להעיר אחד את השני (אחי). אז תתעוררו כולם. חילוני הוא חילוני הוא חילוני. נקודה. דתי הוא דתי ובשאיפה להיות יותר דתי ופחות לעבוד. זה כבר סוג של סטיה חברתית. ועכשיו תתנפלו עלי.

taro

New member
בוא אלמד אותך משהו קטן

בקשר ל"חרדי שמתגלה כחילוני": גם ישראל שחטא הינו ישראל. גם אם אדם חוטא בכל תרי"ג המצוות הוא עדיין דתי אם הוא מאמין באלוהים, ומאמין שאותן תרי"ג מצוות צריכות להיות מקויימות.

taro

New member
אז איך בדיוק האדם הדתי מתגלה חילוני

ולהפיך - איך החילוני מתגלה כדתי?

taro

New member
לא, כי הראת בורות

אם היית מזכיר חרדי שמתחזה לחילוני או חילוני שתחזה לחרדי, זה היה משהו אחד, כשאתה סצם מפגין חוסר הבנה ומנסה לשווק אותה כתיאוריה בטוחה בעצמה, זה כבר משהו אחר.

מחשבות

New member
להפגין בורות זה רגיל כאן וחוצמזה

אני לא משווק תאוריות. אני איש מחשבות. אז חשבתי שאתה פעם אחת משעשע ופעם אחרת מזויף. זכותי.

taro

New member
ברור שזכותך, וזכותי לתקן אותך

והיכן אני מזוייף, אגב?

חגי ד

New member
מתי פגשת דתי בפעם החרונה

ואם תגיד שפגשת חרדים אני אענה לך שפגשתי אלפי דתיים ולרדים שעובדים לךפרנסתם הרבה יותר טוב מהחילוניים שלך

preacher

New member
זה כבר גובל באנטישמיות...

(אני לא מאמין שאני כותב את זה אבל) זה פחות או יותר מה שהנאצים אמרו על יהודים.

אנדרי ז

New member
מה הקשר?

אם אתה אומר משהו שבמקרה דומה קצת למשהו שהנאצים אמרו, זה הופך אותך לנאצי? הנאצים גם טיפחו את הספורט בגרמניה ופיתחו מערכת כבישים מעולה ואוטו לכל פועל. האם זה עושה אותם טובים, או את מי שעושה פעולות כאלה נאצי?

taro

New member
השאלה מדוע הוא עושה זאת

אם הוא מפתח ספורט, כי כמו הנאצים, הציונים והיוונים הוא רואה בגוף ערך בפני עצמו, אידיאל בפני עצמו, מעריץ את הגוף ואת יכולת האדם להגיע לפסגות חדשות, אז כן. אם הוא מפתח כבישים ענקיים כדי להאדיר את שם האימפריה שלו, אז כן. אם הוא מייצר מכונית לכל פועל, יש בכך מן הפאן הסוציאליסטי, שהנאצים נסו פעמים רבות לכוון גם אליו - בין אם בתיאוריה (כמו קריאת שם המפלגה כ"סוציאליסטים לאומיים) ובין אם בפועל.

taro

New member
ואגב, אין מדובר במחווה סוציאליסטית

בהתאם למסורת התנועות הסוציאליסטיות המעמדיות, כי אם בהתאם לסוציאליזם הלאומי; לא מדובר במכונית לכל פועל, כי אם ב*פולקס*וואגן, קרי, "מכונית העם". לא מדובר ברצון לעזור לחלשים, כי אם ברצון ליצור מפעל לאומי שיצור משק אוטוקרטי ועצמאי, לצור בימוש במשהו שהוא תוצרת הלאום הגרמני (ואפשר להריח את השוביניזם הלאומי שנודף מהמפעל) וכמובן דיבורים שהם לא ברמת הפרט, אלא ברמת ה"עם".

preacher

New member
עד כמה שאני אוהב מכוניות

זה לא העניין כאן. האמירה עליה דיברתי אליה היתה "החרדים טובים בכסף". זאת הכללה שאין בה מן העניין: אין קשר בין האמונה הדתית של מישהו ליכולת שלו לטפל בכסף. והכללות כאלה הן דבר שאני לא אוהב לראות. הנאצים כמובן אמרו את זה במסגרת גזענית, שליהודים יש נטיה גזעית להתעסק בכסף והלוואות בריבית במקום עבודה יצרנית. כאן זה לא המקרה כי החרדים בטח שאינם גזע נפרד. אבל עדיין, ריח לא טוב נודף מהאמירה הזו.

מחשבות

New member
מעניין מאוד. החרדים תמיד מתעסקים

בכסף. העוסקים ביהלומים הם חרדים. ש"ס וכסף הן מלים נרדפות. ודי להזכיר את הנאצים כל פעם שעולה דעה לא נוחה לגבי החרדים. זה לא מאוד אינטליגנטי.

preacher

New member
מה אני אעשה

אני מאוד לא אוהב הכללות, לא משנה מאיזה סוג. גם אם כל העוסקים ביהלומים הם חרדים (והם לא), וכל חברי הכנסת של ש"ס מושחתים (והם כן
)לא כל החרדים עוסקים ביהלומים ולא כל החרדים הם חברי כנסת או עסקנים של ש"ס. לוגיקה פשוטה.

למעלה