הפגנה!!!

i am just me

New member
הפגנה!!!

אתמול (שני) אישרה ועדת התכנון והבנייה המקומית בירושלים את התוכנית של משרד הבינוי והשיכון להקים התנחלות חדשה בלב העיר העתיקה באזור שמול באב אל-סאהרה (שער הורדוס, שער הפרחים). מדובר בשטח של שלושה דונמים, הכולל 21 יחידות דיור ובית כנסת. מחר (יום חמישי) תתקיים הפגנה במקום (בעיר העתיקה). תצא הסעה מגן הפעמון ב15:30, נא לא לאחר! לפרטים והרשמה להסעה: דניאל - 0544556052. מי שמגיע באוטובוס מת"א יכול לקחת קו 18 או 14 מת"מ ולבקש מהנהג שיגיד לו בגן הפעמון. תבואו! תבואו! תבואו!

תתחילו בלעדי

אני לא ממש מבין למה ליהודים אסור לגור במקום מסוים שמהווה היום חלק ממדינת ישראל וגם בהסדר קבע יש להניח שיוכלו לשבת שם יהודים. זכור לי איזו מהומה היתה כשקק"ל סירבה למכור קרקע (שהושבחה בתרומות של יהודים) לערבי. ואגב חתימתך ""...החייל לא ישתמש בנשקו ובכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים ובשבויים, ויעשה כל שביכולתו למנוע פגיעה בחייהם, בגופם, בכבודם וברכושם." האם את אומרת שאסור להשתמש בחיילים לצורך הפינוי בעזה?

באמת?

נניח שכמה ערבים מאבו-גוש היו בונים בית בעיר העתיקה. האם גם אז הייתם מפגינים?

Grumpy

New member
נניח שמדינת ישראל הייתה מרשה

לערבים לרכוש קרקעות בי-ם. אבל אלו רק חלומות באספמיה.

איזו שאלה?

ישנם ערבים ישראלים שעברו לגור בירושלים ובשטחים עקב נישואים ומסיבות אחרות. זה כמובן הרבה פחות נפוץ צצספר הערבים שרוצים "לעשות עליה" ולשיר "להיות עם חופשי בארצנו", אבל זה קיים ולא שמעתי על איזו שהיא הפגנה בעניין. ההבדל הוא באבחנה שעושים בפלסטינים בין יהודים שבאים לגור ביניהם לבין ערבים. מישהו אמר "גזענות"? לא! זו לא גזענות. זו לאומנות.

i am just me

New member
אז ככה...

לגבי החתימה... אתה לא הראשון שאמר את זה ותשובתי היא כזאת: מבחינתי עדיף שלא תהיה אלימות בכלל בפינוי. מבחינתי עדיף שהמתנחלים יקבלו את החלטת הממשלה ויפעלו לפיה. מבחינתי עדיף שהמתנחלים שרוצים להישאר יוכלו להישאר כאזרחים של הרשות. הדברים האלה לא יקרו, ותהיה אלימות בפינוי! כל מה שאני אומרת זה שאני נגד זה. ההתחלה של הציטוט הזה מרוח צה"ל אומרת: "החייל ישתמש בנשקו ובכוחו לביצוע המשימה בלבד..." לפי זה, את המשימה עצמה חייבים לעשות, אומנם בכמה שפחות כוח, אבל בכוח מסויים אם הוא נחוץ. ובקשר להפגנה... א. אני לא חושבת שהרובע המוסלמי צריך להיות חלק מישראל אם וכאשר נגיע להסדר קבע. ב. בין אם אנחנו צריכים להיות שם ובין אם לאו, להכניס ללב הרובע המוסלמי שכונה יהודית זה מתכון בדוק להתססה וזה הדבר האחרון שהעיר הזאת צריכה.

מה זה נקרא "התססה"

למה מגורים של יהודי בתוך שכונה מוסלמית זו התססה, והתנגדות של יהודים לכניסת ערבים לשכונה שלהם זו "גזענות"? האם זה בגלל שאת מתיחסת לערבים כאל חיות טרף, שאינם מבחינים בין טוב לרע ופועלים מתוך אינסטינקטים בלבד?

i am just me

New member
למה זאת התססה?!?!

זאת התססה בדיוק כמו שלבנות שכונה לערבים בלבד באמצע שרובע היהודי זה התססה!!! ירושלים היא עיר רגישה והעיר העתיקה עוד יותר, לכן, במקום כזה, כל בנייה של אחד מהעמים/דתות/לאומים באזור של אחד אחר תהיה פרובוקציה מסוכנת. שלא לדבר על זה שכל תוכנית הבנייה היא עבירה על החוק, אבל זה כבר עניין אחר.

מה זו "שכונה לערבים"?

את מתנגדת למגורי ערבים בתל אביב? מעניין מה אבא יגיד על זה... מדובר פה על בניית שני בניינים ברובע הערבי שיאוכלסו ביהודים. למה זה שונה מערבי שרוצה לקנות בית בחריש או בתל אביב?

אשרת

New member
למה אתה עושה את עצמך?

אתה יודע יפה מאוד למה הגברת מתכוונת. מה לעשות שירושלים עיר עם קצת יותר בעייתיות מאשר ת"א?

פיקסו3

New member
למה היא מתכוונת?

שאסור ליהודים לגור ב"שכונה מוסלמית" שנמצאת בעיר יהודית בארץ יהודית בגלל שהמוסלמים לא יעמדו בפיתוי ויחלו באלימות?

אשרת

New member
ואוו.

כמובן, היהודים הם עם ממש לא אלים. אדטו, עשה טובה, גם אתה אל תהיה תמים. הכניסה לרובע המוסמלמי על ידי הסהרורים הללו, לא נובעות מרצון לשכנות טובה ולקידום השלום. אלא פשוט פרובוקציה לשמה. מזה אתם חיים. פווקובציות ואלימות. אני סתם תוהה מה היה קורה אילולא ערבם היו עוברים לגור ברובע היהודי. הם לא היו מתקבלים בזרועות פתוחות ובורדים אדומים.

פיקסו3

New member
את משווה את האלימות של היהודים

לאלימות מוסלמית? מתי לאחרונה נרצח מישהו ע"י יהודי מסיבה גזענית/לאומנית/לאומית? ליהודי מותר לגור בכל מקום בארצו מכיוון שזוהי לא ארץ מוסלמית אין למוסלמים שום זכות לצייץ מפריע להם? בכבוד יש להם 21 אופציות אחרות

Dan Chazan

New member
אין זכות לציץ?

מענין אם מדינה אירופאית היתה טוענת היום שליהודים יש זכויות מופחתות. לזה קוראים גזענות. לכל אדם על פני כדור הארץ הזה יש זכויות שוות לכל אדם אחר. אל לה לישראל לפגוע בזכויות של אנשים מפני שאינם יהודים. כאשר יהודים מתנחלים בכל מקום הם גורעים מהזכויות של ערבים לגור שם. אלא אם כן כל הערבים הם אזרחים שווים של מדינת ישראל ויכולים גם הם לגור שם. יש זכויות לשני עמים בארץ הזאת. הערבים התעלמו מזכויות היהודים ושלמו ביוקר. אל לה לישראל לעשות את מה שעשו הערבים ב47.

פיקסו3

New member
אני בטוח שבעזה

יהיו להם זכויות מפה עד מחר מה גם שלא יהיו להם יהודים שם בכלל תהיה להם חגיגה

פיקסו3

New member
שיניתי נושא?

מה שהתכוונתי להגיד שאם מפריע להם שבישראל-מדינת היהודים יש יהודים שזכותם ואף חובתם לגור בכל אדמה יהודית אז יש להם אופציה אחרת והיא לעבור לעזה מקום נטול יהודים

Dan Chazan

New member
מה זה אדמה יהודית?

הם יגידו ובצדק אדמה ערבית. כל עוד כולם מכבדים את זכויות כולם ופועלים לפי החוק אין השאלה מה הDNA הטבוע באדמה מתעוררת. ברגע שמישהוא חושב שזכותו ליטול זכויות מאחרים ברור שגם לאחרים מותר ליטול זכויות מידו. הציונות פעלה כחוק. לא גזלה מאיש והוקמה מדינה לתפארת. בל נביש את תחילתה. בל נתנהג כפי שהערבי התנהגו כאשר לא כבדו את זכויות היהודים ב47 בעוד היהודים כבדו את זכויתיהם.

פיקסו3

New member
אם הם לא מכבדים אותנו

ורוצחים אותנו איזה סיבה יש לנו לכבד אותם? עצם זה שהם חיים פה בביטחון זה לא הבעת כבוד? במדינה אחרת הם כבר מזמן היו מוצאים את עצמם על המשאיות

למעלה