העתיד - דעתכם בבקשה

nobodyworthy1

New member
העתיד - דעתכם בבקשה

כולנו (אני מניח) מכירים את ההנחה של יוצרי מס"ב בקשר לעתיד (או עבר, איך שתסתכלו על זה) שתתחולל מלחמה בכדה"א, ואיזה מדען מטורף ייצור מנוע מוזר ויהיה מפגש עם הוולקנים וכל הפלנטה תתאחד ותקום הפדרציה וכו'.. עכשיו, בלי להכנס לשאלה של חייזרים והטכנולוגיה, מה אתם חושבים, מה הולך לקרות פה עוד 20-30-40-100 שנים? יש סיכוי שאי פעם כל האנושות תתאחד בעקבות איזו מלחמה טראומטית ו/או ימציאו טכנולוגיה שתביא אותנו מעבר למערכת השמש? או (כפי שאני חושב) שהאנושות תכחיד את עצמה באיזו מלחמה אטומית או ביולוגית? אני יודע שזו שאלה שאפשר לשאול גם בפורום פילוסופיה או משהו כזה, אבל זה מעניין אותי מה חושבים על זה הטרקים.. (החתימה מסגירה אותי)

python 4

New member
מהכרות אישית שלי את טבע האדם

לעולם לא נגיע למצב של עולם אוטופי כמו שמוצג בסטר טרק, שבו כל האנושות מתאחדת. הרי גם מלחמת העולם הראשונה והשנייה היו טראומטיות, ובכל זאת האנושות לא התאחדה. וגם פיתוח של טכנולוגיה עילאית, כמו הגלגל, לא הביאה בעבר לפיתוח האנושות. תמיד יהיו אנשים עניים יותר מאחרים ותמיד יהיו אנשים עם שאיפות לאומיות שלא מסתדרות עם אלו של אנשים אחרים, ולכן גם תמיד יהיו מלחמות. הרי איחוד של האנושות משמעו ביטול מושג המדינה לחלוטין וחלוקת כל העושר בין כל אזרחי הפלנטה, כי לא יתכן איחוד בסגנון סטאר טרקי כל עוד האמריקאים שולטים בעולם ואנשים באפריקה גוועים ברעב. לא, כל הקטע האוטופי הזה הוא המצאה אמריקאית של שנות ה- 70, שנלחמה ב'איפריית הרשע' שלה, וחלמה על עולם שבו האמריקאים הם המנהיגים העליונים וכולם חיים תחתיהם בשלום ובהרמוניה. המצאה חביבה אך פנטזיה שלא תתגשם לעולם. אחת התכונות הבסיסיות והשולטות ביותר של האדם - הקנאה באחר - לא תתן שום סיכוי למושג שלום עולמי. זו דרכו של העולם, לנוע ממלחמה למלחמה, וזה טבעו וגורלו של האדם. ובנימה פסימית זו...

[TNT]

New member
גם אני חושב שזה בלתי אפשרי

אגב לי ולBajoran Priest היה דיון מענין בנושא לפני כמה זמן

seti2

New member
לפי דעתי...

האנושות תתאחד רק אם יבוא אויב מבחוץ (עם חייזרי כלשהו) שירצה להשמיד אותה.או שהאנושות פשוט תכחד בגלל זיהום הסביבה.

python 4

New member
אם יבוא חייזר מבחוץ

הוא פשוט יוכל להצטרף לאחד הצדדים או לשבת בצד ולצפות בהנאה באנושות המשמידה את עצמה. והאנושות לא תיכחד בגלל זיהום הסביבה - לכל דבר ימצאו בסופו של דבר פתרון (יום אחד גם יסגרו את החור באוזון). אם כבר אז האנושות תיכחד בגלל מלחמה אטומית, או איזה וירוס אכזרי במיוחד. שילוב של סארס ואבולה כזה, ביחד עם HIV.

למעלה