העתיד- דיון סוף שבוע

taz512

New member
העתיד- דיון סוף שבוע

החלטתי, כן רק אני ועצמי, החלטתי על פינה חדשה,לא שאלתי מנהלות ולא שאלתי אף אחד, אני פשוט פותח פינה חדשה, והפינה נקראת, דיון סוף שבוע, אני העלה נושאים מעניינים, פילוסופים, ארצים, יום יומים, וככה יהיה משהו לדון אליו לכיוון הסופ"ש. והנושא של הסופ"ש הקרוב: העתיד, אני חושב עליו הרבה, אפילו המון, פעם לא הייתי מודאג ממנו. אבל היום אני חושב עליו הרבה, אני חושב על חתונה, תהיה לא תהיה? ילדים? נכדים? עבודה? מה יהיה, זאת שאלה מאוד מאוד קשה. אני אפילו כבר יודע מה אני אשיר בחתונה של הבת שלי ולא אני לא צוחק, בחתונה שלה. היה הרבה יותר כל לדעת את העתיד. לדעת מה יקרה עוד שנה, מה יקרה עוד חודש, מה יקרה לי בסוף חיי... זה משהו מאוד מעניין, לאורך כל ההיסטוריה יש לנו סיפורים על מסע בזמן וגילוי העתיד, חזיונות, נבואות וכדומה. אבל באמת, באמת כשחושבים על זה, מי היה רוצה לדעת מה יהיה יום מותו? מי היה רוצה לדעת כמה ילדים יהיה לו? בקיצור מי בכלל רוצה לדעת את העתיד? אני מתחבת בשאלה המעניינת הזאת כבר זמן מה... ומה אתם אומרים? בזאת אני פותח את פינתנו: דיון סוף שבוע. טאז, השד והפינה

miss tamborin

New member
אמממ...

יש המון דברים שהייתי רוצה לדעת בעתיד, אם אני אשיג מה שאני רוצה אם אני אהיה מאושרת מתי זה ייקרה ומתי ההוא ייקרה והיו מיליוני פעמים שפשוט מתתי לדעת מה בעצם הולך לקרות אבל אם הייתי יודעת, זה כבר לא היה מעניין. האי ידיעה זה מה שלדעתי דוחף אותנו להמשיך הלאה, כדי לגלות.. וברגע שלקחו מאיתנו את האי ידיעה אין לנו סיבה לנסות, אין לנו למה לשאוף..החיים כבר לא יהיו מעניינים.. גם ככה אם אני ידועת שהולכת להיות תאונה? שמישהו הולך למות ואני לא יכולה לעזור.. זהה מתסכל...אני מעדיפה לחיות באי ידיעה הזאת שמגינה עליי בעצם.. ככה שלא, לא הייתי רוצה לדעת את העתיד..למרות שקצת כן...בעצם לא אז מה אתה הולך לשיר בחתונה שלך הבת שלך באמת?
מעיין

De-Panther

New member
לדעתי גם אם אפשר היה לדעת מה אמור..

להתרחש בעתיד בסופו של דבר המעשים שאתה עושה קובעים נכון יש דברים שלא קשורים במעשים שלך אבל בכל זאת... ואני הרבה פעמים חושב מה יקרה בעתיד אתה יודע כבר מה תשיר בחתונה של הבת שלך?? אני יודע כבר מה שאני רוצה לעשות ואיך לקרוא לאחד מהילדים שלי ואיפה לגור ואיך לגור ובלה בלה בלה בלה בלה... ואל תבקש ממני לפרט את זה כי אמממ אישי

תראה

אני יודעת בדיוק מה יהיה לי בעתיד. הבגרויות ילכו לי בסדר (אלא אם כן אני אחרוש או אכנס ללחץ- והלחץ היא אפשרות מאוד סבירה אצלי..) אני אהיה בלהקה צבאית אני אצא לטיול בחו"ל עם כמה חברים אני אלמד משפטים ועוד כמה דברים באוניברסיטה (אבל לא אהיה עורכת דין) אני אגור באותו זמן בדירה משותפת עם חברה שלי לאחר מכן אני אלך לצוות בידור או משהו בסגנון אני אצא להרבה טיולים אני אעבוד בצורה כלשהי עם ילדים קטנים בעיקר (לא מורה!) בגיל 27 אני אתחתן ב 28 וחצי יוולד לי בן בשלושים וחצי יוולד לי עוד בן בשלושים ושתיים יוולדו לי תאומות זהות- אבל לא באותו יום. אחת ב 23:55 והשניה ב 00:05 תכננתי להיות זמרת- אבל לא בא לי להתפרסם, אני רוצה חיים רגילים (בכל מקרה יהיה לי דיסק למזכרת מהלהקה הצבאית) אז בגיל 35 הייתי אמורה לפרוש מתחום הפירסום ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית- יש הרבה דברים שהיינו רוצים לדעת, אבל עדיף ככה. לדוגמא, אף אחד אף פעם לא רצה לדעת מה אנשים באמת חושבים עליו? או אם מי שהוא מחבב מחבבת אותו- אבל ריגוש בחיים ולא לדעת הכל זה מה שעושה אותם שווים לחיות

shellyland

New member
בעתיד?

בקושי יש לי מושג מה קורה לי בהווה, אז בשביל מה לי לדעת מה יקרה לי בעתיד? אני מנסה להבין את החיים יום by יום ולעשות את המיטב עם מה שאני מגלה. אני מסתכלת אחורה ורואה איזו דרך עשיתי ולאן הגעתי, ואז נרגעת ונזכרת שכנראה אני עושה משהו נכון ואין שיבה שאני לא אמשיך לעשות אותו גם הלאה, אפילו שאין לי מושג מה הוא. זה העתיד. אה, וגם אני אהיה עשירה ויפה ויהיה לי איש-חיל וילדים שמחים וקריירה פורחת.

ואני אוסיף

הואיל ויש כמה דברים שנתונים לשליטתנו, כשסה"כ הרוב לא, אני מאוד משתדלת ללכת בכיוון הספציפי שבחרתי, ולהתמודד עם האלמנטים הלא צפויים כשהם מגיעים. חוץ זה, מה שיהיה יהיה. אה, וגם אני אהיה עשירה ויפה ויהיה לי איש חיל וילדים שמחים וקריירה פורחת, רק שאני אעשה את זה בגוש דן. לא בשלילנד. זה יהיה ההבדל היחידי בינינו.

nutmeg

New member
עתיד?

ממה שלמדתי עד היום אפשר לחלום, לתכנן, לשאוף, לרצות נורא... אבל לחיים יש דינאמיקה משלהם. הקטע עם העתיד הוא טריקי... מכיוון שהוא תלוי במעשיך בהווה - ואנשים הרבה פעמים רוצים לדעת "מה יהיה" בלי שחיו עוד את ההוה. אם למשל היו מגלים לאדריכל גאודי שהוא ידרס בדרכו בחזרה לקתדרלה אחרי ארוחת הצהריים - והוא היה נשאר בבית באותו יום... אין לדעת איך השינוי הקטן הזה היה משפיע על עתידו, מכיון שהניבוי הסתמך על כך שהוא כהרגלו הולך לאכול צהריך במסעדה הסמוכה לאתר הבנייה בשעה זו וזו וכו'. אם "אנבא" לך שיהיו לך שני בנים ואתה מרוב פאניקה שיצאו כמוך (
) לא תתחתן עם אהובת לבך כי "אוי ואבוי", מה שווה הנבואה של העתיד אם אתה בגינו משנה את ההוה? חופש הבחירה בכל רגע בהווה קובעת את מסלולי העתיד שלך. יש דברים שיהיו פחות או יותר בשליטתך ויש עוד המון שלא. ככל שתהיה פחות עסוק בדברים שאין לך שום שליטה עליהם, כך יתפנה לך יותר זמן בהווה להיות עסוק בדברים שאתה מפעיל עליהם את חופש הבחירה. החשיבה הדכאונית שקועה בעבר: איך הייתי פעם, מה פספסתי, אלו אבדנים אני חווה. החשיבה החרדתית שקועה בעתיד: "מה יהיה, מה יהיה, מה יהיה..." בלי לקבל תשובה כמובן (מה שמעלה את החרדה). החשיבה המסתגלת מושקעת בהווה ובבחירות שאתה עושה כאדם חפשי (שחפשי כמובן גם לעשות טעויות, אתה יודע!)

jeb

New member
התשובה של אסימוב

הוא דיבר על מדע ה-פסיכוהסטוריה. הוא טען שאפשר לחשב בצורה מתמטית את ההתנהגות האנושית, וכך לחזות את העתיד. אבל... צריכים להתקיים מס, תנאים: צריכה להיות קבוצה מאוד גדולה של אנשים. התנהגות של אדם בודד או קבוצה קטנה היא רנדומלית מידי בשביל לחשב. אסור להם לדעת את תוצאות החישוב. אם הם ידעו את העתיד, הם ישנו את התנהגותם, וזה ישבש את החישוב. אי אפשר לקבוע מראש מה יהיה, כי יש כל-כך הרבה גורמים בלתי תלויים שיכולים להשתנות. אפשר לדמות את החיים לכדור ענק שמתגלגל, ואנחנו יכולים לתת לו דחיפה, וכך להטות מעט את מסלולו לכיוון הרצוי לנו. אי אפשר לשנות את מהירותו, לעצור אותו או להחזיר אותו אחורה, אבל אפשר לגרום לו לסטייה קטנה ימינה או שמאלה.

jeb

New member
משימה ארוכה ומתישה

אך התוצאות היו משביעות רצון למדי. מיד בסוף המשימה, ללא רגע שהות, נקראתי למשימה דחופה בצפון הקר
(והמושלג
) להגן בגופי על המולדת. על כל המשימה הוטל עירפול כבד (ראות של מקסימום מטר וחצי). לא ינום ולא ישן שומר ישראל. וכאמור אין מנוחה ליגע, וכבר התחיל שלב ב' מתוך ה-8 של המשימה המקורית. ככה זה כשחוזרים ל-

למעלה