העתיד הרחוק...

apolon

New member
העתיד הרחוק...

אז ככה אני כרגע עתודאי... כאשר אני אתגייס לצה"ל אני משאר שאני ארצה להתנדב ליחידה כלשהי ולא לשרת בתפקיד... השאלה לאיזה יחידות בדיוק אני יכול להתנדב..ו...זה שאני אתגייס כקצין(בתקווה כמובן שאעבור קורס קצינים)..האם זה פוטר אותי מעשיית גיבוש ליחידה כזאת או אחרת.. אהה...וכמובן שאלת השאלות...האם עדיין בגיל המבוגר בו אני נכנס לצבא..אני זקוק לחתימה של ההורים(בן יחיד)... בתודה מראש .. אלי ק.

אני יודע לגבי טיס

אם תכנס לאתר שלהם תראה שמאחר ועכשיו בקורס טיס אתה עובר שנה לתואר ראשון ב"קורס טיס" אז אם סיימת את התואר בעתודה אתה יכול חופשי להתנדב לטיס (ולכל יחידת התנדבות אחרת דרך אגב! ללא הקבע שחתמת אם תתקבל) ומאחר ועברת קורס קצינים אתה לא צריך לעבור גיבוש (אל תשאל מה הקשר, זה ככה, ככה כתוב) ויורדת לך שנה מהקורס כי יש לך כבר תואר ראשון....

תלך לעמוד הראשי של תפוז

כל שנייה יש שם את הפרסומת בצד ימין של "האקדמיה לטיס - המסלול שלך בקורס טיס של חיל האוויר" או משהו כזה... הקיצר... זה האתר של חיל האוויר... כנס ותראה

apolon

New member
לגבי טייס הכל טוב ויפה...אבל

השאלה שלי...חוץ מטייס...איזה עוד יחידות ניתן להתקבל אליהן..כעקרון ממה שאני הבנתי מאיזה תת אלוף שבא להרצות אצלינו בב"ס לפני שהלכתי לעתודה...שכל מי שנרשם לעתודה זכאי בתום תקופת הלימודים לנסות ולהתנדב לכל יחידה מובחרת. השאלה..למה בדיוק אני יכול להתקבל...ואיך זה פועל בשטח עם הקטע של קצין...נגיד ואני ארצה להתנדב...ואני סתם זורק באוויר..שלדג...ונניח שאני כבר קצין..אז מה הקטע..אני רק אעבור פסיכולוג וזהו??? לא הגיוני..הריי הבחירה לשלדג בא מגיבוש לשלדג..או מטכ"ל...ככה שהעסק לא ממש מובן... בבקשה אם מישהו מבין עניין...שיעזור ושוב מודה מראש.. ביי ביי

ofirgaon

New member
כל חייל בצבא

שהוא מתחת לגיל 25 רשאי לבקש להתנדב לקורס טייס או ליחידת החובלים. אתה תעשה את המיונים בדיוק אותו דבר כמו מלש"בים אך ההקלה היחידה שיש לך היא שאם אתה בוגר בה"ד 1 (בי"ס לקצינים) אתה פטור מלעשות גיבוש.

apolon

New member
כלומר מה שאתה אומר..

שאפשר להגיע רק לחובלים או לטייס...אתה בטוח שאין אפשרות להגיע ליחידות מובחרות אחרות? ואגב אם כבר אתה עונה לי...יש לך במקרה מושג מה קורה לגבי חתימה של ההורים בגיל הזה...(שוב פעם להזכיר..אני בן יחיד) תודה מראש,אלי

במיונים, אבל בקורס יש הנחות....

כמו שנאמר... אם עברת קקצ אז אתה פטור מגיבוש ואם עברת קקצ משמע גם סיימת את התואר.. משמע יורדת לך שנה מהקורס שבא מקבלים שאר הפרחים את התואר. הכל כתוב...

apolon

New member
זה לא עונה על השאלה...

כל הקשור לטייס ידוע לי...באמת שאין מה לחדש בנושא ... השאלה שלי נוגעת ליחידות אחרות בצבא...(מלבד חובלים וטייס)...

ofirgaon

New member
אני חושב שאתה תמיד יכול לבקש

אבל לא נראה לי שהם חייבים לתת לך, כמו חובלים וטייס.

למעלה