הפוסל במומו פוסל?

נץ חלב

New member
הפוסל במומו פוסל?

יש לי שאלה, קטנה או גדולה, תחליטו: יש גולשים בפורומים מסוימים שבוחרים להגיב על שאלות ותהיות של גולשים אחרים בחמת זעם וגם להכתיר אותם כחולי נפש ומטורפים וכו´ רק משום שהמצוקות שהעלו המותקפים, או הרעיונות והגישות שהציעו כדי להסביר לעצמם את מקור מצוקתם, אינם מוצאים חן בעיני המתקיפים. זה קורה גם בחיים הלא וירטואליים, אבל לגבי החיים האינטרנטיים מעניין הדבר במיוחד כשזה קורה דווקא בפורום לעניינים לא רציונליים במוצהר (והדבר ברור משם הפורום). המתקיפים יוצאים מכליהם כשהגולש התמים מעלה סברות על השפעות מאגיות, למשל, הם רוצים שידבק בהסברים רציונליים או פסיכולוגיים דווקא. אפילו שהפורום עוסק בעניינים מאגיים דווקא, במוצהר. השאלה היא מה מטריף כל כך את המתקיפים בגישה הלא רציונלית שמובעת? ובכלל, מה אכפת לסבתא שלהם? והאם הכתרים שהם קושרים לקורבנותיהם מעידים עליהם דווקא, בבחינת הפוסל במומו פוסל?

אולי

לפעמים דווקא פגמים שלנו הכי מכעיסים / מפריעים / .. לנו באחרים. בנושא מאגיה וחוסר ראציונל באופן כללי, רבים בעולם ה"מערבי" חשים מאויימים מהלא ראציונלי. הם (אנחנו?) נוטים לשכוח שגם הראציונלי נשען על הנחות בסיס ומעניק כוחות ואמון לאישים (שנבחרים לכאורה ראציונלית - מדענים, מנהיגים וכו´). אני חושבת שבמידה זה גם פחד מהזר והלא מוכר. קישה

nepthys

New member
תראי, נץ חלב,

את לא מבינה את כל העיקרון. את חייבת להפסיק לראות מאגיה ומיסטיקה כדברים מקבילים. בעוד אנשי מיסטיקה פונים לרוחני, ללא רציונאלי, פונים ללנסוע להודו ולהיות שפוטים של גורואים, או לשלם 500 שקל לפגישה בה כל מה שהאדם שלפנייך עושה זה לזמזמם איזה מנטרה ולנפנף בידיים, תוך כדי הבטחות שזה יביא לך שקט נפשי; מאגיה זה עסק מקצועי, אישי, לא ממוסחר, והגישה אליו ע"י העוסקים במאגיה היא גישה רצינית וכמעט מדעית. לכן כשאדם בא אלינו בשאלה אנחנו ישירות מפנים אותו להגיוני, לפני שאנחנו בכלל מתחילים לחשוב על מאגיה. ברוב הכמעט מוחלט הגישה הזו הוכחה כצודקת. תסלחי לי, אבל אדם שלא מקשיב לוטרינר שלו, אלא לחבורה של אנשי פורום מאגיה? זה רעיון מגוחך. עכשיו - את צריכה להבין עוד משהו לגבי העוסקים במאגיה. רובנו, למרות היחס הרציני שלנו למה שאנחנו עושים, מקבלים בד"כ תגובות לא אוהדות מהסביבה, שטוענות שאנחנו לא רציניים. מלבד זאת, לרוב העוסקים הרציניים יש גם תמיד הרגשה, אני מודה, שהם מעל לאחרים. מדוע? מכיוון שמאגיה זה דרך חיים, זה פילוסופיה, זה מרדף אחרי הבנה של היקום עצמו. ואדם שמקדיש את חייו לזה מרגיש די בודד, ורואה איך לשאר אין את הסקרנות הטבעית הזו, את הניצוץ הזה שגורם להם להיראות לו לפעמים כגוזלים ללא קן. לכן אנחנו מפתחים עויינות. כעס כלפי בורים, אנשים שלא משקיעים בעצמם ובשכל שלהם. אנחנו מזלזלים בהם. גם אני, אני מודה, לפעמים פשוט שונאת אנשים שמגיעים אלינו עם שאלה מטומטמת שרואים שבאה ממקום בו הוא הקשיב רק לאחרים ולא להיגיון של עצמו. אין מה לעשות, ככה הם אנשים. אבל... למה את לוקחת את זה כ"כ אישי? זה פורום, את תלית בו הודעה. אנחנו לא החברים הכי טובים שלך, את לא משלמת לנו, לא השביעו אותנו לעזור לך. עשינו כמיטב יכולתנו, שתדעי שאת עם השאלה שלך קיבלת יחס יותר רציני מרוב האנשים שבאו עם שאלות כאלו, להם בכלל לא טרחנו לענות. אז קיבלת תשובה שלא התאימה לך, החלטת לתקוף את כל הפורום כאילו אנחנו אחראיים לזה שהבעיה שלך לא נפתרה, וגררת את הכל לוויכוח אישי. באמת צר לי. <נפטיס, מנהלת פורום מאגיה וכישוף בתפוז>

qazqaz

New member
נץ חלב, ליבי ליבי אלייך...

לצערי, גם אני הצצתי ונפגעתי מהפורום הנ"ל... גם אני ספגתי קיתונות של כעס/דרישה לישר קו, לאחר שהצעתי הסברים אחרים. אני הצבעתי ברגליים (או בעכבר...).

נץ חלב

New member
זה פורום מצונזר? מסרס? (ומוטה לטובת

מנהלי פורום אחרים)? לא רק שמחקתם את תשובתי לנפטיס והשארתם לה את הבמה לבדה תוך מניעתי מהתגובה המתבקשת (שנוסחה בנימוס אם כם בביקורתיות המתבקשת), אלא שמחקתם גם את השאלה שלי בנוגע לסתימת הפיות הזאת. מה זה? צנזורה נגד ביקורת על מנהלי פורום אחרים? צנזורה להגנה על ילדות קטנות (כמו גב´ נפטיס הי"אניקית המהוללת)? אין כאן לא חופש ביטוי ואפילו לא חופש השאלה?

צמעי

אין לי כוח, את רוצה - תני לי מייל ואני אסביר הכל. תמשיכי להשמיץ ללא ביסוס ואני חוסמת אותך. לפורום יש מטרה, היא ברורה. אם את לא מעוניינת להשתמש בה את לא מוזמנת. קישה

נופך

New member
עברתי לדום וכולי אוזן, תצמיעי לי

בכתובת: [email protected], ואני באמת אשמח לשמוע למה שריינתכם את המילה האחרונה לנפטיס, ואם יש קשר לעובדה שהיא מנהלת פורום ואני לא, שאותה אתם מכירים ואותי לא (ההפסד כולו שלכם) וכיצד כל זה מתיישב עם התיימרות פורטל תפוז לאכסן קהילות חופשיות האמורות להנות מחופש הביטוי. השמצות לא היו בדבריי, אבל בהחלט היו דברי ביקורת, ואם דברי ביקורת אינם נעימים לאוזניכם, אז גם לביקורתה (המוגזמת ומשולחת הרסן) של נפטיס אין מקום. ושאלה קטנה, כמה מהר התגובות שלכם גולשות לאיומים - לחסום אותי? למה? רק מחיאות כפיים יישמעו פה?

נץ חלב

New member
שם המשתמש התחלף לי בשם אחר

והנכון לענייננו הוא נץ חלב. שם זמני, כנראה.

למעלה