הפגנת בזק

ד ר ו ר 1

New member
הפגנת בזק../images/Emo124.gif

הצבא ירה למוות בשני נערים שהפגינו נגד הגדר ליד הכפר בית ליקיא. ההרוגים הם בני דודים עודיי עאסי בן 14 וכמאל עאסי בן 15. ככל הנראה החיילים ירו עליהם אש חיה. הצבא ממשיך במדיניותו הברוטלית לדכוי ההפגנות העממיות נגד גדר הגזל והטרנספר ביום חמישי (מחר) בשעה 6 בערב מתארגנת הפגנה מול משרד הבטחון ברחוב קפלן בתל אביב יחד עם ארגוני השמאל האחרים נגד הברוטליות הנוראה הזו. הביאו שלטים!. בואו

אלא איפה?

ארגוני שלום יקיימו משמרת אבל ומחאה היום אחר הצהרים מול משרד הבטחון בת"א ימחו על הרג הנערים הפלסטינים ואלימות הצבא והמשטרה נגד מפגינים בלתי חמושים. גוש שלום: ממשלת שרוןהיא המפרה את הפסקת האש עם הפלסטינים ומובילה להסלמה. פעילים של ארגוני שלום שונים יקיימו משמרת אבל ומחאה מול שערי משרד הביטחון בת"א (רחוב קפלן) היום יום חמישי 5.5.05 בשעה 6.00 בערב. המפגינים ישאו ססמאות בנוסח "הילדים האלה סיכנו את חיילינו? באמת?", "הרג ילדים - פשיטת רגל מוסרית" "מי מפר את הפסקת האש?" ו"שרון הוא לא פרטנר". על קיום הפגנת החרום הוחלט בלילה, מיד לאחר שנודע עלהריגת שני הנערים בכפר בית ליקיא, בהתיעצות טלפונית בין ארגונים שונים, כולל אנרכיסטים נגד החומה, גוש שלום, תעאיוש, אומץ לסרב ואחרים. "הריגת הנערים היא שיאו של גל אלימות פראית מצד הצבא והמשטרה כנגד מפגינים המתנגדים לכיבוש, לחומת האפרטהייד ולגזל אדמות פלסטינית לצורך הרחבת ההתנחלויות. ממשלת שרון מפרה במצח נחושה את הפסקת האש עליה הוחלט בועידת שרם-א- שייך, ולראש הממשלה ישנה החוצפה העילאית לצאת בהאשמות נגד אבו מאזן" אומרים מארגני ההפגנה. עכשיו רמת השרון יסביר לנו לאט לאט, כדי שסוף סוף נבין, שהפלסטינים והמשת"פים שלהם מהשמאל זה האוייב, ועם אוייב לא מטפלים בכפפות של משי.

אני פה רק בשבילך

לפי התמונה שאתם מציירים, נראה כאילו יילי צה"ל השתעממו במשמרתם והחליטו לפתוח במטווח צלפים על ילדים פלסטינים ששיחקו כדורגל להנהתם באיזור. אבל, על פי גרסת צה"ל, התמונה היא אחרת לגמרי: אתמול בערב הגיעו כ-300 פלסטינים לחניון שליד הכפר בית ליקיא שבגזרת בנימין. הפלסטינים החלו ליידות בצורה מסיבית אבנים לעבר הכוח המצומצם שהיה במקום ושמר על ציוד מכני סמוך לאתר בניית גדר ההפרדה תוך כוונה לגרום נזק לכלים הכבדים שנמצאים במקום ולפגוע בחיילים. הפלסטינים הקיפו את הכוח מכל הכיוונים ויידו אבנים לעבר החיילים. כתוצאה מכך נפצע חייל באורח קל וטופל במקום. החיילים השיבו באמצעים לפיזור הפגנות אך זה לא עזר, ויידוי האבנים נמשך. הכוח ירה ירייה אחת באוויר וגם זה לא עזר. מפקד הכוח, שחש כי נשקפת סכנה לביטחונם של החיילים ירה ירייה לעבר פלג גופו של אחד המפגינים וזוהתה פגיעה. כמובן שזו גירסת צה"ל (של החיילים במקום) וצריך לקבל אותה בהסתייגות. יחד עם זאת, גירסת הפלסטינים נשמעת מופרכת לגמרי (לפחות כמו הסיפור על אגף בית החולים בג'נין שנהרס...). האם דמות צה"ל בעיניך היא כל כך מעוותת שאתה באמת מאמין שחיילים פתחו באש סתם כך, מבלי שהותקפו? מפקד חטיבת מכבים פתח בחקירת האירוע, אבל לדעתם של המשתפ"ים אין צורך בחקירה. הם משוכנעים ששוב מדובר בהפגנה שקטה של הפלסטינים (האם הפלסטינים בכלל מסוגלים להפגנה אלימה?) ושמיידי האבנים (גם אתמול) היו בכלל מסתערבים...... והשכנוע הזה כל כך מבוסס, עד שהמשתפ"ים לא יהססו להפגין גם ביום השואה ולא ישקלו דחיית ההפגנה למחר, לדוגמא.

i am just me

New member
זה פשוט שאני לא אוהבת להגיע לתל אבי

אני תמיד עדיפה הפגנות ליד משרד ראש הממשלה או הכנסת (או כל מקום בעיר הקודש המגניבה) פשוט כי יותר נוח לי להגיע... בכל מקרה היו יחסית הרבה אנשים בהתחשב בזה שרק אתמול היו הרציחות.

רציחות?

אולי באמת כדאי שצה"ל יפסיק לרצוח את הפלסטינים הטהורים אני מקווה שיום אחד כתוצאה מהפסקת ה"רציחות" תיפגשי פנים מול פנים עם אותם חפים מפשע פלסטינים

i am just me

New member
גם אני מקווה

שאני אוכל להיפגש עם פלסטינים ביותר קלות בעתיד. and your point?

למה בעתיד?

הם דווקא אנשים נורא חברותיים כל מה שתצטרכי לעשות זה ללכת לרמאללה ולהגיד (עדיף בקול רם) אני יהודיה הם כבר ידאגו לטפל בך טוב

ערב רב

New member
היא לאומנית פלסטינית

אבא שלה הוא פעיל בכיר בארגון הפלסטיני הלאומני "תעאיוש" שבין השאר עוסק בשיתוף פעולה עם פעילי פתח בכירים ממחנות פליטים במסעות שכנוע של פלסטינים כפריים מסכנים שלא לעבור לערים הגדולות, בשביל שלא להפקיר את הקרקע.

i am just me

New member
קודם כל סליחה על התגובה המאוחרת

הייתי צריכה להגיב על עעודעה הספציפית הזאת ברגע שהיא הופיע. תעאיוש? אירגון פלסטיני לאומני? היית פעם בפעילות של תעאיוש? פעילי פתח בכירים? איפה? אם אתה לא יודע על מה מדובר עדיף שלא תגיב, כי אני בתור בנאדם שהיה בכמה וכמה הפגנות ופעילויות של תעאיוש לא יכולה להגיד שנפגשתי עם בכירי פתח. אני גם לא חושבת שאתה צריך לקרוא לי "לאומנית פלסטינית" על רקע דעותיו של אבי (לא שהייתי קוראת לו כך). חוץ מזה לא הייתי מגדירה את אבא שלי כ"פעיל בכיר" אבל זה לא כל כך עקרוני...

ערב רב

New member
קראתי כיצד פעילי הארגון נטפלו

לערבים שבשל תהליכי העיור עזבו את כפרם, הזמינו פוליטיקאים ממחנות פליטים וישבו איתם שעות בנסיון לשכנע אותם שאסור לוותר על הקרקעות. אם זו אינה לאומנות פלסטינית, אינני יודע מהי.

i am just me

New member
אני לא יודעת מה המקור שלך

אבל בפעולות שאני הייתי בהן לא היה שום דבר כזה. מה שפעילי תעאיוש מנסים לעשות זה לתמוך מבחינה כלכלית משפטית ונפשית בכפרים שהממשלה שלנו מנסה לעשות להם טרנספר שקט כדי שתושבי הכפרים יוכלו להמשיך את מאבקם ולהישאר על אדמתם ולא ליצור מצב של עוד ועוד פליטים.

ערב רב

New member
לתמוך נפשית זה אומר לעשות

אינדוקטרינציה לאומנית לאנשים שרוצים להתקדם בחיים ולא להשאר פלאחים לשארית ימיהם, כי האדמה חשובה לאליטיסטים של "תעאיוש", ולא האנשים.

i am just me

New member
זה לא קשור לזה שהם רוצים להתקדם

זה שהם רוצים לעבור דירה לא קשור ללא להישאר פלאחים (לפחות לא במקרים של אלה שאני דיברתי איתם) אלא קשור בתנאים האיומים שהם חיים תחת הכיבוש הישראלי. המטרה של תעאיוש היא לא למנוע את תהליך העיור מרצון של הפלסטינים אלא את תהליך הטרנספר שלא ברצון. שלא כמו קבוצות מסויימות שאני לא אזכיר את שמן, תעיוש, כמו רוב קבוצות השמאל וכמו עקרונות היהדות, לא שמה אדמה לפני ערל החיים.

patch8

New member
../images/Emo6.gif חפים מפשע. חחח

עד שיום אחד היא תפגש עם רעול פנים "חף מפשע".

6 מפגינים נעצרו מול מצודת זאב

6 מפגינים נעצרו מול מצודת זאב בסביבות השעה 8.30 אתמול בערב הסתערו כוחות משטרה על מפגיני שלום ליד מצודת זאב בתל אביב והחלו לגרור אותם אל הניידות, כאשר הצעירים צועקים "מדינת משטרה!" "די לכיבוש, די לרצח!". מפגיני השלום צעדו לשם בצעדת מחאה ספונטנית ממשרד הביטחון. הארוע החל בסביבות השעה 6.00 כאשר הגיעו כארבע מאות פעילי שלום אל מול משרד הביטחון בקריה, לאחר שבמשך הלילה והבוקר העבירו ארגוני שלום שונים קריאה בהולה לבוא להפגנה כדי למחות על הרג שני הנערים הפלסטינים בידי הצבא בכפר בית ליקיא, והניפו שלטים בנוסח "למי יש דם על הידיים?" "מי מפר את האש?" "שרון הוא לא פרטנר!" ו"הכיבוש הורג את כולנו". בין המפגינים היו אנשי תנועות גוש שלום, אנרכיסטים נגד החומה, אומץ לסרב, תעאיוש ויש גבול. "בדרך כלל אינני נוהג להשתתף בהפגנות פוליטיות במהלך יום השואה, אבל כאשר גם היום הנורא הזה לא מנע מחיילי הכיבוש להמשיך ב'שגרה' של הרג פלסטינים, אין ברירה אלא לצאת לרחובות גם ביום הזה, למחות ולהפגין" אומר חברהכנסת לשעבר אורי אבנרי מגוש שלום, שהשתתף בהפגנה. לאחר שעמדו כשעה וחצי מול משרד הביטחון וקראו קריאות קצובות "מופז מופז, שר הביטחון, כמה ילדים הרגת היום?" החלו מפגיני השלום בצעדת מחאה ספוטאנית דרך רחובות קפלן, אבן גבירול, התחלת דיזנגוף ושדרות בן ציון ועד למטה הליכוד ב"מצודת זאב" שם התיצבו בשורה מול הבנין והחלו לקרוא קריאות מחאה. כאמור, בעת מסירת הידיעה מסתערים שוטרים וגוררים מפגינים לניידות. שישה מפגינים נעצרו ונלקחו למטה מרחב הירקון ברחוב הרכבת, כאשר המפגינים האחרים עושים דרכם לשם כדי לשבת מול הבנין ולדרוש את שחרור חבריהם. "הריגת הנערים היא שיאו של גל אלימות פראית מצד הצבא והמשטרה כנגד מפגינים המתנגדים לכיבוש, לחומת האפרטהייד ולגזל אדמות פלסטינית לצורך הרחבת ההתנחלויות. ממשלת שרון מפרה במצח נחושה את הפסקת האש עליה הוחלט בועידת שרם-א- שייך, ולראש הממשלה ישנה החוצפה העילאית לצאת בהאשמות נגד אבו מאזן. אי אפשר לעבור על כך לסדר היום" אומרים מארגני ההפגנה.

האם "פעילי השלום" גינו גם את

מטח הקאסמים לשדרות ולנוה דקלים? ואת מטח המרגמות? ואת פיגועי ההתאבדות?

טלמון, אתה כבר מזמן החלטת לבדך

מה קרה שם, חיילי צה"ל ראו שני "ילדים תמימים", שהיו במקרה באיזור המפקד וחייליו, היה להם מאד משעמם, אז הם החליטו סתם כה לירות ולהרוג ילדים, זה ברור לי שנוח לך להציג את העינין ככה כדי שאחר כך תוכל להגיד "צה"ל הוא בדיוק כמו החמאס והג'יהאד האיסלמי, אין לנו זכות לבוא אליהם בטענות כאשר הם מתפוצצים במועדון או באוטובוס", הכל בשביל אדיאולגיה קיצונית ומרושעת. "חומת האפרטהייד", כינוי כל כך מעוות, אפילו מצחיק, כל השימוש הזה במושגים שאין להם קשר לכלום, אולי תגיד "חומת רצח העם", "חומת השואה", תאמין לי זה נשמע הרבה יותר דרמטי ובומבסטי, תעמולה למופת. אף חייל לא יורה סתם על ילדים, מי שטוען ככה משקר במצח נחושה או שהוא כל כך אכול שנאה כלפי צה"ל שהוא יאמין לכל דבר שרק יצדיק את השנאה.

6bcad

New member
מבהילה זילות חיי האדם של הימנים כאן

אולי הוצבו מעט מידי חילים? אולי לא ניתנו להם אמצעים ותירגולת להתמודד עם מפגינים אזרחיים? אולי הקצין שגה ולא קרא לתגבורת? אולי שגה הקצין בירי חם אל הסלעים ליד המפגינים? - כל זה עולה מן הידיעות שפורסמו בענין. אז כנראה יש עוד דרכים לטפל במצב, ללא הרג. אבל מה אכפת לכם מחיי "ערבים".

למעלה