העתיד

העתיד

חושבים לפעמים על העתיד שלכם?
זוגיות? ילדים? משפחה?

ככל שמתבגרים, הרכב המשפחה משתנה (מוות של סבא וסבתא, בני דודים/אחים/אחיות מתחתנים) והומואים מעל גיל 30 מרגישים די לבד.

אחיות ואחיות מתחתנים, חברים וחברות סטרייטים מתחתנים, אחרי זה נולדים להם ילדים...

ומה אני אגיד? איזה עתיד מצפה לי? קשה להומואים לחיות במדינה הזאת, כשאפילו להתחתן אי אפשר. שלא לדבר על להביא ילד לעולם.

אם היו שואלים אתכם אם הייתם מעדיפים להיות סטרייטים, מה הייתם עונים?

ItsikH

Member
רק לפני שבועיים דיברתי עם חבר שיש לו ולבן זוגו לא ילד אחד ולא שניים אלא שלושה. אני גם מעריך שיש להם אותם קשיים ידועים של זוגות נשואים, של מחלוקות, ספקות, ריבים...

אם מה שאתה רוצה זה זוגיות וילדים, אתה *יכול* להשיג את זה גם עם גבר, רק - דורש המון השקעה ומחשבה ובעיקר, מה שרובנו לא יודעים לעשות, *תכנון מראש ועמידה במחויבות למטרות*. חיים של סטרייטים פשוטים יותר? לא באמת, רק חיצונית, עובדה ש-50% מתגרשים...

מסקרנות-

שלושה ילדים דרך פונדקאות או בהסדר אחר?

נדמה לי שהסטטיסטיקות גירושים להטרו עומדות על שליש, טרם הגיעו ל-50%.
דווא זכור לי מחקר ממסצ'וסטס שבו טענו ש-50% מהזוגות ההומוסקסואלים במדינה חיים בזוגיות פתוחה. אחרי זה
היו קולות שאמרו שהנתונים הללו יפגעו בהשגת לגליזציה של נישואי גייז במדינה.
אני משער שסטרייטים פשוט לא מדברים על בגידות/נישואים פתוחים באותה פתיחות כמו גייז, כך שיהיה קשה לעשות סטטיסטיקות אצלם.

לתחושתי, עדיין יותר קשה לתחזק זוגיות הומוסקסואלית.
גד"ה (ג'ייסון דנינו הולט) סיפר בריאיון שהוא רואה סביבו זוגות שמהר מאד עוברים לזוגיות פתוחה וטען שבעיניו יש בזה משהו חזירי.
הוא אמר שהוא יכול להבין צורך מיני חדש אחרי פז"ם בזוגיות, אבל לא כשזה מגיע כל כך מהר.

ItsikH

Member
דנינו הוא בן 26 אני לא יודע על אילו זוגות הוא מדבר, ואין חוקים או כללים לדעתי - אני מכיר כל צרוף אפשרי - זה לא ענין ל"חזירות" דווקא, רק שמנסיוני *בדרך כלל* זוגות בגילאים צעירים כאלו ש"עוברים לזוגיות פתוחה", מהר מאוד עוברים גם לזגיות אחרת (ושוב, אין כללים - אני מכיר זוג שבזוגיות פתוחה מגיל 20 וכבר 30 שנה יחד). מנגד, בגילאים כאלו עדיין סביר שלא יפתחו קשר קבוע יציב וארוך טווח.

לגבי סטטיסטיקות סטרייטים - השליש כולל את האוכלוסיות הדתיות בארץ, בהן גירושים נדירים (בעיקר חרדים). אצל חילונים צעירים כבר הגענו ל-50%, עד כמה שדווח לי (אישית איני מתעניין בסטטיסטיקות של סטרייטים...).

מנסיוני כל טווח האפשרויות קיים, קצת קשה לערוך סטטיסטיקה, אבל הערכתי היא שמונוגמיה דווקא לא נדירה כלל, בייחוד אצל זוגות עם ילדים - לפחות לא שונה מהותית מסטרייטים אלא רק ב*כנות* - ואם כבר יש סקס מחוץ לזוגיות, זה ממש לא על בסיס קבוע בדרך כלל.

לגבי בגידות אצל סטרייטים נערכו סטטיסטיקות והאומדן ששמעתי הוא 50% - ראה זה פלא.

יותר קשה לתחזק - רק במובן הממסדי - קל יותר לפרק זוגיות הומואית כי אין הכרה חברתית ש*מאלצת* זוגות סטרייטים להשאר יחד גם אם אינם רוצים בכך - לא בטוח שזה רע... יותר נכון, להערכתי יש פנים לכאן ולכאן ולא ניתן להכריע באמת מה עדיף: אם למשל בן זוגי ואני היינו עכשיו נשואים עם משכנתא וילד, סביר יותר שהיינו נשארים יחד, לא ניתן לדעת אם זה היה טוב או לא, ובהשוואה למה (וד"א אני גם מכיר זוגות הומואים שנכנסו למחויבויות משותפות ואלמלא כן היו נפרדים ולא בטוח בכלל מה עדיף להם).

לגבי השגת הכרה חוקית בנישואים, זה הרי פוליטיקה, נשאיר אותה לפוליטיקאים (כאמור, סטרייטים עושים לא פחות, רק לא מדברים על זה, בטח שלא מודים בזה).

מוסיף תהיה

זוגות קבועים ששורר ביניהם אמון בד"כ יעברו לקיום יחסים ללא קונדום, לא?

מה קורה כשפותחים את הזוגיות?
חוזרים ליחסים המוגנים גם עם הבנזוג? בתחושה שלי , ברגע שמכניסים עוד פרטנרים למיטה, כבר פחות בטוח לוותר על הקונדום גם עם הבנזוג האמיתי.

ItsikH

Member
לא צריכה להיות בעיה, אבל זה נתון לשיקול דעת יש כאלו שיסרבו לוותר על הקונדום בכלל, למרות שלי זה נשמע היסטרי ואני לא בגישה הזו - זו דרישה לגיטימית, המניע שעומד מאחוריה הוא שללא קשר לשאלת האמון, אני לא רוצה בכלל לעמוד בפני האפשרות של המחיר של אי עמידה באמון הזה, גם מצדי וגם מצידך.

לדעתי יש חשיבות לויתור על קונדום בשלב המתאים בזוגיות ולא לפני כן, כחלק מאותו אמון שנבנה. האם בזוגיות פתוחה יש צורך בקונדום? נתון לשיקול דעת, ובכל מקרה לדעתי לא ניתן לעבור לזוגיות פתוחה אלא במצב של אמון רב וכנות מירבית.

שורה תחתונה - אין לי תשובה. לא עמדתי בפני השאלה.

aשרון

New member
הייתי נותן את התשובה הבאה...

1. אתה לא מרגיש לבד אם יש לך מערכת יחסים בריאה עם בן הזוג .
2 . לא צריך להתחתן כדי לחיות כל החיים ביחד.

נכון שיש את כל עניין שוויון הזכויות (שזה נושא בפני עצמו ולדעתי צריך להילחם עליו), אבל צריך להסתפק עם מה שיש כרגע ולהסתדר איתו.
אם אתה לבד?, נסה למצא בן זוג. ואח"כ כבר יבוא כל עניין הקמת המשפחה.

צריך הרבה סבלנות עד שמוצאים את האחד.
אני אף פעם לא חשבתי ולא שאלתי את עצמי אם היה לי יותר נוח אם הייתי סטרייט. כי לא משנה אם אתה סטרייט או גיי, בכל מקרה יהיו לך בעיות ומכשולים להתגבר עליהם.

עוד לא עוד לא

תן להנות מהנעורים שלי, מהסקס הפרוע, מהגופות הלוהטים והחמים שנעוריי משיגים למיטתי, מהבחור מהכפר שבא אליי אתמול ויהיה עד מוצ"ש.
הייתי עם כמה מבוגרים, בגיל 40 ו- 50. סקס משובח אין ספק, אבל איטי מדי לטעמי.

ItsikH

Member
אתה חמוד
איטי מדי זה אומר שלא גמרו אחרי 5 דקות

שאחרי נחצי שעה עוד לא

והפה כואב, והטוסיק כואב, ויש כבר אדום בבטן מרוב חיכוכים

white star

New member
ככה

לא הייתי מעדיף להיות סטרייט.
לגבי העתיד... שאלה קשה.
אני לא רוצה ילדים, לפחות עדיין לא.
לגבי חתונה... יש בתיכנון אבל לא יודע
יהיה טוב :)

another גיא

New member
לי זה ברור שכן...

חתונה, ילדים..

וקשה (לי) להגיד ב-100% שאם היו מציעים לי להיוולד מחדש כסטרייט הייתי מוותר על זה. לא שיש לי בעיה עם המיניות שלי, אבל יש לי בעיה עם הבערות של האנשים, עם חוסר הלגיטימציה שיש לקהילה שלנו.
יש אנשים שיותר קל להם להתמודד עם זה ולשים זין, אבל לא כולם כאלה.

בכלל שאין לי את האופציה לשקול בכלל דבר כזה (לאף אחד מאיתנו אין) אז השאלה תישאר ללא מענה.

מדי פעם בפעם נפתח כאן אשכול כזה (גם אני בעצמי פתחתי אחד) ששואל על זוגיות, ילדים וכד'. אתה תקבל כאן מגוון של תשובות.
השאלה היא מה אתה רוצה. ומה שתרצה- תוכל להשיג. זה לא יהיה קל, ואני גם מכין את עצמי לזה. אבל נעבוד על זה...

Mr Fahrenheit

New member
כן. ציינתי כבר בעבר פה שאני מאוד רוצה ילדים

ומתכוון לפעול בכל הכח להגשים את הרצון הזה כשיגיע הזמן.

חתונה זה טקס דתי שלא יכול לעניין אותי פחות. אני כן ארצה שוויון בעיני החוק ולקבל את כל הזכויות אותם מקבלים זוגות נשואים, אבל זה לדיון אחר.

ואם היו שואלים אותי, הייתי עונה שהייתי מעדיף להיות סטרייט (אבל זה לא אומר שאני לא שלם עם הנטיה המינית שלי).

חד וחלק, להישאר הומו

זה רק דמיון, מפותח מאוד, שלסטרייטים קל יותר.
אין לי כח לפרט, אבל מישיבדיק לעומק יראה שזה נכון.

כמה גירושים, כמה אלימות במשפחה, כמה הוצאות, יאש וכו וכו

נכון, קשה מאד למצוא זוגיות, אבל לסטרייטים לא קל יותר, נקודה.

Acoustic 3

New member
וואוו. זה מה שסטרייטים מייצגים בעיניך?!

גירושים ואלימות במשפחה?!
באיזו חברה סטרייטית אתה נמצא?!
חסרים הומואים ערסים אלימים?

אני מסכים שגם להם לא קל. אבל בפירוש לא מהסיבות שציינת.
לכל אחד יש את הבעיות שלו. כל אחד והחבילה שלו.

אבל הם לפחות לא צריכים להתמודד עם תהליך שמתחיל בשנאה עצמית עקב שוני חברתי מהותי, ולפחות להם קל יותר להתרבות ולהחזיק בידיים ילד שקורא להם "אבא".
כן. לכל אחד יש את הקשיים שלו. אבל להם יש יתרונות מהותיים.

אני מכיר המון סטרייטים שאין להם

בטחון ללכת למכולת.
אז אמרת, ואני מסכים, כל אחד והחבילה שלו.

לגוף תגובתך, אז לא, זו לא הצורה בה סטרייטים מצטיירים בעיניי, זו המציאות, של חלק\רוב, אלוהים יודע..
2 מתוך 3 מתגרשים, חלקם נשארים לבד, חלקם בסטוצים אינסופיים, וחלקם מתחתנים. יש ויש ויש.

לחשוב שאתה מסכן, זו בחירה, ולא דבר בלתי נשלט לחלוטין.
אז נכון שיש לך קשיים, שוני וכו
אבל לסטרייטים גם יש את החבילה שלהם.
ותתפלא לשמוע! לעתים (לא רחוקות בכלל) החבילה שלהם גדולה משלך.
אז תגיד תודה שאתה הומו, ושתוק :)

Acoustic 3

New member
אנחנו שוברים שיאים בחוסר ההסכמה בינינו

וזה גם לרוב על העניין הזה.
אני לא מבין איך אתה, מכל האנשים - איך אתה אומר שזה בסדר להיות הומו.

בכל חברה ההומואים הם קהילה נפרדת, שבקשו שהחברה תקבל אותם ברגע שקבלו את עצמם.
בחברה החילונית עדיין יש התנכרות להומואים, בחברה הדתית בכלל לא מכירים בהתנהגות הזאת כדבר נורמלי וקוראים לזה מחלות נפש, או "ניסיון" שהאל מעמיד אותך בו.
בכל חברה הומואים לא מקבלים "חיים קלים" בהקשר לנטייתם.

אתה אומר דברים על הסטרייטים כאילו קבלנו בעיה אחת, אבל לפחות נמנעות מאיתנו הבעיות שלהם.

אז 2 מתוך 3 מתגרשים, אז מה? מה זו הסטטיסטיקה הזאת?
אתה רוצה שאגיד לך כמה זוגות הומואים נפרדים ביום?
חלקם נשארים לבד?
אתה רציני? אתה יודע כמה הומואים נשארים לבד?
אם שוב נלך על סטטיסטיקה, כנראה שמבחינת אחוזים - יותר הומואים נשארים לבד מאשר סטרייטים.
ואם אתה רוצה לדבר על אלימות במשפחה - האם כיוון שאני הומו, זה אומר שאני חסין מאלימות? לא יתכן שגדלתי בבית אלים? לא יתכן שאני גם אחבור לגבר רכושני ואלים שיטיל עלי אימה ופחד?
האם אנחנו חסינים לכל זה?

כל הבעיות שאתה מגדיר "של סטרייטים" הן תקפות גם להומואים.
לעומת זאת - רוב הבעיות של ההומואים - הם רק של הומואים.
והנה דוגמה -
אז אם יש ילד שגדל לשנוא את עצמו כי הוא חנון מושלם והחברה מזלזלת בו כתוצאה מכך, יכול להיות ילד חנון מושלם שהוא גם הומו.
והנה אותה בעיה, רק שבעתיים.

לא מדובר ברחמים עצמיים, מדובר במציאות.
לסטרייטים יותר קל לבנות חיים בכל חברה - בין אם בחברה מתוקנת ובין אם לא. לסטרייטים יותר קל להתרבות ולהתקבל בחברה.
סטרייטים לא צריכים לצאת מהארון כל פעם מחדש והם לא יוצאי דופן.
סטרייטים לא נמצאים בקבוצת סיכו של מחלות מין, ואם סטרייט יעשה טעות וישכב עם מישהו בלי קונדום, יש יותר סיכויים לטובתו שהוא יצא מזה נקי.
אולי עם ילד, אבל נקי ממחלות - ! (ורוב הבחורות לוקחות גלולות, אגב)

דבר אחד זה לשמוח שאתה מי שאתה, אחרי שעברת כברת דרך וקבלת את עצמך, ודבר שני זה להגיד שקבלת במתנה נטיה מינית להתמודד איתה.
אני לא חושב שזו מתנה. זו קללה. כי זה עוד קושי בנוסף לכל השאר.
נכון, זה מי שאני, קבלתי את זה ואני לומד לחיות עם זה.
אבל מתנה?
נו באמת. זו פלצנות והתייפייפות לחשוב ככה.
ועוד לתרץ את זה ש"יש סטרייטים עם חבילה יותר גדולה משלך"..
זה כמו לבקר חבר שעובר כימותרפיה, ולהגיד לו שיגיד תודה, כי חבר אחר שלך עובר גם הקרנות.

בחייך.

kombinaizer

New member
אני חושב שאתה לא מפנים את הנקודה שלו

לכל אחד יש בעיות, לא משנה את הגזע שלו.
אין צורך להכנס להשוואות כי בעיות זה דבר סובייקטיבי ופרטני.

למעלה