הפגישה הראשונה..

יש לי רק משהו להוסיף

כמובן שבלי מאלדר אין סדרה , הוא הכח והנשמה של תיקים, אבל בלי סקאלי אין מאלדר (כהכחה קחו את מה שאמר לה בסרט בסצינת המסדרון) אז בעצם.. מי יותר חשוב?

Gilliana

New member
אני חושבת שהמשפט הבא...

שתיכף אשאל את כולכם מאין הוא לקוח - ממצה את זה בדרך הטובה ביותר: If you walk out on me, I'm walking after you אז עכשיו, מאיפה המשפט הזה לקוח?

1Shir

New member
השיר אהוב עלי במיוחד רק מאז הסרט

כלומר, מאז שראיתי אותו לפני שנה.. הוא מרגש בהקשר של הסרט, ואפשר לפרש אותו גם בהליכה של סקאלי אחרי מאלדר, וגם להיפך- בכך שהוא הלך עד סוף העולם בשביל להציל אותה.

Gilliana

New member
אני דווקא מצאתי בו פירוש אחר...

... לגמרי. אני תמיד רואה בשיר הזה את הכביכול תלות של מאלדר בסקאלי - את הכח שהיא נותנת לו ושבלעדיה בעצם, הוא לא היה מצליח להגיע שום מקום. ככה בכל אופן אני רואה את השיר

1Shir

New member
בתשובה לשאלתך, בכ"ז הוא יותר חשוב.

ולמה? כי גם החשיבות של סקאלי, היא ביחס למאלדר ולא בזכות עצמה. נראה לי שאנחנו (לפחות אני) רואים אותה כמעט אך ורק דרך העיניים שלו.

לא רק את

אני למדתי לאהוב אותה דרך העיניים שלו.. כמובן לזכותה ייאמר שעם הזמן היא הוכיחה את עצמה..

Gilliana

New member
אני לא!

תמיד ראיתי את סקאלי בתור אדם בפני עצמו - היו לי הרבה השגות לגביה, אבל גם יכולתי להבין אותה לא מעט פעמים ואפילו אולי קצת להזדהות איתה. אף פעם לא ראיתי את סקאלי דרך העיניים של מאלדר. מאלדר הרבה פעמים הצליח לעצבןן אותי בעקשנות האובססיבית שלו, אבל כמו שאמרתי כבר בעבר - יש משהו מדבק בעקשנות הזאת, משהו מלהיב.

כיוון שזאת עונת הווידוים אז הנה שלי

בתחילת הסדרה לא רק שלא אהבתי את סקאלי אלא אפילו לא סבלתי אותה, לא הצלחתי להבין את העקשנות שלה להאחז במדע (כמובן שהיום אני כבר מבינה) לא הצלחתי להזדהות עם העכבות והמעצורים שהיו לה.. אבל בדוין ברי כשהיא נחטפה גיליתי שבעצם אני מתגעגעת, חשבתי לעצמי שאם מאלדר אוהב אותה כנראה יש בה משהו, נתתי לה את הצ'אנס והיא הוכיחה את עצמה בגדול...

orityemini

New member
הפעם הראשונה שלי...

היתה כשהייתי תלמידת חטיבת ביניים, שבדרך כלל הלכה לישון לא יותר מאוחר מהשעה אחת עשרה בלילה (תאמינו לי זה השתנה אחרי שהתחלתי לצפות בתיקים!) , אחותי נשארה ערה גם כן (ניצלנו חלון הזדמנויות מאחר והוריי לא היו בבית) וזיפזפה בשיעמום בטלוויזיה. לאחר כמה דקות המסך החשיך ומוזיקה מפחידה נשמעה מהמרקע...אדם מבוגר החזיק גו'ק בידיו והחל במונולוג דרמטי על אפסיות קיומם העצמי של הג'וקים על פני כדור הארץ. מאחר והיה (עדיין) לי פחד פתלוגי מג'וקים שאלתי את אחותי בבהלה, מה זה הדבר הזה? אז היא ענתה "זו הסידרה המפחידה הזו, נו את יודעת תיקים באפלה". לצערי הרב, לא הצלחתי להחזיק מעמד ולצפות ביותר מהטיזר (הקש ששבר את הגמל היו הג'וקים שהחלו לאכול את האיש ממקודם), וברחתי כל עוד נפשי בי, בעודי מפזרת צעקות לאחותי שתסגור את הטלויזיה, שהג'וקים לא יצאו משם בטעות. חלפה שנה תמימה עד שהעזתי לצפות בטלויזיה באותה שעה (טוב, לא באותה שעה, אבל בשעת לילה מאוחרת) ואז יצא לי להתקל בפרק NEVER AGAIN. אומנם הצלחתי לשרוד את הפרק, אבל התעניינתי ולקח לי עוד 2, 3 פרקים להתמכר לגמרי. אגב, הצלחתי מאז להשלים את כל פרקי הסידרה (באמת משימה בלתי אפשרית שכשלא היה אינטרנט והייתי תלויה בחסדי טלעד) ואף צפיתי בפרק שמשום מה הפחיד אותי כל כך "מלחמת הזבלנים" והוא כיום אחד הפרקים האהובים עליי ביותר. אגב, כל פעם שאני צופה בסידרה (שזה דיי הרבה) אחותי מזכירה לי את הפעם ההיא :)

Ice Age

New member
וידוי

בערך באמצע שנות התשעים, התחילו לשדר בערוץ 2 שתי סדרות במקביל: "סודות העיר" ואת x-files. לא רציתי להתחיל להתמכר ליותר מדי סדרות - אז אמרתי לעצמי שאני אתחיל לראות רק את אחת מהן. בחרתי את... סודות העיר. כן, כן. זה הוידוי שלי. אז במשך איזה שנה ראיתי את סודות העיר במקום את תיקים. ואז, באמצע כיתה י' בערך, ראיתי במקרה את הפרק המוזיאון האדום. זרקתי את סודות העיר לכל הרוחות, התחלתי לצפות בתיקים באדיקות והשלמתי את כל הפרקים שלא ראיתי. מאז לא פספסתי אף פרק - תמיד היו הקלטות למקרה שלא יכולתי לראות!

Gilliana

New member
"חטאך" נסלח ונמחל ../images/Emo13.gif

אחרי הכל, במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד...

Ice Age

New member
זה מזכיר לי בדיחה:

רב אחד בפולין בא לכומר כדי ללמוד איך עובד עניין המחילה אצל הנוצרים. הוא יושב מאחוריו בתא הוידוי, ומגיעה אישה. שואל אותה הכומר: "מה חטאך, בתי?", והיא עונה "בגדתי בבעלי". "כמה פעמים?" שואל אותה הכומר, והיא עונה "שלוש פעמים". הוא אומר לה "תני 300 זלוטי לכנסיה וחטאך יימחל". באה עוד אישה, שואל אותה הכומר "מה חטאך, בתי?", והיא אומרת "בגדתי בבעלי 5 פעמים". הוא אומר לה "תני 500 זלוטי לכנסיה וחטאך יימחל". הרב אומר לכומר: "או קי, הבנתי. תן לי לנסות עכשיו". מגיעה אישה, והרב מתוך תא הוידוי שואל אותה "מה חטאך, בתי?". היא אומרת: "בגדתי בבעלי 7 פעמים". הרב עונה לה:"או קי, תני 1000 זלוטי לכנסיה ויש לך עוד 3 פעמים..."

למעלה