הפגנה שהיא בדיחה

עדכאן

New member
עד כמה שידוע לי, החוק מחייב הכרזה

על סכסוך עבודה לפחות 15 יום לפני הכרזת שביתה. כך שבכל מקרה לא מדובר על יומיים לפני השביתה. ואני קצת מתפלא איך הצלחת להתחמק מכל הידיעות בעיתונות, שדיברו עוד לפני פתיחת שנת הלימודים על אפשרות לשביתה ארוכה של התיכוניים, אם הממשלה לא תיכנס איתם למו"מ אינטנסיבי.

אשרת

New member
או שמא, אולי אתה מעדיף להאמין לתעמולה

של המורים? אני חייבת להסכים עם ענבר, מעולם המורים לא פתחו בשביתה לאחר חודשים של מו"מ, ומעולם לא הושמעה "סכסוך עבודה" מפי המורים. הניסיון להראות את המורים כגוף מסכן אשר אין לו אינטרסים אישיים להשיג, וכי הוא לא מנסה להשיג את האנג'דה שלו על ציבור התלמידים הוא קצת עלוב. אם החינוך כה חשוב להם, שימצאו דרכים אחרות לשבות ויחזירו את התלמידים ללימודים. בסוף באמת תהיה זליגה לעבר החינוך הפרטי והאקסטרני , וחבל מאוד.

amiron3

New member
האשמה היא של ממשלות ישראל!

הם הורידו את מעמד המורה לשפל כזה. הם קצצו וקצצו במערכת החינוך במשך שנים. בגללם יש לנו מערכת חינוך דפוקה. לכן הכל נמצא בידי הממשלה-דרישות המורים הן הגיוניות ברובן. אבל שאולמרט יוותר (חלילה) על כבודו??

yarden00

New member
מאוד קל להגיד

שאם החינוך היה כ"כ חשוב למורים, הם היו מוצאים דרכים יצירתיות אחרות לפתור את הבעייה ולהשיג את מטרתם, אבל אף אחד פה שטען כך לא הביא דוגמאות לדרכים יצירתיות כדבריהם. לא בטוחה שיש יותר מידי מה לעשות. ברגע שמדובר בכזו אטימות, ושאף אחד לא יספר לי פה שבמשרד האוצר, ובכלל בממשלה לא יושבים אנשים אטומים עם אינטרסים אישיים מאוד ברורים, אז צריך לנהוג בכח. תמיד בכח זה עובד, אם בקצת כח לא, אז מפעילים קצת יותר, והפלא ופלא הכל משתנה וזה בדוק והוכח הרבה פעמים במדינה הקלוקלת הזו. דרכים יצירתיות...דרכים יצירתיות אחרות, שלא קשורות לשביתה אמנם עם מאמץ אדיר אולי, גם לא בטוח, אבל נניח, יכולות לעזור, אבל הבעיה היא שבהרבה הרבה יותר זמן. מוזר עד כמה זה נכון שתמיד יתייחסו למי שעושה רעש. כמו שילד יעמוד באמצע מעגל וכולם יקראו לו מסביב בשמו והוא יתייחס קודם כל למי שימשוך לו בחולצה, לא כי הוא קרא לו הכי יפה אלא כי הוא הכי הציק לו. אין מה לעשות, ככה הדברים האלו עובדים. אני תומכת במורים ב100 אחוז והלוואי והבעייה היתה רק בחינוך, צריך לעשות הפגנות כגון אלו בהרבה מאוד תחומים פה.

אשרת

New member
מממ

כאשר הייתי בכיתה י"ב הם החלו את העיצומים ולא יצאנו לטיולים שנתיים ולכל מיני פעילויות חינוכיות אחרות. הנה לך דוגמה אחת לדרך יצירתית למחות נגד העוול שלטענתם נעשה להם. במדינת ישראל אנשים מבינים בעיקר כוח מכל מיני סיבות, וזה לא המקום להכנס לזה. הסבירי לי למשל, למה כאשר המדינה הבטיחה שבמהלך השבועיים הקרובים לא יוצאו שום צווי ריתוק למורים במטרה שאלו יחזרו למו"מ, המורים לא קיבלו את זה ולא חזרו לנהל מו"מ, אה? הניסיון להשחיר את פניו של צד אחד, הוא מגוחך. שני הצדדים אשמים במצב שנוצר. המורים אינו ציבור תמים כלל ותצקיב החינוך הוא השני בגודלו אחרי תקציב הביטחון, אז כיצד זה שהמורים טוענים שאין כסף? אולי משלמים גם על מורים שאין להם שום מקום במערכת החינוך? את בכלל יודעת מה רמת המורים שמלמדים ? אולי רמת החינוך הוא לא רק פונקציה של זילות מעמד המורה וקיצוץ שעות הלימוד אלא גם פונקציה של איכות המורה? הידעת שיש מורים לגיאוגרפיה שהידע שלהם בתחום הזה שואף לאפס???? עם דבר כזה, כיצד באמת יכולים להגיע לאיזה שהוא השיג???

yarden00

New member
אשרת...

ביטול טיולים שנתיים ופעילויות חינוכיות לא פורמליות לא יזיזו לאף אחד, תאמיני לי, ואם יהיה לחץ מהורי התלמידים על כך, יעשו על זה דיון מסויים רק אחרי תקופה ממושכת, כי זה לא קריטי. ברגע שכל תלמידי ישראל שובתים, האלימות מתפשטת,יש פגיעה קשה בבגרויות ובהישגים בכלל וכו', זה כן מזיז. זה משמעותי. זה שהממשלה החליטה לא להוציא צווי ריתוק למורים לא פותר שום בעיה, לא פוטר את הבעיות שבעקבותיהן פרצה השביתה. אז "כאילו" הלכו לקראתם בקטע הזה, אבל אני חושבת שהממשלה פשוט רצתה להראות שהיא באה לקראת המורים, בלי להכריח אותם ללמד, וזה הכל פוליטיקלי קורקט, כדי שאף אחד לא יגיד שהם לא "התאמצו". זה לא פותר את הבעיה, זה אולי רק מסיח את הדעת ממנה. למה שהמורים ירצו לחזור ללמד כל עוד לא מסכימים לבוא לקראתם באופן משמעותי ולא באופן שאולי חושבים שיסתום להם את הפה? וחוץ מיזה, צווי ריתוק זה הדבר הכי מטומטם שיכלו לעשות, מה, זה צבא?|(ולא ששם זה מעשה חכם, אבל ככה זה עובד) יכריחו "אנשי חינוך ורוח" ואני בכוונה מציגה זאת כך כדי להמחיש את כוונתי, ללמד ולחנך, להכין לבגרויות? זה יילך בכח? מי שלא רוצה לא ילמד ולא יתאמץ וידוע שצריך נתינה והתמסרות גדולה בעבודה הזו. לא אומרת שכל המורים צריכים להיות מורים, יש הרבה מורים גרועים, אבל אין קשר לטענות המורים. זה שאין בדיקה קפדנית לקבלה למקצוע הזו, זה לא הבעייה של המורים השכירים. זה בעיה של היו"ר ארז או של עוד כמה שמנהלים את העניינים, אני לא בדיוק מתמצאת בשמות ותפקידים. מה אשם מורה פשוט שקבלו למערכת החינוך מורים לא טובים? למה זה אמור לעניין אותו? עכשיו הוא גם צריך לשנות את העולם? את מערכת החינוך? הוא כולה רוצה להביא משכורת הביתה, להאכיל את המשפחה ולחיות בכבוד.

עדכאן

New member
חבל שאת מטעה את קוראייך הנאמנים.

המורים התיכוניים הכריזו גם הכריזו על סכסוך עבודה, ממש כפי שמחייב החוק לפחות 15 יום לפני תחילת השביתה. אני כותב לפחות, כי ייתכן מאוד שהם הכריזו על סכסוך עבודה עוד קודם לכן, ו 15 יום הם המינימום שדורש החוק. לא שמעתי טענות מצד האוצר או גורם ממשלתי אחר כאילו המורים יצאו לשביתה בניגוד לחוק. לעומת זאת קראתי ידיעות שמדברות על אפשרות של שביתה ארוכה בתיכוניים עוד לפני שנפתחה שנת הלימודים.

gershon17

New member
זה כמובן לא נכון

משרד החינוך הגיע בשנה שעברה להסכמות עם הסתדרות המורים, שהיו מקובלות על המורים עד מאד. ארגון המורים סירב בכלל לדון עם משרד החינוך על הסכמי שכר, ואחר כך כמובן שלא הסכים להצטרף להסכמות שלא היה חלק מהן. מה, משרד החינוך לא מנסה לשבור את הסתדרות המורים, אבל כן את ארגון המורים? ונא לא לשכוח, בראש משרד החינוך יושבת יולי תמיר - חברה במחנה בחברתי של עמיר פרץ במפלגת העבודה.

amiron3

New member
ומה היא יכולה לעשות?

הרי האוצר וראשות הממשלה נמצאים בידי "קדימה". ולו למפלגת העבודה היה קצת שכל היא היתה עוזבת את הממשלה הזאת מזמן. לשלטון מגיעים רק אחרי ישיבה באופוזיציה. אבל לצפות מברק, פואד וחבריהם לוותר על הכסאות? זה יותר מידי...

gershon17

New member
אין לי מושג למי הגבת

אתה כל פעם מנהל ויכוחים כאלה עם עצמך.

amiron3

New member
לך מן הסתם!

ותבין פעם אחת: יש לי הזכות להגיב למי שאני רוצה, גם אם הוא לא פנה אלי. קפיש?

gershon17

New member
יש לך גם זכות להגיב לא לעניין

ולצאת מטופש קמעה, כמו שעשית בהודעה הקודמת שלך.

amiron3

New member
אתה יוצא מטופש ולא קמעה

בכל הודעה שלך...אז מה? אני רוטן על כך??

מכאלה אפאטים אתה מצפה למהפכה חברתית?

הרי הישראלים גם אם יפול מחר טיל גרעיני על המרכז, יישארו אפאטים. אנחנו אולי המדינה הכי אפאטית בעולם המערבי כולו. אפילו בארה"ב הקפיטליסטית אין כזו אפאטיות כמו שיש בישראל. וזה מה שיביא על המדינה הזאת את סופה, האפאטיות הישראלית, שיותר גרועה מכל אוייב חיצוני ומכל נשק גרעיני שמחזיק בידו מטורף זה או אחר.

amiron3

New member
מאה אלף איש-זו בדיחה?

נו באמת... הרי מעולם לא היתה הפגנה כה גדולה על רקע חברתי בישראל! ההפגנה מוכיחה שרוב הציבור עומד מאחורי המורים ולא מאחורי הממשלות האימפוטנטיות שמנסות להשפיל ציבור זה יום אחר יום. איך אומר נתניהו :"יתנו - יקבלו, לא יתנו- לא יקבלו". זוהי שביתה שחייבת להמשך כל זמן שלא יענו מירב דרישות המורים- שהן צודקות בהגדרה. ולמה רה"מ לא מוכן להפגש עם ראשי ארגון המורים? זה יפגע בכבודו?? אין מדובר במהפכה חברתית-אבל בהחלט מדובר במשהו שונה. אני שמח על כך.

זה אפילו לא מתקרב למהפכה חברתית ../images/Emo31.gif

מהפכה חברתית מתחילה מלמטה, לא מהאמצע ולא מלמעלה. המורים לפי כל הקריטריונים הם מעמד ביניים. לעלות את שכרם, פירושו לעלות לחלק ממעמד הביניים את שכרו. אני לא אומר שלא צריך לתת להם יותר שכר, אך אין שום קשר בין העלאת שכר מעמד הביניים למהפכה חברתית. מהפכה חברתית פירושה להטיב קודם כל עם השכבות החלשות, לפני שמטיבים עם מעמד הביניים או העשירים, כמו שקורה בארצנו. כל הטבה למעמד הביניים לפני שמטיבים עם השכבות החלשות, רק תיצור יותר פערים בין המעמדות ותחריף את המצב החברתי עוד יותר. על כן אני לא כל כך מזדהה עם מאבק המורים, שמבקשים הטבות ושכר גבוה יותר לעצמם, לפני כל אלה שמתחתם. לדעתי צריך להיות סדר שבו מטיבים עם אזרחי ישראל, והסדר הזה חייב להתחיל מלמטה. לא מהאמצע ובטח שלא מלמעלה. רק כך נוכל להפוך באמת למדינה מתוקנת וצודקת יותר.

בטהובן22

New member
הסיבה שהממשלה לא רוצה לתתת

זה בגלל שהם רוצים את הכסף לעצמם.שבראון והפקידים שלו לא ימציאו לי סיפורים שאין כסף כי יש. מאיפה יביאו את הכסף? צמצום עיתוני יומי לח"כ המושחתים. מבזבוז כספים משווע במשרדי הדתות. מאוכלי חינם בקבע בצה"ל. במשכורת לאוכל חינם בתור נשיא המדינה ( תפקיד מיותר לחלוטין ) מהכסף שהמדינה גנבה במשך שנים מניצולי השואה משטחים יקרים במרכז ת"א שמנהל מקרקע ישראל מחזיק בהם, במקום למכור אותם. לא בעיה להביא את הכסף הבנתם???ממשלת ישראל מוצצת לאזרחים את הנשמה ואנחנו הפראיירים..

EverMan

New member
סליחה ?

ומה עם הח"כים הלא מושחתים ? ותזכיר לי ... מי שר הדתות היום ? אתה מכיר קצין או נגד אחד שאין בו שום צורך ? או אולי אתה מכיר איזה מטמון תת-קרקעי עם כסף גרמני שנגנב מניצולי שואה ? הפכת את הממשלה לאיזו ישות דעתנית ניאו-פשיסטית. זרקת פה המון שטויות לצערי, לא חסר מאיפה להוציא כסף נכון. אבל זה עניין של שיקול דעת וסדר עדיפויות של הציבור והממשלה הישראלית.

yarden00

New member
איפה הפרופורציות שלך?

על מה את מדברת? את יודעת שיהיה קל יותר לספור את הנגדים (קצינים פחות) שכן צריכים אותם מאשר את אלו שלא צריכים. מצטערת להגיד לך בתור חיילת ששירתה כבר בכמה בסיסים ועובדת עם קצינים ותקנים, יש הרבה אוכלי חינם, ויש הרבה אנשי קבע מיותרים, את יודעת מה, אם מדובר בכאלו שהנקודת התחלה שלהם שלילית בחברה הזאת כמו דרוזים או אתיופים למשל, אז ניחא, המטרה מקדשת את האמצעים. אבל לא מדובר רק בכאלו, כמעט ולא בכאלו. לא מבינה מאיפה הרצון להצדיק את הממשלה. ברור שיש כסף והכל סדרי עדיפויות, אבל לא של הממשלה והציבור כמו שכתבת אלא רק של הממשלה, שאותה אנחנו בחרנו אבל לא כי רצינו אותם, המון הצביעו גימלאים דווקא למרות שהם לא בגיל הזהב כמחאה על המועמדים שרצו בבחירות... מילא אם היית כותבת את זה לפני מעל ל-10 שנים, בתקופת רבין למשל, אז הממשלה היתה סרגל לעומת עכשיו, כל הונאה זוטרית ולא מורגשת הביאה את האשם להתפטר ולהתפתל מאשמה ומנקיפות מצפון. אבל מה יש לנו היום? נשיא עבריין מין, ראש ממשלה עם לא מעט "עסקים" מפוקפקים, עם חוסר יכולת להיות מנהיג, כשלים אינסופיים במלחמה שלא שולחים אותו הביתה, שר אוצר גנב גדול וחסר בושה(שאמור לדאוג לאינטרס הציבורי!!!! והוא בין השרים הקריטיים לעם) ועוד ועוד.... אם אצדיק את הממשלה אצדיק את הגנבות, מחדלים חמורים והעבירות מין שהיו בה בזמנה הקצר שהיא קיימת.

א. זה הוא

ב. בטהובן בהחלט הגזים, למרות שהממשלה מתנהל כמו רפובליקת בננות, צריך לקחת הכל בפרופורציות ג. הנשיא שלנו אינו עבריין

למעלה