אשרת...
ביטול טיולים שנתיים ופעילויות חינוכיות לא פורמליות לא יזיזו לאף אחד, תאמיני לי, ואם יהיה לחץ מהורי התלמידים על כך, יעשו על זה דיון מסויים רק אחרי תקופה ממושכת, כי זה לא קריטי. ברגע שכל תלמידי ישראל שובתים, האלימות מתפשטת,יש פגיעה קשה בבגרויות ובהישגים בכלל וכו', זה כן מזיז. זה משמעותי. זה שהממשלה החליטה לא להוציא צווי ריתוק למורים לא פותר שום בעיה, לא פוטר את הבעיות שבעקבותיהן פרצה השביתה. אז "כאילו" הלכו לקראתם בקטע הזה, אבל אני חושבת שהממשלה פשוט רצתה להראות שהיא באה לקראת המורים, בלי להכריח אותם ללמד, וזה הכל פוליטיקלי קורקט, כדי שאף אחד לא יגיד שהם לא "התאמצו". זה לא פותר את הבעיה, זה אולי רק מסיח את הדעת ממנה. למה שהמורים ירצו לחזור ללמד כל עוד לא מסכימים לבוא לקראתם באופן משמעותי ולא באופן שאולי חושבים שיסתום להם את הפה? וחוץ מיזה, צווי ריתוק זה הדבר הכי מטומטם שיכלו לעשות, מה, זה צבא?|(ולא ששם זה מעשה חכם, אבל ככה זה עובד) יכריחו "אנשי חינוך ורוח" ואני בכוונה מציגה זאת כך כדי להמחיש את כוונתי, ללמד ולחנך, להכין לבגרויות? זה יילך בכח? מי שלא רוצה לא ילמד ולא יתאמץ וידוע שצריך נתינה והתמסרות גדולה בעבודה הזו. לא אומרת שכל המורים צריכים להיות מורים, יש הרבה מורים גרועים, אבל אין קשר לטענות המורים. זה שאין בדיקה קפדנית לקבלה למקצוע הזו, זה לא הבעייה של המורים השכירים. זה בעיה של היו"ר ארז או של עוד כמה שמנהלים את העניינים, אני לא בדיוק מתמצאת בשמות ותפקידים. מה אשם מורה פשוט שקבלו למערכת החינוך מורים לא טובים? למה זה אמור לעניין אותו? עכשיו הוא גם צריך לשנות את העולם? את מערכת החינוך? הוא כולה רוצה להביא משכורת הביתה, להאכיל את המשפחה ולחיות בכבוד.