הפגישה הראשונה..

הפגישה הראשונה..

מתי כל אחד מכם התחיל לצפות בתיקים? ולא אני לא מתכוונת שתכתבו איזה גיל.. אלא איך גיליתם את הסדרה? מה הפרק הראשון שראיתם? מה גרם לכם לחזור לראות את הפרק אחריו? (מי שגרם לעוד אנשים לראות את הסדרה מקבל אקסטרה נקודות
)

Gilliana

New member
טוב, אני ראשונה...

את X-FILES הציג בפני ה-X הפרטי שלי
תאמינו לי, הוא לא מבייש את מאלדר עם התאוריות והטרלול שלו
זה היה באמצע שנת 95, קצת לפני שסקאלי נחטפה - לזכור בדיוק איזה פרק אין לי ממש סיכוי כי בכל זאת עברו הרבה שנים מאז אבל הוא היה מכור אמיתי, וכמו כל אשה טובה - התחלתי לצפות יחד איתו וככה "נתפסתי". ראינו יחד את הסדרה עד סופה המר/מתוק ואחר כך הגיע גם הסוף שלנו. נו טוב, לפחות דבר אחד טוב יצא ממנו... סתם סתם! היו עוד הרבה דברים טובים...

גם אני

(הכי כיף לשאול שאלה ולענות עליה בעצמך
) אז ככה הולך הסיפור: זה היה לילה חורפי / אביבי (בארץ אף פעם אי אפשר לדעת), הייתי בת 12 שכבתי במיטה ולא הצלחתי להירדם, התהפכתי והתהפכתי ולאחר שהתייאשתי החלטתי ללכת לצפות בטלויזיה, ירדתי לסלון והדלקתי ערוץ 2 ראיתי ילדה עם כותונת לילה רצה ביער חשוך ובתור אחת שאוהבת סרטי אימה נשארתי לצפות (אם כי לא נרדמתי בגלל זה כל הלילה) וכך פגשתי בתיקים ושבוע אחרי שבוע התאהבתי בסדרה...

אריק1966

New member
אניייי בתור

אתחיל בהקדמה קצרה.היה היתה סידרה אחת שמבחינתי לפניה לא היתה טלויזיה,ואחריה הטלוויזיה לא היתה אותו דבר והיא "טווין פיקס". וכאשר אמרו ש"תיקים" היא מעין שילוב של טווין פיקס עם עוד משהו,כמובן שהסתקרנתי והתחלתי לצפות בה, ולמרות האכזבה הראשונית,נשארתי נאמן ואני שמח שכך.נוסיף את העובדה שבתקופה ההיא לא היו לי ממש חיים כמו לגיבורי הסידרה,אז הרי לכם שילוב מושלם. עוד קוריוז הוא,שבת כיתתי עבדה בעלי כותרת,וראיתי פרקים "לפני כולם" וזכרו שמדובר בתקופה שלא ניתן היה להוריד פרקים וסדרות... עד כאן פינת ההסטוריה להיום וגיליאנה התנהגת יפה בהעדרי?:)

אריק האם יותר לשאול

מהו הפרק הראשון שראית? מה גרם לך בו לראות את הפרק שאחריו? ואם בכלל התאכזבת אז למה נשארת?? (למרות שאני שמחה שנשארת)

אריק1966

New member
יותר גם יותר

הפרק הראשון היה הפרק הראשון בסידרה,וזה מנהגי תמיד לראות פרק ראשון בסדרות לפני שאני מחווה דעה... אולי המילה "התאכזבתי"מטעה,ויותר נכון להגיד שהיו לי ציפיות גבוהות.אבל מה שגרם לי להשאר,היא דמותו של מאלדר ואם יש לך סבלנות אני אסביר... אישית אני משתעמם ממדע בדיוני ודומיו,וחסר סבלנות בכל מה שקשור לחלל,חוצנים,חלליות וכדומה.אלא מה,זו הפעם הראשונה שבה הוצג העניין האישי והאמונה או חוסר האמונה של הדמויות בחוצנים,וזה מה שמשך אותי להשאר ולעקוב אחר הסקרנות שלו,והסקפטיות שלה,וכל העניין ה"אנושי" מסביב. וזה בעצם מה שמייחד את מה שאני אוהב בסדרות או קולנוע...המשחק והראקציה בין השחקנים ולא "הפקות" או "שמות גדולים"... בתקווה שלא נרדמת...

מה פתאום נרדמתי!!!

להפך, כיוון שכבר שנים רבות אני מנסה להבין מה גרם לי להמשך לסדרה ולהשאר נאמנה כמו כלב
כל שבוע כל חודש כל שנה במשך 9 עונות מעניין אותי לדעת מה גרם לאחרים להשאר... הסדרה הזאת מגוונת כל כך שזה מדהים איך כל אחד נשאר מסיבה אחרת, אני חושבת שכמוך היה זה מאלדר שמשך אותי פנימה ולא שום חייזר או רוח רפאים... כמו סקאלי גם אני הלכתי אחריו באמונה עיוורת... חחח רק שלי זה עלה פחות..

אריק1966

New member
זה אולי ../images/Emo32.gif

אבל כשאני חושב על נגיד,חמש הסדרות הכי מדהימות בעיני,אני מוצא שבכולן העניין האישי והאנושי ריתק אותי יותר מהכל ואני מדבר על... טווין פיקס,תיקים באפלה,אוז,רצח מאדום לשחור...וסידרת הסדרות לטעמי,עמוק באדמה!

אני חושבת שמה שמשותף

לגיבורים שאהבתי זה שכולם צינים , בין הסדרות אין כמעט דבר במשותף.. אבל הגיבורים שלי הם תמיד אלה שמספיק רגישים כדי לראות את העולם דרך עינים ציניות..

אריק1966

New member
ומי יותר ציני...

מבריסקו ז''ל מ"חוק וסדר"...שידע את המינון המושלם איך להשתמש בציניות ומתי.

חוק וסדר היא בהחלט

מופת לציניות... במיוחד בריסקו... אממ אבל .. ז"ל? ממתי? אני לא מעודכנת בסדרי הפרקים והעונות.

לצערי

מלבד כמובן תיקים באפלה לא ראיתי סדרה אחת מאלו שציינת .. אני חושבת שתיקים גזלה את מירב כוחותיי
חוץ מזה בינינו? לא היה לי נעים לבגוד בה
... סתם... אני חושבת שפשוט לא יצא לי...

אריק1966

New member
בריסקו ז''ל

השחקן ג'רי אורבך שגילם את בריסקו נפטר לפני כחודשיים אם אני זוכר נכון.

1Shir

New member
ברור שעיקר כל סדרה זה העניין האנושי

תיקים באפלה היא הדוגמא הכי טובה לכך: כל הרעיונות היפים ששם, לא היו שווים כלום אם לא היתה נפש אנושית שעומדת מאחוריהם ומציגה אותם (מאלדר). גם בשבילי מאלדר הוא זה שכל הזמן החזיק אותי קשורה לסדרה. ואגב, 5 הסדרות שלי הן אקס פיילס, מכושפות, מלרוז פלייס, אלי מקביל ודוסון קריק.

Gilliana

New member
אין ספק שמאלדר הוא...

... האטרקציה העיקרית, אבל בל נזלזל בסקאלי ובשאר הנפשות הפועלות. אני חושבת שפשוט היתה קומביניציה נפלאה ונדירה של דמויות חזקות, כתיבה ובימוי מוצלחים ורעיון מרתק ובלתי שגרתי. כן - ומאלדר...

1Shir

New member
למען האמת, לדעתי מאלדר מתעלה

על שאר הדמויות בסדרה. נראה שהוא הכח המוביל והיחודי בעלילה, והדמויות מסביבו (סקאלי, סקינר וכו') הן אמנם מקסימות אבל הן רק מגיבות לו.

Gilliana

New member
אווו, בודאי!

בלי מאלדר אין X-FILES - זה ברור ומוחלט. והרי לראיה שברגע שמאלדר כבר לא היה בסביבה, בעונות 8-9 (והכל "תודות" לטיה לאוני הנודעת לשמצה) - כל הטעם יצא. כי באמת - מאלדר היה משהו מיוחד - הנחישות שלו והצורך לדעת את האמת היו ממש מדבקים. אני חושבת שמאלדר בקונסטלציה אחרת, היה הופך להיות מנהיג, או מוביל של זרם חדש בהיסטוריה. ובעצם שיר, בעצם - האם הוא לא כבר כזה?

1Shir

New member
לגבי מאלדר כמנהיג

זה נכון שהוא מאוד נחוש, אבל אולי דווקא בגלל זה הוא לא ממש יכול להיות מנהיג. הוא יותר מדי אינדבידואליסט ולא פשרן, וזה מה שיפה בדמות שלו. נסכם שהוא אמנם לא ממש מנהיג, אבל מנהיג שקט אולי כן?

למעלה