"הפול" - דו"ח תביעות

"הפול" - דו"ח תביעות

רבים מאיתנו קיבלו או יקבלו בזמן הקרוב דו"ח מאת "הפול" על תביעותיהם ב-3 השנים האחרונות, כמתחייב מתיקון בחוק. למרבה הצער, האינפורמציה הזמינה במאגרי הפול שגויה לעיתים תכופות. חשיבות המידע היא ביכולתו של האוצר, באמצעות חברת ISO, לגבש תמונת מצב נכונה של הסיכונים ביחס למאפיינים שונים - ומכאן, ליכולתו להפעיל את הביטוח הדיפרנציאלי בצורה צודקת. לדוגמא, מצ"ב הדיווח שקיבלתי... שימו לב לשנת הלידה (1970?) שנת קבלת הרשיון (1990?), להגדרה "נהג צעיר" וכד'.... ד"א, במידה והנתונים אינם נכונים, המלצת הפול היא להתקשר לסוכן הביטוח. אני לא יודע אם אני רוצה להקל על האוצר או לא בנושא הזה, אבל זו כבר שאלה אחרת....

Easy_Rider

New member
פששששששש... קיבלתי כזה !

אוטוטו אני בן 30, ועדיין נהג צעיר

אתה ....איך אומר זאת בעדינות טועה!!

הכוונה ...אני מעט ציני כן..הכוונה היא כי הנהג הצעיר ביותר שנוהג בפוליסה הספציפית הוא יליד ...ובעל הרשיון הצעיר הוא.... זהו טופס שבלוני ידידי שלא אומר כלום

הםם... שלילי.

הנהג הצעיר ביותר (וגם המבוגר ביותר), יען כי הפוליסה היא נקובה בשם, הוא הח"מ, שלא נולד בשנת 1970. הטופס השבלוני, שלא אומר כלום (וזה אכן תואם טענות ששמעתי בפול, אך גם בפול הסכימו עם הניתוח המצ"ב...), טומן בחובו פצצה מתקתקת... שכן הטופס מיצג את המידע הסוטטיסטי המועבר ל-ISO, מידע שלפיו מפיקה ISO את המלצותיה לתעריף ביטוח החובה, וכן את הפרמטרים לביטוח הדיפרנציאלי. מידע שגוי משמעו ניתוח שגוי, ובהמשך משמעו פרמיה שגויה לאולוסיות מסוימות. למעשה, אי אפשר לקבוע תעריף ביטוחי דיפרנציאלי ללא מידע מהימן בסעיפים האלה. השאלה אם "אנחנו" צריכים להיות מעוניינים בהפעלה של התעריף הדיפרנציאלי היא שאלה אחרת, כמובן. אבל, איך אומרים, אנא תקן אותי אם אני טועה...

כRובי

New member
ז"א שאם נהג בעל עבר עשיר

בתביעות ביטוח טוען שלא תבע מעולם , הרי שלISO לא תהיה דרך אחרת לוודא זאת ?(ואולי הם בכלל לא ינסו לבדוק את הצהרתו?) נשמע כמו דרך מופלאה להוריד את פרמיות הביטוח שהרי : "הנה , הנתונים אצל ISO מראים שאף אופנוען לא עבר תאונה ב3 השנים האחרונות..." לא ?

לא. אף אחד לא שואל את ISO את זה

מה שכן, ISO מנתחים את המידע כדי להפיק מודל של סיכונים. אם יש, למשל, מספיק מידע הקושר עבירות תנועה ב-3 השנים האחרונות עם מעורבות בתאונה, הרי שזה יהיה פרמטר בביטוח הדיפרנציאלי. כנ"ל גיל. בלי נתונים מדויקים, אי אפשר ליצור מודל של הסיכונים. מה שיכול לצאת, זה שרוכב שהסיכוי שלו להיות מעורב בתאונה (ע"פ השוואה סטטיסטית) נמוך - ישלם יותר ממה שראוי שהוא ישלם, ולהפך. הניתוח הנ"ל הוא בלי שום קשר לשאלה העקרונית ביחס לביטוח הדיפרנציאלי.

למעלה