הפאזל העכשווי שלי

arielle2

New member
הפאזל העכשווי שלי

שלום לכל המפזלים, אני באמצע פאזל יפהפה שנקרא Chinese Marrige Ceremony (טקס נישואין סיני) הפאזל של חברת Springbok האמריקאית. משנת 1969, במצב מצויין והתמונה הינה על פי ציור של פרנסיס בושר. היות ולי באופן אישי די נמאס אחרי 30 שנה של פיזול להסתפק בהיצע הדל של פאזלים שקיים בחנויות בארץ וכולל בעיקר חברות כמו רבנסבורגר, אדוקה וקלמנטוני יצאתי לרעות בשדות זרים וגיליתי עולם שלם של יצרני פאזלים מכל העולם ומבחר אדיר של נושאים, איכויות, סוגי חיתוכים שונים וכו'. בנוסף גיליתי שלא הגודל קובע! ניתן להינות מפאזלים בני 300 500 ו-750 לא פחות ואולי אפילו יותר מ- 5000 חתיכות ומעלה. שנת פיזול נעימה לכולנו !!

Puzzluna

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

היי, גם אני עשיתי מחקר קטן על פאזלים לסוגיהם ואני מצרה על כך שלא מביאים לארץ יותר מבחר ומסתפקים בפאזלים ה"רגילים" והמוכרים. אפילו הזמנתי מאתר של אספנים פאזל עגול יפיפה אך למפח רוחי קיבלתי אותו עם חלקים חסרים ועם חלקים נוספים ששייכים לפאזל אחר. איפה את קונה איך הפאזלים שלך? נשמח לראות תמונות עם יש לך אפשרות לצלם לנו...

arielle2

New member
היכן ניתן להשיג פאזלים

את הפאזלים שלי אני קונה ב- Ebay. המבחר מדהים והקושי הוא רק לבחור ואיזה מחיר להיות מוכן לשלם

Puzzluna

New member
EBAY

האם זו קניה בטוחה? מגיע עם כל החלקים? אני רוצה לקנות שם פאזל 12000 חלקים אבל חוששת בגלל שהמחיר גבוה לפאזל כזה ואם יחסרו חלקים אין לי טעם לקנות ממילא.... מה דעתך?

arielle2

New member
קנייה ב- Ebay

הי, אמנם לא הרכבתי את כל הפאזלים שכבר קיבלתי אבל כל מה שכן ושהובטח לי שהפזל שלם אכן היה שלם. יש לך כמה אופציות. האחת לקנות פאזל שהמוכר מצהיר שהוא עדיין חדש סגור, sealed ואז הסיכוי שתחסרנה חתיכות שואף לאפס. אופציה נוספת היא שהמוכר מבטיח שהפזל מושלם ושהוא עצמו הרכיב אותו, במידה ורק נאמר לו שהפזל שלם יש לקחת זאת בערבון מוגבל. האופציה השלישית לקחת סיכון. עשיתי זאת כמה פעמים. פעם אחת "נפלתי" ופעם שנייה לא. אם המחיר מאד אטרקטיבי אולי שווה לקחת את הסיכון ולהינות מעצם העשייה גם אם לבסוף חסרים מספר חתיכות. בעיקרון הסיכון הגדול יותר בקנייה ב- EBAY הוא בצורת התשלום. הדרך הטובה והבטוחה ביותר היא לשלם באמצעות כרטיס אשראי דרך PAY-PAL ולא באמצעות צק או העברה בנקאית כי אז אם נפלת על נוכל אין לך דרך לקבל חזרה את הכסף. יש סיכונים נוספים כמו הודעות מזויפות כאילו מ- ebay שמבקשים ממך פרטי משתמש או כרטיס אשראי, לא ליפול בפח. בדקתי את הנושא בהרחבה ואשמח לתת עצות נוספות למי שמעוניין.

Disney Freak

New member
גם אני קונה באיביי !

לא מומלץ למי שאין לו זמן וסבלנות כי אני בכל אופן משקיעה המון לפני כל קנייה, שואלת את המוכר המון שאלות באימייל על כל דבר קטן שלא יהיו הפתעות, בודקות רייטינג ואת הפידבקים שהוא קיבל וכו' וכו' וכו' מצד שני - למרות שאני יחסית חדשה שם כבר קניתי דרך שם 5 פאזלים, גלויות, טלכרדים, משחק קופסה ואולי יש עוד כמה דברים ששכחתי ואף פעם לא נפלתי בזכות כל השאלות והבדיקות האלו ההמלצה שלי היא לקנות רק פאזלים שרשום שהם חדשים לגמרי ועדיין עטופים בפלסטיק השקוף הזה גם המחירים שם למי שבמת בודק קודם לפני שהוא קונה יוצאים ממש בזול למשל אני קניתי 2 פאזלים של הפוטומוזאיק (כתבתי נכון ? שכחתי את השמות פתאום
) כל אחד 1000 חלקים והם יצאו לי יחד כולל משלוח והכל 200 ש"ח אבל כפי שאמרתי צריך לבדוק - ראיתי כבר אנשים שמוצאים מכירה של מוצר כלשהו ומציעים עליו המון הצעות (משחק קופסא שנלחמו עליו ובסוף הזוכה קנה אותו ב-50 דולר) כשיש אדם אחר שמציע את אותו המוצר בדיוק ואף אחד לא בדק ולא הציע אצלו ככה באותו זמן היה עוד אדם שמכר את אותו משחק קופסא ובסופו של דבר אף אחד לא קנה כי אף אחד לא בדק ולא שם לב שזה ממש דבילי כי הוא מכר אותו בחצי...

arielle2

New member
את צודקת

קראתי באתר של Springbok על קרבות על פאזלים ישנים (מתחילת שנות ה-60) שהצעות המחיר הזוכות הגיעו למעל 300$ משום שאנשים התחרפנו. זה העלה את המחיר של הפאזל הזה לתקופה מסויימת ורק יותר מאוחר חזר לרמת מחיר סבירה. לפעמים זה עיניין של מזל ועתוי. קניתי פאזל עץ 800 חתיכות משנות ה-30 לערך במחיר מצחיק של 53$. המחירים שלהם נעים בד"כ בסביבות המאה ואפילו 150 דולר. אם הרבה סבלנות וגם מזל אפשר למצוא ממש דברים שווים.

פיטר פה

New member
מה זה EBAY?

סליחה על הבורות האם זה אתר אנטרנט? אני מחפש פאזל של צילום של כדור הארץ מהחלל אשמח לקבל עזרה?

arielle2

New member
EBAY

EBAY.COM זה אכן אתר באינטרנט שאפשר למצוא שם הכל, אפשר לכנות אותו גם בשם שוק הפשפשים הגדול ביותר בעולם. אפשר להיכנס לשם להכניס מילות מפתח jigsaw, puzzle ולקבל עשרות אלפי תוצאות. כדאי לבדוק תמיד שהמוכר מוכן לשלוח לכל העולם, אפשר גם באופציית חיפוש מתקדמת לבקש רק מוצרים שנשלחים לישראל בד"כ אלה יהיו מוצרים שמוגדרים ל- worlwide. אפשר לקנות פאזלים חדשים או משומשים, רצוי מאד לבדוק לפני שמציעים הצעת מחיר כמה יעלה המשלוח לארץ ומה מצב הפאזל (אם לא רשום). התשלום הבטוח ביותר לדעתי הוא באמצעות כרטיס אשראי. ראיתי שם גם פאזלים יפהפיים על כדור הארץ מן החלל כמו שאתה מחפש. כמו שציינה Disney Freak כדאי לבדוק מראש, להחליט מראש עד כמה אתה מוכן לשלם על הפאזל ולהיזהר לא להיסחף בקרב על פאזל. תמיד צץ פאזל נוסף אם יש לך מספיק סבלנות להמתין.

למעלה