הפונדקאית מניקה

מירבי*

New member
הפונדקאית מניקה

איך הייתן מגיבות במצב שבו הפונדקאית מבקשת להניק את התינוק שילדה?
אני מתכוונת להנקה ממש ולא לשאיבה של החלב.

VNRN

New member
הייתי ממליצה שלה שלא

הייתי מאפשרת הנקה ראשונה וזהו כי זה טוב לתינוק. אבל אני חושבת שזה לא בריא לפונדקאית מבחינה נפשית. במקרה הזה אני דוגלת בהפרדה ברורה!

bnana123

New member
האם הפונדקאית שואבת לתינוק חלב לתקופה מסוימת?

יש דרישה כזו? זה בהתנדבות אם כן?

מירבי*

New member
הפונדקאית לא נידרשת להניק

אין שום בקשה כזאת מהפונדקאית. ברגע שהלידה הסתיימה היא לא מחוייבת לשום קשר עם התינוק.
זה לא מאוד נדיר לשמוע על פונדקאיות שתרמו את הקולוסטרום אבל זה מאוד מאוד נדיר שפונדקאית תבקש להניק את התינוק.

MAMALY

New member
לא הייתי מסכימה לזה

אולי לאחרות זה מתאים לי לא
למרות שהיחסים שלי עם הפונדקאיות היו מופלאים ואני אוהבת אותן מאוד אני לא הייתי רוצה בה חיכיתי כל כך הרבה זמן לילדים שלי ולראות אותן מניקות ילד שלי היה מגביר לי את הצער שאני לא יכולה לעשות זאת בעצמי מה גם שעם שאיבה אין לי בעיה אבל אני מאכילה זה הקשר עם התינוק שלי הבונדיק הראשוני
לא בשבילי
אגב בלי קשר מדהימה הפונדקאית שרוצה להניק כל הכבוד על הנתינה המופלאה הזו לי זה פשוט נפשית ורגשית היה קשה מידי.

מחכה1

New member
לא הייתי מסכימה.

אני יכולה להניק אותה בעצמי :)
אבל כן הייתי מסכימה שתתן את הקולוסטרום (אפשר להוציא ולתת עם כפית).
ולדעתי זה רק יזיק נפשית לפונדקאית.

guti30

New member
יש עוד צד שלא הוצג כאן

אומנם אני עוד לא שם, וכל מי שהגיבה עד עכשיו היו אמהות ולא פונדקאיות, וכולכן התייחסתן לצד הנפשי שבעיניין. אני דווקא אתייחס לצד הפיזי של הפונדקאית; הנקה ביומיים הראשונים שלאחר לידהעוזרת לקווץ את הרחם וחשובה מאוד לגוף היולדת. כמובן שלתינוק החלב הראשוני(קולסטרום) חיוני וחשוב מאוד. אבל שוב גם אם מיועדת יכולה עם הרבה התמדה והכנה מראש להניק. אז אם הפונדקאית יכולה מבחינה נפשית להתמודד עם יומיים הנקה זה ממש יועיל לבריאות שלה. וכמובן בתנאי שהאם הביולוגית לא מתנגדת. כי בסך הכל אפשר גם להסתכל על זה בצורה של ;9 חודשים התינוק היה בתוך הפונדקאית, ניזון וגדל בתוכה, אז עוד יומיים של הנקה שרק יעשו טוב לשניהם? סתם מציגה עוד דרך להסתכל על זה. מיינקות היו עוד הרבה לפני התמ"ל וכן יש שוק ודרישה ברשת לחלב אם-אם זה בתרומות ואם בתשלום. אני מבינה שהצד שרוב האמהות מדברות עליו כאן הוא הפן הנפשי, אבל הייתי חייבת להציג גם את הייתרון הפיזי

N o g a 30

New member
ואני תוהה האם זה לא יקשה על הפונדקאית מבחינה

הנפשית?

אני מסכימה איתך מבחינת היתרונות הפיזיים הן לרך הנולד והן ליולדת, אין כאן בכלל ויכוח.

אבל האם ההנקה לא תקשה על הפונדקאית להיפרד אחר כך מהתינוק?
אולי יותר מתאים יהיה לשאוב חלב בימים ראשונים (או בתקופה יותר ארוכה, תלוי ברצון שני הצדדים כמובן) ולתת לתינוק מהבקבוק או כתוספת דרך צינורית אם האם המיועדת תרצה להניק בעצמה.

בכלל, אני חושבת הרבה על הסוגיה הזאת של קושי להיפרד מתינוק לאחר הלידה.
אשמח לשמוע מניסיונן הפונדקאיות שכבר עברו את התהליך.

MAMALY

New member
תשובה ל GUTI30

אתשמעי אם נגעת בנקודה רפואית את תני לי להאיר את עינייך - בהנקה מופרשים הומונים רבים שמטרתם ליצור את הקשר בין האם לתינוק שלה

אחרי הלידה פונדקאיות חוזרות הביתה והתינוק הולך לאמא שלו

מה שאת ממליצה לכאורה על כיווצי רחם.. עלול מאוד להזיק לתונדקאית לנפש שלה היא צריכה לעשות ניתוק מהתינוק שנשאה בטן כן, היא יודעת שהוא לא שלה היא מוכנה לזה אבל מתקפת הורמונים לאחר לידה זה לא משהו שצריך להקל בו ראש ולמען בריאותן וחזרתןם לחיים תקינים כמה שיותר מהר בכלל לא ממלץ להניק

נכון שזה גם בשאיבה אבל פה לפחות היא לא אוחזת את התינוק ביד ומניקה אותו יש הבדל נפשי

לא ממליצה כלל ומה שאת כותבת עלול מאוד להזיק לנפש של פונדקאית שצריכה לחזור לחיים רגילים כמה שיותר מהר

הרחם יתכווץ גם בלי, גם זריקה לכיווץ הרחם עוזרת

אין שום יתרון פיזי להנקה של פונדקאית נהפוך הוא פונטציאל הנזק גדול יותר.

guti30

New member
תודה רבה על הנקודת מבט המפורטת

רואים שאת כותבת את הדברים מתוך נסיון רב. אני כתבתי את הדברים לפי מ שאני יודעת על הנקה, תרם התנסיתי בפונדדאות ואני מקווה להגיע לשם בקרוב. שוב המון תודה שפירטת ככה והצגת את ההסבר המלא ללמה- לא.

natasaa

New member
לא הסכמתי..

כעקרון חשבתי אם כדאי לבקש את קולוסטרום, אבל אפילו אז, חשבתי להביא משאבה.
בהתחלות האימהות שלי, נורא ניסיתי להניק את מתן הבכור שלי, הוא לא הסכים לינוק, ולי נשארה צלקת רגשית.. מה שכן - הבנתי שצורך פיזי - גופני, סימילאק פותר ביעילות יתרה
.
כרגע, מבחינתי ובהבנתי, הנקה היא בעיקר קשר רגשי - ומה לעשות, אני מאוד קנאית, הקשר הזה הוא שלי שלי שלי
.

דרוריה1

New member
אני בתור פונדקאית בתחילת ההריון כן חשבתי ש

שארצה להניק, מבחינתי זה שנתנו לי את המתנה, האפשרות שוב להיות בהריון היה טובה גדולה מצד ההורים המיועדים אלי, הרגשתי אסירת תודה על כך שזכיתי-בזכות ההורים המיועדים להיות שוב בהריון, אולי גם ההריון האחרון (אנחנו לא חושבים על עוד ילדים כרגע) ורציתי לקבל את את המתנה של -להרגיש איך זה להזין חיים-להניק. מאוד התגעגעתי לתחושת ההנקה (לאוו דווקא לקשר הרגשי של התינוק) פיזית מאוד רציתי לחוות הנקה אולי בפעם האחרונה.
כך שכן דיברנו על כך שאחרי הלידה האמא תיתן לי את המתנה הזו- האפשרות להרגיש שוב חד פעמי-איך זה להניק.
בפועל ככל שהתקרב מועד הלידה חשתי פחות ופחות רצון לעשות זאת, מאוד רציתי כבר לסיים ולהמשיך הלאה עם חיי. בלידה שהייתה מתישה מאוד, אחרי שהילדה נולדה רק רציתי לסיים עם זה, ללכת לישון ולצבור כוחות הלאה. מעבר לכך- מרוב שהייתי מוכנה להתנתקות-לא התחיל לי בכלל חלב, ויותר מזה- גם אם האמא המיועדת הייתה מבקשת שאשאב ואתן לה את החלב- לא הייתי מסכימה, היה לי מאוד נוח עם זה שלא התחיל חלב, לא היה גודש וכ"ד.
כך שאני כן מבינה את הפונדקאית שרוצה להניק (אולי בפעם האחרונה בחייה) ואני מאוד מבינה את האמהות המיועדות שרוצות כ"כ כבר לקבל "בלעדיות" על ילדיהן שגדל "הרחק" מהן במשך 9 חודשים.
מקווה שכולכן- פונדקאות ואמהות, תזכו תמיד לראות גם את הצד השני ולהבין אותו ושיהיה לכולן תהליך מוצלח וקל

אני בתור פונדקאית

לא הייתי חושבת אפילו על להניק זה ממש מוזר ולא ראוי.אבל למי שזה מתאים שיבורך

guti30

New member
מה לא ראוי?

בלי ציניות- באמת לא הבנתי את החלק הלא ראוי בעיניין? אשמח להסבר למה התכוונת. אם לא על גבי הפורום אז בפרטי. למה התכוונת כ"לא ראוי"?

כפונדקאית וגם כפאנטית הנקה

אני לא מצליחה לדמיין אפילו מצב כזה.
כמו שלא יכולתי לדמיין מצב שבו מישהי אחרת תניק את הבן שלי,
כמו שלא יכולתי לדמיין מצב שאניק תינוק אחר מלבד הבן שלי,
לא מסוגלת להניק ילד לא שלי.
אם ההורים ירצו לתת לתינוק קולוסטרום- אני יותר מאשמח לסחוט לכפית,
אבל ממש לא להניק.

pundekait1

New member
אני הנקתי

לי לא הייתה שום בעיה עם זה וגם לא לאמא,להיפך,את דואגת לה תשע חודשים אז לא תתני עוד יומיים של חיזוקים למערכת החיסונית?השלב הקשה כבר מאחור,ההנקה היא סיום נפלא
)

למעלה