העתקה באמצעות טינר

haring2

New member
העתקה באמצעות טינר

שאלתי בחנות פנאי לגבי יצירת תמונה ע"י העתקתה למשטח עץ. המדריכה שם נתנה רעיון -צילום התמונה (עובד רק עם ש"ל) במכונת צילום ומעבר עם צ"ג טבול בטינר על גבי התמונה כאשר זו מונחת על גבי המשטח. לא עבד. מישהו מכר את הטכניקה ? (מקווה שהייתי מספיק ברורה)

מצטרפת לשאלה

ניסיתי להעביר תמונה לקנבס, בפעם הראשונה טבלתי את הסמרטוט עם יותר מידי טינר והיא נמרחה. בפעם השניה, טבלתי בקצת פחות ויצאה תמונה חלקית. איך עובדים עם החומר הזה??????????

עבודה עם טינר:

להעביר על כלי/קנווס טינר עם מטלית ספוגה בחומר. לשים את התמונה הפוך ולשפשף עם צמר גפן טבול בטינר. התמונה עוברת.

עבודה עם חומר שנקרא טרנספר:

מעדיפה לעבוד עם החומר הזה מאשר עם טינר. ניתן להעביר תמונה מודפסת במדפסת רגילה או מצולמת במוכנת צילום, לכל מצע: לעץ, זכוכית, פוליאסטר וכו'... החומר נקרא טרנספר והוא מדיום של חברת SENTA מורחים על התמונה את החומר ומצמידים לאן שרוצים (התמונה יוצאת הפוך ולכן רצוי ללא כיתוב) מייבשים חצי יום. אחר כך, לורחים מטלית לחה (אפשר גופיה, חיתול טטרא וכו'..) לחה אבל לא ספוגה במים , מעבירים על הנייר ומתחילים בעדינות רבה יחד עם המטלית מגרדים את הנייר בעדינות וכך נשארת התמונה על המשטח. מומלץ מיד לכה על בסיס מים או דבק מפיות ע"מ שהצבעים לא ידהו.

haring2

New member
לא עובד

הפכתי את התמונה על משטח עץ צבוע בצבע אקרילי ועברתי עם צ"ג טבול בטינר מעל התמונה. לא עבר ממש כלום אפילו לא נקודת צבע.

Sימה

New member
לא ידוע לי שאפשרי להעביר מדפי צילום

אבל כן אפשר להעביר ממספר מגזינים שאחד מהם הוא "בורדה" . זה תלוי בסוג ההדפסה על הנייר , לא מכל תדפיס אפשרי הלוריד את הצבע כבר לא זוכרת את כל התורה . בטוח שמ"בורדה" יירד מצרפת לך כאן אחת מהעבודת שלי---זו שאני הכי אוהבת . Sימה

את התמונה צריך לצלם במכונת צילום

זירוקס (ככה אמרו אצלנו בלימודים) אח"כ להניח אותה הפוכה על משטח העץ או הבד ובעזרת בד עם טינר ולעבור והתמונה עוברת יופי...

לא יודעת מה הבעיה...

אני העברתי עם טינר תמונות שצולמו במכונת צילום והודפסו במדפסת HP פשוטה.

למעלה