הפגנת הנכים

raveka

New member
הפגנת הנכים

אני לא נכה אך אני חושב שההפגנה היא צודקת. שלשום נאמר כי ש"ס קיבלה 11 מליון שקל. ואני חשבתי על רעיון מקורי בעידן שלנו שהחרדים מקבלים הכל ורובם לא עניים כדאי "לנכה להתקבל לישיבה" וכך הוא יזכה למשכורת נאה.

resh0

New member
הגיע הזמן שנבחן גם זוויות אחרות .

אינני מכיר את הסטטיסטיקות, אבל אני נוטה להאמין כי רובם של הנכים לא נולדו נכים. נשאלת השאלה: נדירים המקרים בהם אדם לא מבטח את רכבו בביטוח מקיף, מדוע אדם בריא אינו מבטח את גופו בביטוח מקיף? נכון, זה עולה כסף. אבל אדם אחראי צריך לחשוב גם על זה! אני בדיעה כי על מדינת ישראל להפסיק להיות מדינת-סעד שנותנת קיצבאות. איש איש ידאג לעצמו ואם לוקח הוא סיכון, שלא יבוא בטענות! בדיוק כמו ביטוח מקיף של רכב. עניין נוסף: תארי לך מצב בו יתנו 10000 ש"ח לחודש, קיצבה לנכה. את יודעת מה יקרה במדינת "אם כל הקומבינות"??? מחירי כסאות הגלגלים יאמירו! כל ההתקנים למיניהם יהיו יקרים הרבה יותר! בסופו של תהליך, שוב יגיעו הנכים למצב בו ההקצבה אינה מספיקה... אקצין אפילו יותר!!!! על המדינה לממן ולחייב בדיקות מחמירות במהלך הריון!!!! אישה הרה שיהיה סיכוי גבוה מזה שייקבע כי יהיה מום בנולד, תוזהר כי אם תיילד את הילד, לא תזכה היא או התינוק לכל קיצבה!!! אדם אחראי מבטח את רכושו, מבטח את דירתו, המשכנתא שלו מבוטחת, מבטח את רכבו, מבטח את עצמו בביטוח בריאות!!! אדם אחראי צריך לבטח את עצמו גם בפני נכות ו/או אובדן כושר עבודה. ומי שלא ייבטח, אין לו אלא להלין כנגד עצמו!!!!!

raveka

New member
תגובה

אני חושב שאתה טועה בהשקפתך מפני שכמו שאתה מגיב כלפי הנכים (כלל את הנכים מלידה ואת אלו שהם נכים כתוצאה מתאונה), יש חרדים שמקבלים המון המון כסף שהוא שלי שלך ושל כל אחד במדינה שמשלם מיסים. אז בו ונבדיל בין חוזר בתשובה לחרד מלידה ואני מציע שהחוזר בתשובה יבטח את עצמו עוד לפני החזרה בתשובה כדי שלא אנחנו נממן אותו אלה חברת הביטוח. האם הבנתה.

resh0

New member
אל תשווי! החרדים גרועים בהרבה.

החרדים הם כאלו העושים עצמם נכים...מרצון! ואנחנו לצערנו אומרים אמן. אלו שהם נכים כתוצאה מתאונה היו, או עדיין מבוטחים בביטוח חובה. אני נוהג בכבישים, עוסק בספורט מסוכן יחסית ולמרות שאני מבוטח דרך מקום העבודה שלי, אני דואג לעשות לעצמי ביטוח נוסף!!!! כל זה כדי לא להיות עול על משפחתי ו/או החברה בישראל, במקרה וחלילה אהיה נכה ו/או אעבד כושר לעבודה לפי הכנסתי הנוכחית. זהו הבסיס שעליו צריך להיות הפתרון!!!!! יש לך התנגדות? באשר לחרדים: מדובר בעלוקות!!! הנכים הם לא עלוקות. הפתרון של הבעיה הזאת צריך להיות די דומה: רוצה ללמוד תורה? אין בעיה! קודם תעשה צבא 3 שנים כמו כולם, אח"כ תלמד מה שאתה רוצה על חשבונך! חיה ותן לחיות! למרות שאני סבור שהנכים הוענשו מספיק, למרות הסימפטיה שיש לי כלפיהם, צריך להודות באמת!!! מי שלא מבטח את עצמו, מי שלא דואג לביטחון לימים פחות טובים, אין לו אלא להלין כנגד עצמו. לא נעים, אבל נכון.

עומרה

New member
אי-הבנה

רוב הנכים הנזקקים הם אלו שנולדו נכים,שחלו והפכו לנכים,דהיינו חסרי יכולתהשתכרות וזקוקים לטפולים רבים ובית,הורים שהפכו למטפלים במשרה מלאה בילדיהם.לא מדובר בנכי תאונות עבודה,בטחון,דרכים שמעצם פציעתם זכאים לסכומים גבוהים בהרבה!מדינת ישראל צריכה רויזיה בנושא בטוח לאומי: הפסקת תשלומים לישראלים יורדים לחלוטין!צמצום קצבאות משרד הבטחון ונכי תאונות עבודה על מנת ליצור שויון מסוים בין הנכים!

resh0

New member
תודה על המידע.

ובכן אני מקווה שברור לך שצריך להבדיל בין אוכלוסיות הנכים. ישנם כאלו שנהיו נכים כתוצאה מתאונות ו/או בעיות בריאותיות ולעומתם ישנם כאלו שנולדו נכים. בואי נתחיל בזה: אילו היתה ישראל מדינה עשירה מאוד, היתה נותנת היא לכל אזרח הרבה כסף, בתמורה לכך שהוא אזרח המדינה... אבל שנינו יודעים כי ישראל רחוקה מאוד מזה. לכן ברור שצריך לתעל את הכסף בצורה מיוחדת. כאשר דנים בבעיות חברתיות ורוצים אנו למצוא פתרונות הולמים, מין הראוי שהיות ומדובר בכספי ציבור, יש למצוא פתרון ראוי, כזה שיביא למצב בו הציבור לא יצטרך לשלם עוד ועוד לנוכח פיתרון לקוי. ישראל היא מדינת חוק, בא נקבע שיעור הקיצבה אותה זכאי כל נכה לקבל מהמדינה. ישנם קריטריונים ברורים הנובעים מכח חוק. שיקום ח"כ ויציע הצעת חוק על-פיה על המדינה לשלם 10000 ש"ח לחודש לכל נכה, החוק יעבור ונסתיים הסיפור!!! אבל... הגיע הזמן להגיע לפתרונות הולמים! כל וולד שיוצא אל העולם נכה, כאשר ניתן היה להפסיק את ההריון לנוכח גילוי מוקדם ולא הופסק, זהו פשע!!!! יתכן וזה הנולד יהיה לאדם מקסים! אבל במה אשם הציבור? העניין די פשוט: על המדינה לממן בדיקות מחמירות במהלך חדשי ההריון הראשונים, כך שאם יתברר כי קיים חשש סביר לכך שהוולד עתיד להיות נכה מלידה, תוזהר המשפחה כי היה ויוולד להם תינוק נכה, יצטרכו הם לממן את כל ההוצאות הכרוכות מכיסם!!!! ואז המשפחה תעשה את החשבון שלה. ואז... בעוד כ- 20 שנה, יתכן ולא נצטרך לדון עוד בבעיה ו/או להקציב כספי ציבור יקרים. ביטוח לאומי הוא סוג של ביטוח שכל אחד רוכש ומפריש מדי חודש סכומי כסף לא מבוטלים. אחד שהגיע למצב של מקרה ביטוחי, מקבל את שמגיע לו עפ"י חוק, גם אם הוא בחו"ל!!!! לגביו, לא ניתן לשנות את תנאי הביטוח, אבל ניתן לשנות את התנאים כלפי מבוטחים חדשים, באמצעות חוק חדש. נכי משרד הביטחון ונכי תאונות עבודה, הם כאלו שדאגו לבטח את עצמם!!!! מדוע לפגוע בהם? מדוע לשפר את תנאיהם של אלו שלקחו סיכון והעדיפו שלא לבטח את עצמם? אחד שרכבו נהרס עקב תאונת דרכים ורכבו מבוטח בביטוח מקיף, יקבל את ערך רכבו מהביטוח. אחד שרכבו נהרס עקב תאונת דרכים ורכבו לא היה מבוטח בביטוח מקיף, לא יקבל מאום! ואם לא היה מבוטח צד-שלישי, אז יהיה צריך גם לשלם את נזקו של הרכב השני, היה והוא האשם בתאונה. אותו הדבר כאשר מדובר בגוף האדם!!! ביטחת - קיבלת , לא ביטחת - לא קיבלת!!!!!

למעלה