הפגנת ניצולי השואה.

פורה

New member
הפגנת ניצולי השואה.

שלום לכל חברי הפורום, וגם לאלה שסתם מבקרים. ביום שני, נערכה הפגנה של ניצולי השואה על התנאים המחפירים שבהם הם חיים. שליש מתוכם- 70 אלף חיים מתחת לקו העוני. זה אומר שאין להם כסף לתרופות, אין להם כסף לאוכל, ולחלקם אין כסף לדיור. במקרה הטוב, הם צריכים להחליט בין אוכל לתרופות. אני בטוחה שכולם פה מסכימים איתי על המחאה הזאת, ושהצב הזה בכלל לא היה צריך לקרות מההתחלה, אבל כמה ממכם באמת עשיתם משהו ובאמת אמרתם "דיי, נשבר לי! אני עושה משהו!" ?? אני ועוד 3 חברות שלי מהקבוצה בשמו"ץ אמרנו את זה. בעקבות הכתבה של גיא מרוז (ששכנעה אותנו סופית) יצאנו מכרמיאל למחרת באוטובוס ישיר לירושלים בשעה שמונה וחצי בבוקר להפגנה. היו שם רק 4 שומריות, ואלה היו אנחנו- חניכות קן כרמיאל. מה קורה לכם? ללכת לטקסים ולהכין אותם זה יפה מאוד ואפשר לעשות את זה עד מחר, אבל זה לא מה שיעזור להזיז עניינים. מה שיעזור זה לקום ולעשות! היו קומונרים ומדריכים שלי לשעבר שהעדיפו ללכת לטקס התנועתי ביד מרדכי או ללוחמי מאשר להפגנה. היו שם 16 כיתות מבתי ספר שונים בירושלים שלא שייכים לשום תנועת נוער או אירגון- ויצאו למחות. אני מאוד מאוכזבת מכמות האנשים שהייתה שם, כמות בני הנוער, ובעיקר, כמות השומריות שמביישת את התנועה שלנו שמתפארת נורא בהשגיה בשואה, אבל לא באמת מטפחת את הניצולים שבה. ליאור.

אמן סלע

New member
אני לא ידעתי בכלל שהיה.

יפה שהלכתם. חבל שלא אמרת כאן שהולכים. אני מבטיחה לך שהייתי מעדיפה את זה על הטקס ביד מרדכי, כי החיים כרגע יותר חשובים מהמתים. עם כל הכבוד.

אולי יש אנשים שלא ידעו...

אני אישית לא ידעתי על זה, היתי אמורה להיות בעצרת בת"א ביום שבת גם בנושא הזה,אבל האוטובוסים יצאו מאוחר ולא הגעתי,אם היתי יודעת שיש הפגנה בירושלים היתי מגיעה או לפחות מנסה להגיע. את צודקת,זה באמת מכעיס שיש אנשים בתנועה שידעו על כך ולא הלכו להפגנה.

שנושית

New member
כי הם העדיפו שהם יהיו בטכס כמובן

זה כמו שלא מספרים לנו כלום שבחנוכה יש סמינר לכול תנועות הנוער בניצנים לרגע שכחתי את שמו אני בטוחה שהחניות זוכרות ופשוט לא סיפרו לנו על זה כלום כי מבחינת השומר הצעיר הדבר היחידי בשבילנו זה טיול חנוכה

פורה

New member
מה? היה סמינר לכל התנועות?????

ואווו, אני מופתעת.. לא חשבתי שההנהגה שלנו עד כדי כך קיצונית... הבנתי שאנחנו בגרעון וצריך להקטין אותו, אבל לא בצורה כזאת!! לא קשור- זאת עצומה למען ניצולי השואה שחיים מתחת לקו העוני- אתם בטוח יודעים.. פירסמו כאן הודעה עם קישור אבל אני לא בטוחה ששמו לב אליה.. http://www.kavud.info/

לא אני לא יודעת עליוO:

אני בשוק!! מממ אול זו ההנהגה שלא אומרת ליגמלים?? חוצפההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מממ..ליאורי,גם לי נראה שלא שמו לב לקישור, בידיוק באתי להקפיץ וראיתי שרשמת. תודה=]

בנות יקרות

תפסיקו לדבר ככה!! סתם חבל להגיד דברים ולכעוס אם לא יודעים מכל מה שקורה. חן וליאור תרגעו.. הסמינר בסוכות הוא לא לכל תנועות הנוער והוא רק ליב. זה מסינר שנות שרות מציגים שם את מגוון שנות השרות האפשריות. התנועה מנסה כבר כמה שנים למצוא פתרון ולשלב את השנים. וחוץ מזה לא הקומונרים ואל ההנהגה לא צריכים להודיע על הסמינר הזה, אלה מארגני הסמינר.. והם עטושיןם את זה.. אבל בעקר לקיבוצים וזה. כמו כן, אף אחד לא ידע בעיניין ההפגנה הזאת, ונאי יכולה להגיד לכם את זה גם מעין של קומונרית וגם מטעם של מישהי שגרה בירושלים. הפגנות מכל סוג שהו צריך לפרסם אחרת אף אחד לא ידע.

פורה

New member
אני שואלת את עצמי...

איך אנחנו ידענו? אולי יש אנשים שלא רצו לדעת.. ואני יכולה להבין.. זה מצב שהוא בהחלט לא רצוי- זה כמו שרואים קבצן ברחוב- ולרוב מתעלמים ממנו.

איך באמת אתם ידעתם??

באמת עם כל הכבוד.. אני גרה השנה בירושלים ולא היה שום דבר על זה בשום מקום.

פורה

New member
אנחנו ידענו

כי קודם כל הקומונרים שלנו דאגו שנדע על המצב גם אם נחליט ללכת להפגנה וגם אם לא, וחוץ מזה, הקבוצה שלי (קשקשתא) איכשהו תמיד יודעת גם על ההפגנות הכי קטנות. אנחנו דואגים לזה שלא נפספס, לפחות נדע מה קורה. ואולי זאת גם אשמתם של מארגני ההפגנה שהם לא פירסמו את זה כמו שצריך. אני חושבת שהבנתם אותי לא נכון, אני לא בא לצרוח עליכם שלא הייתם בהפגנה ושלא אכפת לכם מכלום, אני אומרת שכדאי לשים לב יותר למה שקורה מסביבנו (דרך טובה מאוד- האתר "מנוע" ששמו פה קישור אליו) ולא להתחבא. למי שהיה בפולין- אז דיברנו במיידאנק על הניכור. תנסו להזכר קצת..

jast

New member
שאלה.

ותגידי, בהפגנה ביום שבת היית?? אה?? לא??? מה, למה לא היית? מה לא אכפת לך מניצולי שואה?? איזה מן שמוצניקית את?? לא בסדר בכלל.

פורה

New member
מצטערת שלא הייתי..

פשוט אף אחד לא רצה לבוא איתי, ואז אמרתי שאני לא אעשה שוב את הטעות הזאת ואלך גם לבד אפילו- ואז הייתה לי הזדמנות ביום שלישי, אז ניצלתי אותה.

חנצ'י אניידעתי על ההפגנה ביום שבת רק כי חניכה

הזכירה משהו על זה על רגל אחת. ובבקשה אל תשאלי ותעני ולא בטון כזה בבקשה. עוד סיבה שלא הייתי שם היא שהיה לי סמינר גרעין ואי אפשר הייה להגיע מצפית לתל אביב להפגנה

שנושית

New member
אני מדברת על סמינר אחר של כול תנועות הנוער

מכיתות י-י"ב בחוף ניצנים

שני לכל תנועות הנוער יש טיולי חנוכה

אין אחת שאין לה. ולכולן זה לגוב שלהן. אז זה קצת הזוי שיהיה סמינר לכולם. אשמח אם תתני לי על זה פרטים תגידי לי מה זה וכאלה

שנושית

New member
כן תסלחי לי אבל זה כן סמינר על שנת שירות

אך בין היתר.... זה סמינר ניצנה בקיבוץ ניצנה ושוב.... זה בחנוכה מאה אחוזים..... וכשכמובן שמעתי מחברותי שהולכות לסמינר הזה... ואני אין לי מושג עליו ושום פרטים עליו אז שאלתי את הקומונרים שלי משנה שעברה למה לא אמרו לנו כלום על זה וזה היה פשוט מאוד "כי מבחינת השומר הצעיר יש רק את חנוכה"

למעלה