הפגנות - שמירה על החוק

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
הפגנות - שמירה על החוק

כששורפים בתי דואר, בנקים, מכוניות פרטיות, תחנות משטרה. כשפוגעים בעוברים ושבים ושוטרים המנסים לשמור על הסדר ועל הרכוש הציבורי. גם שוטרי הרשות ירו אש חייה על בני עמם, זה מצב עצוב אבל זה גם מצב של אין ברירה!

letter55

New member
עכשיו יבינו ברשות שבהפגנה ../images/Emo88.gif

בהפגנה אלימה יש גם ניפגעים וגם הרוגים לא רק בישראל איפה מר ברק שימנה ועדת חקירה ממלכתית העיכר שברק חזר לכוכב מימנו בה

שנול

New member
הפגנות אלימות וועדות חקירה

אני ממש לא חושבת שזה נכון! זה שהרשות אלימה גם היא, לא אומר שבאופן עקרוני בהפגנה אלימה חייבים להיות נפגעים והרוגים. אני לא רואה למה אם הם טועים זה מצדיק את הטעויות שלנו? וגם אם מישהו חושב שההרג היה מוצדק, כלומר לא היית ברירה. עדיין צריך להקים ועדת חקירה לבדוק אם אכן כך או לא! כך עושה מדינה נורמלית ש-13 מאזרחיה נהרגים. מביחנת המדינה אלו אזרחים בדיוק כמוני וכמוך, כל עוד לא הוכח אחרת. אי אפשר להתעלם ככה ממוות של כמות כזו של אנשים! שיחקרו, יבדקו ויגיעו למסקנות, לכאן או לכאן. אני חושבת שזה אחד הדברים הנורמלים היחידים שברק עשה.

המפקד

New member
היי שנול..

מה הוא האימל שלך? ולמה הוא חסוי? אשמח אם תשלחי אליי לאימייל שלי, זה בקשר לאחת ההודעות שפרסמת..

דזירה

New member
שנול...הפגנה אלימה

מעצם הגדרתה היא אלימה - ומן הסתם טומנת בחובה סכנת חיים. הפגנות נועדו להביע דבר מה ואין הן חייבות להיות אלימות. לגבי ועדות חקירה ושאר ירקות: ועדות מוקמות לסתימת פיות ותו לא! רק כדי שניראה דמוקרטים ואנשי שלום - להראות שעדיין אנו מדינת חוק אבל האמת שמזמן הפכנו כאלה - זכורות לך בוודאי כל ועדות החקירה שהוקמו בתחילתה של האינתיפאדה הראשונה. ומה יצא מזה? האם הועמדו לדין? הכל מטוייח!!! זה מתחיל להיראות כמו המשטר הקומוניסטי בברה"מ לשעבר האם באמת חושבת שאת מישהו מעניין מי מת? או כמה מתו? לצערי גם המוות הזה - שאכן יש לחקור אותו - משמש טריגר לרצח ומוות נוספים.

שנול

New member
מסכימה אופן חלקי

בגדול זה נכון, ויש סבירות גדולה מאד שהועדה הזו תהיה טיוח אחד גדול גם כן. אבל לפחות הקימו אותה. משגע אותי שאישי ציבור במדינה אומרים בפה מלא, בעוד הועדה עדיין עובדת, שלא היה צריך להקים אותה. הם מראים כמה הם פשוט לא שמים על הציבור בערבי, ומה שמדהים שזה יוצא יותר "תקשורתי" ו"סוחף המונים" להיות כזה ולא הפוך!

דזירה

New member
ואם כך...

והכל יהיה טיוח אחד גדול... מה הטעם? להיראות בסדר? אנחנו חוזרים לאותה נקודת מוצא - הכל צביעות!!!! שני הצדדים איבדו כל צלם אנוש!!!!!!!!

שנול

New member
פסימיות ואופטימיות

מצחיק לי להיות הצד שכנגד בשיחה הזו, כי בעצם אני די חושבת כמוך... אבל בכל זאת מנסה להיות קצת אופטימית להסתכל על שמינית הכוס המלאה... אולי לא יהיו מסקנות משמעותיות, אב פה ושם נחשפים דברים שלא היו נחשפים אחרת (למשל גיא רייף, ועוד כמה עדויות משמעותיות) הבעיה היא בעיקר שמי שמחליט לראות משהו מסוים, לא נותן שיבלבלו אותו עם העובדות. אנשים פשוט "מוחקים" מהזכרון שלהם את מה שהם ראו בחדשות על הועדה, אבל זוכרים לשנים דברים אחרים שהם ראו בחדשות...

זה מה שקורה ברוב המקרים כשמדובר

בעבודת משטרה. מטבע הדברים - למשטרה קל יותר לשבש הליכי חקירה, להעלים ראיות ולהסתיר חומר מאשר לאזרח מן השורה. אני בכל זאת מקווה מאד שלפחות מי שלחץ על ההדק ורצח חפים מפשע יבלה מאחורי סורג ובריח. הוא לא היה עושה זאת באותה קלות אילו המפגינים היו יהודים - בזה אני סמוך ובטוח.

הייתי יותר רגוע אם אלה היו רק כמה

אנשי ציבור. מדובר באחוז לא מבוטל מתושבי המדינה, וזאת אכן ההוכחה לגזענות שחוגגת כאן.

אני חושב שבכל מקרה, ללא קשר לוועדה

כולם למדו כאן לקח חשוב מהטרגדיה שקרתה. המשטרה לא תעז לנהוג כך שנית, כל עוד ראשי המגזר הערבי לא ינסו שוב לגרור את ישראל למלחמת אזרחים בכל מחיר.

letter55

New member
אני מאמין שזה לא יקרה בפעם הבאה

one tow three לדעתי לא תיהיה שם ועדת חקירה כמו שמינה רב אלוץ ברק עקב כך העם החזיר אותו לכוכב מימנו שב room number six

למעלה