הפגנה שהיא בדיחה

עדכאן

New member
הפגנה שהיא בדיחה

בעקבות ההפגנה אמש השחיזו את עטיהם שני בעלי טורים מוערכים, כדי לפאר, לקלס, לרומם ולשבח את ההפגנה. השניים אבירמה גולן ויוסי שריד כל אחת בדרכה/בדרכו העלו על נס את ההפגנה שסוף סוף עסקה בעיקר - בחינוך, ולא בכל שאר הנושאים שהכיכר הזאת הייתה עדה להפגנות בעדם ונגדם. ואני אומר לכם לא הפגנה אלא בדיחה עצובה, זה מה שהיה שם. כמה אלפי מורים/מורות מתוסכלים ובני/בנות זוגם, יצאו להם לפיקניק שבו שרו להם שירים, וילדים נאמו נאומים בסגנון של עסקנים זקנים, ויו"ר (תמיד יש יו"ר), התלהב "לא מאבק שכר אלא מהפכה חברתית !" לא פחות ולא יותר. וכבר אנחנו מתבשרים שאכן ההפגנה הועילה וכנראה יש פתרון, והוא לא כל כך מסוכך וכולו מסתמך על העלאה מיידית של שכר המורים וכל השאר יהיה מבחינת - נחיה ונראה... הלזה יקרא מהפכה חברתית ? ולהשוואה - בצרפת, במהומות מאי 1968 (שיש שמתעקשים לכנות אותן - מהפכה), שותקה צרפת כולה לשבועות ארוכים. ובגלל מה ? הכל התחיל כי בפקולטה של אחד 'דני האדום' לימדו תכניות לימוד מיושנות ודרשו מהסטודנטים דרישות מגוחכות. הרחובות התמלאו בהמונים, הפגנות צעדו בכל רחבי צרפת, התחבורה שותקה, הבנקים נסגרו, מפעלים שבתו, וכדי להשיג שקט הכריז הנשיא הכריזמטי ביותר של צרפת, גיבור מלחמת העולם השנייה - שארל דה-גול על משאל עם, שבו העיף אותו העם בבעיטה הבייתה ! ואצלינו ? מישהו ראה מהפכה חברתית בסביבה? אם ראיתם אנא הודיעו לי, היא כנראה עברה בלי ששמתי לב...

EverMan

New member
בלי קשר,

לי באמת שנמאס, שהמורים כלל לא מנסים לערוך מו"מ. זה מו"מ של יומיים, וישר זה שביתה. וכך זה כל קיץ, וכל אמצע שנה. נדמה שהם עושים כבר צחוק. מילא היה מדובר בפעם ב5 שנים. מדובר כבר כל שנה, שהם מפוצצים את המו"מ מוקדם. נכון, צריך לשפר את החינוך, נכון, צריך להשקיע בו יותר. אבל יש דרך התנהלות, וזו לא זו.

עדכאן

New member
עם קשר לבלי קשר,

האוצר הוא שהחליט שיש לו זמן וסחב את המורים עד לתחילת שנת הלימודים, בתקווה שלא יהיה להם האומץ לצאת לשביתה ארוכה. וכרגיל - טעה. ואת הטעות של האוצר אוכלים כולנו. אינני זוכר מי כתב את זה, אבל הנה פרפרזה על 'הזה': כשהשפילו את הזקנים אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא זקנים. כשהשפילו את הנכים אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא נכים, כשהשפילו את מקבלי שכר המינימום אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא מקבלים שכר מינימום. כשהשפילו את העניים אנחנו שתקנו כי אנחנו לא עניים כשהשפילו את החולים הקשים ומנעו מהם תרופות, אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא חולים קשים. כשהשפילו את הסטורדנטים אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא סטודנטים. כשהשפילו את המרצים אנחנו שתקנו כי אנחנו לא מרצים. כשהשפילו את האמהות החד הוריות אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא אמהות חד הוריות. כשהשפילו את האתיופים אנחנו שתקנו כי אנחנו לא אתיופים. כשהשפילו את העולים מרוסיה אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא עולים מרוסיה, כשהשפילו את המזרחיים אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא מזרחיים, כשהשפילו את הייקים אנחנו שתקנו, כיאנחנו לא ייקים, כשהשפילו את הערבים אנחנו שתקנו, כי אנחנו לא ערבים. כשהשפילו את המורים אנחנו שתקנו כי אנחנו לא מורים. עכשיו כשמשפילים אותנו ....כולם שותקים. ... למה?

באמת למה... ../images/Emo45.gif

יש לזכור שפקידי האוצר הם האוייבים הכי גדולים של המדינה הזאת. ומה שהכי גרוע: אף אחד מאזרחי המדינה לא בחר אותם לתפקידם.

אשרת

New member
מזל שיש את מי להאשים...

רק חבל שאתה שוכח שהמורים בדרך כלל מודיעים כל שנה על שביתה בתחילת שנת הלימודים שבועיים בערך לפני תחילת שנת הלימודים. בכלל, המורים הם צבועים גדולים. עתיד הילדים שלנו חשוב להם?
ברור, בגלל זה את השביתה הם עושים על חשבונם של תלמידי כיתה י"ב שצריכים לגשת לבגרויות. אתה יודע מה יקרה? אותם תלמידים יתגייסו בזמן לצבא. אחרי הצבא, הם יוציאו המון כסף על השלמת הבגרויות במכונים פרטים. בסופו של תהליך, עלולה להיות זליגה לכיוון האקסטרני, ששם כידוע לא שובתים. מי אמר חינוך פרטי, ולא קיבל?

תחילת השביתה תלויה באנשים...

ובמניעים פוליטיים כמו ראשי ההתארגנויות שלהם וכיו"ב. אבל זה בכל מקרה לא מוריד מהחשיבות של המאבק הזה שהוא צודק מאוד. "ברור, בגלל זה את השביתה הם עושים על חשבונם של תלמידי כיתה י"ב שצריכים לגשת לבגרויות." אין מה לעשות, תמיד צריך להקריב משהו. הממשלה היא הגורם המרכזי שאפשר להפיל עליו את האשמה בשביתה הזו, למרות שראשי ההתארגנויות של המורים מתנהלים בצורה מאוד מוזרה, זה לא מוריד מהאחריות של הממשלה.

אשרת

New member
תקריב את מי שאתה רוצה..

אבל אל תהיה צבוע, כי אם החינוך היה באמת חשוב להם, הם היו מוצאים דרכים יצירתיות אחרות להביע את מחאתם. שני הצדדים אחראים למצב החינוך, הן ארגון המורים והן הממשלה.

כנראה שהמשכורת יותר חשבוה להם...

ובצדק, גם מבחינתי המשכורת שלי יותר חשובה ממצב החינוך בארץ.

אשרת

New member
אני לא אמרתי שלא. רק אמרתי שיפסיקו להיות

צבועים. אין שום בושה לדרוש תוספת שכר, רק שלא יעטפו את זה במילים יפות של "דאגה לחינוך". כי המעשם שלהם הלכה למעשה מוכיחים ההפך.

עדכאן

New member
מה לעשות, מסתבר שדווקא הממשלה מסרבת לכרוך

הסכם שכר בשינויים מבניים במערכת החינוך. והמורים, שכבר התפשרו על תוספת שכר מתעקשים גם על שיפור מערכת החינוך, אז אולי הצביעות היא דווקא מצד הממשלה, ולא מצד המורים.

אשרת

New member
הצביעות היא משני הצדדים.

ואני עדין מנסה להבין - אם תקציב החינוך הוא השני בגודלו (הביטחון) מבין משרדי הממשלה, אז כיצד מעזירים לומר שאין כסף? אולי במקום ולדרוש עוד ועוד ועוד ממשרד האוצר, ילך כבוד ראש ארגון המורים ובעל האגו הענק רן ארז ("אני מדבר רק עם ראש הממשלה") להציק לשרת החינוך שלו??? איך שלא תסובב את זה- השביתה של המורים היא זאת שפוגעת כרגע בדור הבא של התלמידים, כך שמעשית הדאגה שלהם לחינוך לא שווה מאומה. כמו שאומרים - מילים כמו חול, ואין מה לאכול.

עדכאן

New member
מצטער, אבל נדמה לי שהתחלפו לך התפקידים

לא המורים ולא הוועדים שלהם אחראים על תקציב החינוך. ולכן אין זה מתפקידם 'להציק לשרת החינוך'. לצערינו נראה שאפילו שרת החינוך לא אחראית על תקציב החינוך. כפי שאנחנו יודעים התקציב מחולק באופן ייעודי, כך שאם יש עודף במקום אחד, חוק התקציב אוסר להשתמש בו במקום אחר. איך שלא תסובבי את זה, ממשלות ישראל לדורותיהן הן שפגעו וממשיכות לפגוע בדור הזה בדור הבא כמו גם בדורות הבאים של התלמידים. העובדה שיש ארגון מורים שמתקומם על כך, לא היא שעושה אותו אחראי לעניין. ובאשר למילים - טוב, זה גם מה שאנחנו עושים, לא ?

אשרת

New member
לא ממש...

כי כאשר רצו להעיף ממערכת החינוך מורים גרועים, ארגון המורים מנע זאת!!!! דוגמה נוספת לאחריות הדוחה של ארגון המורים לטובת החינוך בישראל. כידוע לכולם החינוך בפריפריה ,בעיקר בדרום, איך נאמר, לא משהו. משרד האוצר רצה למשוך מורים טובים מן המרכז אל אותם יישובי פריפריה ולחזק שם את החינוך. הוא רצה לעשות זאת על ידי תגמול כספי כלשהו. ארגון המורים דרש שהעלה הזאת תהיה לכל המורים. אז אמור לי בבקשה - איך ארגון המורים בדיוק חושב שהחינוך הישראלי הוא הערך העליון שלו, כאשר הוא לא מוכן, הן להעיף מתוכו מורים גרועים, והן לנסות לתגבר את איכות המורים בפריפריה על ידי כך שהמורים אשר ירצו לקבל תוספת בשכר יעברו ללמד באזור הפרירפיה, דבר, שאגב, היה גורם לאותו מורה לעבור לפריפריה ולהוציא דווקא שם את כספו, אה? אבל זה בסדר, העיקר שאפשר להאשים את האוצר ולהוציא את יו"ר ארגון המורים (שאגב, נדמה לי, שהוא הואשם בזיוף התארים שלו) צח כשלג, ולהתעלם מהאינסטרים הפוליטיים האישיים שלו.

עדכאן

New member
בארה"ב היה נהוג ספורט של 'העפת גמדים' למרחק

בימינו הספורט הזה הוצא אל מחוץ לחוק. האם את מציעה ספורט חדש של 'העפת מורים' ? הרוב המוחלט של המורים (מורות...), עושה את עבודתו נאמנה. האם זה אומר שכולם ברמה נאותה ? ממש לא ! אבל אדם שלמד להיות מורה על פי קריטריונים שנקבעו ע"י החברה, אפילו הוא לא מורה מצטיין, לא 'מעיפים אותו'. כדי שיהיו מורים טובים, במרכז כמו גם בפריפריה, יש להעלות את הקריטריונים של קבלת מורים למכללות להכשרת מורים. וכדי שמישהו שנתוניו גבוהים משמעותית ממה שנדרש היום ילך ללמוד הוראה, צריך להעלות את שכרם של המורים באופן דרמטי ! זו הנוסחה העיקרית. כל השאר הוא תוספות שיכולות לעזור אבל אינן הכרחיות לשלב הראשון. כדי לעודד מורים טובים להישאר במערכת יש להמשיך במתן השתלמויות למורים (מורים הם העובדים שנדרשים, ובצדק, ליותר השתלמויות מכל מגזר אחר במשק), ולתגמל אותם בדומה להיום (% מסויים מהשכר), אלא שאת רמת ההשתלמויות יש להעלות במידה ניכרת ולדרוש בסיום כל השתלמות לעמוד בקריטריונים מסוימים (מבחן או עבודה). כיום אין מצב שבו מורה עובר השתלמות ונקבע שהוא לא עמד בקריטריונים הנדרשים, הקריטריון היחיד שקובע - הוא הופעה להשתלמות ! מורים לא ראויים לא יוכלו להינות מתגמולי השתלמות מצד אחד, ומצד שני המערכת תאתר אותם ותציע פרישה בכבוד. אין פתרונות פלא של 'להעיף מורים'. הדברים שהבאתי הם רעיונות, בטח יש עוד כאלה ואחרים. המטרה היא להעלות את רמת ההוראה והחינוך בבתי הספר ולזרז את פרישתם מהעבודה של המורים הפחות טובים. ענייניו האישיים של יו"ר לא מעניינים אותי. ואם הוא אשם בפליליים, כפי שאת מרמזת, שיעמוד למשפט ו... יעוף לכלא!

אשרת

New member
...

יש מורים מצויינים, יש מורים טובים, יש מורים בינונים, יש מורים ככה -ככה, ויש מורים גרועים. את המורים הגרועים צריך להעיף , במובן המאטפורי ולא במובן של לאחזו בשערותיהם ובאמת להעיף אותם, ממערכת החינוך. מורים כאלו , הגרועים, לא ראויים לחנך את הילדים שלך, או את שלי או שכל כל אדם אחר. ארגון המורים מונע את פיטורי המורים הגרועים! כך שהמערכת נראית כמו שהיא נראית בין היתר גם בגלל המורים הגרועים. ראית לאחרונה תוצאות של כל מיני בחינות שהמורים עוברים? בושה וחרפה! על מנת שמורים טובים יעברו לפריפריה אתה צריך לתת להם תמריץ לכך. הם לא יעזבו את כל הנוחות שיש במרכז, ויתחילו חיים חדשים במקום שהוא יחסית מרוחק. קצת הגינון

עדכאן

New member
נדמה לי שהתייחסתי לכל הטענות שכאן

למילה 'להעיף' אין מקום בתחום יחסי העבודה, גם לא במובן המטאפורי (אני משער שלא חשבת שאני קיבלתי את זה אחרת...). במה שנוגע לשאר הטענות שלך, אין לי ויכוח איתך על תמונת המציאות. אני פשוט מציע לגשת לפתרון מנקודת מבט חיובית ולא מ 'להעיף', כי להעיף זה לא פיתרון לשום דבר. וזה מבטיח את המשך המאבקים המתישים בין המורים לממשלה. האם את לא חושבת שיש להתחיל בהעלאת רמת המורים בהעלאת הסף לקבלה ללימודי הוראה במכללות? כולל לקבלת 'תעודת הוראה' באוניברסיטה למי שכבר יש תואר ראשון? והאם את לא סבורה שכדי שיגיעו אנשים טובים שהנתונים שלהם גבוהים בהרבה ממה שנדרש היום צריך להעלות את שכרם באופן דרמטי? במה שנוגע לפריפריה - קודם כל יש לדאוג שבכלל יהיו מורים טובים, אחר כך יש מקום גם לעודד הוראה בפריפריה (למשל - מי שירצה בזה ילמד בחינם תמורת התחייבות ללמד לפחות שנה אחת בפריפריה תמורת כל שנת לימוד שקיבל). מי שחושב שיש פיתרון של זבנג וגמרנו, צפוי להמשיך לדשדש בביצת החינוך בישראל עוד זמן רב.

בלי שום קשר אם אני חושב שמאבק זה צודק או לא

כל הפסד לפקידי האוצר המושחתים, הוא נקודת זכות לטובת אזרחי המדינה הזאת, שפקידי האוצר הינם האוייבים הכי גדולים שלהם. כך שזה ממש לא חשוב אם המאבק צודק או לא צודק, כל עוד ידם של פקידי האוצר לא תהיה על העליונה כתוצאה ממנו, אזרחי ישראל יכולים לרשום לעצמם עוד נקודת זכות לטובתם.

revengen

New member
שטויות במיץ עגבניות

נראה כי אינך בקיא ולא קצת בפרטים... מזה שנים רבות המורים מנסים לדבר עם האוצר וללא שום הצלחה, מזה כמה שנים המורים נמצאים בעיצומים כדי להשפיע בקצת על האוצר לדבר איתם והאוצר לא מסכים.. המורים עשו ה-כ-ל כדי לפתור את הבעיה לפני שהם השתמשו בנשק יום הדין-שביתה , הם ניסו לדבר, כאשר זה לא הלך הם עשו שביתות לסירוגין ועיצומים וכאשר זה היה נראה כדבר הלא משפיע הם עשו את הדבר היחידי שנשאר להם לעשות כדי שמישהו יעניק להם קצת תשומת לב... נראה אבל שאתה מבין אלה שאוהבים להאמין לתעמולות השקריות של האוצר ומשרדי הממשלה... שמנסים בכל כוחם מזה שנים על גבי שנים לעשות הכל כדי לשבור ארגוני עובדים..

EverMan

New member
תגיד לי אתה,

מתי שמעת "המורים הכירוז על סכסוך עבודה" ? ואני לא מדבר יומיים לפני שביתה ? או לחלופין, מתי שמעת על שביתה שהתחילה לאחר משא ומתן של מספר חודשים ?

למעלה