"הפדאל חדש!" A rant

byrdparis

New member
"הפדאל חדש!" A rant

בהמשך לתלונותינו בנוגע ללוחות היד2, מחירים, השרשור המבדח בהקשר של "משפטי מחץ" ועוד..
יש משהו שלאחרונה אני נתקל בו המון.

בחודש חודשיים האחרונים רכשתי ועדיין רוכש לא מעט ציוד.
גיטרות, פדאלים בעיקר ועוד.
אחד הדברים שפשוט משאירים אותי בשוק אלו אנשים מבוגרים (אני מדבר על חברה שמוכרים מעל גיל העשרה) שבטלפון
או במייל משבחים את מצב הציוד שברשותם ללא שום משוא פנים, או ביקורת עצמית. שלא לדבר על עבודה בעיניים.

ישנם ציודים, בדרך כלל פדאלים שרכשתי באופן אינטרנטי לחלוטין. אני מכיר\חושב שאני מכיר\רוצה\חושב שיהיה לי טוב
ואין לי שום צורך בלשמוע אותו - אז הכי פשוט לעשות עסקה של משלוח מול העברה בנקאית (אם בארץ ובטח ובטח מחול)
אני מוצא את העניין מאד נוח, מהיר ובטוח מאד לשני הצדדים, רק שהדיל הזה מושתת קודם כל על אמון הדדי.
אני תמיד מעביר כסף עוד לפני שהפדאל (למשל) נשלח אלי (כך זה נהוג בכל העולם וגם בארץ אני משתדל תמיד להיות זה שסומך קודם) ולאחר מכן, ממתין לבואו של הציוד.. ולפתיחת הקופסה כדי לראות איך הגיע, באיזה מצב הוא וכדומה.

מתוך לא מעט רכישות אחרונות (יותר מ 20!) נתקלתי לפחות בחצי מהם שבמייל או בטלפון שיבחו את הציוד שלהם ב- "הפדאל כמו חדש!, אתה לא תזהה בחיים שהוא לא מהחנות" או "אין עליו שריטה", ועוד ועוד כאלו ואחרים. אך בפועל מגיע ציוד - מלוכלך, מאובק, חלק הגיעו ממש עם תביעות בוץ!!! לא פחות, עליהם, קילופי צבע, שריטות איומות מלמטה ובצדדים, על הכפתורים ועוד כהנה וכהנה.. (דבר אחד אני כן יכול להגיד - לא נתקלתי בשום ציוד תקול!, כולם עבדו ועובדים פרפקט!, העניין הוא קוסמטי בלבד).

אני שואל דבר מאד פשוט, בשביל מה להלל ולשבח ציוד שנראה פשוט מוזנח.. או אפילו גרוע מזה...?
אפשר להגיד את האמת, לצלם כמו שצריך כדי שהצד השני יראה ויחליט בעצמו. (כולם שמים או תמונות מהרשת, או תמונות טלפון שבקושי רואים איזה ציוד זה, שלא לדבר על מצבו)
ד"א אלו לא היו אך ורק בקניות אינטרנטיות, אלא גם מאנשים שהמתינו שאגיע לאסוף את הפדאל מהם אישית..
מילא אתה שולח וקיבלת כסף ו"דפקת" אותי.. אבל להגיד כאלו דברים שאני בעוד שעה מגיע לראות את הציוד??
נראה לי הזוי משהו.(מיותר לציין שפשוט לא לקחתי את הציוד שלהם. אמרתי להם בפניהם שזו בושה שנסעתי שעה שעתיים עבור ציוד במצב כזה)

בעקרון יש כמה אופציות:

1 - הסטנדרטים שלי אחרים לחלוטין מאלו של אנשים שמוכרים ציוד (או לפחות מאלו שאני רכשתי מהם בצורה הזו)
2 - אנשים פשוט אומרים הכל בשביל למכור פדאל ב כמה מאות שקלים או גיטרה בכמה אלפים וכיוצ' באלה..
3 - אנשים עיוורים.
4 - השלימו אתם, אני פשוט בהלם.
אז לנקות אפשר תמיד (אני תמיד מנקה כל ציוד שמגיע אלי, גם אם הוא נראה די נקי וחדש).. אבל שריטות, דפיקות, קילופי צבע, מכות וכדומה.. קצת יותר קשה לסדר וגם לא כזה כיף לשים על הבורד.

הערה אישית - יש לי OCD קטנצ'יק בהקשר של ניקיון וסדר. בית, חדר, בגדים, ציוד, גיטרות, פדאלים, you name it..
אז אולי אני לא פונקציה.. ורואה כל גרגיר אבק, שריטה ומה לא..
אבל דחיל ראבאק.. לשלוח לי פדאל שיום לפני קשקשת 10 דק' על כמה הוא חדש וכמעט בחיים לא ניגנת עליו ומגיע פדאל
שנראה כאילו עשה אימון משולב של שריון\חי"ר.. זה קצת "דפוק".

END OF RANT.
10X

ilanmar

New member
אכן, התמונות שהעלית בשרשור ציוד

מעידות על OCD כבד

ולגופו, אני לא קונה הרבה, אבל באחת הקניות האחרונות זה בדיוק מה שקרה לי, ועוד עם חבר פורופ (!), שלא אנקוב בניקו. פדאל שהגיע עם שריטות מהגיהנום, ג'יפה בנובים וגולת הכותרת - נובים עקומים עד כדי בעיות תפקוד. הפדאל נשלח חזרה בדואר אחר כבוד.
זו כנראה היתה הפעם האחרונה שקניתי פיסת ציוד משומש בארץ על עיוור.

byrdparis

New member
כנראה שלא

אני..

אני לא העלתי אפילו תמונה בודדת בשרשור הציוד המפואר שהיה לפני כמה ימים.
ובכל זאת..
...
תודה על האמפטיה.
ד"א היו שם כמה חברה עם ציודים מרהיבים, נקיים, יפים ואיכותיים לאללה.

לגבי פעם אחרונה או לא.. אני משתדל להגיד never say never. לפעמים מוצאים פה דברים שרוצים ומבמחירים סבירים.
אז זה שווה את "הסיכון".. אולי אפשר להשתדל ולברר טוב טוב לפני או פשוט ליצור מצב של "החזר" אם המצב לא כמוצהר.
(כפי שעשית אתה עם אותו חבר פורום אלום)

ilanmar

New member
אופס...ערבבתי אותך
סורי.

בכל מקרה, זה היה בהומור.
לגבי קניות, ברור שיש שיקול דעת לגבי הסיכון. אצלי הוא היה קטן כי סכום הקניה היהקטן. לא טרגדיה גדולה. סתם מעצבן ודמי משלוח מיותריפ.

byrdparis

New member
כן לא נורא..

בכל מקרה, שום דבר לא באמת טרגדיה, אלו סתם ברזלים...
אבל כמו שאמרת, ואני התלוננתי - מעצבן...זה הכל.

arch23

New member
הצעת ייעול

שראיתי בפורומים אחרים בעולם - לפרט בחתימה עם מי היה לך נסיון טוב בתור קונה.
משהו כמו:

Joe Do - respected member of this forum

N i r T

New member

אני איתך. שונא ש"עובדים" עלי. יצא פה ושם לקבל משהו שברור שהוא לא "כחדש" למרות שתואר ככה. זו הסיבה ש- EBAY חביב עלי יותר מלוחות יד2 בארץ.. עם EBAY עוד לא נפלתי (טפו טפו טפו). ונכון שזה מוצר מיד שניה אבל רבאק.. להעביר סמרטוט זה באמת א-ב.
אני, כשאני כבר מוכר, משתדל לפרט ככל האפשר את הפגמים ולהסביר טוב בטלפון לקונה הפוטנציאלי למען לא יבזבז את זמנו (ואת זמני - כי תכלס זו גם עבודה בשבילי למכור משהו).

וכן - OCD זו בעיה (וגם אפקט חביב). לפעמים אני מצטער שאין לי קצת OCD - משהו נשלט כזה שיאפשר לי לעשות את הפינישים כמו שצריך...

Quitty

New member
מסכים לחלוטין לגבי e-bay.

השילוב בין מערכת הפידבקים והעמדה הקצת אטומה של איביי כלפי המוכרים שלה מפחידים למוכרים את הצורה - והם פשוט נזהרים.

כבר שנים שלא מצאתי סיבה טובה לקנות משהו בארץ.

תאמת שעדיין לא קרה לי, אבל את רוב הקניות

אני עושה על עיוור, האמון שלי עדיין לא נשבר, על אחת כמה וכמה עם חברי הפורום שבאמת אני מרגיש שאני יכול לסמוך עליהם ולתת ולקבל כמו שצריך, יותר מאיביי לפעמים.

byrdparis

New member
תאמת...

אני די מאוכזב מכמות המוכרים\קונים כאן. שרשורי המכירה בפורום די קצרים בדרך כלל עם מעט מאד מוצרים.
זה אומר או שאנשים לא מוכרים כמובן, שזה סבבה, או\וגם שהפורום הזה לא מספיק "מלא\וידוע" כדי שאנשים יוכלו "לנצל" אותו עבור זה.
אני דווקא חושב שזו פינה שאפשר לפתח קצת ואז גם נוכל לראות פה יותר "תנועה" של חברה שמדברים על התחום..

משהו כמו: "באתי למכור, נשארתי בשביל החברה"

horsie

New member
צודק ....

הפורום בהחלט לא מספיק ידוע
והאמת אפילו קצת מפחיד לחברה יותר צעירים ממני

יש את הפורום של FXP שמפוצץ בחברה בגיל העשרה
אבל יש שם כל כך הרבה ספאם ובולשיט שזה כואב
יש גם חברה ממש טובים שרוצים לדעת וללמוד
אני ממליץ למי שרוצה לתרום קצת מהידע שלו להיכנס לשם מידי פעם

אבל אתם ממש לא רוצים שרובם יגיעו לפה
יהיה פה כאוס

למכירה יש קבוצה בפייסבוק שרצה די חזק
http://www.facebook.com/groups/notebook78/

אנשים גם לא ממש יודעים לפרסם הרבה פעמים
לדוגמה קניתי לפני שבועיים קניתי פראמוס
היא ישבה ביד 2 מלא זמן - אז החלטתי לקחת אותה במחיר טוב
עכשיו חשבתי למכור אותה כי הייתי פזיז - פירסמתי בדף בפייסבוק וכבר פנו אליי כמה אנשים לקניה וטרייד
אפילו כשסתם שמתי תמונה שאלו אותי אם אני מוכר

MetalicBluz

New member
למה מפחיד?

ואתה צודק לגבי FXP
אבל זה כי הרבה מהחבר'ה שם ברמות מסויימות של מתחילים
הם כותבים מה שהם קראו בלי לדעת באמת יותר מידי על מה הם מדברים. אני לא חושב שיש פורום גיטרות בארץ שאני לא מכיר. מי שמגיע לכאן זה כבר ה"מנוחה והנחלה"
צריך לעבור דרך ארוכה בשביל להגיע לכאן.. כך זה היה איתי בכל אופן.
אולי מי מהם נמצא כאן על תקן קורא סמוי או משתמש פחות פעיל..
יכול להיות שהוא הגיע במקרה כשהיה שרשור דיון בעמוד הראשון של פאר גולן ואסף (דוחף_לויתן)
אולי זה מה שהתכוונת מפחיד?

horsie

New member
אני כותב שם כבר שנה וחצי

מפחיד פה כי הרמה פה היא מאוד גבוהה
יש פה אנשים שזה המקצוע שלהם
ועוד אנשים שיש להם ניסון של עשרות שנים
ונגן בתקופה ההתחלתית לא מבין בכלל מה הולך פה רוב הזמן

אני אולי הכי פחות מבין פה מכולם בפורום הזה
ואני כבר מנגן כמה שנים טובות, יש לי טכניקה לא רעה, הבנה די טובה בתאוריה, מכיר את שוק היד 2 כמו את כף היד שלי, עסקתי ברכישות מהאינטרנט, מכיר את כל החנויות בארץ, יש לי ציוד בעשרות אלפי שקלים
וניגנתי על כמות די משוגעת של ציוד
זאת הרמה פה !

אני לא מאמין שאתה בתור מנהל רוצה שכל היום הפורום יעסוק בהמלצות לרכישה של גיטרה עד 2500 וומגבר עד 1500
או בדיונים איזו גיטרה הכי יפה
או ספאם כזה או אחר

אני אישית חושב שמאוד חשוב לכתוב שם
ולעזור להם ללמוד ולקבל החלטות נכונות וזה גם כיף
הרבה פעמים רציתי להתפוצץ שם
לכל פורום יש את המקום שלו
הפורום של פתוז נמצא במקום די טוב
וגם הפורום ההוא - אני אישית הייתי שמח אם חלק מכם יקדישו כמה דקות מזמנכם ולתרום קצת ידע גם שמה

מני.ת

New member
מסכים ומזדהה איתך.

מכרתי וקניתי לא מעט ציוד בארה'ב, אמנם לא באיביי, אבל כן בפורומים יעודיים. בהתחלה מכרתי מגבר יקר והייתי מופתע שמישהו מוכן לשלוח לי צ'ק, לחכות עד שיפדה ואז אשלח לו את המגבר, למען האמת זה קצת הדהים אותי ($1500) זה היה ב1998, לפני ימי פייפאל. באמריקה בכל אופן, מנסיון אישי שלי, אפשר להגיד שהמערכת עובדת על אמון ועדיין לא קרה לי שהתאכזבתי. אנשים מתארים בפרוטרוט ומדייקים. אפילו תאור של "ניק" בגיטרה בגודל קצה של עיפרון...
גם מבחינת אריזה, אף פעם לא התאכזבתי.
אבל כמובן יכל להיות שזה פשוט מזל שלי וזה הכל.

byrdparis

New member
דווקא קניות מחול

מאד דומות למה שאתה מתאר.
הם עונים למיליים במהירות, שופכים הכל, אפילו אם צבע נשרט בעובי של סיכה שלא לדבר על דברים הרבה יותר "גרועים".
הם מאד אמינים על פי מה שאני מכיר מנסיון, אבל זה פחות מאיביי ויותר מפורומים יעודיים.. שם נראה שזה מאד "חזק"
מפני שכולם מוכרים וקונים כל הזמן..
גם מבחינת מחירים, יש "לשוק" שם את הזרימה שלו. פה בארץ כל אחד שקנה פדאל ב 1000 שקל לפי חודש ולא אהב, מנסה למכור במקרה הטוב ב 1000, או לא ביותר.
רק אתמול ראיתי מישהו שמנסה למכור סטרימון בלוסקיי בלוח יד2 ב 1400 שקל... למה לעזאזל שמישהו יקנה ממנו???

byrdparis

New member
כן זו רק הייתה -

דוגמה אחת מיני רבות שישנן..
אנשים הזויים באמת.
מילא למכור בהנחה ממש קטנה של כמה אחוזים בודדים מחדש.. זה גם לא תמיד מובן, אבל שיהיה..
(לא רק פדאלים ד"א - גם מגברים, גיטרות בוודאי ועוד.. )

אבל ביותר מחדש? או במחיר חדש?
נראה לי הזוי פי כמה.
בטח ובטח שאפשר לקנות כבר את כל הפדאלים האלו בארץ (בלו סקי, MXR ועוד) ובהמשך לכך, להזמין\להביא כל פדאל עלי אדמות לבד מחו"ל.

לא מובן לי.. באמת.

ברשותו של אביעד, אני רוצה לשאול שאלה

שקשורה למיחזור ולשמוע את דעתכם.

אישית, אני משתדל למחזר כל מה שאפשר.

אני שוקל גם אופציה למחזר אריזות קרטון לצורך משלוחים.
קצת כואב לי שאריזת קרטון שלמה ותקינה תיזרק (לפח הניירות!)
אחרי שימוש אחד.

אז אני שואל אתכם - אם נניח מוכר מצהיר בליסטינג שלו שהוא
מוכר מוצר חדש אבל בגלל שהוא קשוב לאיכות הסביבה,
הוא שולח את המוצר באריזת קרטון חיצונית משומשת.

האם דבר כזה יהיה מקובל עליכם? זה נראה לכם לגיטימי
לרשום דבר כזה?

><>

למעלה