הפועל מתפרקת!

הפועל מתפרקת!

עכשיו בוודאי יתחילו ה``אוהדים`` של הפועל, שדאגו לגרש את ארקדי, להתגעגע אליו. הפועל תעלה שנה הבאה עם הנוער, או עם רבע קבוצה. ותודה לדני קליין ולכל האוהדים ה``מסורים``, שמתגעגעים לזמנים שהיו ואינם. קבוצה ללא ספונסר כמו ארקדי, לעולם לא תוכל לדגדג את מכבי תל אביב. אני מבין את ארקדי: מאות אוהדים מקללים!! אותו במלחה, לאחר שבלעדיו לא היתה קבוצה ולא היה גביע. למה שלא יעזוב?

logicSlayer

New member
סתם פושע..

שיחזור למוסקבה החתיכת חרא הזה, חושב שבכסף הוא יכול לקנות הכל, שיחזור למוסקבה ןרצוי שיקח אותו איתך במזוודה.

bobas

New member
להיפך.

רנסאנס של הפועל .הפועל חוזרת לעצמה. גאידמק הפך אותה לקבוצה מפלסטיק נטולת נשמה ולב כמו ביתר שלך. אני מבין אותך באמת (בלי ציניות) אתה אוהד ביתר אתם רגילים ואוהבים את הכסף הגדול בכל מחיר אתם מעריצים הצלחות האיש הזה לקח לכם את כל הסמלים והנשמה מביתר ואתם שרים לו שירים ,כאלה אתם. אוהדי הפועל חושבים אחרת. שתי העמדות לגטימיות .להתגעגע לסוחר הנשק הזה? הצחקתני. ולגבי גאידמק ? האיש רודף פרסום אובססיבי ולא יציב בעמדותיו בלשון המעטה ומשום מה חשב שהפועל זה ביתר.כעת,הוא מבין את ההבדלים. שיעזוב שילך ושלא ישוב לעולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!

bendelac

New member
שאלת הבהרה

מפריע לך שהוא סוחר נשק? אם הוא היה עושה את הכסף שלא מחברות בבורסה (קניה ומכירה של מניות) האם זה היה מקובל עליך? אם כן, אז לידיעתך, אין שום רע במכירות הנשק שהוא עשה (לפחות לפי הפרסומים). הוא מכר נש לממשלה החוקית של אנגולה ולכן היה מותר לו. זה שאירופה לא הכירו בממשלה זו, לא אוסרת למכור לה נשק!!. אם לא, אז לידיעתך, "מגדל" משקיע בקבוצה כסף שהיא עשתה ככה ולכן אתה גם נגד "מגדל" וכל חברה אחרת כספונסר. ולהפועל היה ספונסרים כבר די הרבה זמן אז מה נפלת על גיידמאק? רק בגלל שהוא תורם לבית"ר אתה נגדו!!

bobas

New member
כן

הוא מבוקש ע"י האינטרפול וממשלת צרפת.אם הוא חף מפשע אדרבה שיסגיר את עצמו. אין לי בעיה עם ספונסרים.מאיפה הוצאת את זה? בלי קשר אתה צודק .ערך תרבות הספורט חשוב בעיני ,ולא נראה לי הגיוני שבעל הבית של היריבה הכי גדולה של הפועל יתרום להפועל.זה שעטנז שקיים רק בארץ. אגב,גם תרומתו לסכנין בעייתית מהבחינה הזאת ,אבל סכנין היא לא הקבוצה שלי .

תבין...

אני מבין מצויין את עמדתך, וגם מסמפט אותה. אבל, העולם ובעיקר עולם הספורט, משתנה. השתנה מזמן. גם אני הייתי רוצה שבית``ר תחזור להיות אותה קבוצה משפחתית חמימה עם 90 אחוז שחקני בית בסגל. אבל, ככה זה היה בעבר. כיום, לצערי, אנחנו בעידן של הכסף הגדול. אם יש לך כסף, אתה יכול להתמודד ברמות הגבוהות, אם לא - אתה פשוט לא שורד. לצערי, ולצערך, הפועל גם עברה תהליך די דומה. אין בה אפילו שחקן בית אחד! כיום כל הקבוצות בעולם! נמכרות למיליונרים, אחרת אין להן סיכוי להצליח. אין מה לעשות, בעבר עולם הספורט היה שונה: קהילתי, תוצרת בית. כיום, בכל העולם הקבוצות נמכרות למיליונרים. אם תמשיכו כך, בסוף הפועל תרד ליגה, ובעוד כמה שנים ימכרו ממנה מניות ב - 1000 ש``ח, בדיוק כמו בהפועל כדורגל, לצערי הרב.

bobas

New member
מבין,

את העניין הזה באופן כללי ובספורט במיוחד .הקבוצות העשירות הן לרוב הגדולות והמצליחות ללא שחקני בית ,ללא זהות יחודית וללא סמלים כבר אמרו שסמלים היום יש רק על מכוניות. זה לא מקרי שהקהלים הטובים בעולם הם קהלים של קבוצות "קטנות" יותר ועם זהות ברורה יותר.הקהל שם פשוט מחובר לקבוצה מהוורידים. אבל בעיני לפחות הפועל וגם הקהל שלה מייצגים משהו מעבר ,משהו אידאולוגי ,קבוצה עם רוח מסויימת . עכשיו אם אני צריך לבחור האם צריך לוותר על הלב הרוח המסורת והנשמה תמורת כסף של גאידמק ? לי התשובה ברורה. בנוסף ,הפועל הגיעה להישגים מרשימים גם בלי הכסף שלו.גאידמק בעיני מעבר לכסף ולביתר הוא איש מסוכן . אני יודע שיש בקהל כאלו שרוצים את הכסף שלו ולא אכפת להם . הפועל לא תרד ליגה כי עדיין אפשר להיות קבוצת כדורסל טובה עם 2 מיליון .ואם תרד ליגה ארד איתה אתרגש ממנה העיקר שלא תמכור את נשמתה .זה לא מפחיד אותי.

אדווום

New member
ריגשת אותי

אני מצטרף לכל מילה שכתבת. הרי אם אנו מעריצים של כסף למה אנחנו בכלל אוהדים של איזו קבוצת כדורגל או כדורסל מקומית? הרי יש קבוצות הרבה יותר עשירות ומענינות? והתשובה היא שאנחנו לא מעריצים מועדון מסוים בגלל היכולות הכספיות שלו ובודאי לא כשהיכולת הזאת באה ממקור מפוקפק כמו גאידמק, אני אוהב את הפועל בגלל מה שהיא מיצגת, בגלל הקהל המדהים שלה (ומי שהיה פעם במלחה, מבין על מה אני מדבר), אני חולה על הפועל בגלל האוירה, ובעיקר בגלל הגאווה. כי להיות אוהד של הפועל ירושלים זאת זכות!!!

מה מרגש אותך כל כך בהפועל כדורסל?

כפי שכתבתי, לצערי, אין בה אפילו שחקן בית אחד. וישנם כמה שמשחקים בקבוצות שונות כמו ארז כץ בבני השרון ואחיין של דני קליין - לא זוכר את שמו - ששיחק בגבעת שמואל. מי מזכיר לך את הרוח האידיאולוגית של הפועל? האוהדים? אלו יישארו בין כה וכה. קשה לך לוותר על דני קליין ואהרן פוגל? או שעצם העובדה שגאיידמק יהיה מעורב באיזושהיא דרך בקבוצה מפריעה לך? אני מבין את כל מה שכתבת וגם מזדהה עם הדברים, אבל אני רוצה שוב להדגיש: כתבת שהרוח נשארת בעיקר בקבוצות קטנות. זה לא נכון. גם הקבוצות הקטנות נמכרות לאנשי עסקים, ולא שורדות בלעדי זה. הפועל (שהיא קבוצה גדולה, אגב) משחקת כבר כמה שנים ללא שחקני בית בסגל. והיא קיבלה כספים במשך שנתיים מגאיידמק. כך שהיא איבדה כבר את כל הדברים שדיברת עליהם. לדעתי, מדובר בחלומות. עולם הספורט השתנה. אי אפשר ללכת נגד כל העולם. וגם בהפועל של השנתיים האחרונות הבינו את זה.

bobas

New member
מסכים חלקית..

שהפועל של השנתיים האחרונות איבדה הרבה מהרוח ומהלב שלה .אם להיות הוגן עד הסוף, אז לא רק גאידמק גרם לכך .גם להנהלה יש חלק נכבד בעניין הזה . והזכרת כבר את שחקני הבית,אי הפרידה מהסמלים של הקבוצה ,השיריון למכבי תמורת הפיינל פור ועוד.. כל אלו בהחלט שינו את המסורת של הקבוצה ואני כבר הפסקתי לטעון לאלטרנטיבה למכבי כי הפועל י-ם היא עוד קבוצה בליגת העל. לצערי. מצד שני ,יש הזדמנות עכשיו לחזור לזה ,אם הפועל תבין שאת מכבי לא מנצחים בכלים שלה כי זה לא אפשרי והסיבות ידועות לכולם . .אלא רק על ידי שחקנים שמזוהים עם המועדון וקהל שמחוייב לקבוצה ללא קשר לתוצאות.

אפשר להיות גדולים

ועדיין לש מור על צוויון יותר משפחתי. אבל הבעיה שלי עם גיידאמאק אינה שהוא נותן כסף. וגם מקור הכסף כשלעצמו אינו הגורם העיקרי לאנטגוניזם שלי כלפיו. מה שמפריע לי הכי הרבה זה שהוא מנסה להשליט אלצנו אוירה מכביסטית. אוירה שאומרת- הניצחון מעל לכול ובכל מחיר. הפועל היא קבוצה שמה שמניע אותה זה אהבה. זה מה שהכי חשוב לי בקבוצה!

למעלה