הפגנה

quawax

New member
הפגנה

מתארגנת הפגנה נגד הסרבנים לפרטים תראו את הקובץ המצורף

למה שנהיה שם?..

צריך להבין את הסרבנים, הם הולכים לפי מצפונם ולפי מוסר שקיבלו בכל חייהם, כלומר אם לא היו סרבנים אני מתארת לעצמי שהיינו במצב גרוע מאוד כיום (אנשים שהולכים לפי מה שהממשלה אומרת בלי להטיל ספק). אני לא יודעת אם אני אישית הייתי סרבנית אם הייתי במצבם (כי אני פחות או יותר מאמינה במה שהצבא עושה כיום ולא מוכנה ללכת נגד צו), אבל הסרבנים נמצאים במצוקה נפשית ומוסרית כי הם לא רוצים ללכת נגד הצבא שהם מאמינים בו אבל מה שקורה כיום בשטחים פשוט לא אמור להיות! אני מבינה את הסרבנים נקודה!

למה באמת?

אני לא אחד שתומך בסרבנים מפני שאני חושב שזה חשוב לתרום למדינה אבל אני מסוגל להבין אותם... אלו אנשים שהולכים לפי המצפון שלהם, אלו אנשים שלא מאמינים בדרך של אלימות, אלו אנשים שרוצים לפתור את הדברים אחרת - זה רק אתם חסרי המצפון שהפכתם אותם לאוייבי ישראל. הסרבנים הם אנשים אמיצים שאמרו את מה שרבים אחרים חושבים ולכן הם נרדפים ע"י החברה. וכמו ליהי אני אומר שוב! מה שקורה בשטחים לא אמור להיות! אני מבין את הסרבנים נקודה!

Pacha

New member
בצבא יש

המון תפקידים חוץ מלהיות לוחם אם הלחימה בשטחים כ"כ מפריעה להם שילכו ויהיו בקרייה

אז אין לך מושג מה זה סרבנות....

הסרבנים לא רוצים בכלל לקחת חלק במוסד הזה שנקרא צה"ל... לא מדובר פה בקטע של להיות בקרבי או לא... המצפון שלהם פשוט לא נותן להם להיות חלק במוסד שמבצע פשעיי מלחמה כל יום... החל בחייל הבודד ועד לצבא כולו.

metal_slug

New member
סרבנות היא פשע

וזה הכל. עבירה על חוקי המדינה. לא גיבורות, ולא יופי נפש, אלא פשע. לגנב יש לא פחות זכויות בעיני מלמשתמט שיושב בכלא 6.

Pacha

New member
אני יודע מה זה סרבן

ובגלל זה אמרת שישרתו בקרייה. לא שאני מזלזל באנשים שם אומשו אבל פשוט, יגיעו וילכו כל יום הביתה לא יעשו משו רציני ולא יתמכו בכלום אבל שיראו קצת כבוד למוסד שבזכותו הם פה. ולא יתחמקו מזה כי אפשר לעשות הרבה דברים ולא להיות קשור למה שקורה בשטחים

gstav

New member
לא לא לא

יש שני סוגים של סרבנים ואתה מבלבל בינהם יש את הסרבני שטחים..שמסרבים לשרת בשטחים אבל מוכנים לשרת בכל מקום אחר. ויש את הסרבנים הפציפיסטים. שפשוט לא מוכנים לשרת בצבא כי הם לא רוצים לקחת חלק בגול שלפי דעתם הורס, משחית, הורג, משפיל וכו´.. אני אישית איתם מקווה שעשיתי לך סדר

giantjet

New member
יש חוק וצריך לציית לו, אם כל אחד

ילך לפי מצפונו אז למה יש דמוקרטיה?למה יש דבר שנקרא הכרעת הרוב? אם כל אחד ילך לפי מצפונו אז תהיה אנרכיה. לכן, יש עם שבוחר את המפלגה שמיצגת אותו, ואם רוצים לשנות את מדיניות הממשלה אז זה לא צריך להיות ע"י עבירה על החוק אלא ע"י דרכים דמוקרטיות.

אם כ"א היה הולך לפי מצפונו

ורצונו מעניין איך היינו נראים... וצריך להבין גם את הגנבים,את הרוצחים, את האנסים, את השודדים-כ"א בסופו של דבר פועל לפי מצפונו ו"מוסר" שקיבל בחייו. ליהי, יש לנו מדינה עם זכויות ואני יודע שאת כ"כ אוהבת את זה גם עם חובות-ועלינו לעמוד בחובות הללו,זה לא כל איש הישר בעיניו יעשה.

אריאל1

New member
אבל זה שזה נגד שהמצפון של החרדים

לשרת בצבא מכיוון שזה לא מאפשר להם חיי דת נורמלים את לא מבינה...

אני גם מבינה אותם

וקבלו את ההבדל: לא מצדיקה אלא מבינה. אני לא בעד זה ממש לא אבל חושבת שיש בזה משהו שהם לא מוכנים להלחם והחוק צריך לפעול נגדם אבל לא צריך להפגין נגדם

מה ז´אומרת לא צריך להפגין נגדם?

כמו שהם מפגינים נגד אחד מיסודות המרכזיים של המדינה שלנו-הצבא, זכותינו להפגין נגד הזוהמה שהם מפיצים פה בארץ להפרת חוק. ו...אולי אכן אפשר להבין אותם כמו גנבים חמדנים, אנסים שפלים ("בסה"כ נפלו קורבן לנשים חשופות"-מישהו אמר פה). רק הבנה כזאת מתקבלת על הדעת!!! עצוב מאוד שהם מתגאים בראש חוצות על זה שהם מסרבים שירות,בעוד חבריהם יושבים עמוק בבוץ ולהם מגיעה הזכות לגאווה אמיתית,אבל התקשורת לא תפעל למען מטרה כזאת.

m y s e l f

New member
תיקון:

החוק לא מפגין נגדם, אלה שמתנגדים לרעיון מפגינים נגדם. ולכן גם את צריכה להיות שם. ("אני לא בעד")

למעלה