הפגנות מחר!!!

i am just me

New member
הפגנות מחר!!!

מחר בבוקר נתייצב בשמונה וחצי מול בית המשפט המחוזי בי-ם בזמן שינתן פסק דינו של הדוקר ממצעד הגאווה. מחר אחר הצהריים תתקיים הפגנה מול משרדי ש"ס כנגד האמירה השובניסטית של ניסים דהן שלפיו אין מקום לנשים בפוליטיקה הישראלית. דהן שהשתתף בפנל נשאל על הסיבה לכך שאין נשים במפלגת ש"ס ובתשובה ענה "אשה יכולה להיות במאה אלף תפקידים אחרים - אבל לא להיות חשופה בחזית הציבורית". מאוחר יותר ניסה להסביר את עצמו ואמר "אישה לא יכולה להיות חברת כנסת לפי תפיסת העולם שלנו". בשעה חמש וחצי ברחוב בית הדפוס 11 (מרכז ש"ס) נפגין כנגד האמירות השובניסטיות וכנגד כל ניסיון להפלייה בין המינים. כתבה בYNET נוער מרצ

Continuum

New member
לא ענית לי בסוף..

האם לדעתך לנשים אין מקום בפוליטיקה?

קקטוסץ

New member
הוא מתחמק ממתן תשובה

בגלל שהוא לא מבין בזה שום דבר ויודע רק לצעוק.

Dudidud

New member
לא שמתי לב..

כעקרון עדיף שלא יהיו נשים בפוליטיקה(לפחות במצבה הנוכחי). זה לא אומר שאין לנשים מקום.. אם אשה רוצה אז שתעשה כטוב בעיניה, (יכול להיות שהיא תעשה את זה יותר טוב מכל גבר..). גברים שונים מנשים ונשים שונות מגברים.

Continuum

New member
..

שמע.. אמנם אני מסכים שנשים וגברים שונים, והתפקידים הקיומיים שלהם שונים, אבל אני לא רואה שום דבר *רע* בזה שנשים נכנסות לפוליטיקה. רוב הנשים פשוט לא מעוניינות בזה כמו רוב הגברים (שוב, כי זה התפקיד הקיומי שלהן ושלהם, עניין של אינסטינקטים), אבל אני לא מבין את האמירה "עדיף שלא יהיו נשים בפוליטיקה" ובטח שאני לא מבין למה זה קשור למצבה הנוכחי.

Continuum

New member
ועוד משהו

אני חושב שמודע לך שאותו מנהיג פוליטי בש"ס אמר את מה שאמר ממקום של הדיוט נבער, וגם אם אתה חושב כמוהו הנימוקים שלך יהיו שונים. אגב, זה קורה לך הרבה מאוד שאתה מסכים עם מישהו שהכוונה שלו, המניעים שלו והדרך שבה הוא הציג את הדברים לוקה באופן משמעותי, אך ורק בגלל שהמסקנה הסופית דומה לשלך. ואף על פי שבדרך כלל זו לא בעיה - במקרה הזה הנבחן הוא לא הטענה עצמה שלנשים אין מקום בפוליטיקה, אלא מי שאמר אותה, והקובלנה כלפיו תקפה בגלל צורת המחשבה שלו, ולא בגלל המסקנות.

מעניין,

אפילו מעניין מאוד. אני רואה את זה יותר ויותר בזמן האחרון אצל מרצ. צר לי לבשר לך אדוני החפץ כ"כ בשווין זכויות, אבל הדברים שנאמרו ע"י ניסים דהן לא נבעו מתוך שובניסטיות או אמונה שהאישה אינה מסוגלת לתפקד כחברת כנסת. ההפך הוא הנכון, ההחלטה של ש"ס יוצאת כדי להגן על האישה ולא כדי לפגוע בה. ואם יורשה לי לאמר- אתם פה השוביניסטים! תרבות המערב היא זאת הכ"כ מתעקשת להפוך את האישה וגופה ללא יותר מאובייקט והיהדות היא זאת שמנסה להגן על האישה בעור שיניה. ש"ס מאמינים שברגע שאישה נכנסת לכנסת היא הופכת כמעט מיד ל"ברבי החדשה של חברי הכנסת". וכן, פזילות שלא לצורך ובדיחות מיותרות גם במסגרת הכנסת וגם בעולם הפרסום והתקשורות מראות שוב ושוב שבאמת אין מקום לאישה שמכבדת את עצמה בכנסת עד שהפוליטיקאים יקבלו צלם אנוש. חבל מאוד שאתם קופצים אפילו בלי לברר מה הסיבות לטענות שאתם כ"כ מתנגדים אליהם. יומטוב.

PC Fascist

New member
לא, את וש"ס הם הסקסיסטים.

"ש"ס מאמינים שברגע שאישה נכנסת לכנסת היא הופכת כמעט מיד ל"ברבי החדשה של חברי הכנסת"" אחד התירוצים הצבועים שראיתי מימי. אם לש"ס באמת היה אכפת מנשים, הם היו נותנים להן את חופש הבחירה אם לרוץ לכנסת או לא. או בעצם, את חופש הבחירה בכלל, במקום לכלוא אותן כפס-ייצור ותחזוקה של ילדים. לנשים תחת הסדר החברתי של ש"ס יש אפס חופש בכלל. האמת היא שהתירוצים המתחסדים (תרתי-משמע?) של ש"ס מזכירים את התירוצים של משטרי הטליבאן, האייתולות והווהאבים -- הם מכסים נשים בבורקות מכף רגל ועד ראש וכולאים אותן בבית כדי "להגן על היהלום". חבורת סוטים פרימיטיבית.

toxic2004

New member
לא טוב.

כשאני אמרתי על השוטרים מחבלים כבר כולם קפצו עליי. עכשיו? נדה? אתה צודק אבל לא צריך לכנות אותם סוטים כי אז אתה יורד לרמה שלהם וחבל.

קקטוסץ

New member
שמע חבוב

יש הבדל בין לכנות שוטר מחבל לבין לומר על בן-אדם שהוא סוטה. ההשוואות שלך לרוב בכלל לא מתאימות.

נו באמת!

לא הצדקתי את ש"ס ולא אמרתי שאני מסכימה איתם. אני רק מנסה להגיד שהטענות שלהם לא נובעות מתוך שובניזם, וכמה שתקשקשו על זה שאין שום בסיס חיובי להתנגדות שלהם לא תשנה כלום, זה מה שהם חושבים. לא משנה אם זה מוצדק או לא- זה הבסיס לעמדות שלהם. ולכן, אין כאן מקום להפגנה נגז שוביניזם, זהו.

קקטוסץ

New member
אתה צוחק, נכון?

הם נבעו בעיקר ובגלל שובניסטיות, אמונה שאישה אינה מסוגלת לתפקד כח"כית ומסורת של דיכוי נשים. התירוץ של "הגנת נשים למען לא ייפגעו מפני הח"כ הגדול והרשע" כבר מזמן התיישן ועבר מן העולם. אולי תרבות המערב הופכת את האישה לאובייקט מיני אך היהדות מנסה לשמור על האישה כאובייקט ביתי ש"מקיים את התפקיד המיועד לו" (יען, פתיחת פס-ייצור לתינוקות) תוך ביטול עצמי והשפלה. בדיוק כפי שאני "פוזלת" לעבר גברים ומתבדחת עליהם ואיתם אין שום פסול בכך שהם יעשו זאת איתי. בשורה התחתונה הכנסת היא מקום עבודה ככל מקום עבודה ולומר שנשים שמכבדות את עצמן לא אמורות להיות שם זוהי אמירה מכעיסה ותלושה.

מדוע ולמה שאישה תתפס כה"

ברבי החדשה של הכנסת"? מכיון שש"ס מרשים לאנשים לחשוב ככה. אם אכן זאת הייתה הטענה שלהם, הם היו מתגלים כשוביניסטים מגעילים. למה ישר להניח שאישה תהפוך אובייקט מין? למה לתת לאנשים לראות באישה אובייקט מיני? ברגע שאנשים החלו לראות נשים יוצאות לעבוד, ללמוד ולרכוש השכלה אף יותר מגברים, הם קלט שיש בנשים יותר מאובייקט מיני. כיום יש מה שניקרא- חוק כנגד הטרדה מינית במשרדי עובדים. מהסיבה הפשוטה שנשים לא רוצות לקבל הצעות ורמיזות סקס, במיוחד אל במקום עבודתן במיוחד בגלל שהם לא אובייקט מיני ולא מוכנות לצטייר כאחד. ומלבד זאת מדוע ולמה שאישה שמכבדת את עצמה לא תכנס לכנסת עד שהפוליטיקאים יתפסו צלם אנוש? במה היא שונה בדיוק מפוליטיקאים אחרים? אז עם כל הכבוד שלך לפרשנות ש"ס, בכל מצב הם יוצאים פאשיסטים.

למעלה