העתקת לימון

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

לiקה

New member
מה שאני ראיתי שעושים

יש לי חברה שרוב הגינה שלה בעציצים גדולים כשהתחתית שלהם שבורה - כדי לאפשר לשורשי העץ לחדור לאדמה
ועוד הצעה כששתולים עץ בכד גדול להשתדל ששפת הכד תהיה רחבה יותר מתחתיתו - אחרת כדי להחליף כד יהיה צורך
לשבור את הכד.

אלי חדש

New member
לא לא הבנתי למה לשתול

בעציצים שבורים אשר ישתרשו לתוך האדמה ולא לשתול ישירות באדמה .
כל היתרון של שתילה בעציץ שאת העציץ ניתן לנייד והוא אינו קבוע למקומו .
ברגע שאנחנו נותנים לצמח שבעציץ לחדור לאדמה אנו מקבעים אותו למקומו.
הגידול בעציץ קשה יותר מאשר באדמה. העציץ חשוף להרבה יותר חום ויובש ולכן, במידה ומדובר במקום קבוע ,לשתילה באדמה יתרון גדול על פני העציץ.

jeshu

New member
אולי זה יתרון העציץ מאוורר יותר וצוואר השורש בו לא יהיה במים באזור עם מי תהום גבוהים או במקום בו יש הצפה.

לiקה

New member
אלי

כי ישנן גינות מלאות בשורשים ( של פיקוסים וכל מיני מריעין ביישין...) ואנשים בכל זאת רוצים צמחים, עצים או שיחים
וזו לא הסיבה היחידה לשתילה בכדים - ניידות.

אלי חדש

New member
תודה אכן במקום בו הקרקע מלאה שורשים

זה פתרון טוב .
באמת לא חשבתי על כך.

u m h

Member
חיכיתי לשאלה הזו.

במקום שמוצב העציץ היה פעם עץ לימון שאומנם היכה שורשים אבל לא התפתח ובקושי פרח שלא לדבר על קרוב ל - 0 לימונים. מתברר שהאדמה במקום זה לא פוריה והיא למעשה פסולת בנין שכיסו בשיכבה דקה של אדמה פוריה. כך רכשתי את הבית לפני כ - 4 שנים. מכוון שמבחינת תנאי האור המקום סביר החלטתי להציב שם עציץ עם לימון בתקווה שייקלט יפה ויניב, מה שאכן קרה.

u m h

Member
לא אמרת כלום ...

להתחיל לחפור ביד כדי להוציא פסולת בנין זה לא בשבילי וגם לא בשביל פועלים יומיים.
להביא כלי כבד - לא משתלם לי כי אצטרך להרוס את גדרות האבן ולרמוס את הגינה.
והכי חשוב - בפינה אחרת יש לי חושחש לשעבר שעבר הסבה חציו לימון וחציו תפוז - והוא חי ונושם בגאון - כך שבתוספת הסופר השכונתי והלימון העציצי אני די מכוסה עם לימונים.

אנחנו גרים בב"ש

אדמת לס לא פוריה וענייה.

לאחר ששתלנו עצים לפני מס' שנים וזכינו להכיר יחד עימם את תכונותיה "הנפלאות" של האדמה, שתלנו באפריל האחרון עוד מס' עצים די גדולים, כדוגמת מקדמיה אבוקדו ומנגו.

בעלי חפר קרוב לקוב! לבד, לעתים הבן בן ה17 עזר. זה לקח זמן, אין מה לומר. אבל לאחר זמן מה היו לנו כ5 בורות של קוב ומעלה לשתילת העצים.

בעצת המשתלה מילאנו את הבורות באדמת חמרה לא מעורבבת איכותית, ושתלנו. את האדמה המקורית פינינו.

אני בעד שתילה באדמה גם אם זה מורכב. לאורך זמן העצים מתפתחים טוב יותר והתקווה שלנו שכשיגיעו השרשים לאדמה הלא מתגמלת, העץ יהיה מספיק חזק ויתמודד.

אין צורך בכלים כבדים או להרוס גדרות. לעניות דעתי פועל חרוץ יחפור לך בור לתפארת ביום עבודה (משהו כמו 2 באלות יהיה מספק).

תחשוב על זה.

u m h

Member
אני חוזר ואומר

שעקרונית אני בעד, למרות שאני לא מבין את ההתנגדות לשתילת עצים בכדים גדולים כל זמן שזה אפשרי והעץ אינו מועק. אני רואה גגות ירוקים כמעט בכל איזורי הארץ שצומחים בהם עצים גבוהים ומרשימים ללא אדמה. למה לא אצלי ?
שנית נסיתי לחפור שם ונפגשתי בבלוקים, ברזלים, צנורות חלודים, בלטות, חצץ, ומה לא. פשוט לא בא לי על העבודה הסזיפית הזו מה עוד שהסביבה מרושתת בשורשים מפותחים של עצים אחרים.
אם יש דעות של מקצוענים שניתן לגדל לימון בעציץ גדול - יש בזה גם אפקט עיצובי כל שהוא, גם אם צריך להחליף את העץ כל 6 שנים, זה הרי כך גם עם שלל צמחים אחרים שמדי כמה שנים מרעננים את הגינה ומחליחפים אותם באחרים. לא ?

jeshu

New member
כבר חפרתי כאלה זו עבודה קשה - נכון, אבל לא בלתי אפשרית. גם לא צריך לבצע אותה בבת אחת. צריך גם לזכור שהמטרה היא לייצר מקום מספיק לעץ לימון ולא לנקות את כל הגינה.

u m h

Member
כמה היית חופר ?

קוב ? שניים ?

ומה לגבי שורשים מפותחים של עצי פרי אחרים שבסביבה ? להתעלם מהם או לנסר אותם ?

jeshu

New member
קוב נשמע לי די והותר שים לב לתשובת שמתייחסת לשתילת לימון בגינת גג - 200 או 300 ליטר. אבל אם כבר בגינה הייתי חופר והרבה. ולא הכל בבת אחת - לא לעשות נזק לגב. השאלה היא גם מה יש מתחת לפסולת הבניין. הפסולת היא לא שכבה עבה במיוחד ומה שעשוי להיות בעייתי בה במיוחד אלה הם מרבצי סיד שנשפך או הושאר שם.

שורשים של עצים אחרים לסלק בהחלט, בייחוד אם אלה פיקוסים.

u m h

Member
אני לא יכול לדעת מה הם השורשים במדוייק.

פיקוסים אין לי, אבל יש בסביבה קלמנטינה, אגס, בוגונביליות וכמה שיחים שאינני יודע את שמם.

אבל אני שואל שוב, למה להסתכן במרבצי סיד ומי יודע מה עוד, הרי יש כאן מידה לא קטנה של הימור. בעציץ אנחנו כבר יודעים שניתן לגדל, שתנאי האור סבירים, אפשר להגדיל אותו ולשלם עבורו אפ' 1000 שח, בס"ה קיזוז כל ההוצאות עם בָּאלה של אדמת חמרה וכו' זה לא בשמים.
עץ בעציץ איננו מפגע אסתטי לדעתי.

ואגב כך - מה באשר לבניית חומת לבנים ריבועית בגובה 80 ס"מ, האם שורשי לימון עלולים לפרוץ אותה במקום להעמיק ולחפש מצע פורה ?

עץ בעציץ ברור שאינו מפגע אסתטי אלא ההיפך

אבל לדעתי גידול בעציץ מצריך הרבה יותר השקעה מאשר באדמה לאורך זמן.
קשה יותר לגדל בעציץ מהנסיון שלי.
גם אם העציץ יהיה מספיק גדול, מהר מאד שוב יהיה קטן.
לאדמה אין גבולות.
אם אתה רוצה לימון מניב וגדול - לך על האדמה.
אם אתה רוצה עץ לנוי, העציץ מתאים אבל קח בחשבון עבודה כל כמה שנים.

לדעתי בעציץ צריך גם לדשן ולהשקות יותר מצד אחד ולהיזהר מהמלחה וחוסר ניקוז מצד שני

בהצלחה

jeshu

New member
אתה מתכוון לבנות "עציץ מלבנים"? שורשי העץ יגעו לאותו המקום, אלא אם תעשה לזה ריצפת בטון שגם תיסדק עם הזמן והשורשים יעברו אותה.

העציץ הוא גם פיתרון, אבל פיתרון מגביל. אני מציע לך להתרכז בלשפר את הסביבה לעץ אחד, ואני גם לא חושב שידרשו הזזה של מ"ק קרקע. ואתה צודק בנודע לעלויות - את החישוב שלך אני משאיר לך.

את השורשים כל עוד אתה לא מאוד קרוב לצמח ממנו הם הגיעו בהחלט אפשר לקצץ. זה יפגע מעט בעצים האחרים אך הם יתגברו.

למעלה