הפועלים של וינוגרד

הפועלים של וינוגרד

כעת, כאשר התמונה ברורה ובהירה, ואין כל ספק בדבר שאולמרט ופרץ לא ראויים לנהל את המדינה, חובה על כל אחד החרד לשלומו ולשלום שאר תושבי ישראל, לפעול במרץ בכדי להדיח את הממשלה ואת העומדים בראשה, וכמה שיותר מהר. לצערנו, ועדת וינוגרד מסונדלת, ואין ביכולתה להורות על מסקנות אישיות, אך כל אחד מאתנו יכול לשמש כפועל של וינוגרד, ולפעול להדחתה של הממשלה ושל העומדים בראשה. הייתי מציע לכל החברים כאן, פשוט לשלוח אימייל לכמה שיותר חברי כנסת ושרים ממפלגות הקואליציה, ולבקש מהם בנימוס לעזוב את מקומם עבור הטובים מהם. זוהי פעולה חשובה, שאינה כרוכה בביטול זמן רב, וביציאה לרחובות בחום הכבד. את האימיילים של כל חברי הכנסת, אפשר לקבל באתר זה (אתר הכנסת): http://www.knesset.gov.il/mk/heb/MKIndex_Current.asp?view=1 בתקוה לעתיד עם ממשלה טובה יותר, ועם נבון יותר (בשעת ההצבעה בבחירות).

ש"ס וישראל ביתנו תחילה

אגב, אני הייתי ממליץ ללחוץ בעיקר על ש"ס (שבין כה אומרת במרומז שהיא תפרוש אם תראה שהציבור מעוניין בכך) וישראל ביתנו (שיכולה לצאת גדולה מהמלך הזה, ויכולה להפוך לשנואה - אם תשאר בממשלה).

y u v a l l e v

New member
המסקנות אמורות להתפרסם רק ביום ב'.

איך אתה יכול כבר היום (יום א') לקבוע את האמור בדבריך? אני מניח שזו דעתך גם לפני ועדת וינוגרד, אבל מה היה קורה אם היית ממתין עוד יום לפני פרסום זה שעדין אין לו אסמכתא? מה כל כך בוער לך? המהירות היא מן השטן, אומרים, ומוסיפים ואומרים, סוף מעשה במחשבה תחילה. חכה עוד יום, תקרא את כל המסקנות, תחשוב עליהן, תעבד אותן במעבד האישי השיכלי שלך, ואז אולי תטיב להתבטא. מלבד זה חביבי, לי יש נסיון די נכבד עם כתיבה לחברי כנסת. רובם אינם עונים כלל, חלקם עונים רק כדי יציאת חובה, אבל דיון מעמיק עם אלה, לא תצליח לקיים. אפם בשמים והם לא רואים אותך ממטר, ולא סופרים אותך בימים שאינם ימי בחירות. אומנם לכל ח"כ עומד תקציב ענק לקשר עם הציבור, אבל מה פתאום שיבזבז אותו עליך ועלי ועל שכמותנו. יש לו צרכים אחרים ואת התקציב הזה הוא ינצל טוב יותר מאשר לקשר אמיתי עם הציבור. (אולי יסייע למשפחה נצרכת - שלו). יובל לב

תגובה

א] אתה צודק בזה שיותר מדאי סמכתי על ההדלפה. אכן, כדאי לחכות עד הערב. ב] בכל זאת, באם אכן הדו"ח יהיה בהתאם למה שהודלף - אין מנוס מלפעול במרץ למען הפלת הממשלה. ג] אני לא צריך לקיים דיון מעמיק עם חברי הכנסת. מספיק לי שהם יראו שהציבור לא אדיש ומעוניין בתזוזה, בכדי שיבינו שמצפים מהם ליותר. לידיעתך, כל מכתב ומייל מצטרף לחשבון גדול, ובסוף פועל את פעולתו. (אגב, גם זה נכתב בהסתמך על ההשערה הכמעט ברורה - שאף אחד לא יתפטר).

ayb1

Well-known member
הציבור מעונין בתזוזה??האומנם?מה האלטרנטיבה?

ביבי או ברק הם מה שאתה מציע ?לא תודה מותרים. אנא הצע לנו אלטרנטיבה טובה וכולנו נלך אחריך להפגין להחליף את אולמרט - כל זמן שאין כזאת עדיף לדעתי להישאר איתו תוך תיקוה שאת הקילקולים שלו הוא יתקן בהתאם להמלצות של דוח וינוגרד.

y u v a l l e v

New member
ניתן להסכים לתובנה הזו.

אולמרט והממשלה הזו לפחות צברו נסיון על גבנו. כשהתחליפים אינם טובים יותר, מוטב להשאר עם מה שיש, ולקוות שהלקחים נלמדים ולפחות אלו ישרתו את הציבור. אין איש שאינו טועה. רק מי שלא עושה - לא רואים את טעויותיו. אבל מטעויות לומדים. מנהיגים טועים, ואם מדיחים אותם על כל טעות, לעולם ניוותר עם טירונים המועדים לטעות במה שקודמיהם כבר למדו. כל עוד אין תחליף מבטיח, אין סיבה למסיבה, והדחה לא תשרת שום מטרה שמישהו חושב להשיג, מלבד הצבת חמורים אחרים במקום החמורים המודחים. האם אנחנו צריכים לשלם שכר לימוד לטירונים, כל פעם מחדש? או להחליף נכשל אחד בנכשל אחר?

גאיה111

New member
סליחה, מלחמה זו לא טעות של מה בכך

שאל את מאה וחמישים המשפחות השכולות (מאה ותשעה עשר חיילים והיתר אזרחים). ביבי לא היה ראש ממשלה גרוע במיוחד, ובוודאי שלא הביא עלינו אסונות בסדר גודל שהביאו המנהיגים האחרים בשנים האחרונות. בתקופתו פחת הטרור במידה רבה, וגם כלכלית הוא הוכיח את עצמו. הוא החזיק מעמד תקופת כהונה די ארוכה, באופן יחסי למחוזותינו, ולכן בשורה התחתונה היה ראש ממשלה לא רע בכלל .

y u v a l l e v

New member
נו באמת? אם לשקר לכולם כל הזמן זה טוב,

אז ביבי היה ראש ממשלה טוב. הוא ידע לשקר טוב. כולם ידעו שהוא משקר, אבל כל הסובבים אותו נהנו מפרות שקריו, והמשיכו לכהן בממשלתו. להזכירך, כל שריו אמרו עליו בפומביי, שאי אפשר להאמין לאף מילה שיוצאת מפיו. מלבד זאת גאיה111, אני סבור שתמצאי לא מעט אנשים במדינה הזאת, שלא יסכימו איתך שביבי לא הביא עלינו אסונות. לטעמי האישי, הוא עצמו אסון לא קטן. כתבת: "גם כלכלית הוא הוכיח את עצמו". נו טוב, אם את מסתכלת מתוך עיניהם של הפרומיליון העליון שהתעשרו בלי שום פרופורציה לשווים האישי, ועשו הון עתק, על חשבון מאות אלפים שנזקקו (ונזקקים עד היום) לבתי תמחוי בכדי לקבל ארוחה אחת ביום, אלו שקודם לביבי כשר האוצר יכלו לחיות עוד איכשהו בכוחות עצמם, אבל הכלכלה הנהדרת של ביבי דירדרה אותם לתחתיות שאול, אז רולי את צודקת. השאלה החשובה בעיני, היא מאיזו נקודת מבט את צופה. אילו היית בין אלו שקודם התפרנסו והצליחו לצוף על פני המים הסוערים בקושי, ומאז ביבי הם נזקקים לבתי התמחוי, אינני משוכנע שהיית ממהרת לדבר בשבחיו הרבים. כלומר גאיה111, הכל עניין של השקפה ושל פרופורציה, ושל סדרי עדיפות. מה חשוב באמת. דומני שביבי צריך לעמוד אחרון בתור לקבלת תשבחות. הוא אימלל הרבה יותר אנשים ומשפחות. מאה וחמישים המשפחות השכולות, יכולות אף הן להודות לביבי על מחסני החרום הריקים של צהל ועל צבא לא מאומן. מי לדעתך היה שר האוצר במשך השנים שקדמו למלחמה? מי שמנע תקציבים מצה"ל שעכשיו אנחנו מבינים איזה אסון זה הביא? גאיה111, אני לא יודע למה את משווה את ההשוואות שלך, אבל בכל מלחמות ישראל נפלו הרבה יותר חיילים בקרבות. בששת הימים נהרגו כמה מאות חיילים. במלחמת יום הכיפורים (שערכה בערך אותו הזמן) יותר משלושת אלפים. במלחמת לבנון הראשונה נפלו (אינני זוכר את המספר) הרבה יותר. זו הייתה מלחמה גאיה111. אולי אילו היית את הרמטכל, היית מצליחה למנוע נפילת החיילים ואולי גם אזרחים. אבל הפרופורציות שלך גאיה111, לא ממש מזהירות. אין לי מושג אם המלחמה הזו הייתה מלחמת ברירה או אין ברירה. אילו לה התקיימה בקיץ האחרון, הייתה פורצת במוקדם או במאוחר, וגובה קורבנות בכל מקרה. אולי טוב שלא התעכבה, ואולי לא. את זה לא את ולא אני יכולים לשפוט כרגע, והדוח של וינוגרד מדבר על כשלים אחרים. אני מציע להזהר מאד לפני שמתחילים להדיח ולחפש מציל שלמד בהתכתבות. אין תחליף לנסיון, ונסיון כולל גם כשלים ולימידה מהם. למנהיג טירון יכולה להיות המון כאריזמה וכושר מנהיגותי מעולה. השאלה החשובה היא איך את יודעת, לפני שעמד במבחן, כיצד יתפקד בבוא שעת החירום הבאה. את זה את לא יודעת גאיה111. יובל לב

גאיה111

New member
טירון? ומיהו אותו מנהיג טירון עליו אתה מדבר?

ביבי? ברק? מי בדיוק?? ביבי, בוא ואפתיע אותך, אינו כוס התה שלי. רחוק מזה. ואתה מתפרץ לדלת פתוחה שכן דברים רבים אני רואה עין בעין כמוך.

NRHHO

New member
נכון מאוד מה האלטרנטיבה?אם לא יהיה שנוי בשיטה

אנחנו טוחנים מים. לכל האזרחים שיגיעו לכיכר או לכנסת......... חיבים להבין וליפעול בכיוון

אני לא חושב שאין אלטרנטיבה!

בימין יש את ביבי, ובשמאל יש את עמי איילון או את ברק. לכל אחד מהם מעלות וחסרונות, אבל לזה יש ציבור בוחרים, שיחליט מי מהם טוב, ומי מהם ראוי. ביבי וברק גם כן כבר צברו את הנסיון שלהם על גבינו, ומצד שני - יש להם עבר הרבה הרבה יותר טוב משני השלומיאלים שמנהלים לנו את המדינה. כל אחד בתחומו הוא.

y u v a l l e v

New member
לפעול במרץ להפלת הממשלה? לשם מה?

האם אתה אומר זאת כאדם ניטרלי מהבחינה הפוליטית? או שזה ישרת היטב את מטרתו של צד פוליטי מסויים בו אולי אתה תומך? אני לא כל כך בטוח, שמבחינה ממלכתית, " אין מנוס מהפלת הממשלה " ! זה דומה בעיניי יותר למנטרה של מפגינים מוסתים בידי מנהיגים אינטרסנטיים. אני עדיין לא רואה הרכב שונה או חליפי של מנהיגות בציבור שלנו, שיש לה מוניטין טוב יותר מאשר לממשלה הזו: אני מבקש להזכיר לך את משלו של קרילוב על תזמורת החיות ביער. לאחר שהורכבה תזמורת בניצוחו של מלך החיות, החלו לנגן כל הנגנים, כל אחד בכלי שקיבל, ויצאה קקפוניה איומה ונוראה. ישבו כל החיות לטכס עיצה, כיצד לשפר את הביצועים של התזמורת היצוגית שלהם. שום הצעה שנבחנה לא קיבלה תמיכה, ואף אחת לא היה בה רעיון מושיע. עד שקם החמור והציע להחליף מקומות בין הנגנים. ובכן מכובדי, מסתבר שיש אצלנו חמורים מהסוג הזה, לרוב. קל להציע להפיל את הממשלה. קל לזרוק אבן לבאר. צריך רק למצוא את 100 החכמים שינסו להוציאה משם. אלא שכמסתבר זה לא עוזר. בכמה העשורים האחרונים ממשלות קמו וממשלות נפלו, ועגלת השלטון בישראל תקועה בבוץ בלי יכולת לזוז. לא משנה איזה חמור ינסה למשוך ביצול הראשי קדימה, כאשר עוד ועוד חמורים מחבריו, מושכים כל אחד לכיוון שלו. העגלה תשאר תקועה לנצח, או עד שיחליפו את השיטה, לשיטה בה רק חמור אחד מושך, רק לכיוון אחד, ורק הוא מחלץ אותה מהבוץ. בלי עזרת קואליציות ובלי טובות. שאר החמורים, יתכבדו ויישבו בבית הנבחרים לחוקק חוקים. בשביל זה משלמים להם, ולא בכדי להיות יועצים, שרים, סגני שרים וסגני אלוהים. הממשלה צריכה למשול והכנסת צריכה לחוקק, נקודה. החלפת מקומות בין הנגנים, לא תעשה מהקקפוניה לסימפוניה. אנחנו כבר מכירים את כולם, ואף אחד מהמתיימרים להנהיג, אינו מוכשר יותר מהמתחרים, ולכל אחד מהם קופת שרצים גדולה תלוייה על צווארו. גם בחירות לא ישנו דבר. עברנו כבר מערכות בחירות רבות, ונותרנו תמיד עם אותם המציע'ס חידלי האונים וחידלי האישים. קואליציה היא גואליציה. היא כמסתבר שורש כל רע. הדמוקרטיה הקואליציונית כבר הגדישה את השאה עד תום, ועליה לפנות מקום לדמוקרטיה נשיאותית חוקתית, לפחות לשם מתן הזדמנות נאותה להקמת ממשלה יציבה לאורך קדנציה מלאה, ומי שייבחר, עליו תחול כל האחריות. הבעיה הקשה ביותר אצלנו זה להתרגל לחשיבה שאפשר גם אחרת, שמה שהיה וכבר אינו טוב, אינו עובד, אינו מספק את הסחורה, צריך לחלוף ולתת הזדמנות לשיטת ממשל אחרת, שלפחות את המציאות העגומה אצלנו, תוכל לשפר ולפרוץ דרכים ומחסומים, עד שיוכח, אם יוכח, שגם היא כושלת. (אז נחשוב עוד פעם, אבל לפחות יהיה לנו למה להשוות ומכל מקום, כבר נהייה במקום אחר). יובל לב

גאיה111

New member
בגלל האחריות האישית, ובגלל ש

מי שלוקה בחוסר שיקול דעת, עוד עלול לגרור אותנו לאסונות כבדים יותר. זה לא דבר שיכול להשתפר עם הזמן.

ayb1

Well-known member
החלל המנהיגותי שנפל עלינו נובע מהניסיון של

שינוי שיטת הבחירותשהפיל עלינו הפרופסור ה"זכור לדיראון " אוריאל רייכמן והיום אנחנו מתמודדים עם הפירות הבאושים של שינוי השיטה. אחרי עשור מבוזבז בו הנהיגו אותנו ביבי וברק שנבחרו בבחירה אישית תוך כדי ניתוץ המיפלגות האידיאולוגיות מתחילה תזוזה של חזרה לשפיות לצערי זה הוא תהליך ארוך שנים שיש לתת לו את הזמן בו אני מקוה נחזור למיפלגות עם אידיאולוגיה. לא כמו היום שהאידאולוגיה היחידה שהובילו אותנו אליה היא "עשיית הכסף היא חזות הכל וכל היתר יכול ללכת לעזאזל". עשור בו היה קל מאוד לעשירי ישראל לתמרן/לקנות את המנהיג הניבחר לעומת הברירה הקודמת בו היה צריך ליקנות מיפלגה שלמה עם מאות אנשים אידיאולוגיים והיה בלתי אפשרי ולכן המנהיגות הניבחרת היתה שונה ודאגה בעיקר לעם ולא לעצמה, אנחנו כעת בתחילתו של תהליך ארוך של ריפויי עצמי מהניסיון הכושל ולכן אל תשחק לידיהם של המניפולטורים שרוצים להציע לנו שינו שיטת בחירות עם מנהיג אחד ניבחר דבר שיאפשר להם אחיזה ושליטה מחדש בכל מי שיבחר, ראה גם בארה"ב בה יש איזונים ובלמים בים הנשיא,הקונגרס, והסנט הנשיא הניבחר בוש דואג בעיקר לרוחחת ולטובת בעלי ההון והחברות הגדולות בעוד העם הפשוט מופקר לגורלו.. כל שינוי שיטה שבה המדינה תהיה נתונה בידי מנהיג אחד לתקופה קצובה אינה מתאימה למדינת ישראל הנסיון הרע שעברנו עם ביבי שקרניהו וברק נפוליאון והמחירים הגבוהים ששילמנו בהגדלת העניים בישראל מלמדים אותנו לא לנסות לשחק בשיטת שינוי מישטר בשנית .

y u v a l l e v

New member
למה אתה כותב את מסקנותיך כאילו הן עובדות?

יש לך מסקנות שהסקת על הנסיון לבחירת ראש ממשלה. אתה מציג את המסקנות שלך, כאילו היו אלו עובדות מוגמרות. אבל ayb1, אולי יש מי שחולק עליך? אולי לא שקלת עד הסוף את כל השיקולים? לאיזו שפיות אתה רוצה לחזור? לאיזו אידאולוגיה? הכסאולוגיה הייתה האידאולוגיה גם קודם. האמת, אני מאד מצטער שלא לקחו את הנסיון ההוא גם את הצעד הבא המתבקש (ולעניות דעתי גם מתחייב). הצעד הבא היה לבחור נשיא, שיביא איתו את פקידיו שהוא ממנה אותם לשרים, ללא קואליציות וללא צורך באמון הכנסת. אמון הציבור שבחר בו, גובר על אי אמון הכנסת. כך היינו נפתרים מניגוד העניינים המשחית, המושחת, ההרסני, הבלתי אאפשרי לניהול מדינה, המתבטא בכהונת אותם האנששים הן ברשות המחוקקת והן במבצעת. מפלגות אידאולוגיות? הצחקת אותו (הגששים). האידאולוגיה היא מסננת (דיסקרימינטור) המוטל על עיניי בעליה, מצמצם למינימום את אופקיו, ומביא לאסונות. מנהיגות צריכה להיות הגונה, קשובה לציבור שבחר בה, ולפעול לטובת המדינה ואזרחיה, בניגוד למה שעושות ופועלות המפלגות האידאולוגיות בישראל. לכל מפלגה ושבר מפלגה, ולכל רשימה וסיעה, יש אידאולוגיה, שאיתה היא יוצאת לקרב על השלטון. וכשהיא לא מצליחה לכבוש את היעד, היא זונחת את האידאולוגיה הזו (מילה כמעט גסה בעיני) וחוברת לצד הפוליטי הקרוב יותר לצלחת, או המקורב פחות, אבל נותן רנטות פוליטיות וכלכליות לאנשיה. עירוב הממשלה בכנסת והכנסת בממשלה, הוא דבר הרסני, ואת תוצאותיו כולנו מרגישים, ולכל אחד יש תובנות אחרות, רק לא לשנות חלילה, כדי לא להוציא שום סוכריה מידי אף אחד מהפוליטיקאים המקצועיים. הם לא אוהבים את זה. זו למעשה הסיבה העיקרית שעדיין איננו מצויים בתוך משטר דמוקרטי נשיאותי, וממשיכים לטבוע בבוץ הקואליציוני בלי סיכוי לצאת ממנו. אם אתה רוצה להשוות למששטר בארה"ב, הרי ששם נהוג המשטר הדמוקרטי נשיאותי, ולא הקואליציוני, ושם הממשלות לפחות מסוגלות לפעול בלי לפול כל שנה מחדש. פקח עיניים ayb1!! יובל לב

לא שמעתם על לקיחת אחריות ???

בכל מדינה נורמאלית מי שאחראי על כשל חמור ועוד מעורב בחשדות פלילים מזמן היה נאלץ ללכת הביתה .רק בישראל נבחרי הציבור מצפצפים על הציבור.

y u v a l l e v

New member
במדינה הזו עוד לא היה מנהיג אחד שלא נכשל

איננו עוסקים כעת בשחיתות. אם יוכח שהטענות נגד אולמרט, במישור הפלילי, אכן נכונות, לא תישאר לו ברירה. הוא ייאלץ ללכת, כמו הקודמים לו. כשל של שיקול דעת, יש לו פנים אחרות. לא שצריך להתעלם ממנו, אלא שעדיין אינך יכול להצביע על שום מנהיג ראוי אחר, שלא כשל, שלא יעשה את הטעויות גם להבא. הנה גם אתה נמהר מאד במסקנות, ואתה מדבר יותר מהבטן מאשר מהראש. כל אלו ששונאים את אולמרט, רוצים לראותו נזרק לכלבים. אני אף פעם לא חשתי כלפיו אהדה, אבל אני מדבר על החלופות, וחושב מה יותר חשוב ומה יותר טוב. לא שופכים את התינוק עם מי האמבטיה. מי ששוכח שיש לנו גם מדינה, שצריך לנהל אותה בתבונה ועם לא מעט נסיון, אינו יכול לצעוק ולצרוח מעל כל במה: להדיח, להדיח, להדיח, את כל מי שפישל, כי בסוף המשימה תיפול עליך, כשתישאר האחרון לכבות את האורות במדינה. לצבור נסיון, זה כולל לטעות ולתקן. אני חושש יותר מהצפוי מאת המועמדים שמחכים בפינה, מאשר מהממשלה שנכוותה ברותחין הללו, וכעת תזדקק לכל התבונה וכל הנסיון, וכל הרצון והכוח להוכיח שהיא יכולה לעשות גם טוב יותר. היה לנו כבר ביבי, שכל שריו אמרו עליו שאי אפשר להאמין למילה אחת היוצאת מפיו. זה מי שאתה רוצה שירש את כס ראש הממשלה? היו לנו כבר רבים ולא טובים. בהם שרים, בהם פוליטיקאי עלוב שהפך לנשיא המואשם באונס, היו לנו כבר מערכות בחירות פי שנים עד פי שלושה יותר מהנדרש למדינה. יש לנו כל כך הרבה סיעות בכנסת, כשכל אחת מבטיחה את השמים והירח והשמש, למרות שרובם אימפוטנטים של ממש, ורק מנצלים את מעמדם לעשות קופה. תראה לי מי ייטיב להנהיג את המדינה? תראה מי יכול לקחת את המושכות לידים נקיות? מה ההתלהבות הגדולה הזו? קצת שיקול, קצת מחשבה ברגיעה, אלו מובילים להצלחה ולפתרונות טובים. לא ההתלהמות שאתה מצטיין בה כל כך. יובל לב

ליובל אין אמון באולמרט לא יכול לתפקד !!

מתי כבר תיהי תרבות של קבלת אחריות במדינה הזו. אולמרט כשל לפי ועדת וינוגרד טעה בשיקול דעת ופעל בפזיזות לכן כשל.האם אתה רוצה שיהיה לנו ראש ממשלה כושל ושר בטחון מנותק שוב לקראת מלחמה והמצב בעזה רותח. אין לאולמרט ופרץ אמון בעם .האם אלה יוכלים להוביל את העם להכרעות נדרשות?? מדוע אין קבלת אחריות לכשל מדוע אתה חושב שאלה שנכשלו יוכלים לתקן ?? מדוע חלוץ הרמטכ"ל לשעבר הבין שבאם אין בו אמון חייב להתפטר והגיע אשכנזי שעושה עבודה רצינית לשיקום הצבא. מדוע אתה חושב שאין מחליף לאולמרט ?? יש לו מחליפים שעולים עליו בהרבה אפילו בקרב 120 הח"כים כיום גם בלי בחירות ואם צריך אזי נלך לבחירות והעם יכריע מי ראוי להיות ראש הממשלה . אולמרט ופרץ חייביים ללכת הביתה !! והסר דאגה מלבך יש להם תחליף טוב יותר וראוי יותר.

למעלה