העתקת עץ קטן

BloodyWolf

New member
העתקת עץ קטן

שלום, עץ הקלמנטינות שנשתל לפני 5-6 שנים לא גדל כלל. למרות גודלו המיניאטורי, הוא משתדל להוציא 3-4 קלמנטינות קטנות בכל שנה, אותן אני מגזם במהירות (כדי שלא ישקיע אנרגיה בפירות, אלא בגדילה). לפני חודשיים חפרתי מעט מסביבו, ופיזרתי קומפוסט (קנוי). הוא קיבל זריקת עידוד, והחל להראות סימני צמיחה חדשה (אולם לא סימני גדילה). ההשערה שלי היא שהמיקום שלו (חצי צל עד צל מלא, ואדמה חולית) לא טוב, ולכן הפתרון מבחינתי הוא או לזרוק, או להעביר. מה דעתכם?

BloodyWolf

New member
היא ממוקמת בין לימון לקיר מזרחי

ככה ששמש זו בעיה רצינית - אבל אני משקה פעמיים שלוש בשבוע כמות טובה של מים (מכיוון שהאדמה חולית אין ברירה אחרת). האם יישרוד העברה? ואיך להגדיל את הסיכויים?

bel011

New member
הוא נראה לי צעיר ולכן רוב הסיכויים

שישרוד העברה.יש להוציא עם קלשון רציני...הכי עמוק שאפשר..אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע שיעשה זאת... להעביר לשמש מלאה ולהשקות טוב אחרי ההעתקה

BloodyWolf

New member
הכנות מיוחדות?

אני חושב שאדמה חולית לא מתאימה, עד איזה עומק להחליף את האדמה במקום המיועד, והאם הוספת שכבת קומפוסט מתחת תתרום (או שאין משמעות לקומפוסט מתחת לשורשים)?

טסונמי1

New member
יש לי גינה עים שיכבת אדמה

של חצי מטר -מיתחתיה חול[ליד ים] עצי הדר בני 15 שנה שמיזמן עברו את האדמה גדלים מצוין- אבל בשמש מלאה- הרבה מים - ודישון בקיץ לשאלתך יש משמעות רבה לקומפוסט אבל מעליו שיכבת אדמה- בתקופה הראשונה העץ לא ישתמש בקומפוסט והשורשים לא אוהבים מגע ישיר עים קומפוסט אז- קודם הרבה קומפוסט- אחכ אדמה אחכ העץ- בהצלחה

למעלה