העתיד

רון סי

New member
זה כן מוביל

ולא נכון שאני מנסה לגרום לך להרגיש רע. אני בכלל לא מדבר עליך. אני מדבר אך ורק עלי (ועל הדומים לי). זאת בניגוד ללוחמים בתאגידים שמציגים ילד מנוצל בסדנאות יזע ואומרים לי "איך אתה מרגיש בענין? רע, נכון? אז מה תעשה בנידון?" לוחמים אלה מדברים עלי ועל התחושות שהתמונות שהם מביאים מעוררות בי. תנועת ה"אנטי" גלובליזציה (כמובן, היא בעצם לא אנטי גלובליזציה, היא אנטי אי-בקרה על התאגידים והתנהגותם המוסרית) לא עוסקת בעקרון בדמות החברה. יש חיבור בין תנועות כאלה, שעוסקות בדמות החברה לתנועה זו, אבל זה לא אותו ענין.

tookmy

New member
לא , לא מנסים לגרום לאנשים להרגיש

רע. מה פתאום? תיכף גם תספר לנו שהמימסד הקפיטליסטי מציג באהבה וחמלה את מי שלא עובדים ולא כעצלנים שצריכים להרגיש לא מועילים , ותיכף תספר לנו שהמדינה, מוסד קפיטליסטי ידוע כרגע או לפחות משת"פית של השיטה הקפיטליסטית, לא מנסה לגרום לאנשים שלא מתאים להם לההרג או סתם לשרת בצבא להרגיש רע. או שאולי זה נראה לך מוסרי יותר? ההתעלמות שלך מהעובדה שבכל דרך חיים יש ערכים , ובכל בחירה יש נקיטת עמדה והתייחסות לערכים מסויימים כנכונים וטובים ולאחרים כגרועים, היא מפתיעה בהתחשב בכך שעד עכשיו עשית עלי רושם של אדם די אינטיליגנטי, למרות הדעות שלך.

רון סי

New member
לא מנסים לגרום לאנשים להרגיש רע?

איך בדיוק רוצים שאדם ירגיש כשמראים לו שאת נעל הספורט שלו מייצר ילד סיני תמורת כמה סנטים לשעה? טוב? אם האדם הזה מרגיש טוב, אז מה הבעיה? הבעיה היא, מה שמניע אותו לתמוך במאבק נגד המצב הזה, שזה גורם לו תחושה רעה. גם התעמולה לפיה הלוגואים תוקפים את המרחב הציבורי ואת המרחב האישי מטרתה לעורר רגש שלילי (אם כי לא בהקשר למצפון), תחושה של חנק, של שלילת חופש וכולי. גם המדינה עובדת חזק על המצפון של אנשים, וגם לזה אני מתנגד. בכלל, תנועות האנטי-תאגידים משתמשות אחת לאחת בשיטות התעמולה של התאגידים עצמם, ועוד עושות את זה במודע ובהצהרה, מבחינת להשתמש בכוח של התאגיד כדי לפגוע בו. אבל הענין הוא שאם המטרה לא מקדשת את האמצעים, אלא אפילו להפך - האמצעים קובעים את ערך המטרה, אז אם אתה משתמש באמצעים פסולים (גם לדעתך) מה קורה למטרה שלך? אבל העניו

מודעות והתמודדות

למה אנחנו מסתבכים עם נושאים גדולים ? יש לי שאלה אלייך: נניח שיש לך שכן בבניין שבלילה שופך חומצה רעילה על הדשא. אף אחד מהשכנים לא יודע למה הדשא נובל. עד שיום אחד שכן אחד מציג בפניך את העובדות. הוא צילם את השכן הזה. האן אתה יכול לקבוע שאותו שכן שהציג בפניך את העובדות ניסה לעורר בך רגשות שליליים ? אני לא חושב. אתה יכול להיות בטוח אולי שבך התעוררו רגשות שליליים, אבל הוא - רק הציג בפניך עובדות. הוא הפך אותך למודע לעניין. מה רע בזה? מה רע במודעות ? עוד אף אחד לא אמר לך מה עושים לשכן הזה או מה מגיע לו, רק הציגו בפניך את העובדות. אתה בוחר איך להתמודד איתן. ועוד שאלה - אם מי עדן יצאו בפרסומת שמספרת לך עד כמה המים מהברז לא בריאים ומסוכנים(מנסים לתת לך להרגיש רע לפי הפירוש שלך). ואתה שותה מים מהברז כל יום, אז מתוך עיקרון בלי שום קשר לעובדות אתה לא תקנה מי-עדן ?

רון סי

New member
בדוגמה שלך

אין בעיה, כי אין שום פניה למצפון שלי. אני לא מרגיש אשם בגלל שהשכן שפך חומצה על הדשא...

אוקיי

זו סתם קטנוניות. אני בטוח שהבנת את הנקודה. קח את הדוגמה השניה עם המים.

חובבן

New member
כל דבר סופו לחלוף מהעולם

מה שניראה היום חוק טבע שאין להפרו, יראה מצחיק בעוד 100 שנה. לפני 500 שנה לא היו מדינות ותאגידים, היום יש, ומחר שוב לא יהיו. מי שמבין שהעולם הוא דינאמי, מנסה לדחוף לכיון אותו הוא בוחר.

לפני חמש מאות שנה

היו מקבילות היסטוריות למה שהיום אנו מכנים תאגידים, דהיינו המדינה המודרנית המוקדמת. תתפלא לראות כמה קווי דימיון יש בין השנים.

iceviper

New member
אכן יש סכנה כזאת

לוכדי התרבות זה נשק ישן נושן של התאגידים.מסתובבים ברחוב,רואים מה נחשב "קול" ומשווקים את זה כהמצאה בלעדית שלהם על הדרך הנכונה לחיות. הדבר הבאמת מסוכן הוא שאנשים שמתחילים להפנים את החסרונות שבשלטון התאגידים,יתפתו להאמין שאלה באמת השתנו ולראיה-משווקים אווירה ביתית במקום מנוכרת וכו',בעוד שכלום לא השתנה-התוצאה היא אותה תוצאה. ואז יסתכלו על האנטי-גלובליזציה כתנועה סהרורית בעוד שכרגע זה הופך יותר ויותר לקונצנזוס.לא בארץ,כמובן.כאן אנחנו חיים בפלנטה אחרת בדרך כלל.

אכן

אני באמת לא רואה יותר מידי סיכוי לשינוי בדרך הנוכחית. מצטער על הפסימיות. הכיוון צריך להיות יותר בכיוון מודעות אישית. תאגידים מורכבים מאנשים. אנשים מכירים אנשים אחרים. אנשים יכולים להעביר רעיונות ולהאמין בהם אם הם מרגישים בתוך עצמם שהם נכונים. http://www.info.org.il/cluetrain/index.html זה נראה משהו כזה...

shomerpoliti

New member
אין כל סכנה כזו

אין כל סכנה כזו באופק הריק (העולם הוא עגול - אין ספק!) למה? כי האנטי גלובליזציה האמיתית, זו שמציעה גם אלטרנטיבות לגלובליזציה הקפיטליסטית מעבר ל'ביתיות, חמימות ותחושת קירבה' די מזויפות אף פעם לא יהפכו לטרנד בידי התאגידים. למה? התאגידים לא אוהבים אנשים חושבים, על אחת כמה וכמה אנשים שחושבים דברים נגדם. לדעתי התהליך הזה (שלדעתי קורה כבר עכשיו) של ניכוס הרובד הסיסמאתי של האנטי גלובליזציה על ידי התאגידים הוא דווקא תהליך טוב כי בסופו של עניין זה יגרום לכך שלנו, פעילי האנטי הגלובליזציה, "לא יהיה מנוס" מלפעול לא נגד הגלובליזציה הקפיטליסטית, אלא למען האלטרנטיבות שאנו מאמינים בהן. מה גם שזה יצור 'אנשים חושבים' (כבר אמרתי שהתאגידים לא אוהבים אנשים חושבים - הם אוהבים צרכנים "מועילים") שייצטרפו למאבק למען אלטרנטיבות לגלובליזציה הקפיטליסטית. פועל יוצא של זה יהיה, שיווצר איזהשהוא קונצנזוס רעיוני אצלנו. כל התיאוריה הזו שלי מסתמכת על משהו שמרשל מקלוהן כתב ב'להבין את המדיה': "קבוצת כח לעולם לא תנכס לעצמה זרם שמנוגד לה, אלא רק את ייצוגיו התרבותיים השטחיים ביותר." אנחנו יכולים לראות את זה בהתמסרות של להקות כמו Conflict וTrash וגם בתמיכה שנותנים התאגידים לRage Agianst The Machine. בגלל זה גם אף פעם לא שמענו בתקשורת הממסדית על כלשהו משהו עם מסרים רציניים נגד השיטה הקפיטליסטית, למשל. דרך אגב, לConflict יש שיר {מהתקופה הטובה שלהם} שמדבר בדיוק על זה. אני לא זוכר באיזה אלבום שלהם זה נמצא, אבל לשיר עצמו קוראים The Greatest Show On Earth. אופטימיות זה טוב!

"אמיתית"

תשים לב שכל אופנה שמתפשטת וצוברת תאוצה תמיד משנה צורה מהצורה הראשונית והאמיתית שלה... כדי שהיא תתאים לכל כך הרבה סוגים של אנשים המכנה הנמוך המשותף הוא הקובע. אלו היצוגים השטחיים כביכול שאתה מדבר עליהם. וזה מה שישאר מהאופנה הזאת במידה והיא תתפשט. שיהיה ברור. יש בעיה עם מה שאתה אומר על אנשים חושבים... דבר ראשון בכל מחנה יש את ה"אנשים חושבים" שלו. לא כל אחד שחושב יחשוב כמוך או בסגנון שלך. דבר שני, לא כל האנשים אוהבים לחשוב כל הזמן ולהיות מודעים לכל דבר. זה לא כזה כיף. אנשים אוהבים גם כיף.

למעלה