הפאטטיות...

• פותח הנושא N0
  • פורסם בתאריך

N0

New member
הפאטטיות...

של בתי הספר. טוב אז ככה אלה מכם שעדייו לא בי``ב שאתם מגיעים לי``ב יש איזושהי חובה של הבית ספר להראות לכם כמה הצבא זה טוב וחשוב (גדנ``ע, חיילים שבאים להסביר מה הם עושים, שיעורי חברה ועוד ועוד... ). או שזה רק בבית ספר של N0 ? בכל מקרה היום היה לנו שיעור חברה כזה. והמחנכת החליטה החליטה להראות לנו איך בצבא לא תמיד מקבלים בהתחלה את מה שרוצים אבל בסוף הכל מסתדר (עכשיו עזבו את זה שהיא פשוט לקחה את הספר הדרכה למורה וצילמה אותו (כל ההוראות היו ``אמרי לתלמידים לדון בנושא``) אלא שהסיפור של החייל היה כל כך אידיוטי. היה סיפור של איזה חייל שנורא רצה סיירות והכי קרבי ומובחר שאפשר. ובכל מיון שהוא היה ימי סיירות הכל הוא נפל. בסוף שהוא התקבל למשהו היו 13 אנשים והיה צריך לנפות שלושה אז הוא עף. כשהוא כבר התגייס והכל (הוא היה במשהו קרבי רק לא מובחר ) הוא שיחק אותה ראש קטן וסבל כל הזמן כולם נראו לו דבילים ודפוקים. --- עכשיו פה יש אתנחתא וכל תלמיד צריך לחשוב מה קרה לו אח``כ --- כולם כמובן אמרו הוצאי 21 השתחרר שיחק ראש קטן ומת אלף ואחד סיפורים מוקרצים. ואז המורה כמובן מותיאה את הסוף ``הטוב`` האמיתי שלה. אז מסתבר שהחייל התחיל לחבב את חבריו ליחידה (לא הייתה יותר תחרות בלה בלה בלה ) והוא התחיל להסתדר בסדר . ואז סיפחו אליהם יחידה מהסיירות וכשהמלחמה התחילה תנחשו איזה האפי אנד היה להם... הוא השתתף במלחמה והסיירות לא עשו כלום ! נכון השירות החלומי שלכם... N0

yulia_tb

New member
סתכל על הצד הטוב של זה..

במקום לשבת וללמוד עוד פרק בתנ``ך, מתמטיקה או כל מקצוע אפשרי אחר יש לך שיעורי חברה בנושא הצבא. אני הייתי מוכנה להחליף כמה שיעורים רגילים בזה.

N0

New member
לא בדיוק...

במקום לעשות שיעור חברה ולהחליט מה אנחנו עושים עם הספר מחזור אנחנו עושים שיעורים מטומטמים על צה``ל

נעל

New member
נעל תמיד אמרה את זה

שבאתר שמכיל כל כך הרבה יוצרים וכל כך הרבה יצירות אי אפשר למצוא הרבה דברים טובים, וכמו בד``כ כשהסטטיסטיקות לרעתך אתה נתקל בהרבה דברים שעושים לך רע. מלבד זה שכל העמודים נראים אותו הדבר, אין שם הרבה מקום לביטוי אישי (באופן אירוני ביותר). גם לנעל עושים כל מיני דיונים על הצבא בשיעורי חינוך(/חברה). והמחנכת של נעל החליטה להתלבש עליה ולגרום לה לדבר בשיעורים, בגלל שהיא קלטה את זה שנעל אוהבת לדבר בשיעורים, אבל רק אם זה מספיק בשקט כדי שהאחרים (שאין טעם לפנות אליהם בדברים) לא ישמעו. כמובן שההחלטיות של נעל לגבי השתתפות בשיעור נפלה על אוזניים ערלות והחלטיות גדולה עוד יותר מצד המורה. כך שנעל הייתה צריכה קודם כל להיות הראשונה להגיב על מאמר שפירסם אחד התלמידים מביה``ס בארץ, ובשיעור שאח``כ להגיב ראשונה על הקוד האתי של צה``ל, ואולי היה גם משהו על דת ומדינה באמצע... הייתה לנו גם פגישה עם מישהי מלשכת גיוס, וזה היה ממש בזבוז זמן, משום שהיא פשוט סיפרה לנו מה שכתוב בחוברת הקטנה הזו שמקבלים עם הזימון לצו ראשון, או באתר האינטרנט (ונעל שואלת- למה שינו את הצבע של המעטפה כשמקבלים זימון לצו ראשון? למה לא להשאיר אותה צבאית כזו, כמו שאבא מקבל לפני המילואים? למה להוציא את כל המיליטנטיות מהמעטפה הזו, ועוד לשים סלוגן חייכני ודבילי על המעטפה: ``עולים על מדים``? ``שלום גדוד א```? נעל לא זוכרת כבר... היא רק זוכרת שהיא התאכזבה לגלות מעטפת פרווה ולא מעטפה צבאית אמיתית). נעל ;-)

rastotman

New member
ביצפר זה ביצפר

רק לפני שבוע חנה תפסה אותי אות חברות שלי בסוף היום בנסיון להציל אותנו מלנקות את החצר, ואח``כ לקחה אותנו טרמפ הבייתה [גם אותי זה הפחיד]. היא דיברה על וויצו ועל האוירה של ההישתמטות שמה, וכמה ימים אח``כ על כמה טוב הביצפר שלנו שכימעט ולא יוצאים ממנו מישתמטים וג`ובניקים- היא אמרה את זה בהקשר של העניין החברתי שמאוד חשוב אצלנו, וזה לא רק בית חרושת לציונים. זה בית חרושת לאנשים קטנים ומועילים לחברה, ואולי זה מה שביצפר צריך להיות.

למעלה