העתיד נמצא בטורנט?

• פותח הנושא xslf
  • פורסם בתאריך

xslf

New member
העתיד נמצא בטורנט?

כמה חבר'ה העלו לרשת טורנט של ה-service pack החדש של מיקרוסופט, במטרה להוכיח ולהדגים איך טכנולוגיות p2p משתלמות גם לתוכנה חוקית/קנינית: http://sp2torrent.com/index.php

e-magine

New member
מה שלא הבנתי

כי לא התעמקתי, זה מה האינטרס של צד ג' לעשות הפצה מהסוג הזה עבור מיקרוסופט. עמלה?

xslf

New member
להדגים נקודה?

אם אני אומרת שטכנולוגיה X טובה בשביל שימוש Y, ברור שארצה להדגים את זה באמצעות שימוש בדוגמא מחברה גדולה, כגון מיקרוסופט. לא כל דבר ברשת נעשה עבור עמלה

e-magine

New member
ברור שלא כל דבר

אני שואל על הפצת קובץ של מיקרוסופט, לא על ההדגמה. כלומר, הדגמת, מיקרוסופט משתכנעת לאשר הפצה p2p למה מישהו ירצה להפיץ את הקובץ? תרומה של משאבים למיקרוסופט?

xslf

New member
לא הבנתי מה לא ברור

ההדגמה עצמה היא ההפצה של הקובץ- אתה לא יכול להדגים את היתרונות של טורנט בלי להשתמש בקובץ גדול שיש לו ביקוש גדול. הקובץ של מיקרוסופט עונה על התנאים ובכך הפצתו מדגימה את הנקודה. הרעיון הוא לא לשכנע את מיקרוסופט ספציפית, אלא בשימוש בקובץ שלהם לשכנע חברות באופן כללי ביתרונות של הפצת קבצים גדולים באמצעות טורנט.

e-magine

New member
הבנתי למה חברה גדולה

תרצה להפיץ קבצים גדולים באמצעות טורנט. לא הבנתי למה המשתמש הפרטי בשרות p2p ירצה לעשות את השרות הזה לחברה גדולה שמפיצה את הקבצים כנגד תשלום.

xslf

New member
כדי לקדם את השימוש בטורנט באופן

כללי (ואז המשתמש יקבל הורדות מהירות יותר)? כדי לנסות להפוך את הטורנט לכלי p2p "לגטימי" ולהפסיק את נסיונות הרדיפה של משתמשי p2p? בשביל להדגים לחברה הגדולה למה כדאי לה להשתמש ב-p2p? בכל מקרה, אין כאן ממש "שירות" עבור מיקרוסופט, אלא שימוש בהם להדגמה של עיקרון. נראה לי שאתה מייחס כאן יותר "שירות" עבור מיקרוסופט ממה שיש באמת. בהרבה מקומות נתקלתי ב"עשיית שירותים" למיקרוסופט בשביל להדגים עיקרון. כמו למשל כל אלו שקודדו מחדש את דף הבית של מיקרוסופט בצורה יעילה יותר כדי להדגים כמה שימושי css יכול להיות. מיקרוסופט זו פשוט דוגמא בולטת וקלה לשימוש. ה"שירות" שהיא מקבלת היא תופעת לוואי, ולא ברור בכל מקרה כמה היא שמחה עליו.

e-magine

New member
טוף, הבנתי

והערה כללית. הגופים שעוסקים בהגנה על זכויות קניין רוחני, שהלוחמניים שבהם יושבים בארה"ב, מנסים מזה שנים להילחם נגד הטכנולוגיה כי הם לא מצליחים להילחם נגד מפירי הזכויות. אם אני לא טועה, מזה עשרות שנים הם ניסו לאסור מכירת מקלטי וידאו VCR אחרי זה צורבים, אחרי זה היתה המלחמה על פיצוח קוד ה DVD העברת חקיקה פלילית נגד מי שמנסה להסריט באולם קולנוע או הופעה, חקיקה נגד פיצוח הגנות על תוכנות וכד'. לא נראה לי שניתן יהיה לשכנע אותם לשנות את הגישה. הדברים האלה דומים במידת מה לשאלה האם צריך לאפשר מכירת נשק חם לאזרחים ואם כן, באילו מגבלות? אז נכון שנשק חם יכול לשמש להגנה עצמית אך באותה מידה נכון שהוא יכול לשמש לביצוע פשעים. אידאולוגיה לא בהכרח הולכת יד ביד עם הגיון.

למעלה